Last news in Fakti

11 Март, 2024 18:15 3 064 182

Надежда Нейнски: Ако Крим остане руски, това ще бъде заплаха за България

  • надежда нейнски-
  • война-
  • русия-
  • крим

Русия няма да спре дотук. Пропагандата е изключително силна. Целите на Русия за т.нар. специална военна операция бяха да превземе Украйна, да сложи марионетно правителство и да ги „превъзпита”

Надежда Нейнски: Ако Крим остане руски, това ще бъде заплаха за България - 1

Правителство трябва да има, но при ясни правила и пълен мандат. Този разговор, който сега тече, трябваше да се води преди година. Коалиция не е мръсна дума. Така бившият ни външен министър, евродепутат и дипломат Надежда Нейнски коментира предстоящата ротация в управлението в ефира на бТВ.

„Гаранция на реформите е мнозинството, правителството е изпълнителната власт. Когато евроатлантическото мнозинство има яснота как ще протекат реформите, тогава много плавно ще се сменят екипите и няма да се създават сътресения, които се използват от опозицията”, поясни тя.

Според нея партиите в евроатлантическото мнозинство нямат желание за избори: „Не защото не биха били готови за избори, а защото си дават сметка, надявам се, какъв е залогът на тази геополитическа ситуация.”

„Нямам обяснение за начина на говорене между партиите. Ти можеш да си твърд и категоричен, без да обиждаш и да ругаеш. Има линия – когато минеш на личностни нападки, това трудно се забравя и преодолява. Те направиха тази сглобка по геополитическа необходимост. Това са хората, които сме избрали да ни представляват в парламента”, смята тя.

„Не смятам, че имат фундаментални различия. Знаем какви различия имат – в начина, по който смятат, че се управлява държавата, какво е позволено и какво – не. Разливането на линиите – няма ляво, няма дясно, е нещо, което развращава обществото. Демокрацията не е всичко да ти е позволено, а да има правила. Коалиционно споразумение е структуриран диалог – пак може да не доведе до резултатите, които очакваме, но все пак има правила, другото е политически кеч”, подчерта Нейнски.

Тя смята, че съдебната реформа е в основата на успеха на България: „Ако тя не е успешна, всичко друго е функция от нея. Ако аз имам нарушени права, няма пред кого да се ожаля. Хората разбират дали има демокрация по това дали има равенство пред закона. Това е много сетивно. Ако тази съдебна реформа не се случи, и то по демократични правила, това не може да се компенсира с нищо друго.”

За предстоящите избори в САЩ тя заяви: „2024 г. е годината на избори. Геополитическият контекст има огромно значение. Очевидно заявките, които Доналд Тръмп прави към момента, будят неспокойствие. При смяна на президента, ако той поиска да извади САЩ от НАТО, са му необходими 2/3 от гласовете в Сената, но това само по себе си показва, че има такъв дебат там.”

„Владимир Путин започна тази война с идеята да промени световния ред и да наложи правила, които той е създал, тоест той има нужда да се позиционира геополитически. Ако Украйна загуби тази война, НАТО ще се изправи срещу Русия. Ще са необходими много по-големи разходи за подобна война, отколкото са нужни сега за подкрепата за Украйна”, категорична бе тя.

Тя добави още, че ако Кримският полуостров остане руски, това ще бъде заплаха за националната сигурност на България. По думите ѝ това ще значи, че пространството над Черно море ще бъде постоянно застрашавано от руските самолети и руското влияние.

„Русия няма да спре дотук. Пропагандата е изключително силна. Целите на Русия за т.нар. специална военна операция бяха да превземе Украйна, да сложи марионетно правителство и да ги „превъзпита”. Най-мрачният сън на Русия се сбъдна – с членството на Швеция и Финландия в НАТО фронтът се доближи още повече до Русия. Русия губи стратегически тази война, защото победата не се измерва само с територия, а и с влияние. Тя изгуби геополитически авторитет, което се отразява и на други територии”, каза още Нейнски.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 88 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    279 16 Отговор
    Той вече е руски. От 10 години насам.

    Коментиран от #10, #62

  • 2 честен ционист

    213 13 Отговор
    Русия може да думне Варна и от Каспийско море, ако пожелае.

    Коментиран от #7

  • 3 Майстора

    259 16 Отговор
    Крим винаги си е бил руски, както и Одеса.Всичко си идва на мястото, колкото на някои да не им се иска.
  • 4 Апел

    232 12 Отговор
    Тази ..... да млъкне за винаги!
  • 5 Отровните змии на "прехода"

    250 15 Отговор
    Виждам една дърта скочибра с джуки подути от ... все от нещо, злобна, продажна, маман!
  • 6 хубавото Наде

    22 190 Отговор
    е погрозняло , но говори верни неща за държавата ни .

    Коментиран от #48, #102

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Селянин

    198 13 Отговор
    Хайде сега всички евроатлантически подлоги и джендъри да си изкарат надницата......
  • 9 Някой

    219 10 Отговор
    Крим ви е бил руски и руски ще си остане. Никой у нас не се чувства заплашен от този факт. Може би само калинките като тебе, дето може да им секнат грантовете...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Зеки

    134 4 Отговор
    Тая вече и за е...не не става....остави за мозък...а преди ставаше....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 честен ционист

    94 12 Отговор

    До коментар #7 от "Варненец":

    България е в НАТО с благословията на Русия.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Да, бе

    124 10 Отговор
    Русия губи стратегически, а изпозападналият свят вие на умряло... Как да си обясним това малко противоречие, освен с менталните проблеми на проповядващите тази теза.
  • 16 Българин

    162 7 Отговор
    Хихи, дъртата евроатлантическа подлога я тресе шубето! Споко ма, ще има място на колесника на краварския самолет като бяга от българския народ и Русия!
  • 17 Тра-ла-ла

    131 7 Отговор
    Посолство-ТО и без СВО, си сложи марионетно правителство и взе да ни превъзпитава, та тая заплаха какво да я правим бе, Наде?
  • 18 Аз......

    14 72 Отговор
    Не се притеснявайте Г-ж Михайлова,
    Ще бъде Български!!!!!🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
  • 19 Страх

    45 3 Отговор

    До коментар #7 от "Варненец":

    Купи си жилище в Родопите за да си сигурен.
  • 20 💠🔆♻️

    132 8 Отговор
    Без знамение Крим дали ще остане руски, украински или танганайски, тая “чапла”, не си заслужава изобщо да се коментира.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ФЕЙК

    112 3 Отговор
    В другите страни хората имат орисници - красавици, които помагат на хората в добри дела и им предсказват добро бъдеще . А Ние имаме 3 платени вещици, които постоянно ни ги натрапват Надето Некрасивенко, Ленчето Некрадненко и Мигленчето Неправоустенко !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ау у у!

    103 5 Отговор
    Това грозно нещо цял животи ще ни плаши?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 СЛОНА

    99 3 Отговор
    КАКВА СИ ПЪК ТИ ДА ДАВАШ АКЪЛ ???...!!!
    АКО КРИ ОСТАНЕ РУСКИ МОЖЕ ДА НИ ОСВОБОДЯТ НЯКОЙ ДЕН ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ БРАТУШКИТЕ ОТ СОРОСИ И ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКАТА ТВАР !!!!
    Е ТОГАВА ЩЕ ГЛЕДАМЕ НА ЖИВО КАК ПОЛИТИЦИ ВИСЯТ ПО УЛИЦИТЕ НА КРУШКИТЕ!!!
    ТОВА Е САМО ВЪПРОС НА ВРЕМЕ!!!...???
  • 27 Русия е враг №1 на България ! 🇧🇬

    10 104 Отговор
    Зам.-председателят на руската Дума Пьотр Толстой официално си признава в тв предаване, че готвят на България украински сценарий. Той казва, че в България е пълно с руски граждани, които по сигнал ще започнат да правят мизерии.
    С пропагандистката Скабеева обсъждат и удари по България. Единствено ги спира, че не могат да се справят с Украйна.
    Затова държавата трябва спешно да преразгледа статута на пребиваващите у нас.
    Държавното обвинение да започне да прилага НК в частта за държавна измяна спрямо българите, които обслужват руските интереси у нас.

    Данните за руски граждани с имоти и с фирми в България. Данните не могат да бъдат пълни, защото много руснаци са използвали подставени лица, "български" граждани, като “собственици” на имотите им.
    Разбивка по градове за да добият българите по-конкретна представа за размерите на бедствието:
    Каварна – 663
    Балчик – 1 528
    Варна – 13 434
    Бяла – 3 625
    Обзор – 999
    Несебър – 49 736
    Поморие – 8 308
    Бургас – 72 637
    Созопол – 6 307
    Приморско- 1 585
    Царево – 2 412
    Банско – 2 903
    Разлог – 367
    Пампорово – 183
    ОБЩО 531 320 имота на руснаци у нас, като във всеки нотариален акт са вписани минимум (!) по три лица-собственици. Това прави около 1 593 960 руснаци-собственици на имоти и фирми у нас, като колко от тях са постоянно пребиваващи - не е известно,
    както и колко са получили българско гражданство /и избирателни права/.
    Със сигурност има и още, защото има руснаци, закупили имоти в Пловдив, София и

    Коментиран от #43

  • 28 Гошо

    46 1 Отговор
    Че какъв ще бъде?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Заплаха за

    75 3 Отговор
    България са дърти вещици, които не живеят ТУК, а само акъл дават!
  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 83 Отговор
    Войната в Украйна ще свърши, когато изгоним от БЪЛГАРИЯ всички РУСНАЦИ-ПУТИНИСТИ, а за русофилиците ни организираме заведения за превъзпитание …Слава Богу, и слава на Украйна, че на БЪЛГАРИТЕ най-сетне им се поотвориха очите за "Авантюрите на русия в ...........България".
    Крайно време е малка България да сложи край на тази братоубийствена война във велика Украйна!
    АКО русия претърпи фиаско в Украйна, както се очертава, за компенсация ще стовари десант на българското черноморие и ще ни завоюва...НАТО и ЕС ще си отдъхнат от проблемите си с "ТРОЯНСКИЯ КОН"...Лошото е, че същото ще се случи и ако Украйна падне, следващите сме ние, дори знам КОЙ ще е премиер, президентът е вече налице........... Спасението за България в този случай е полека-лека да демонтираме "ТРОЯНСКИЯ КОН", както започнахме с МОЧА...... Разбира се, премахването само на един паметник само по себе си не може да промени нищо, но е добро начало.

    Коментиран от #68

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Възрожденец

    5 68 Отговор
    “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

    “С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно.
    Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н.”

    "Всеки честен човек, който може да мисли и да разсъждава що годе, ще се съгласи, че най-големий ни неприятел днес е официалната Русия.
    Няма пакост, няма мерзост, даже и подлост, които да не е пуснала в ход тая държава."

    Коментиран от #72, #79

  • 34 Раде

    67 2 Отговор
    Много ви е страх, защото ще се счупи колнът, от който берете банани А, дано дойдат руснаците!Предателите първи ще се чистят.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Справедлив

    66 3 Отговор
    Дърта ама проста

    Коментиран от #55

  • 37 Можго

    61 3 Отговор
    Още едно лАЙно изплува!
  • 38 Айде,бе

    66 3 Отговор
    Тая турска гювендия трябва за да знае, че ако Русия не е имала сила да отвоюва Крим за себе, тя нямаше да има сила и нас да освободи и да помогне на всички христянски държави на балканите, защото тя на всички помага да се освободят от османците, на кой повече, на кой по малко,на нас най много. Целия Балкански полуостров щеше да е турско арабски. Крим и с помощ Свише ще остане руски или ще взриви света я ядрена война .
  • 39 Пенчо

    73 2 Отговор
    Тая и костов продадоха България, сега за Крим се кахъри!
  • 40 абориген

    49 2 Отговор
    Детайлно ни обясни колко големи хралупи има в главата .
  • 41 Дрън-дрън

    56 2 Отговор
    Да не бяха правили Майдан, жалко за невинните хора, но са жертва на т.нар. проект на Америка, Нейната поне би трябвало да знае
  • 42 Иван Крумов

    50 2 Отговор
    След Втората световна война - на мястото на плана Маршал, Русия ни строи - язовири и други. Въпреки - че - самата Русия е ранена и то дълбоко - идват с камиони, дълбачки и всякакви, "шлякат" дупката на язовир "Искър".

    Окупатори, подли. а как ни караха да четем книги - това пък.
  • 43 Не Русия е враг

    52 3 Отговор

    До коментар #27 от "Русия е враг №1 на България ! 🇧🇬":

    На България, управляващите, които изпълняват нареждания от вън!
    Продажбата на имоти на чужденци, да не го е гласувала Руската Дума,бе шаманДУРАК?

    Коментиран от #63

  • 44 Слава на украинските герои 🔱

    11 59 Отговор
    Може ли да си представите, какво щеше да е сега, в тази световна обстановка, ако Великия и Героичен украински народ, не бе спрял и ударил така мощно през мyцyната рашката мечка ??‼️
    Цяла Европа щеше да е подпалена, а ние щяхме да сме от първите жертви.
    В България има много хора, които ни теглят към блатото — беззъби с пречупен гръбнак, лазейки пред поредния сатрап овладял с репресии и убийства Кремъл.

    Коментиран от #57

  • 45 ГАЙ-ЦУН-ШИ

    40 3 Отговор
    Ами не ги разбира нещата госпожата и това е.
  • 46 Мацкентиевич

    44 3 Отговор
    Този вонк трябва да излезне в пенсия вече. Как точно руски Крим е заплаха за България!? Ще се откъсне и що доплава до Созопол ли!?
  • 47 историк

    42 5 Отговор
    И ОТ КЪВ ЗОР ЩЕ Е ЗАПЛАХА ЗА БЪЛ-Я- От къде тази, която има дълга шии и трудно и стига до мозъка
  • 48 Даааа

    35 4 Отговор

    До коментар #6 от "хубавото Наде":

    В Турция стана на попски ръкав .
  • 49 Факт!

    9 46 Отговор
    Русия е екзистенциална заплаха за България, а гладните и продажните копейки са национални предатели.
  • 50 Заплаха за

    52 5 Отговор
    България са дърти вещици, които не живеят ТУК, а само акъл дават!
  • 51 Моля!

    47 3 Отговор
    Тази присвои цял автопарк на ЦК на БКП за жълти стотинки. А Ленчето с кремчето само едно кремче .
  • 52 Орел

    49 4 Отговор
    Тази е в дълбока менопауза! Крим Е руски и ще си остане такъв. Опитите да стане английски са от почти 200 години.
  • 53 Винаги е бил руски

    35 3 Отговор
    И част от Украйна също, да не говорим, че излъгаха руснаците
  • 54 Куха лейка!

    61 5 Отговор
    Рядко глупава жена и българомразка! Повтаря като папагал най голямата лъжа на евроатлантиците ,че Русия е заплаха за България! Евроантлатиците не могат да преживеят,че България и Русия исторически са братски страни. Двата народа са проляли заедно кръвта си за Свободата на България и това няма как да се изтрие от историята!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Объркани

    23 5 Отговор

    До коментар #44 от "Слава на украинските герои 🔱":

    Великият и намкъфси "украински" народ вика "руские не сдаются", вот так, вот!

    Коментиран от #75

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Я да се махаш....

    37 2 Отговор
    от тука дърто плашило такова... Марш на фронта, да защитаваш евроценностите...
  • 61 Мнение

    44 2 Отговор
    Да си дадеш дъщерите да ги оплождат турчин и индиец обаче е национално достойнство, а?
  • 62 Кнаус 485

    49 5 Отговор

    До коментар #1 от "хммм":

    Безспорен факт ,че Крим е руски.... Но си мисля че е сбръчканата Надя и очилатата Ризова трябва да бъдат подведени под юридическа отговорност за всяване на паника сред българското население и насаждане на расизъм към суверена държава, в случая Русия която два пъти не е освобождавала и благодарение на която съществува територията наречена България...... Слава на Русия......
  • 63 Жалки наведени копейки

    10 44 Отговор

    До коментар #43 от "Не Русия е враг":

    Значи,
    ▪руските паметници в България най-големи и най-начесто, те викат: "ние сме колония на американците".
    ▪Улиците ни половината на руснаци кръстени,
    те викат: "американците ни управляват."
    ▪Президентът ни избран от Кремъл, те викат: "американците ни управляват".
    ▪Митрофанова ходи с ключовете, отключва-заключва български църкви, те викат: "американското посолство ни управлява".
    ▪От руското посолство ни размахват пръст, наричат ни „подлоги“, казват ни за кой да гласуваме, те викат:
    "американското посолство ни управлява".
    ▪Десетки хиляди руски фирми ни изкупиха Черноморието, те викат:
    "американците ни управляват."
    ▪Газпром и Лукойл милиарди$ печалба правят
    и 1 лев данък не са платили, те викат: "американците са ни завладели".
    ▪Про-руските партии никнат като гъби след дъжд, те викат: "американците ни управляват."
    ▪Боико изпълнява точка по точка програма на руснаците при строежа на Руски поток, вика Тръмп ми каза така да направя.
    ▪От москва нареждат на БСП как да гласуват, от посолствоТО би управляват.
    Кое вече подред поколение си мисли,
    че руснаците са ни освободили,
    а американците са ни завладели⁉️

    Коментиран от #109

  • 64 Порно

    42 4 Отговор
    Крим е отново руски от 10 години, не съм чул това да ни създава проблеми
  • 65 Историята

    7 23 Отговор
    Крим е РАЗМЕНЕН НЕ Е ПОДАРЪК! За Белгородска област. По-голяма територия от Крим, а по времето на размяната и по-богата. Крим тогава е бил пълна мизерия, полупустиня, обрасла с пелин, която постепенно е пригодена за живот с вода от река Днепър и много пари от бюджета на Украинската ССР.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Луда

    37 4 Отговор
    Крим е руски моме и такъв ще бъде во век и веков! А заплата за България не е Русия,а империята на злато САЩ и ти това много добре го знаеш фашистка гнидо!

    Коментиран от #70

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 ОТЛИЧНИК

    5 40 Отговор
    Крим е на Украйна! Русия напада и завзема територии на държава с международно признати граници. Скоро ще поиска и Аляска ... но няма да им се усмихне щастието. Дните са им преброени. Скриха се като мишки, когато Пригожин организира настъпление към Москва. Всички напълниха гащите.

    Коментиран от #87

  • 70 Ширин Чатлъ

    1 22 Отговор

    До коментар #67 от "Луда":

    Крим е турски! 2-ма братя кранове кримски васали на турски султан.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 А ако!

    32 0 Отговор
    Тази остане на екрана,това ще бъде заплаха за децата да заспят спокойно...!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Ширин Чатлъ

    2 22 Отговор
    Крим е турски! 2-ма братя канове-хановр кримски васали на турски султан.

    Коментиран от #181

  • 77 Ти и такива като тебе

    34 1 Отговор
    Дето дрънкате глупости сте заплахата за България
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ПЛЕВЕН

    27 3 Отговор

    До коментар #33 от "Възрожденец":

    Абе ти както ги подреди тея възрожденци, ще речеш че Русия нещо ни е била длъжна да воюва за нас, пък не воювала както трябва и т.н. и дай да си седим в османската империя, че по-лекичко бият там.
    Пък и то наще възрожденци да не би да са били геополитически гении?
    Че се и сърдят.
    Ако опълченците на Шипка с тези възрожденци се съобразяваха, сега щеше да си я Мустафа я Абдула.
    Специално можеш да се поинтересуваш кои и защо са приемали името Абдула през 17-18 век по Румелия.

    Коментиран от #99

  • 80 НищоЛично

    33 2 Отговор
    Малко са гювендиите, които знаят какво"богатство" носят между чаталите си, а още по-малко от тях знаят как и кога да го осребрят добре.
    Явно е посвършила паричките. Преди няколко дни е изхарчила на сто хиляди в Евксиноград за сватбата на отрочето
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 БЕНОВСКА

    26 3 Отговор
    ТВА НЕ ПУКНА ЛИ БЕ
  • 83 Момо

    39 2 Отговор
    Скоро не само Крим а и цяла Украйна ще е руска. Процесът вече започна. Но тъпата баба не го знае.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Бря, бря

    33 5 Отговор
    Наде, нито си хубава, нито си умна. И тебе ли строиха да приказваш дивотии, от които нищо не разбираш. И с кое ни заплашва, че са Русия.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Време е РУСНАЦИТЕ ДА ДОЙДАТ !

    24 8 Отговор
    И да ни освободят от тия наши катили за които гласуваме за едно , а те си правят съвсем друго !!!!!!!

    Коментиран от #103, #107

  • 89 Иван Крумов

    26 5 Отговор
    Тя е най-добрият ни външен министър всъщност - като ни задържаха либийските сестри и - тя - веднага им уреди - първо - четка за зъби, второ даде на всяка хавлия и ето това е - външна политика.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Кузмов

    18 1 Отговор
    Заплаха за всички предатели и мошенници :) Дааа...
  • 92 малкия Йованчо

    15 3 Отговор
    куха зелка
  • 93 Гост

    25 2 Отговор
    Ми ти къде беше,в кое правителство и на кого? План 2004 за армията,нещо по въпроса ? Сега рев ,олеле,има заплаха. Като унищожавахте армията нямаше ли заплахи? Къде ви е малката и модерна обучена армия? Остана на хартиите от план 2004.А, и е малка,спор няма
  • 94 Въпрос

    30 4 Отговор
    Нещо да кажеш за диваците, дето са плъпнали из центъра на София? Дето ни ги докарахте по въздушно-капков път? Или викаш те не са заплаха, а?
  • 95 Възрожденец

    2 29 Отговор

    До коментар #72 от "Кореняк заралия":

    Копейка, първо чети и после се опитвай да се излагаш.
    През 1877 г. Стара Загора е опожарена заради бягството на руският генерал Гурко от града заедно с армията, оставяйки само малък отряд войници и опълченците срещу 48 000 турска армия, водена от Сюлейман паша.

    Коментиран от #110, #113

  • 96 Ей тая Нейнски е виновна

    32 5 Отговор
    За това , че нашите медици бяха осъдени във Либия и вкарани във затвора и измъчвани там !!!!! Защото не си мръдна пръста за да докаже , че са невинни и да ги защити , а беше външен министър при Иван Костов !!!!!!
  • 97 Артилерист

    25 2 Отговор
    Тази е от облагодетелстваните от т.нар. "преход" и от разграбилите България. Седесарка образец. Да не отварям дума за морално съдържание относно семейното й положение...
  • 98 Боруна Лом

    15 2 Отговор
    ,,,БЪЛГАРИН е,,, ЯВНО ЕВРО АНА ЛИТЕ ЩЕ ВРЪЩАТЕ ПАРИТЕ ЗА НЕУСПЯЛАТА ПРОПАГАНДА! БЕЗРОДНИЦИ!
  • 99 Възрожденец

    5 32 Отговор

    До коментар #79 от "ПЛЕВЕН":

    Никога руссия не е воювала за някого. Никога и никого не е освобождавала московската орда. Завладявала е, поробвала и ограбвал. Това е щяло да стане и с България (3-тата поред )след войната с Османската империя ако не са били нашите деди!

    Коментиран от #104

  • 100 Марков

    29 1 Отговор
    Надето се е увлякла. Още заглавието е грешно и буди недоумение. Нерде Крим, нерде България. И разсъждения под диктовка, които вероятно вече се плащат от НПО. Учудва ме, че си позволява да говори така за Тръмп. И да прави псевдо "анализи".
    Факти, не ни занимавайте с тази бабичка, Ами й потърсете картончето. Знаете кое. (Делата й сигурно са унищожени). И я пратете да си папка пенсията.
  • 101 ЧИТАТЕЛ

    5 5 Отговор

    До коментар #72 от "Кореняк заралия":

    С уважение и без да се заяждам - въпросният Сюлейман и евреина имат просто съвпадение на имената. Сюлейман паша, който разсипва Стара Загора е друг. Пиши в търсачката Сюлейман Хюсню паша

    Коментиран от #125

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Жалки наведени копейки

    5 20 Отговор

    До коментар #88 от "Време е РУСНАЦИТЕ ДА ДОЙДАТ !":

    Да ти освободят и останалите 3 мозъчни клетки ...
    И да дойдат и да не дойдат, пак ще сте в миZерията и в Vайната
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Гост

    31 3 Отговор
    Не я харесвам тази. Яде баницата покрай оня Ваньо командира. Вижте в какво сметище превърнаха държавата ни. Армия, здравеопазване, просвета, родолюбие, земедвлие, индустрия, всичко отиде с приватизацията. И ето резултата от 9 000 000 станахме я има я няма 5 000 000. Това е.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 НИКАКЪВ ВЪЗРОЖДЕНЕЦ НЕ СИ

    10 3 Отговор

    До коментар #95 от "Възрожденец":

    Е и? Той за това ли е отстъпил - за да изгори Ески Заара? Това ли е била целта му? Намери спомените на офицера за свръзка на Сюлейман - той най-добре ще ти разясни кой какво е вършил.
  • 111 дедо

    28 1 Отговор
    Надежденце, я сподели кой беше баща ти и с какви пари отиде да учиш в западна Европа по "онова" време!

    Коментиран от #118

  • 112 шефа

    22 1 Отговор
    Ей гнус,изчезни че плашиш децата.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Танас

    26 2 Отговор
    На тези от СДС не им омръзна да си повтарят пропагандата от 1996-97 години.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Ех, ех

    24 4 Отговор
    1783 Екатерина Велика, 1954 украинецът Хрушчов го подарява на Укр., но с право на референдум и автономия, 2 такива референдума има, и на двата над 80% гласуват за оставане в рамките на Русия, международното право е спазено 100%, за разлика от Сирия, Либия, Ирак, Косово. Как си представяте над Севастопол знамето на НАТО. И малко история на България, четири месеца обсаден Осман паша не се предава, виждайки Тотлебен вдига бялото знаме и казва: Човек отбраняващ 2 години Севастопол, знае как да превземе Плевен за 2 дена. Пирогов, на чието име е кръстена най-добрата болница в България също е лекувал в Крим, докато лекувал ранените, изнасял лекции, а снарядите падали окол него. Нарича се обич към Родината.

    Коментиран от #172

  • 117 ТАЗИ. ЕВРЕЙСКА. КУЧКА

    19 3 Отговор
    НЯМА. ДУМАТА
    ДА. СИ. СЕРЕ. НА. СДС. ТО
  • 118 Пано

    15 3 Отговор

    До коментар #111 от "дедо":

    Освен „Пази Боже, сляпо да прогледа.“ какво друго да се каже.
  • 119 Чики-Рики

    11 1 Отговор
    Тая ,, International Duck,, падна много ниско! Мислех че повечко поназнайва за световния ред!
  • 120 Наивен

    21 1 Отговор
    Защо триете мнения свързани със споменаването на Сорос? Вие зависими ли сте от него? Други мнения не трябва ли да има в демокрациата ни?
  • 121 Аз съм

    29 2 Отговор
    Надее,ама ти си по вредна от всички диктатури взети заедно.Съсипа толкоз неща в в тая изстрадала държава,че би трябвало да те е срам изобщо да се обаждаш,камо ли да ръсиш мозък из телевизиите.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Пипи

    24 2 Отговор
    Мумията се изказа. Да му писне на човек от памперси!
  • 124 Чети 116

    7 0 Отговор
    Брави за коментара, но не разрешават плюсчето, що така, нали е демокрация
  • 125 Историята помни

    12 3 Отговор

    До коментар #101 от "ЧИТАТЕЛ":

    Моля, прочетете в Гугъл за Сюлейман Леви Явиш, френски евреин, завършил Сорбоната. Оглавява армия от башибузуци, еничари който изпепелява Стара Загора.

    Коментиран от #176

  • 126 Чети 116

    10 0 Отговор
    Брави за коментара, но не разрешават плюсчето, що така, нали е демокрация
  • 127 Поправка към 125 историята помни

    18 3 Отговор
    Моля, прочетете в Гугъл за Соломон Леви Явиш, френски евреин, завършил Сорбоната. Оглавява армия от башибузуци, еничари който изпепелява Стара Загора. Той е Сюлейман паша.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Крим

    14 1 Отговор
    Филоложката трябваше само да превежда ..за друго не става
  • 130 Алекс

    17 0 Отговор
    Уважаеми администратори, не трийте статуси - нека поне веднъж представителите на забогателия чрез ограбване стар продажен елит да видят (прочетат) какво мислят хората за тях и стореното от тях.
  • 131 Потрес

    18 2 Отговор
    Откога тая хохавел ица е станала гледачка. Русия нямало да спре. Ами ако спре? Тогсва такива като тая биологична единица ще се окаже, че са ни лъгали.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Хахаха

    5 0 Отговор
    Кирето при дпс, Ицето ЕНП, едни за други. Хаирлия да е Кирето от ПП на ДПС. Герб е с СДС ДБ Христо Иванов, каза Надето от СДС и ДСигурност. Пеевски с кирето хаха
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Др тодор живков

    2 2 Отговор
    Качамак качамак дбеска ядох утре пак хаха
  • 136 В ГИМНАЗИЯТА БЕШЕ ИЗВЕСТНА

    15 4 Отговор
    Надка минуета.
  • 137 КОСТОВИЦА ДО ВРЕМЕ

    13 3 Отговор
    ТАЗИ УБАВИЦА Е МАЛКО ЛУДА. НА ВРЕМЕТО КОСТОВ Я ОТВЯ ОТ СДС , НО КАТО ЛИЗАЧ НА ВЛАСТИТЕ СЕ НАМЪРДВАШЕ ИЗМЕЖДУ МИШОЦИТЕ ЗА ПОСТОВЕ. СЕГА Е ПОСЛАНИК В ТУРЦИЯ. И ПАК Е НА ЛИЗАЧЕСКА ПОЗИЦИЯ . Е ЧЕ АКО НЕ Е ,КОЙ ЩЕ Я НАЗНАЧАВА НА ПЛАТЕЖНИ ПОСТОВЕ ???
    ТАКА ЧЕ ТЯ Е ОТ ПОРЕДНИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПРОПАГАНДИСТИ. СМЕЙТЕ Ѝ СЕ!!!
  • 138 Ами започвай

    15 4 Отговор
    Да се страхуваш наде!!!
  • 139 Малиййй страшно става

    9 5 Отговор
    Давайте бързо на НаТка мешка пушка и да бега на вокзала за фронта да брани бандери и Крим... щоото щели били руснаците да я такоят!!!
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 христо 2211ку

    9 0 Отговор
    Модераторе,защо ми изтрихте коментар 132? "Курво"беше написал този на когото отговорих.Но него не го изтрихте.Защо?
  • 142 Верно ли

    14 1 Отговор
    И що бе пордажницо? Толкова сте жалки лъжци, че не е истина! Само с интриги, лъжи и пропаганда се занимавате пропаднали душици!
  • 143 не на кражбите

    15 2 Отговор
    Връщай софийски гаражи на народа ма.Акъл ще давала кое правилно и морално и кое не.Двуличие отвсякъде.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 дядото

    18 3 Отговор
    най-голямата заплаха за българия се оказахте вие - т.н. демократи,евроатлантици и всякакви други платени предатели в политиката и властта на страната.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 ТАЯ ОЩЕ ЛИ Е

    11 2 Отговор
    ЖИВА ,
  • 150 Жоро от Враца

    9 0 Отговор
    Тази отдавна е суха, но продължава по френския начин
  • 151 Мамул

    10 0 Отговор
    Заплаха за България е неоколониалното либерастко англосаксонско робство!
  • 152 цензурата е евроценност

    11 1 Отговор
    Крим не само е бил руски, Крим не само е руски, но Крим винаги до свършека на света ще бъде руски. Неински да обяснява за заплахите над България е все едно онази бившата преводачка на Живков дето я беше пратил в посолството в Рим на заплата, да обяснява проблемите на националната сигурност. То бива тъпота и агресивна простотия, но напоследък от както на територията се появиха Пепета дебета ,джуджета и сс клубове и т.н много ама много засмърдя на кочина. Вярно, е че мястото наречено Българи е отмираща територия с отпаднала необходимост от население, и разрухата и деградацията са тотални и необратими ,но също така е и вярно ,че Българите в своята хилядолетна история са основали 12 държави. този път обаче ударът срещу българската народност е изключително тежък .
  • 153 заплахата

    8 1 Отговор
    ти си заплахата.......
  • 154 Пълен неутралитет

    9 2 Отговор
    Гледай си там менопаузата която те хваща за 3 път .
  • 155 Боко

    9 1 Отговор
    Коя си ти,смешна крава?
  • 156 фАНТОМасс

    7 0 Отговор
    Заплаха за България беше ти и твоите авери от СДС ! Вие , които имахте подкрепата на хората и цялата власт ! И успяхте да убиете надеждите на толкова хора , да съсипете вярата им , да пропилеете народното доверие !
    Такъв позор бяхте със своята алчност , разделение и дребнавост , че сега ви няма никакви и станахте някакви придатъци към ШАЙКАТА и ПП !
  • 157 Жмуц

    4 0 Отговор
    Тази жена генетично е на правилната страна. Войната с Русия я води хазарският финансов олигархат в колаборация с англосаксонския.
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 ВЪН циони$тит€ ОТ БЪЛГАРИЯ!

    4 1 Отговор
    НЕ СЛУШАЙТЕ €в р€ й $ка та про $ти тут ка на д€ж дЪ З М € Й $ К И!

    КРИМ СИ Е РУСКИ ЗАВИНАГИ И РУСИЯ НЕ НИ ЗАПЛАШВА!

    РУСНАЦИТЕ СА НАШИТЕ БРАТЯ -ОСВОБОДИТЕЛИ, А НЕ англо-$ак $и т€ И €в р€ ит€!

    ВЪН циони$тит€( $лугит€ на $АТАнато) ОТ БЪЛГАРИЯ!
  • 161 Кано

    7 0 Отговор
    Напротив ще бъде хубаво за много Българи.И винаги ще бьде Руски.
  • 162 Свиквайте като има такива като теб

    1 0 Отговор
    Ми къф да е ма?
  • 163 Рязкал съм я, истина е

    3 1 Отговор
    Надето с увисналите ниски, от 10 клас прякор

    Коментиран от #164

  • 164 Биски

    1 0 Отговор

    До коментар #163 от "Рязкал съм я, истина е":

    Биски де
  • 165 Васко Делчев

    7 1 Отговор
    Че той Крим винаги си е бил руски и това никога не е било цаплаха за България. Защо ги публикувате тези отрепкииии, които нищо не разбират от нищо.... Тази пачаврра да каже, кой приватизира гараците на ЦК, а не да дава мнение по медии и то глупаво..... Тези са удабни за филма Ало Ало. Там е пълно с подобни тъпизми....
  • 166 тома

    4 1 Отговор
    По голям плаши пу тар ник от тебе няма како
  • 167 Цензура

    4 2 Отговор
    Крим е руски и ще остане руски. И ти - гpoзна пaчa, не можеш да направиш НИЩО по тоя въпрос, освен да лaеш.
  • 168 ........

    1 1 Отговор
    Зелето по медиите официално обяви,че иска да унищожи мирното население в Крим и там да насади джойнт.Тази наркоманка ли е щом подкрепя това?!Заплаха за цялото човечество е макашита да са във властта,защото от дрогата могат да унищожат света с неадекватни решения.
  • 169 Гай Турий

    3 2 Отговор
    Ама продажнице, че Крим си е руски поне от 300 и повече години. Най-много е бил български, но заради вашето юдаплеме сме го загубили. Да влезе изкуствено в изкуствено създадената страна Украйна и отново резултат от задкулисието на твоето юдаплеме. Вместо да се гордеете че сте 50 % българи, вие се натискате да излезете 50 % юди. Махай се от хоризонта.

    Коментиран от #173

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 сноу

    4 1 Отговор
    Всички дето скачаха с цър уанко драгалевския айдук здраво натъпкаха пеликански гуши ...Е..някой се озъбиха скоропостижно но и тая няма да стигне далече..
  • 172 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #116 от "Ех, ех":

    Душицо, ето какво: армията на Осман паша е въоръжена с пушки Уинчестър, а братушките с допотопните Берданки...За това турците отбиват 3-те руски атаки и хиляди руснаци са избити като зайци...Тотлебен заприщва с бентове 3-те реки които минават през града. След като се събира водата в язовирчетата, Тотлебен взривява преградите и Плевен е отнесен от водния порой...Осман паша предава града за да се избегнат безсмислените жертви както сред войниците така и сред гражданите, тъй като всичките припаси с храна са отнесени от пороя...За този хуманен акт, Осман паша е награден след пленничеството си, а в родния му град Токат (юмрук) е издигнат мемориален комплекс в негова чест...

    Коментиран от #174

  • 173 хммм

    2 0 Отговор

    До коментар #169 от "Гай Турий":

    Кога Крим "най-много бил български" ?? Ти напушен ли си или нямаш хептен връзка с реалността?
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 РУСНАЦИТЕ СА НАШИТЕ БРАТЯ -ОСВОБОДИТЕЛИ?

    1 1 Отговор
    РУСНАЦИТЕ от дагестанци, ингушети, азери, осетинци не СА НАШИТЕ БРАТЯ, а истинските ни братя
    и ОСВОБОДИТЕЛИ - СА УКРАИНЦИТЕ участвали с най много войници и войска във войната от 1878г...!!!

    Като гледам какво направиха руснаците и Путин с най близките си братя и "братушки" с еднаква Вяра и говорещи на един език и на какъв жесток геноцид, разрушения и масови убийства подложиха Украйна и украинците, само затова че искат да се откъснат от руската зависимост на подчинение и са избрали свой собствен и независим път на развитие, за да искат да са членове на Европейски съюз и НАТО , Супер голям шанс и исторически момент е имала България с българските "братушки комунисти" предлагащи БГ да стане руска република, че през 1997т е успяла да свали проруското правителство на Виденов без да се намеси тогава Русия за да я "денацифицира" с някоя специална военна операция и да се измъкне от задушаващата руска примка като "най братската страна на Балканите" , но и най бедната и ограбена за 45 години руска колониална и зависима страна , за да успее да стане член на НАТО и на богатия и цивилизован Европейски съюз...!!!
  • 176 ЧИТАТЕЛ

    0 0 Отговор

    До коментар #125 от "Историята помни":

    Недоразуменито се дължи на пръв поглед на объркването на две исторически личности, познати под името Сюлейман паша – французинът Жозеф Сев, роден през 1788 г. в Лион и починал в Кайро през 1860 г., който приемайки исляма, получава името Сюлейман, и Сюлейман Хюсню паша, командващия османската армия в битката при Стара Загора. Френският Сюлейман е офицер от армията на Наполеон, който от 1819 г. се установява в Кайро, постъпва в египетската армия, номинално подчинена на султана и участва активно в нейната модернизация. По време на Руско-турската война от 1877-1878 г., както виждаме, той вече е покойник. Сюлейман Хюсню паша пък е роден през 1838/40 г. в Истанбул, в махалата Сюлеймание, т.е. кварталът прилежащ към джамията Сюлеймание, откъдето получава и името Сюлейман. Според една от версиите за произхода му баща му е еничарски офицер, според друга – продавач на свещи.
    Ако не го изтрият, ще изпратя след малко линк към турската Уикипедия с биографията на този военопрестъпник на турски език. Гугъл преводача превежда добре текстовете.
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 ЧИТАТЕЛ

    0 0 Отговор
    Ето машинен превод от турската Уикипедия


    Сюлейман Хюсню паша е роден през 1838 г. в квартал Мола Гурани , който в момента е в границите на квартал Фатих в Истанбул . Баща му е еничарският ага Мехмед Халет Ефенди . Завършва образованието си в Mekteb-i Fünun-ı İdadiye в Истанбул и завършва Mekteb-i Harbiye през 1863 г. Работил е като учител по литература, областен управител, религиозен учен и писател. През 1876 г. той играе роля в държавния преврат, който детронира султан Абдулазиз . II. Поради тази причина Абдулхамид го назначава в командването на Босна и Херцеговина , за да го отстрани от Истанбул поради недоверието му.

    Той е един от най-високопоставените командири на Балканите , когато започва Османско-руската война от 1877-1878 г. На 2 октомври 1877 г. той поема главнокомандващия Дунавския фронт от Мехмет Али паша . Командваните от него армии първи побеждават руснаците в битката при Шипченския проход . По-късно обаче армиите им бяха победени. Благодарение на смелостта, която показа в защита, Сюлейман Хюсню паша за първи път беше видян от обществеността като героя на прохода Шипка и спечели голяма слава. По-късно обаче посоката на ветровете се промени. Той беше държан отговорен за поражението и беше затворен в Taşkışla . След дълъг процес, продължил 1 година , той е осъден на смърт и всичките му звания и медали са отнети. Последвалата му присъда е II. Той е заточен от Абдулхамид . Сюлейман Хюсню паша, който живее в изгнание в Багдад в продължение
  • 179 Батето

    2 0 Отговор
    Олейййй!Българската пророчица Неински!Слушайте,четете де,но гледайте откъде изгрява слънцето,все пак!Тя много обича да мрази Русь.А и България.Тя,какво направи за България?М?Колкото направи,толкова и не говори празни приказки.
  • 180 Ха ха ха

    0 0 Отговор
    Аман от прооо тутки в политтиката
  • 181 Бай Вузи

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Ширин Чатлъ":

    Крим е бил български преди да съществува османската империя.А пък Турция съществува от 1924г. България е по-древна държава от османската империя!!!Чети история Турчино!!!
  • 182 Докато умните се наумуват, лудите...

    0 0 Отговор
    Надка трактористката, пак сее акъл, защото и идва в повече🐞
    Глей си пенсията, която ти я предостави е. ната промяна някогашна хубавелке.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове