Last news in Fakti

14 Март, 2024 15:38 3 088 24

Георги Георгиев: Васил Терзиев напусна извънредното заседание за сигурността в София

  • георги георгиев-
  • сос-
  • васил терзиев-
  • сигурност-
  • камери за наблюдение

Кметът по закон отговаря за сигурността в града, а 400 камери за наблюдение не работят

Георги Георгиев: Васил Терзиев напусна извънредното заседание за сигурността в София - 1
Снимка: БГНЕС

Кметът на София напусна извънредното заседание, на което обсъждахме сигурността на града ни малко след началото му. Затова прекратихме заседанието, докато се върне в залата.

Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев пред медиите.

Вече пет месеца камери за видеонаблюдение на Столичната община не работят. Това заяви общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Георги Георгиев на брифинг в Столичния общински съвет (СОС).

СОС проведе извънредно заседание на тема сигурност, на което на въпроси на общинските съветници отговарят главният секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев, директорът на СДВР Любомир Николов, Мариана Тошева - председател на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет, относно предприетите от тях мерки по повод случаите на насилие в София, изброи БТА.

Общо камерите за видеонаблюдение на Столичната община са 3800, като от девет месеца те не се поддържат и

400 от тях не работят,

казаха за БТА от Столичния общински съвет.

Георги Георгиев заяви пред журналисти в СОС, че кметът на София Васил Терзиев не е направил нищо, за да обезпечи функционирането на камерите. Целта на днешното заседание е не просто да си говорим, а в края на заседанието да очертаем ясни мерки, които да бъдат предприети по отношение на сигурността в София, допълни той. Георгиев поиска да знае колко са екипите на общинска полиция на терен в момента, има ли недостиг на полицаи, има ли в момента обявена процедура за поддръжка на камерите за видеонаблюдение, както има ли камери покрай центъра за настаняване на мигранти в "Овча купел".

Кметът по закон отговаря за сигурността в града.

Терзиев не само отрича да има такава отговорност, но и напусна заседанието, защото имал “неотложна” среща с комисаря по външна търговия на Обединеното кралство, поясни Георгиев.

Не знам за вас, но според мен проблемите със сигурността в София трябва да са по-важни за кмета от външната търговия на друга държава с Европа, предвид това че кметът ни не представлява по търговски въпроси ЕС, отправи критика общинският съветник от ГЕРБ.

Работното извънредно заседание имаше една цел – да изслушаме отговорните органи за мерките, които са предприети и ще се предприемат, за да гарантират безопасността на гражданите в столицата. Чухме представителите на МВР и Държавната агенция за бежанците, посочи още Георгиев.

Още в петък, след появилата се информация за случаи на насилие в столицата, председателят на съвета Цветомир Петров и кметът Васил Терзиев проведоха разговор.

На него те обсъдиха възможността да бъдат поканени представители на МВР, СДВР, Държавната агенция за бежанци и дирекция „Сигурност“ относно предприетите действия по конкретните случаи и дейността на институциите за опазване на обществения ред в София.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    18 0 Отговор
    Кметът Терзиев е спокоен за реда, щом Последният Софиянец се е записал в доброволческите отряди.

    Коментиран от #10

  • 2 за него

    19 5 Отговор
    Ама този талибан , който беше бодигард на фандъчката , много насериозно се взе ,а не вижда ,че идва денят на страшният съд !

    Коментиран от #5

  • 3 ХАХАХА

    29 6 Отговор
    Ее що пък да не напусне. Ербап е той, назначен от посолството ,от какво да се притеснява . Ония българоговедари са му казали да осигури безопасността на паразитите, не на българите.
  • 4 гост

    22 6 Отговор
    На кмета му стана навик като нещо не му харесва или не е по неговата да чупи кириша !

    Коментиран от #16

  • 5 3.14К

    14 10 Отговор

    До коментар #2 от "за него":

    Талибан от старозагорските села се занимава с проблемите на София. Терзиев си е поне Софийски талибан.
  • 6 546455487686

    19 9 Отговор
    Този гербераст не спря да плюе по кмета , не си намериха място с Хикимянчо.
  • 7 НЕ ИМ ПУКА

    12 4 Отговор
    На кмета и депутатите за сигурността на гражданите.
    Всеки да се спасява поединично. Те си имат НСО или частна охрана. Народа кучета го яли.
  • 8 Седемцветно

    9 6 Отговор
    Явно го е чакал някой под дъгата.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Последния Софиянец

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    На това заседание трябва да се решат въпросите с доброволните отряди.
  • 11 Герберски игрички

    11 4 Отговор
    Терзиев назначава зам-кмет по сигурността и оптимизира охраната на критичните локации. Какво повече искате?
  • 12 Кой

    7 0 Отговор
    ви би изтраял да жвакате едно и също 99 пъти ? Тъпа игра на манипулиране , на която никой информиран и средно интелигентен човек не се връзва ! Ежедневно в училищата в цялата страна има побои , малтретиране , търговия с дрога , но за това - глас пустиня , нали ?
  • 13 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    12 0 Отговор
    Като отговаря кмета, да му дадат полицията на кмета, а не на министъра.

    А то сега какво, нито премиера, нито кмета могат да кажат нещо на министъран на МВР.

    Отговаря този, който има власт, а на практика кмета няма власт над полицията.
  • 14 Е,и!?

    10 5 Отговор
    Да си губи времето със шебеците на Герб!?
  • 15 Казуар

    13 1 Отговор
    Гошо, ти си машата на Бойко в Софийската община.

    Коментиран от #17

  • 16 вижда се

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    А на вас ви е станало навик да му търсите сметка за наследените проблеми. Ако видеонаблюдението не се поддържа от 9 месеца, защо не сте задавали въпросите си тогава?
  • 17 И то каква ...

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Казуар":

    Маша с налуден поглед.👀
  • 18 младеж

    5 2 Отговор
    Мигрантите смятаме да ги ловим и да ги водим на Денков ,Тахарев и другите там на гости !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Говер

    3 2 Отговор
    Има един начин за повишаване на сигурността. Да се надупим на мигрантите - ни съветва правителството.
  • 21 Софиянец

    4 1 Отговор
    георги Георгиев е пе.....дал!!!!!
  • 22 Чума

    3 2 Отговор
    Той кмета с теб и Хекимяна не може да се пребори, вие го карате да решава още по опасни проблеми! След като не можете да се справите с мигрантите, преместете столицата в някое по закътано село и се дислоцирайте там! Ако не ви изгонят бабичките с точилките и дядо с голямата гега!
  • 23 Сулю

    4 0 Отговор
    Масовият българин, не гласува и това е резултата. Избират се хора, които работят за частни и лични интереси. И при липсата на правосъдие за висши чиновници, това е резултатът в държавата и София като частност.
  • 24 Българин 🇧🇬

    2 0 Отговор
    Този Георгиев е много злобен и арогантен б.о.к.л.у.к .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове