Last news in Fakti

19 Март, 2024 22:30 1 656 21

Важните новини във ФАКТИ на 19.03.2024 г.

  • мария габриел-
  • първи мандат-
  • правителство-
  • бизнесмен-
  • президент-
  • митничар

Според Атанас Атанасов включването на хора, които не са дали съгласието си да станат министри в проектокабинета, е нарушаване на Конституцията

Важните новини във ФАКТИ на 19.03.2024 г. - 1

ПП-ДБ: Сваляме доверието си от Мария Габриел като кандидат за премиер

Списъкът, който бе представен днес на президента Румен Радев, не е съгласуван с нас. Това каза Николай Денков. Той отрече, че някой от групата на ПП-ДБ е подписал текста на Споразумението и поясни ,че е подал декларация, че не желае да бъде включен в този състав на кабинета..

Политолог: Опитът за вбиване на клин между ПП и ДБ е изключително нелицеприятен

"Очаквах подобна развръзка. От много време твърдя, че отиваме към предсрочни избори. Интересът на ГЕРБ не е да продължи управлението с ПП-ДБ. Причините са много, но единственият интерес на Борисов е да отиграе ситуацията по начин, театралната постановка отива към естествен завършек. Театърът мина извън нормалното политическо поведение". Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria политологът проф. Антоанета Христова.

Асен Агов: Бойко Борисов тласка България към нови избори, а причината се крие под повърхността

Предложеният състав на кабинет днес не е съгласуван с преговорния екип на ПП-ДБ, заявиха от коалицията. А немалка част от номинираните за министри не са давали съгласието си да участват в кабинета.

Бизнесмен получи условна присъда за укриване на данъци в размер на 160 000 лева

Условна присъда получи управител на дружество в Кюстендил за укриване на данъци в особено големи размери – общо 159 256,60 лв., съобщиха от Окръжния съд в Кюстендил, цитиран от Нова телевизия. Присъдата е затвор за 1 година и 10 месеца, които са отложени за 3 години и 6 месеца. В решението е включено и отнемана на половината от лек автомобил.

Румен Радев подписа указ, с който предлага на парламента да избере за премиер Мария Габриел

Държавният глава Румен Радев подписа указ, с който предлага на 49-ото Народно събрание да избере за министър-председател кандидата, предложен от първата по численост парламентарна група, съобщават от пресцентъра на Президентството.

Илиян Василев: Бойко Борисов просто вкара супер интрига в ПП-ДБ! Следете Асен Василев!

Борисов прилага стария номер, който приложи навремето на Реформаторския блок. Сега чакаме новия Москов. Няма как да поднасяш списък на правителство без съгласие на партиите, които ги излъчват. Ако такова няма, хипотезата е, че съгласието е получено индивидуално. Това обобщи във "Фейсбук" Илиян Василев.

Митничар прибрал в свой склад стоки-менте, вместо да ги унищожи

Служители на ГД „Борба с организираната престъпност“ са осъществили специализирана операция в Бургас, съобщиха от МВР.

Мария Габриел: Предлагам правителство (ВИДЕО)

През последните 9 месеца показах, че мога да отстоявам интересите на България. Показах, че мога да отстоявам Конституцията на България и върховенството на закона. По тази причина връщам мандата изпълнен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха а така

    14 2 Отговор
    И този път Баце Боко ги отпраска с 300 направо .....
  • 2 Грозни

    12 1 Отговор
    долни, скапаняци
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хазарта

    7 2 Отговор
    Искам да опраскам Жиравката
  • 5 Цветанов

    13 3 Отговор
    Набуута ли ви го тиквата с 200 набута ви го айдеее
  • 6 Продължаваме Порнографията

    8 2 Отговор
    Тиквата отнесе сглобката с 200 за пореден път. Мъка и тормоз...

    Коментиран от #7

  • 7 хммм

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Продължаваме Порнографията":

    Тиквата ви отнесе държавата с 200. Друг не е отнесъл с 200. А да.. И мишо бирата.
  • 8 Какви са

    4 0 Отговор
    Какви са тези Креадливи Свине?

    Коментиран от #9

  • 9 Същите

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Какви са":

    Същите като Другите!
  • 10 Въпрос

    2 0 Отговор
    Има ли още на някой да не му стана ясно, че Толупа и Дебелян Пеевски въртят цялата държава и народ така, както си искат? Тезк двамата са готови да вкарат държавата във война, народът да измре, но да спасят собствените си мръсни кожи. Целия народ спи като заклан и нищо не го интересува, даже и това, че сме заложници на една много, много мръсна и долна игра на ДПС, ГЕРБ, мутрите и олигарси. Ние да си продължим сладкия сън и дано да се събудим все пак някоя сутрин.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 След селски врътки,

    3 2 Отговор
    Борисов успя да покаже неспособноста си да преодолява проблеми и да ги решава.Постави ГЕРБ в изключително лоша светлина,като партия изчерпала всякакъв потенциал и като партия,управлявана по руски тертип точно копие на руските разбирания за управление.Борисов,от няколко години прави всичко възможно да унищожи партията която сформира с помоща на Москва.Неговите верни и преданни служители,получиха като подарък добро служебно место,което за в бъдеще ще му осигури спокойствие,при евентуално повдигане на обвинение за каквото и да е.Борисов е човека,който подреди България на дереджето на което сме и продължава да подкопава остатъците на благоприличието.Тодор Живков започна да продава България а Борисов успя да довърши неговото дело.Задачата на Борисов беше,да се промени конституцията в часта си за двийното гражданство и сега иска нови избори.Следващите няколко години,България ще бъде управлявана от руски военни,получили двойно гражданство,или второ поколение родено в България,учило и обучавано в к/кс Камчия,където се коват бъдещите кадри на управление на новата Малая Россия на територията на днешна България.За всичко това,благодарете най вече на др.Бойко Борисов и сие.
  • 13 ДНЕС В О9,11 МИНУТИ !

    0 0 Отговор
    Николай Денков: Имам доверие на Мария Габриел. Ако е готова - да се опитаме да възстановим доверието
  • 14 бай село

    0 1 Отговор
    Абе кой ще ви пита вас малоумници махайте се по бързо ,защото ще почне да ви убива в скута на Делянчо
  • 15 Сенджъп

    1 0 Отговор
    НОВИЯ ЗАТВОР КОЙТО ГО СТРОЯТ ТРЯБВА ДА БУДЕ САМО ЗА КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ.
  • 16 Начо

    1 0 Отговор
    След преврата до момента няма осъдени политици. Освен кметицата на Младост Иванчева. Но има много хора в парламента и министерствата с много по големи заслуги да бъдат в затвора.
  • 17 Нейкова

    1 0 Отговор
    Хората не искат да гласуват защото не осъждат престъпниците в политиката. Съдебната власт е в приятелски кръг с престъпниците. Заради тях полицай и митничари станаха корумпирани.
  • 18 Нели

    1 0 Отговор
    Докато не вкарат в затвора тиквата, свинчо, каскета, Доган и още много с присвоени богатства, ще бъдем територия за престъпници.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Веска

    1 0 Отговор
    В страната ни масово се практикува политическия спорт корупцията. Политиците спортуват много за здраве и щастлив живот. След като имат имунитет за тях не важат закони.
  • 21 Денчев

    0 0 Отговор
    Политиците прахосват милиарди за въоръжаване, но сто милиона за Национален стадион не желаят да намерят. Нов качествен Национален стадион ще бъде престиж и гордост за държавата. Но с некачественото оръжие което купуват няма да уплашат дори и врабците.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол