Last news in Fakti

21 Март, 2024 06:58 2 015 16

Обявиха обществена поръчка от 586 млн. лева за Вертикалния коридор

  • вертикален коридор-
  • обществена поръчка-
  • булгартрансгаз

Тя е открита от „Булгартрансгаз”

Обявиха обществена поръчка от 586 млн. лева за Вертикалния коридор - 1
Снимка: Банкер

По предложение на изпълнителния директор на „Булгартрансгаз” Владимир Малинов, Управителният и Надзорният съвет на дружеството решиха да започнат обществена поръчка във връзка с инициативата на газопреносните оператори на България, Гърция, Румъния, Унгария, Словакия, Украйна и Молдова за Вертикален коридор. Това се случва в изпълнение на решение на Народното събрание от 14 март 2024 г., обнародвано в Държавен вестник, предаде NOVA.

Започването на обществената поръчка е свързано с реализацията на проектите за повишаване на капацитета за пренос на природен газ в точките за междусистемно свързване Кулата/Сидирокастро в посока от Гърция към България и Негру Вода/Кардам в посока от България към Румъния. Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 586 669 410 лева без ДДС.

Разширението на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз” ще позволи постигане на целите на Вертикалния коридор за диверсификация и подобряване сигурността на доставките чрез пренос на допълнителни количества природен газ от юг на север, уточняват от дружеството.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мезонет

    15 5 Отговор
    От такива "вертикални коридори" се пълнят най-вече чекмеджетата по килерите.
  • 2 ЧЕКМЕДЖЕ БАНДИТ ПОРНО АКТЬОР

    11 2 Отговор
    Е сега колко €€€€ у чекмеджета ще имаааа
  • 3 Енергетик

    7 5 Отговор
    Няма как да има промяна в България, когато властта е в ръцете на виновниците за катастрофалното положение в енергетиката. Владимир Малинов трябва да бъде осъден за националното предателство руски поток, подписания от него договор с Газпром за 3 млд.лв.подарък на Путин, който да започне войната с Украйна, като я заобиколи без никаква печалба и полза за България. Сега няма никаква яснота какви други количества природен газ ще се транспортират и откъде ще идват те за захранването на този мащабен проект. Сигурното е, че същия руски човек с българско име Владимир Малинов взема решения. Затова пък е сигурно и че многомилиардното финансиране ще се осигури със собствени средства и заеми. Което означава, че от една от най-богатите държавни фирми с 500 млн. лв. в сметките си "Булгартрансгаз" ще затъне в дългове, ако не успее да запълни новите тръби. Сметките отново ще плаща цял народ. Докога национални предатели ще решават съдбата на България - докато ги търпим и не отидат там,където им е мястото- в затвора. Защо сега точно много се разбърза този руски агент? Защото в мътна вода,каквато е политическата ситуация, риба най-лесно се лови и то в полза на чужда държава-пак окупаторката Русия .

    Коментиран от #6

  • 4 оня с коня

    11 4 Отговор
    По този Вертикален Газ. Коридор няма да тече Руски Газ ,а Русофилстващите тука казаха че без Русия ще сме "на тъмно ","на студено" и "Некъпани".

    Коментиран от #5, #11

  • 5 Баце

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Ми оно така си е, аз газта я спрях 2022 година.
  • 6 Алиса

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Енергетик":

    Ей, на вас все Русия ви е виновна. Като сте некадърни необвинявайте други.

    Коментиран от #7, #10

  • 7 Петър

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Алиса":

    Прав си. Русия не е виновна. Ние сме виновни, че сами си даваме четирибуквието на Русия.
  • 8 Така си е

    1 0 Отговор
    от парното се отказа сградата, защото сметките миналата година станаха непосилни. Черпим опит и от депутатите и братчедите как незабелязано да сечем дървета в близката градинка в близко бъдеще, в далечно полите на Витоша, Горко на депутати и милионерите, които узакониха презастрояването, няма да се радват дълго на горската гледка и чуруликането на птиците. Вече се учим да правим свещи. Как да копаме "незаконни кладенци" за вода и да я филтрираме. Пътувайки в провинцията, забелязох масово затворени крайпътни чешмички.
  • 9 Васо

    3 2 Отговор
    Ох котьооо.. 600 милиона... Ще има за имения в Маями, Сейшелите, джипове, хурви, силикони, яхти...Ще има и за внуците на спечелилите наши момчета лесни пари от поръчката. В същото време Ганьо е гол като пищол и събира капачки за линейки....
  • 10 Енергетик

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Алиса":

    Май не си разбрал написаното от мен, не подскачай толкова като чуеш името Русия. Александър Малинов е българин, който работи за руските интереси, защото Русия добре му плаща. Тези като него са само с български паспорт, но не защитават българските интереси. Вярно е, че виновниците са българи, които обаче Русия яко си купува, защото нейния интерес е България да е зависима от нея и да я командва.
  • 11 ССС

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    "...няма да тече Руски Газ..."
    И какъв ще тече, от ДемокраТия ли? Щото находища нямат всички "демократични" държави, а и където има, залежите не са достатъчни. За съжаление (ваше) по-значимите залежи са на територията на "диктаторски" държави. Които са (обявени за) такива според склонността на държавните им глави (обикновено президенти) да се кланят повече или по-малко на на един друг държавен глава. За информация на (не)уважаемите русофоби, в списъка на "диктаторски" държави са попадали и Азербайджан и Казахстан, по време, когато част от същите русофоби все още са били само във влюбения поглед на бащите си. Сега те са основни производители и износители, но все пак не могат да покрият изцяло нуждите. А познай са какъв газ се допълва недостига?

    Коментиран от #13, #14

  • 12 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    1 0 Отговор
    Ние трябва да се намърдаме. Голяма лапачка ша падне.
  • 13 АРАБИ И НОРВЕЖЦИ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ССС":

    Ни заляха с газ....Путин пие една студена вода....8
  • 14 АРАБСКА ГАЗ ЗАЛЯ ЕВРОПА

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ССС":

    Само БСП другарите не го разбраха.....азерска и казахстанска газ също.....от Иран и Израел пак тече газ към Европа....

    Коментиран от #16

  • 15 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    1 0 Отговор
    Тук са големите пари, тук ша да нагушим яко....другари
  • 16 ССС

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "АРАБСКА ГАЗ ЗАЛЯ ЕВРОПА":

    "...азерска и казахстанска газ също...."
    Особено втората. Износа надхвърля производството!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове