Last news in Fakti

8 Март, 2024 08:37 749 6

Росен Костурков: Утре започваме преговорите с ГЕРБ. Няма смисъл да говорим за министри, ако не знаем какво ще правим

  • росен костурков-
  • събота-
  • преговори-
  • герб-
  • министри

"Нямаше никакво бързане, просто датата 6 март си дойде. През целия този период колегите от ГЕРБ не направиха нищо. Оказахме се като в една детска игра - едно дете бута друго по стълбите и го пита: "Ти къде си се разбързал"

Росен Костурков: Утре започваме преговорите с ГЕРБ. Няма смисъл да говорим за министри, ако не знаем какво ще правим - 1
Снимка: БНТ

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще започнат утре, съобщи в "Денят започва" депутатът от ПП Росен Костурков.

Това не е покана за сватба, за да си изберем дата и да си организираме събитие, посочи той. ПП-ДБ са предложили преговорите да започнат още днес, за да не се губи време.

"Колегите от ГЕРБ може би по технически причини и отсъствието на Бойко Борисов и Мария Габриел решиха, че събота е по-подходящ ден", посочи той.

Оставката на кабинета на 6 март не е форсирана, тъй като е определена с подписването на споразумението преди девет месеца, заяви депутатът. Костурков напомни, че през януари с ГЕРБ са се договорили, че след ротацията структурата на кабинета няма да се променя и ще има минимални промени.

"Нямаше никакво бързане, просто датата 6 март си дойде. През целия този период колегите от ГЕРБ не направиха нищо. Оказахме се като в една детска игра - едно дете бута друго по стълбите и го пита: "Ти къде си се разбързал".

Меморандумът на ПП-ДБ и споразумението на ГЕРБ много си приличат - трябва да се седне и да се говори сериозно за стабилно управление на държавата, смята Костурков. По думите му ПП-ДБ нямат против да отидат на нови избори, но това ще е вредно за държавата, тъй като държавната администрация спира работа.

"Държим да видим първо какъв е планът за реформи и тогава да говорим за персонален състав. Няма смисъл да говорим за министри, ако не знаем какво ще правим. Когато сме тръгнали да управляваме заедно, трябва да има известна доза доверие, но истината е, че трябва и двете страни да внимаваме".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевзек

    1 1 Отговор
    - Посъветвай ме, какво да купя за Осми март на жена ми?
    - Не е ли по-лесно да я попиташ?
    - Е, чак толкова пари нямам.
  • 2 честен ционист

    3 0 Отговор
    Почвайте още днес Пятница - деня на Пунтамарата.
  • 3 В никакъв

    4 0 Отговор
    случай Габриел не трябва да участва в бъдещо правителство. Това е "политик" с мисленето на Лайен, при задълбочаването на конфликта в Укр. и бъдеща нова "пландемия", подобен еврообслужващ чиновник, за който интересите на България нямат значение, ще ни прати и в Одеса да воюваме, и ще ни набоцка в името на Лайен. Преди дни в Париж стотици протестираха срещу сродната й душа Макрон, с въгласи: Макрон заминавай да воюваш сам в Укр. Габриел заминавай да воюваш сама в Укр. от името на Франция. Не ми харесва, че заради Габриел промениха Конституцията, двойно гражданство. Не ми харесва, че Габриел е занимавала с личните си амбиции чужди дипломати, както и заплахите й срещу коалиционните й партньори.
  • 4 провинциалист

    4 1 Отговор
    "ако не знаем какво ще правим" - ако не знаете, че трябва да служите на народа и да защитавате интересите му, трябва да бъдете изнесени с ритници по жълтите павета!
  • 5 пери

    2 0 Отговор
    Стига компромиси, да ходим на избори, за да има някакъв шанс гербавите да се разкарат трайно от властта. Ако сега пак клекнете и Бою все пак ви изработи за избори, първо ще ви изкара виновни за всичко и второ, шансовете ви да влезете в парламента драстично ще намалеят. Те и без това не са големи. Бою има влиянието да ви провали и ще го направи с 200, грешка беше изобщо да се обвързвате с него.
  • 6 Отец Чапаев

    0 0 Отговор
    Това не е покана за сватба..... важно е кой ще е булката
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол