Last news in Fakti

11 Март, 2024 15:42 1 172 23

Вътрешният министър: Засилваме полицейското присъствие в центъра и някои райони на София

  • калин стоянов-
  • полиция-
  • сбивания-
  • мигранти

По думите на Стоянов това се налага заради двата инцидента със сбивания в центъра на града, станали през изминалите няколко дни

Вътрешният министър: Засилваме полицейското присъствие в центъра и някои райони на София - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Предприели сме необходимите действия за гарантиране сигурността и спокойствието на гражданите. Засилваме полицейското присъствие в централната градска част на София и други райони, в които има сборища на лица с различен произход. Това каза министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов след среща със столичния кмет Васил Терзиев и представители на браншови организации на заведенията. По думите на Стоянов това се налага заради двата инцидента със сбивания в центъра на града, станали през изминалите няколко дни.

Калин Стоянов добави, че се засилва и полицейското присъствие около центровете за настаняване на Държавната агенция за бежанците, които се охраняват от частна фирма.

Министърът отбеляза инициираната от ГЕРБ-СДС и ДПС законодателна промяна в Закона за МВР и Закона за администрацията, която ще даде възможност да се назначат нужните 1264 нови служители в "Гранична полиция" и около 260 полицаи, които ще поемат охраната на петте центъра за настаняване. Той добави, че от МВР са констатирани доста пропуски в центровете в последните месеци и са издадени препоръки.

Калин Стоянов посочи още, че през изминалата година няма увеличение на случаите на инциденти с мигранти у нас.

Кметът на София Васил Терзиев посочи, че ще се синхронизират действията на Общината и МВР. „Не е въпрос само на мигранти. От доста време има големи струпвания на групи, български младежи и чуждестранни туристи, които нарушават спокойствието на другите, пречат на обществения ред“, каза Терзиев. Той добави, че е решено да се засилят патрулите в столицата и да се проверяват въпросните големи групи. „Целта ни е хората да усетят, че има ред в този град“, посочи кметът.

Във връзка с видеонаблюдението в столицата Терзиев коментира, че в София има около 3800 камери, които са интегрирани към системата на МВР. Броят им ще се увеличава, добави той.

Ричард Алибегов, председател на Българската асоциация на заведенията, коментира, че браншът иска сигурност за служителите и туристите. „Разбрахме, че тази случка на бул. „Витоша“ е битов инцидент и не трябва да се заиграваме с етническата карта, защото живеем в мир в България“, добави той. По думите му има мигранти, които може би са агресивни, има българи, които са агресивни, но не можем да сложим всички мигранти под един знаменател, да кажем, че всички те са агресивни и да ги изгоним. Алибегов посочи, че продажбата на наркотици в заведенията е намаляла значително, като по темата е имало срещи с МВР.

Главният секретар на МВР Живко Коцев посочи, че освен в централна градска част, ще се увеличи полицейското присъствие и в парковете.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 1 Отговор
    Запишете се в доброволните отряди.Тази вечер съм дежурен на Витошка.
  • 2 Последния Софиянец

    14 1 Отговор
    Тази вечер съм дежурен на Витошка и ще посетим Алибегов.Да почерпи че го пазим.
  • 3 Джамбaза

    20 0 Отговор
    Защо не изпратят мигрантите да копаят тунела под Шипка?
    Дошли са да работят тук, все пак!

    Коментиран от #5

  • 4 Е, каква сигурност?

    25 1 Отговор
    Сигурността е да се връщат? Глобите от 20 000 евро да ги плащат от личните си сметки политиците подписали това Безумие. А кой ще пази хората по селата? И изобщо колко загинали служители на реда има от мигрантски нападения в Европа? Колко убити и изнасилени момичета и жени? Колко атентата? Във Франция, Германия, Виена, Швеция. В Британия имаше огромен скандал с отвлечени от мигранти ддеца, дрогирани и продавани за престъпни цели. Там потулиха скандалът. Защо български полицаи, военни, български деца, възрастни хора трябва да плащат "кръвен данък" на онези 240 в НС. Еми, оставка на ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС! Не може така повече да продължава, нетърпимо е!
  • 5 честен ционист

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "Джамбaза":

    Ти къде си виждал арабин да работи тежък физически труд?

    Коментиран от #8

  • 6 Сила

    17 0 Отговор
    Вярва ли някой на ОПГ МВР БГ..... Съмнявам се...... Апропо, кво стана последно с ония смешник, пъдарчето на клуба на нотариуса, дето и той и жена му и сина му им плащаме да се правят на тарикати
  • 7 Факт

    15 0 Отговор
    Свърши тая ! Започнаха вече поразиите от страна на "инженерите" и "докторите" - пардон "мигрантите" ! От тук нататък всеки ден : грабежи, разграбване на магазини, побоища, изнасилвания и дори убийства ще има !

    Коментиран от #10

  • 8 Ще ги научим

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    Иначе има и фурни, и за тях и за теб ще се намери място вътре.
  • 9 Кой не скача е червен

    12 1 Отговор
    Така наречената демокрация засилва полицейското присъствие в центъра на РБ. Затова ли се биехме на барикадата срещу комунизма?

    Коментиран от #12

  • 10 Последния Софиянец

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    Няма да се дадем без бой.Запишете се в доброволните отряди.
  • 11 Сиганин

    10 2 Отговор
    Коментиращите тук не спряха да защитават горките палестинци... българи, заслужавате си боя от тия

    Коментиран от #21

  • 12 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Кой не скача е червен":

    Значи или демокрацията не е това, за което се представя или много червени са скачали, даже и този, който ви подканяше да скачате!
  • 13 1888

    8 1 Отговор
    Мръсна мммаанннгаллскка държавица,само термоядрен удар ще оправи тая циганска махала
  • 14 гост

    5 1 Отговор
    Като ти отиде коня в рЯката върви го вади !
  • 15 Българка

    7 1 Отговор
    Всеки Народ си заслужава съдбата. Мигрантите в София се разпасали и няма кой да ги спре. А самолетите все повече и повече свалят обратно мигранти от Брюксел и Виена. Центровете за мигранти вече пращят по шевовете, обаче Директорката на ДАБ мълчи нищо не казва! Не смее да се покаже по медиите! И какво да каже? Ей това направиха Денков и Габриел с подписаните договорености с австрийското Правителство.Сега мълчат. Пълен срам.
  • 16 В ЖП транспорта .

    6 1 Отговор
    знаете ли какво е . Извън София по гарите няма охрана , а във влаковете е ужас.Един машинист и една кондукторка 1,60м. Всички влакове без изключение Пловдив - София.

    Коментиран от #17

  • 17 Железничар

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "В ЖП транспорта .":

    Кой е виновен за това положение колега? Кажи, другото го знаем много добре.
  • 18 Кажи

    2 0 Отговор
    На обществото какво стана с разследването за убийството на Къро?Много мълчите,българи ли бяха ?Който има много информация има един пират ги чисти и до мисли,че ще вечен.А дано и той скоро да се гътне....
  • 19 Не ставаш

    1 0 Отговор
    За министър ,чадо.Много си гашоглав.Иска се да си грамотен,с една дума поне юрист за този пост .
  • 20 Миле

    2 0 Отговор
    Супер, няма по-хубаво нещо от разходка в центъра на София с деца и да гледаме куки на всеки 100 метра да люпят семки , ставаме все по европейска държава. Скоро ще почнат да режат глави на жени по гарите , както във Франция и да ни ръгат с ножове както в германско.Европейската интеграция напредва главоломно
  • 21 Българка

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Сиганин":

    Така е. Каквото повикало, такова се обадило.
  • 22 ПРИЦЪСТВИЕ ЗА КАМУФЛАЖ

    1 0 Отговор
    "Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила
    на САЩ за измамване и оглупяване на хората от
    социалистическия свят. Незабелязано ще подменим
    човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим
    единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем
    грандиозна по мащаби разложителна работа, ще
    изтръгнем социалната същност на литературата, ще
    насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ
    към секса, насилието, садизма, предателството -
    тоест безнравствеността. Нужни са писания,
    осмиващи естествеността и почтеността като
    архаични отживелици
  • 23 ПОЛИЦИЯТА ПО ВИТОШКА

    0 0 Отговор
    А ДЖАГАТАЙЦИТЕ НАВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ ! ТОВА Е БЕЗОПАСНОСТ ПО АЛИБЕГОВСКИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове