Last news in Fakti

20 Март, 2024 11:42 3 059 18

"Булгартрансгаз“ ЕАД се задейства за реализацията на Вертикалния газов коридор

  • булгартрансгаз еад-
  • вертикален газов коридор

Разширението на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ ЕАД ще позволи постигане на целите на Вертикалния коридор за диверсификация и подобряване сигурността на доставките

"Булгартрансгаз“ ЕАД се задейства за реализацията на Вертикалния газов коридор - 1

В изпълнение на решение на Народното събрание от 14-ти март 2024 година, обнародвано на 19-ти март 2024 година в Държавен вестник, по предложение на изпълнителния директор на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов, Управителният и Надзорният съвет на дружеството взеха решение за провеждане на обществена поръчка във връзка с инициативата на газопреносните оператори на България, Гърция, Румъния, Унгария, Словакия, Украйна и Молдова за Вертикален коридор. Това съобщиха от държавното дружество.

Стартирането на обществената поръчка при спазване на приложимото българско и европейско законодателство е във връзка с реализацията на проектите за повишаване на капацитета за пренос на природен газ в точките за междусистемно свързване Кулата/Сидирокастро в посока от Гърция към България и Негру Вода/Кардам в посока от България към Румъния. Разширението на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ ЕАД ще позволи постигане на целите на Вертикалния коридор за диверсификация и подобряване сигурността на доставките чрез пренос на допълнителни количества природен газ от юг на север.

Първата обществена поръчка, която се предвижда да бъде проведена по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП) е за „Устройствено планиране, инвестиционно проектиране, доставка на необходимите материали и оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация на нови обекти за разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз“ ЕАД с цел повишаване на капацитетите в точките на междусистемно свързване Кулата/Сидирокастро и Негру Вода/Кардам“.

Тя е с три обособени позиции - обект „Лупинг от Кулата до Кресна“, обект „Преносен газопровод от Пиперево до Перник“ и обект „Лупинг от Рупча до Ветрино“. Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 586 669 410,00 (петстотин осемдесет и шест милиона шестстотин шестдесет и девет хиляди четиристотин и десет) лева без ДДС.

За последващите действия във връзка със стартирането и публикуването на обществената поръчка „Булгартрансгаз“ ЕАД ще информира своевременно.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ПУТИН КЪДЕ ГО

    4 3 Отговор
    Бре, как може без него.....

    Коментиран от #16

  • 2 ТаУмВзе

    4 8 Отговор
    Тарикатчета са, да строят Кражбия Яко, докато пак се купува Руски газ на 5торна цена де. Робът овца си трае у Щавията и тва си е. Щото знаем, че Руският газ не е политкоректен де. Да нема въпросчета, що сме Приключили Вчера. Те го те!

    Коментиран от #3, #8, #9

  • 3 ToЗаТова

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    То затова беше битката, да се продава руски газ с американска надценка на западни държави, които после да ни го внасят и на нас като демократичен. Т.е. накрая най-бедния да издържа всички по веригите, затова се закачиха на водопровода, канализацията и електроенергията: искат да ни съдират кожите и до последния честен българин.... аман от "демократизацията", все по-често вярвам, че в "демокрацията" е останалата само първата сричка идваща от "демон"

    Коментиран от #5, #13

  • 4 инвеститора смята печалбата за 40 години

    1 0 Отговор
    напред . дава, а после само лапа . цял живот . овладява сектора .
  • 5 ТаУмВзе

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "ToЗаТова":

    Демо Кратус е имало само във Атниския полис, тва което са наричат демокрацийка е власт на Корпоративния капитал, който е наднационален и антихуманен по природа. Сами сме си виновни и тва си е!
  • 6 Мишо

    4 1 Отговор
    Къде е пътната карта на Турски поток, бе серсеми?

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Язе

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Я въш!!!
  • 9 ДРУГАРЮ...ЦЕНАТА Е БОРСОВА

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Никой не се набутва на "петорна" цена....БАЛЪЦИТЕ ОТДАВНА СВЪРШИХА....
  • 10 БИХА газов шут на путин

    2 2 Отговор
    Азери, араби, норвежки заляха Европа с газ.....
  • 11 ТО АКО БЕШЕ УБАВО

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "паметник на тато във всеки град":

    При Тодор Живков, сега в целия свят да е...ЖИВКОВИЗЪМ...
  • 12 ТУРСКИ ПОТОК Е ГОТОВ

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мишо":

    И работи ....за кво ти е тая карта, не се разбра...
  • 13 СТИГА БЕ

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "ToЗаТова":

    Азери и араби заляха Европа с газ......

    Коментиран от #15

  • 14 Експерт

    1 1 Отговор
    Владимир Малинов е човека на Герб, отговорен за руския поток,който още през 2019 г. се ангажира с този втори предателски проект в услуга на Русия .Вместо да бъде разследван за 3 млд. лв.подарък на Путин, вместо докрадите на ДАНС да бъдат внесени в прокуратурата и този мафиот да е в затвора, той е на същия пост, за да вкара България в поредния руски проект и то много бързо,маскиран като европейски. Обяснението за тези мащабни начинания за създаването на газов хъб няма никаква яснота какви количества природен газ ще се транспортират и откъде ще идват те. Затова пък е сигурно, че многомилиардното финансиране ще се осигури със собствени средства и заеми. Което означава, че от една от най-богатите държавни фирми с 500 млн. лв. в сметките си "Булгартрансгаз" ще затъне в дългове, ако не успее да запълни новите тръби. Поредният кьорфишек на енергийната КГБ-ДС енергийна мафия за закопаване на България, защото цял народ плаща тези безумия за запазване корупционната зависимост от Кремъл е в действие.
  • 15 Радвай се де

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "СТИГА БЕ":

    20.03 .Национален празник на
    Азерския и арабския руски газ през
    наши фирми , на власта де .
  • 16 Либерастите

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "А ПУТИН КЪДЕ ГО":

    Е колко пъти да ти казваме , умрял е преди година и е в хладилна камера .
    Земи гледай ,,Униян,, всичко знаят .
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове