Last news in Fakti

22 Март, 2024 08:55 11 207 50

Василев към Вебер: Отговорно ли е да излъжеш българския народ

  • асен василев-
  • манфред вебер-
  • мария габриел

Финансовият министър в оставка отвърна на председателя на ЕНП, който подкрепи Мария Габриел

Василев към Вебер: Отговорно ли е да излъжеш българския народ - 1

Финансовият министър в оставка Асен Василев отговори в социалната мрежа X на председателя на Европейската народна партия Манфред Вебер. Евролидерът категорично заяви, че твърдо застава зад Мария Габриел „срещу неоправданите нападки”.

„Отговорно“ ли е да излъжеш българския народ като предложиш кабинет, в който 11 от 19-те министри се оттеглиха, защото не знаеха, че ще бъдат предложени? Те буквално разбраха, че са част от кабинета, от пряко телевизионно предаване“, пита Василев в отговор на публикацията на Вебер.

„Тревожно поведение от страна на лидерите на ПП-ДБ. В интерес на всички българи трябва да надделее отговорността и спазването на договорките. Всички проевропейски сили в ЕС и България трябва да подкрепят този призив”, написа вчера Вебер.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    85 21 Отговор
    ЧЕ ВИЕ НЕ СТЕ СПИРАЛИ ДА НИ ЛЪЖЕТЕ
  • 2 Последния Софиянец

    104 26 Отговор
    Отговорно ли е Кирчо и Кокорчо да излъжат народа че ще вкарат в затвора Тиквата и Доган а да се прегърнат с тях?

    Коментиран от #7, #10, #21

  • 3 вебери, долове и други

    73 7 Отговор
    Те на тези дърти мераклии им дай само да застават зад някоя.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Приземен

    86 10 Отговор
    Вебер няколко пъти вече показа, че не струва като защитаваше явни боклуци.
  • 6 Лена хищна хиена

    43 12 Отговор

    До коментар #4 от "Кокорчо":

    Обещаха ми палати а само кревати.И деца.
  • 7 Абе тези изобщо

    60 15 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Незаконно са дошли и на власт. С алата балата и баба знае. Но пък много се били и обиждали?
    Престъпници за затвора , но се обиждат за дреболии?
  • 8 Театър за Едеоти

    72 12 Отговор
    Що не вземете да изчезнете от България и герберасти и ппдеберасти че ми се повръща от вас предполагам и на много други
  • 9 Гост

    34 23 Отговор
    Не че не са могли после да сменят някой министри..може ли са...Въпроса е морален...за доверието...Как ще предложиш нещо което не е дебатирано заедно...защо не каза Гаабриел само за министър председател...без членове на правителството или с тези министри кото са били съгласувани заедно...

    Коментиран от #17, #27, #37

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 дедя

    60 19 Отговор
    Лъжливи и крадливи Шарлатани сте щяхте да правите промяна,а направихте сглобка мошеници
  • 12 Вебер

    31 16 Отговор
    си го премести в другия крачол
  • 13 БЪЛГАРИН

    54 15 Отговор
    Безотговорно е да крадеш българския народ, да лъжеш ,мамиш и даваш фалшиви надежди! Твоето място е в затвора ,но първо ще бъдеш хвърлен на политическият боклук , връчена забрана да напускаш България и тотален ОДИТ за всички ОРТАШКИ ФИРМИ С КИКИ - това ще разбере цяла България! Харвард ?
  • 14 Аууу, представи си

    42 19 Отговор
    Тези алчни и меркантилни службогонци от ППДБ не искали да са министри и насила ги сложили в списъка, хахахах
  • 15 Щипка

    46 29 Отговор
    Асен Василев е цапнат в устата и не му дреме, защото не е застрашен от Магнитски, а извън политиката е мултимилионер с акъла си. Утре да му приключи кариерата в народното събрание, пак ще си е супер богат и напълно свободен. Да му мисли банкянската мутра, който ако изгуби властта може да се озове на топло. Кирил Петков му направи един намек като го прибра за една вечер.

    Коментиран от #20

  • 16 Хехе

    37 29 Отговор
    Този хептен се възгордя! Казаха му, че вече е нежелан в полигиката,той продължава с обясненията? Какъв си ти за Вебер,че да ти отговаря,това не ти е Наско Културиста,който назначи в НАП...
  • 17 АЗ БЕЗПАРТИЙНИЯТ ДЕМОКРАТ

    35 24 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Ротацията е договорена за 18 месеца -9 месеца ПП-ДБ и 9месеца ГЕРБ-СДС . На записа пуснат от ГЕРБ се разбра , че Кокорчо още 2023 лятото е казал че РОТАЦИЯ НЯМА ДА ИМА С ГАБРИЕЛ! ЩЕ УПРАВЛЯВАТ 18 МЕСЕЦА! Видимо е че ПП-ДБ , са лъжци и национални предатели!
  • 18 А ти кой беше

    32 21 Отговор
    Сетих се. Един крадец и лъжец в партията на националните предатели ПП и ДБ. Крадеца вика, дръжте крадеца.
  • 19 Гарга Ел

    30 5 Отговор
    Вебер е от третия пол
  • 20 Аз го видях,

    27 19 Отговор

    До коментар #15 от "Щипка":

    Как се пъчи с някакви силно ококорени очи. Този май нещо е болен и трябва да се лекува? С такива изпъкнали очи, май щитовидната му жлеза не работи?
  • 21 Аха

    31 28 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Народът ако им беше дал мнозинство, щяха да направят съдебна реформа и да вкарат мутрата и прасето в затвора. Народът обаче е прост и им даде само 20%, а после реве, че не били направили нищо. Той простият народ как да осъзнае, че с 20% нищо не може да се направи? То акъл се иска, но само 20% при 40% активност имат такъв, тоест реално са 8%. Само с 8% акъл и 92% глупост чакай да ти се оправи държавата, а мутрата и прасето да влязат в затвора.

    Коментиран от #30, #31

  • 22 Със Спецата под ръчичка

    24 14 Отговор
    и в Дубай при адресната си регистрация, а умнокрасивите камилчета пак в нета за некой пробит цент…
  • 23 Карлсон от покрива

    23 20 Отговор
    Лъжец номер 1 изглежда си изпусна нервите, понеже се видя застрашен, че някой може да го изпревари! Напразно, Асене, не познаваш Конституцията! Спокойно, все още си ненадминат!
  • 24 Тая Мара Габриела е много зле

    33 12 Отговор
    Не я ли в срам мъжО й да лобира за нея в Брюксел , за да натиска да я турят премиерка!?!? Срам нямат тия селяни
  • 25 Бамбука

    17 6 Отговор
    Вебер искал, ама и този е от Банкя май.
  • 26 бай герги

    18 12 Отговор
    како асено обадили се на мъжлето/спецката/ си,доста парички липсват вече тъй че ще ви стигнат за много години,но а ко му родиш ще много хубаво за вас като двойка брово МАШАЛА
  • 27 Хи хи

    21 8 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Ти сега ще кажеш , че ПП-ДБ не са присъствали и на тия срещи . Всичко са дебатирали и са спазили споразумението подписано преди 9 месеца , а имено , че същите министри продължават и следващите 9 месеца . Ще бъдат сменени само тези министри за които и двете страни се споразумеят , защото не са доволни от тяхната работа. Сега излиза , че министрите не са наясно със споразумението и не са знаели , че то е за 18 месеца .
  • 28 Краси

    21 19 Отговор
    Този мазен лъжец. Кокоро, според Конституцията, за съставяне на кабинет на Президента се посочва само името на министър председателя. Прочетете я тази Конституция! Никой не е министър до гласуването му в НС, може всеки да бъде сменен, освен министър председателя. Но, от лъжци, крадци и некадърници като тебе, киро, бойкикев, гнома и т.н. не може да се очаква чест, истина, морал, отговорност, работа и почтеност.... Дали майките ви се срамуват, че са ви родили и възпитали, или са същите лъжкини, крадли и парцаляси?????
  • 29 факуса

    16 14 Отговор
    ха ха досега се справяхте прекасно с лъжите кокорчо,особено алабалата и 7те процента,отговорно ли да лъжеш,че са повече
  • 30 Стамат

    19 14 Отговор

    До коментар #21 от "Аха":

    Как ще я направят тази съдебна реформа като не знаят какво е туй нещо . Те нямат подготвени текстове, та им се налага Шиши да им ги пише, а Христо и Кирчо да тренират скутинг. Аз разбрах само , че искат те назначават главен прокурор , КПКОМПИ , да сменят службите , регулаторите, но текстовете с който това да стане , ги НЯМА .Христо Иванов с реформата , стана като оня с краставицата .
  • 31 Така е

    16 4 Отговор

    До коментар #21 от "Аха":

    Прост народ - слаба държава!
  • 32 истината

    21 7 Отговор
    Габриел няма дупе да устои на Тиквата, ако не слуша си отива в отвъдното сиреч на бунището.Глупава жена ...не си стоя там където имаха доверие в нея , а министър председател ще става...това Тиквун няма да й позволи посмъртно...Само той може да управлява никой друг и я хвърли на боклука.
  • 33 Анджо

    13 9 Отговор
    Тоя не дава отговори каде са парите и защо не са похарчени по предназначение. Тоя финансов министър трябва вече да му казваме САМОФИНАНСОВ министър. От тия се очакваше много, но когато очакваш много така се получава. Няма какво да плювате сега по други партии, направете анализ на тия , какво направиха по време на техното управление. Вдигаха пенции и инфлацията ги изяде, за мен те само обещаваха и поне да бяха изпълнили 5%от това което обещаваха. Такъв провал няма, какво ни спретнаха тия селски тарикати. Даже Бойко ги остави да командват 9 месеца без да имат и един министър.
  • 34 7788

    9 9 Отговор
    П...л, ти и неграмотния Кире сте царе на лъжите, измамите ... даже сте и съдени за такива!!!
  • 35 Кмета

    15 5 Отговор
    ПП направиха каквото е по силите им,арестуваха Боко,но дотам,после каскета и прокуратурата го освободиха и Баце за благодарност му би ритника.Ето защо никога няма да се оправим.

    Коментиран от #42

  • 36 Ели

    8 7 Отговор
    КАК БЕЗСРАМНО ЛЪЖЕТЕ! ВСИЧКИ МИНИСТРИ ЗНАЯТ И СЕ БОРИХТЕ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ ДА ОСТАНАТ! КАК СЕ ИЗНЕНАДАХТЕ!НОВИТЕ СА СЪГЛАСУВАНИ!ПРОСТО НАПРАВИХТЕ ПАНАИР! МИСЛИТЕ,ЧЕ С ВТОРИ МАНДАТ ОТНОВО ЩЕ ВЗЕМЕТЕ ВЛАСТТА!НИКОГА НЕ СТЕ ИСКАЛИ ПРАВИТЕЛСТВО С ГАБРИЕЛ! ВСИЧКИ ГО РАЗБРАХМЕ!

    Коментиран от #46

  • 37 Пешо

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Научете първо кога се пише "й" и после почваме да четем.
  • 38 мале майко мила

    8 3 Отговор
    този кокорчо ни завлече с милиарди и е най лъжливият политик разбира се след съотборника си кирчо истината тия могат ако им позволим да ни преведат през Дунава и да не ни дадат вода да пием!
  • 39 Клот

    3 3 Отговор
    Вебер е карбуратор.
    Пръска,пръска и съска.
    Ама много мирише и за друго не става!
  • 40 Бай Кольо

    5 1 Отговор
    Кокорчо престани да лъжеш.Знаеш много добре,че имате споразумение и то писмено с ГЕРБ-СДС,че при ротацията няма да се сменят министри освен ако Габриел и Денков не решат ,че някой от тях не си е свършил работата.Така че,Габриел е спазила точно споразумението с вас.Затова е включила вашите министри без промяна.А за сегашната ситуация вината е изцяло твоя,заради просташката ти изцепка спрямо Мария Габриел!

    Коментиран от #45

  • 41 На тези изкарали двегодишния Харвард

    2 1 Отговор
    им липсва чест и достойнство.
    Министрите са избрани за 18 месеца и ротацията е само за премиер.
    Кой лъже тогава бе Кокор мошеннически ?
    Само ненормални и самоубийци могат да гласуват за ПП, ДБ,Герб и ДПС
  • 42 Да, арестуваха Боко

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Кмета":

    но без никакви доказателства.
    Голяма е вината на Бойко Рашков който се подведе по идиотите лъжци от ПП и ДБ
  • 43 Иван

    3 1 Отговор
    Мария Габриел няма качества - не знам защо я лансират жената - тя е папагал.

    Но Папагал - това е сладко домашно същество - но не е и за работа, но нищо.

    Не трябва да пускаме ГЕРБ под никаква форма.
  • 44 ами да

    1 2 Отговор
    След Ив.Костов, България има най-професионалният и успешен министър на Финансите в лицето на Асен Василев! Ще минат години и простите българчета ще го осъзнаят, но както винаги човекът преди това ще бъде оплют и овъргалян от фалшивите новини на мафиотските политически кланове в БГ
  • 45 хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Бай Кольо":

    "бай Кольо", колко получаваш на ред от герберастията?
  • 46 хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #36 от "Ели":

    Герберастки троле, като пишеш с главни букви, да не мислиш, че някой ще ти повярва?!? много сте елементарни, колко ви плащат на ред?
  • 47 ????

    4 1 Отговор
    Така ли му изнася на ЕС ? Манфред Вебер зад Габриел ли застава,или зад ББорисов,защото на ББ изгодата е по голяма от тая на Габриел? А за българския народ...една студена вода от чешмата,ако има .
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Име

    0 1 Отговор
    ГЕРБ са напълно противни - имаха няколко години - 2009-2010 на успехи - това им беше - разчитат, че няма конкуренции.

    Какво си мисля, че са хванали - най-бедната държава в Европа и - това е пълен провал отвсякъде.


    Ето сега - има нов кмет на София и - нещата тръгнаха постепенно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове