Last news in Fakti

10 Март, 2024 13:42 1 839 66

Мартин Владимиров: Проектът "Турски поток" е изцяло контролиран от Русия, ние сме съдействали за бързото му изграждане

  • турски поток-
  • русия-
  • пътна карта

"Газпром“ го финансира и след това си връща средствата чрез транзитните такси, които плаща на себе си. Българската страна е просто вид посредник, каза енергийният експерт

Мартин Владимиров: Проектът "Турски поток" е изцяло контролиран от Русия, ние сме съдействали за бързото му изграждане - 1

България не печели нищо от "Турски поток". Това заяви пред БНР Мартин Владимиров, енергиен експерт в Центъра за изследване на демокрацията.

Изчезналата пътна карта на проекта, която се издирваше в България през последните години, изглежда, че е открита в кореспонденция на помощник на руския политик Александър Бабаков. Става дума за изтекли документи, които бяха разкодирани от българска онлайн общност.

От разкодираната информация би трябвало да се разбира, че Пътната карта е подписана от тогавашния енергиен министър Теменужка Петкова и от директора на "Газпром" Алексей Милер.

Основният извод, който би могъл да се направи от изтеклата и разкодирана кореспонденция, е, че още през 2017 година – преди официалните процедури, планирането и строежа на газопровода са били предварително договорени.

Няма обаче потвърждение от нито една институция, че изтеклите документи, за които се твърди, че са въпросната Пътна карта, са автентични.

"Ние се досещахме през целия 10-годишен период, че проектът е изцяло контролиран от руската страна и всички институции в България са съдействали за бързото му изпълнение", коментира експертът.

Няколко месеца след обявяването на строежа на "Турски поток" в България се създаде идеята за Балкански газов хъб, припомни Владимиров.

"Експертите в цяла Европа бяха доста скептични, че става въпрос и за нещо друго, освен за нов маршрут за отвеждане на руския газ през Югоизточна за Централна Европа.

Пътната карта е просто един от многото документи и стъпки в българската енергетика, които изследваме през последните две десетилетия в ЦИД, и наричаме "завладяната енергетика". "Турски поток" е един от многото такива проекти.

Пътната карта показва как руската страна е начертала предварително всички стъпки, които симулират конкуренция и прозрачни обществени поръчки за възлагането на строителството на тръбопровода. Зад тези стъпки е дългата сянка на "Газпром", която не само избира подизпълнител на строителството и финансира проекта, но след това резервира пълния капацитет на тръбопровода, така че той да не може да се използва за нищо друго, освен за транзитиране на руски газ към Сърбия и Унгария".

Владимиров заяви, че от ЦИД винаги са повтаряли, че българските регулатори не са независими, а се държат в пряко политическо подчинение, за да изпълняват конкретни интереси.

"Доставката на тръбите за "Турски поток" е направена шест или девет месеца по-рано, още преди да бъде сключен договор с изпълнител. Ясно е, че държавата е знаела кой ще победи и ще изпълни проекта.

"Газпром“ го финансира и след това си възвръща средствата чрез транзитните такси, които плаща на себе си. Българската страна е просто вид посредник, който чисто документално провежда проекта".

Владимиров направи и коментар на думите на лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който каза по тази тема: "Аз се гордея с това. Не само, че няма да ме уязвите, но в момента, за да тече газ за Гърция, Турция, Сърбия, Украйна, Унгария, Австрия и Северна Македония, това се дължи само на построеното от нас“.

"Ако не беше построен "Турски поток", доставките за Сърбия и Унгария щяха да идват, както са идвали преди, през Украйна и Словакия, транзит през Унгария за Сърбия. Никога не е имало рискове пред сигурността на доставките за Югоизточна Европа, свързани с Украйна.

Важно е да се отбележи обаче, че нито Вашингтон, нито Брюксел реагираха активно за възпиране на строителството на проекта. Дори в самото изграждане се включи и американска компания".

След първи януари 2025 година "Турски поток" става единственият тръбопровод, пренасящ руски газ за Европа, посочи Владимиров и откри в този факт нова възможност за страната ни и за Европа.

"Отваря се огромна политическа възможност Европа да спре вноса на руски тръбен газ, на за тази цел има нужда от съдействието на България, Гърция и Румъния. Има достатъчно алтернативни доставки.

Това решение трябва да е регионално. Това е един вид превантивен ход.

В момента инфраструктура със значение за националната сигурност на практика е контролирана от държава, която е обявила страната ни за неприятелска. Тези аргументи могат да бъдат внесени като законодателни промени и да се създаде правилната рамка за подобни действия.

Но първо трябва да има европейско политическо решение. Затова трябва да настояваме като регион.

Гърция, България и Румъния имат обща визия за енергийна независимост и енергийна карбонизация. Работят, за да се превърнат в нов алтернативен източник на доставки за цяла Европа".

Имаше идея "Турски поток" да продължи през Гърция, но това беше използвано от "Газпром“, за да представи ситуацията като конкуренция между България и Гърция, каза Владимиров.

"България се превърна в троянски кон, който позволи Украйна да бъде заобиколена. Но това го правят всички европейски страни. Страната ни е само част от една голяма картина".

Той коментира дали може да бъде търсена отговорност на хората, които са решили да сключат тази сделка с „Газпром“.

"Това е политически въпрос. Изнасянето на документи точно в този момент преследва политически цели. Има компетентни органи, които трябва да преценят. Но тази информация не е нова. Никоя от институциите не е направила разследване. Не вярвам и сега нещо да се случи".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    10 36 Отговор
    Страхотна новина! Доброволните отряди срещу мигрантите ще работят с полицията.Ще получим значки и карти на сътрудници на полицията.

    Коментиран от #4, #13, #19, #59

  • 2 Българка

    37 11 Отговор
    "Мартин Владимиров: Проектът "Турски поток" е изцяло контролиран от Русия, ние сме съдействали за бързото му изграждане"
    Не само сме съдействали, а изцяло сме го платили, без за нас да има дори отклонение по тръбата. И това е национално предателство в полза на чужда държава- Русия и чужди ползватели Сърбия, Унгария. А от примитивните такси за пренос не е сигурно за 15-20 години дали ще го изплатим и то без индексация с инфлацията
    Имаме ли ДАНС, ГДБОП, Прокуратура? Ако не работят, поне да ги закриват.Ще спестим милиарди

    Коментиран от #3, #33

  • 3 Ще спестим милиарди,

    6 36 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Ако на такива като теб не плащаме социални помощи и пари за дърва.

    Коментиран от #10, #61

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Колко

    16 22 Отговор
    доволно и гордо посяга с малката си тлъста и граблива ръчица да докосне и той крана на снимката !
  • 6 Сталин

    12 23 Отговор
    Вместо сега да имаме български поток ,сега имаме турски поток ,благодарение на Тиквата който спря проекта и също спря АЕЦ Белене,след като плати на Ротшилд -HSBC банк 140 милиона за оценка на АЕЦ Белене
  • 7 ТИКВУН лъга за арабски консорциум

    28 3 Отговор
    А ако знаят хората колко пари взе през годините от Лукойл и сега от Потока никога няма да гласуват за бандата му

    Коментиран от #17

  • 8 Последния Софиянец

    5 31 Отговор

    До коментар #4 от "патето Яки":

    Ще ни раздадат палки и електрошок.Ще ни прибират вкъщи с автобуси.Всичко ще е легално.Запишете се

    Коментиран от #15, #16, #30

  • 9 Отец Чапаев

    7 30 Отговор
    Браво на бат Бойко единствената полезно нещо което е свършил, печелим от този поток до милиард годишно. Как е излъгал посолството той си знае.

    Коментиран от #50

  • 10 Българка

    28 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ще спестим милиарди,":

    Когато някой няма аргументи да опонира, лепи етикети и набеждава. В живота си НИКОГА не съм била на социални помощи и никога срещу пари не съп продавала съвестта си. А ти?

    Коментиран от #14

  • 11 Госあ

    8 26 Отговор
    Е и ? Единственият голям проект за България, който носи и ще носи печалби за целата демокрация. Друг е въпросът, че трябваше да бъде “Южен поток” и да има и АЕЦ Белене ! Обаче много турски и евроатлантически подлоги ! Нема шанс, бате ! Синьозелените водорасли само шарени плочки редат и праат шадравани и пейки за стотици милиони, милиарди всъщност. А, и къщи за гости.
  • 12 Милионеро

    3 21 Отговор
    Бизнес is business! Както се казва.
  • 13 реру

    30 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    "... Ще получим значки и карти на сътрудници на полицията..."


    Тази информация допълва по невероятен начин информацията от статията и е гордост за автора.
    От друга страна някои те биеха, привикваха в РПУ и т.н. Отрядници имаше в НРБ, но никой не ги харесваше...
  • 14 Когато някой почне

    8 21 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Да се оправдава значи е гузен.

    Коментиран от #32

  • 15 патето Яки

    12 21 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    А калашници ще дават ли. От електрошока ще те хвани тока.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 реру

    20 21 Отговор

    До коментар #7 от "ТИКВУН лъга за арабски консорциум":

    Имал е добри учители...

  • 18 Я какъв

    12 21 Отговор
    се е Усмял само ! Луд на червено се радва !
  • 19 ТтТ

    8 26 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Това са абсолютни глупости!
    Европа спря Южен поток, и одобри Балкански поток-турски!
    Дори може да увеличим такса транспорт!!!!
    Но щяхме да имаме проблеми с Унгария и Австрия за частичен Шенген!

    Коментиран от #23

  • 20 Турски поток

    4 29 Отговор
    Нали искаше да го спира Денков? Орбан му скръцна със зъби, каза : Шенген- йок! и нашия свали гащите. Какво общо имат руснаците?
    Отказахме наистина печеливш проект- Южен поток, и от Австрия и Унгария ни натиснаха за Турски. Това е истината.
  • 21 Търновец

    3 21 Отговор
    Проектът Турски поток е няколко папки - финансова, юридическа, инженерно-технипеска, географска, Гео политическа, социална и няма как Русия да контролира папки обаче тя контролира хората преговарящи по тези въпроси
  • 22 ТаУмВзе

    8 21 Отговор
    Къде е Пътната Карта?

    Коментиран от #31

  • 23 Госあ

    5 21 Отговор

    До коментар #19 от "ТтТ":

    Още тогава Милер (изпълнителния директор на Газпром) каза че ес’овците просто са решили да дадат енергетиката за този регион на Турция. Цялата енергетика - ядрена и газ. Амебите тогава се надуваха как прецакали Русия хахахахаха. Дали им пука на Русия, А ?
  • 24 гост

    6 24 Отговор
    "Няма обаче потвърждение от нито една институция, че изтеклите документи, за които се твърди, че са въпросната Пътна карта, са автентични. "Но пък затова е пълно с анализатори ,които без да имат достоверни факти разтягат локуми. До довечера чакам още няколко статии от сорта .
  • 25 Истината

    25 4 Отговор
    Истината е, че няма как България да се развива с коленопреклоничество пред Кремъл и путиноробство, защото то е срещу държавата и народа. За да не носят наказателна отговорност националните предатели няма да допуснат върховенство на закона и това продължава 34 години псеводемокрация и 45 години комунистическа диктатура.

    Коментиран от #29, #36

  • 26 Герен

    8 21 Отговор
    КОНТРОЛ НА РУСИЯ ЗА ЮЖЕН ПОТОК. ТУРЦИЯ И ТЯ СИ ГО КОНТРОЛИРА. А ВЪВ БЪЛГАРИЯ САМО ТЕ ДОМУСЧЕТАТА И ТУЛУПИС НАМАЗАХА. ТРЪБИТЕ НА ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС СТОЯХА 10 ГОДИНИ СТОВАРЕНИ ЗА НАШИЯТ ЮЖЕН ПОТОК КОЙТО ТУПИ ГО СПРЯ. И ГО ДАДЕ НА ТУРЦИЕ. 10 ГОДИНИ ДОМУСИТЕ ВЗИМАХА ПАРИ ЗА ОХРАНА СЪХРАНЕНИЕ НА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ТРЪБИ ЗА МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ. ТУПИ ИМ ПОДАРИ ПРИСТАНА И ПОСЛЕ ДЕЛИХА. И ОЩЕ НЕ СА ПЛАТИЛИ НА ХАЗНАТА 44 МИЛИОНА ЛЕВА.
  • 27 реру

    21 21 Отговор
    "... Българската страна е просто вид посредник, каза енергийният експерт..."


    Да, ама Баце е горд, с това което е направил...

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Грам мозък

    4 21 Отговор

    До коментар #25 от "Истината":

    Няма в подобни " размишления". Тъпи лозунги и толкоз!
  • 30 А ти се запиши

    24 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    А ти се запиши при психиатър. Ей го къде е 4ти километър.
  • 31 Българка

    25 5 Отговор

    До коментар #22 от "ТаУмВзе":

    Разкодирана е и извадки от нея са публикувани от Дневник. От там се разбира заа националното предателство на Бою, Теменуга и кохортата им

    Коментиран от #37

  • 32 Когато някой почне

    9 21 Отговор

    До коментар #14 от "Когато някой почне":

    Да обвинява другите, значи няма какво да каже.

    Коментиран от #55

  • 33 Турски поток!

    7 25 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Само наименованието ви дава отговора,ако можехте да мислите! След като американците ни забраниха Български поток,се реализира Турски поток!Ако някой си мисли,че е построен без американско съгласие,жестоко се лъже!А това,че ние нямаме полза от него,на кого му пука!Така,сега за ББ! За Български поток взе от руснаците едни пари,които после трябваше да връща!За да не връща тези пари,съдейства за Турски поток! ББ не е завлякъл държавата и с лев от тази сделка!

    Коментиран от #39

  • 34 руските подлоги в помощ на поробителя

    24 3 Отговор
    Би било радост ако маскалите контролираха само това съдействие на московлийски интереси в Българиа
  • 35 Дааам

    5 24 Отговор
    Забелязвам забележително усърдие в организираното плюене на Балкански поток. Дали зад всчикото това не седят преговарящите за новата ротация? Нещо много случайности напоследък. Много.
  • 36 Да бе,да!

    4 28 Отговор

    До коментар #25 от "Истината":

    От Русия само сме вземали! А "партньорите " ни само ни вземат! Според полковник Марков-30 милиарда на година американците крадат от България!Без повече коментар!

    Коментиран от #41, #44, #45, #51, #54

  • 37 ТаУмВзе

    2 21 Отговор

    До коментар #31 от "Българка":

    Иде Реч за Газопроводи да.
  • 38 Зико

    3 25 Отговор
    Мартин Владимиров е изцяло контролиран от САЩ, но продължавате да ни го натрапвате.
  • 39 Балкански поток

    5 21 Отговор

    До коментар #33 от "Турски поток!":

    Не ни е завлякал а е взе от руснаците едни пари, които после трябваше да връща! но ги сложи в чекмеджето си. За да не връща тези пари, Турски поток го преименува на Балкански поток и го построи с пари от бюджета на България. И то как ББ не е завлякъл държавата и с лев от тази сделка!

    Коментиран от #42

  • 40 така е

    24 5 Отговор
    Русия само ни е давала. По някога и ни е биела, когато не сме искали да вземаме.
  • 41 Абе според тоя палковник

    8 21 Отговор

    До коментар #36 от "Да бе,да!":

    войната беше приключила преди две години.
  • 42 Това е безспорен

    2 21 Отговор

    До коментар #39 от "Балкански поток":

    Факт.
  • 43 Георги Марков

    22 1 Отговор
    И така - Партията е България. И разбира се, България е Партията. Извън Партията няма България. Всеки е българин дотолкова, доколкото е в крак с Партията. Иначе не е никакъв българин - колкото и да обича родната земя, колкото и да се гордее с историята й, колкото и добре да знае българския език! И обратно - човекът може никак да не обича родната земя, да плюе върху историята й и да говори невъзможен български език, но щом е с Партията - той е истински българин и още как!" - из "Мила Родино, ти си земен рай". Георги Марков
  • 44 Да ама не

    21 1 Отговор

    До коментар #36 от "Да бе,да!":

    Пак с тези копейкини измишлютини. Прекалено си полиран за да те разубеждавам. Всеки в края на битието си проглежда но е късно. Мотивите на българин да подържа фашистка русия са две едната са пари другата е любов, която е феномен само в България.
  • 45 ма да

    21 2 Отговор

    До коментар #36 от "Да бе,да!":

    А според Майор Деянов, Русия ни е завличала по около 70 милиарда годишно още от асвабаждението от турецко робство. Вервам му. Защо да не му вервам на човека?
  • 46 Статистик

    6 21 Отговор
    Център за изследване на демокрацията =Сорос=зИван Костов = лъжа, абе няма какво да четете!

    Коментиран от #48

  • 47 аве

    21 0 Отговор
    Аве тия руснаци били пълна скръб.
  • 48 Абе тъй нареклия се статик

    5 21 Отговор

    До коментар #46 от "Статистик":

    Стъкмистика не чета.
  • 49 Ранбо

    1 21 Отговор
    Който не се подчинява на Путин, бива унищожаван! Това избора, който имаме!
  • 50 реру

    30 4 Отговор

    До коментар #9 от "Отец Чапаев":

    "... печелим от този поток до милиард годишно..."


    Може... но не и България. Баце се биеше в гърдите за 600-800 млн, като дори се изцепи за минимум 900 млн...

    За 2,5 години /до края на юли 2023/ обаче са получени 895,3 млн лв. За същия период натрупаните разходи /подръжка, амортизация и т.н./ са 318,5 млн. лв. или печалба е само 576,8 млн. лв. или по-малко от 250 млн. лв. за година. Тепърва ще има ремонти и т.н. Освен тръба има и компресорни станции, които искат персонал, ел. захранване, поддръжка, резервни части т.н.
  • 51 Търновец

    7 21 Отговор

    До коментар #36 от "Да бе,да!":

    Много Американци дори не са и чували за България, а чуха покрай покушението срещу папата в Рим, нас ни крадат Еврейски фирми от Русия САЩ и Израел
  • 52 Сократ

    4 21 Отговор
    Излиза, че Русия е финансирала тръбопровода и после искала да го контролира? Вие на кой свят живеете?
  • 53 Имитатора на слалин в действие

    21 1 Отговор
    Затворът ИК-3, известен като „Полярен вълк“,  е създаден през 1961 г. на мястото на трудов лагер от сталинската система ГУЛАГ. Той е бил създаден за затворници, които са строели железопътна линия през Арктика, която е поръчана от Сталин, той, е пращал в този затвор политическите си опоненти, което прави и путлера.
  • 54 реру

    30 1 Отговор

    До коментар #36 от "Да бе,да!":

    "От Русия само сме вземали!..."


    Когато нямаш право на избор, взимаш това, което ти налагат, на цени каквито са им удобни и искат и т.н.
    Някои обаче се радват все още. Това е описано в специализираната литература като "Стокхолмски синдром".
  • 55 Аман

    1 25 Отговор

    До коментар #32 от "Когато някой почне":

    Аман от хора,които винаги обичат да казват как нещо НЕ е трябвало да се прави.Направено е,носи печалба,край.
  • 56 Българин

    2 25 Отговор
    Отдавна е известно, че И ГЕРБ и ПП са проруски партии: действията, а не приказките показват кой какъв е.
  • 57 СЕГА ПО ТУРСКИ ПОТОК

    15 2 Отговор
    Тече азерска и арабска газ....Путин е аут.
  • 58 ТУРСКИ ПОТОК НОСИ

    0 15 Отговор
    Милиони комисионни на БГ от трансфера на газ за ЕС.
  • 59 007 /агент/

    3 15 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И вц-тата в МВР имат нужда от персонал !
  • 60 ПУТИН СЕ ПРЕЦАКА С ТУРСКИ ПОТОК

    15 2 Отговор
    Сега по него тече НЕруска газ....
  • 61 АГАТа Кристи

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ще спестим милиарди,":

    Комуняго, шапки долу пред "Българка" !!!
  • 62 КОНЕКТОРА С ГЪРЦИЯ БИ ОКОНЧАТЕЛНО

    15 1 Отговор
    Газов шут на Путин.
  • 63 КОМУНИСТ ПЕТОЛЪЧНИК

    15 1 Отговор
    Турски поток елиминира Путин от доставките на газ.
  • 64 Горски

    0 15 Отговор
    България се отказа от 1.3 млрд гарантирани приходи от транзитен пренос на газ по старото трасе от Румъния към Турция.Но от тези 1.3 млрд има разходи по експлоатация, проект за компресорни станции, отчуждаване на терени, лихви по кредити, връзка от турската граница до компресорна станция "Странджа" Според бат Бойко това било "печатница" на пари за българските граждани. Всяка година щели да влизат по 700-800 лв в нашите джобове. Но чистите приходи за 2022 са 260 млн лв. Ако приемем, че стойността на проекта е 3.040 млрд лева. и всяка година печалбата е 260 млн, проекта ще се изплати за 11 год и 8 месеца, а в първия случай при приходи от 1.3 млрд проекта щеше да бъде изплатен за 2.6 години.

    Коментиран от #65

  • 65 КОМУНИСТ ПЕТОЛЪЧНИК

    2 17 Отговор

    До коментар #64 от "Горски":

    Целта е да се бие газов шут на Путин. Другаря Орешарски спря Южен поток под натиска на САЩ. ПРИХОДИТЕ ОТ КОМИСИОННИ от турски поток са около 250 милиона ЕВРО. на година....за 7 години тръбата се изплаща....

    Коментиран от #66

  • 66 Горски

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "КОМУНИСТ ПЕТОЛЪЧНИК":

    Не съм съгласен. Реално проектът " Южен поток " бе спрян от Путин през 2014 и бе заменен от " Турски поток ". Проектът бе замразен, заради санкции срещу България за неспазване на евроизискванията за изпълнител на проекта, сред приближените бяха фирми на Делян Пеевски. "Балкански поток", както го нарече Борисов бе реализиран с 3 млрд лева, по-голямата част от които "Булгартрансгаз" взе назаем от подизпълнителя-саудитския консорциум "Аркад". Позовал съм се на източник, а за годишна печалба специалистите са ги сметнали по 260 млн лева на година, а не в евро. Иначе по твои сметки инвестицията се изплаща за 7 години, но при печалба 250 млн евро.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове