Last news in Fakti

9 Март, 2024 20:43 2 289 27

Бойко Рашков: В момента прокурори се саморазследват, а това е необятна възможност да манипулират събраните факти

  • пепи еврото-
  • нотариуса-
  • невена зартова

Дали Божанов е сътрудничил на органи на МВР, това е задача, която се проверява за 2-3 минути. Най-вероятно отговорът е много нелицеприятен за МВР, смята бившият вътрешен министър

Бойко Рашков: В момента прокурори се саморазследват, а това е необятна възможност да манипулират събраните факти - 1

Депутатът от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков заяви в студиото на Bulgaria ON AIR, че в момента прокурори се саморазследват, което им предоставя "необятната възможност да манипулират събраните факти от по-ниско стоящите от тях прокурори".

"Това съмнение се създава от самата прокуратура, особено като имаме предвид какво е двуличието там. Това двуличие ми дава основание да не вярвам, че събраните от районните прокурори материали ще останат непокътнати. Когато по отношение на г-н Сарафов постъпиха сигнали, беше най-достойно за него да освободи поста временно, заявявайки че не иска да оставя впечатление в обществото, че ще пречи на разследването. С неговото бездействие се създава обратното впечатление", посочи Рашков.

Бившият районен прокурор на София Невена Зартова проговори за чували с дела.

"Тя може да каже още много. С обвинението срещу един от прокурорите, работили по делото срещу Пепи Петров - Еврото, те постигат целта да сковават свободата на прокурорите, да ги притиснат, за да не смеят да говорят. Няма да може държавата чрез своите органи да разкрие истината по публично известните случаи", каза Рашков.

Бившият шеф на МВР посочи, че Пепи Еврото е бил предупреден от съпругата си 10 минути преди да се предприеме издирването му, което му е дало доста сериозна преднина да се укрие. Високопоставени служители в МВР пък заявиха, че е известно, че е жив и се предприемат действия.

Убийството на Мартин Божанов - Нотариуса

"Моята версия е, че по такъв начин е премахнат един от бушоните. Една връзка, която води към по-високи нива. Човек с подобна дейност винаги е мишена, която може да бъде отстранена. Подобни субекти като Божанов, които се занимават с измамни действия и присвояват по незаконен начин имущества, да имат едно наум - никога техният живот не е гарантиран", подчерта Рашков.

Той е на мнение, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов допуска грешка след грешка.

"Дали Божанов е сътрудничил на органи на МВР, това е задача, която се проверява за 2-3 минути. Най-вероятно отговорът е много нелицеприятен за МВР. Божанов се е занимавал 25-30 години с престъпна дейност, в хода на която е придобил имущество на стотици граждани. Ако Божанов се окаже сътрудник на МВР, това означава, че органите на МВР са наблюдавали спокойно как той извършва престъпления", обясни Рашков.

Депутатът от ПП-ДБ добави, че ако срещу определено заплащане служители на МВР охраняват Божанов, SS клуба и "Осемте джуджета" - престъпни групи, това е изключително лоша оценка за работата на служителите на МВР от определени структури.

"Вместо министърът да мънка, трябва да вземе незабавни мерки. Лице от отряда за борба с тероризма е съдействало за охраната на Божанов. Къде е министърът на вътрешните работи с неговата широка възможност да установи това за няколко часа? Стоянов може да е сравнително добър оперативен работник, но не би могъл да се справи с ангажиментите на министър на вътрешните работи. Той е предложение на Борисов. Зад кадровите решения често се крият доста скрити намерения", коментира още Рашков.

Той припомни, че е отстранил Любомир Янев като шеф на ГДБОП, който обаче наскоро е бил назначен от министър Стоянов в СДВР в отдела за криминални престъпления.

"В момента най-вероятно той се занимава с разкриването на убийството на Божанов, с когото са били в много тесни връзки. Дори се коментира, че той е бил кръстник на сватбата на Божанов с Гергана Грънчарова-Божанова", отбеляза Рашков.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХоХо

    8 33 Отговор
    Ляляляляля бай чекмеджан, го пратили на среща с бай дамаджан
  • 2 Да, бе

    34 4 Отговор
    Спокойно, Рашков, пак ще дойде време за Народен съд и "елита" на нацията ще си понесе заслуженото...
  • 3 Последния Софиянец

    42 2 Отговор
    Доказателствата са в ръцете на съучастниците на Нотариуса
  • 4 Никакво

    25 2 Отговор
    сезиране , никакво самосезиране - само грозни подигравателни спектакли !
  • 5 Град Симитли

    25 4 Отговор
    17.03.22г
    Арест на Тлъстия Бою
    Хубаво беше!
  • 6 Калоян

    6 31 Отговор
    Този е гьонсурат, що не си гледа парите, а е тръгнал да клевети другите.
  • 7 гнусен циганин от банкя

    17 5 Отговор
    интересно що не ме закача никой
  • 8 Шамара

    11 29 Отговор
    Абе тая комунистическа подлога от едно време, той, точно той седнал да ми се прави на честната марийка с 38-те апартамента ,тоя е за затвора!!!
  • 9 ТаУмВзе

    15 4 Отговор
    Директно се Закрива прокуратурата, после и парламента и тва е! Нема да е, за тва сме Приключили вчера и тва е. Независимо кво лаят по телевистан!
  • 10 НЯМА НИЩО

    9 6 Отговор
    Това е на бай ристьо, нпо юристчето и грантаджийче, съдебната реформа. Умните избиратели на ПП-ДБ след макс година ще са забравили всичко (те вече не помнят защо бяха протестите 2020г, да не говорим за преди 10г) и след някоя и друга година, като им загреят реотаните че все още има корупция, пак ще гласуват за ристе да им прави съдебна реформа. Още няколко пъти и може да се научи!
  • 11 БЕЗ МАЙТАП

    12 5 Отговор
    Това е нещо като изборите в Русия.Нищо нагласено всичко в името на народа.
  • 12 Обективен

    30 2 Отговор
    Абсолютно верно е, а деветото джудже, което сега е Г. Прокурор се е покрил , и търси начини да не е разследва., защото е по голям мръсник и от каскета
  • 13 Страшно е

    23 0 Отговор
    Прокурорите в Област Кюстендил работят за Организираната престъпност и мутри!

    Коментиран от #19

  • 14 7542

    18 4 Отговор
    Явно Рашков знае как стават тези неща, щом ги коментира убедително.
  • 15 А ПА ТОА

    6 14 Отговор
    ОПРАВИ МВР-то, да ОПРАВИ и прокуратурата. Явно този човек, освен от ракия разбира и от всичко друго......пази боже от жив комунист.
  • 16 Мунчо юмручето

    6 16 Отговор
    Тоя дамаджан не беше ли министър до ония ден или вече е забравил
  • 17 Артилерист

    20 2 Отговор
    Г-н Рашков описва грамотно цялата същност на мутренската ценностна среда в България. В такава среда читави хора като него не могат да виреят. Предполагам, че се е съгласил да стане част от Подмяната, за да е полезен на обществото. Иначе отива в миманса...
  • 18 Интересно ми е

    5 15 Отговор
    Този дали по студията се мъкне с дамаджана
  • 19 хамди от саидинение

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "Страшно е":

    то и във ТЪРГОВИЩЕ Е СЪЩОТО
  • 20 Наглецо

    5 11 Отговор
    Друго си е да имаш 17 кене.а в София !
  • 21 Благой от СОФстрой

    7 2 Отговор
    И ДСмаймуняко от село Огняново налел се като въшка кръв със Софийски имоти разследва и манипулира!
  • 22 АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА

    6 9 Отговор
    Бойко Рашков: В момента прокурори се саморазследват, а това е необятна възможност да манипулират събраните факти

    И ТОВА ГО КАЗВА КЕНЕФ -СОБСТВЕНИКА -----
    ОТ ЛИЧЕН ОПИТ
  • 23 СКРЕБАТНО

    2 1 Отговор
    А какво става с разработката "ГРАДИНАРЯ".Да манипулираш и да правиш внушения можеш. А за твоите простотии си глух и ням.......
  • 24 Майора

    2 0 Отговор
    Явно Рашков знае как стоят нещата , но защодосега си е мълчсл! Може би да не се разкрият далаверите му чрез градинаря и лак с една заплата има 20 имота!
  • 25 Майора

    1 1 Отговор
    Явно Рашков знае как стоят нещата , но защодосега си е мълчсл! Може би да не се разкрият далаверите му чрез градинаря и лак с една заплата има 20 имота!
  • 26 киро

    2 0 Отговор
    Съд,прокуратура и мвр всичко се е сраснало с мафията наркоманчета в гдбоп ако дадеш 100000 лв.ставаш началник отдел сороска мафия
  • 27 бай село

    0 1 Отговор
    Я калайжията пак се изказва, сигурно ще ни покани да си почиваме в някоя резиденция.Аз избирам тази на морето.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове