Last news in Fakti

23 Март, 2024 17:22 1 917 24

Бойко Найденов: Не съм оптимист дали ще бъде разкрита докрай схемата на Нотариуса

  • бойко найденов-
  • нотариуса

Според него в някои моменти се злоупотребява със следствената тайна

Бойко Найденов: Не съм оптимист дали ще бъде разкрита докрай схемата на Нотариуса - 1

„Не съм голям оптимист дали ще бъде разкрита докрай схемата, по която е действал убитият Мартин Божанов – Нотариуса”. Това заяви бившият директор на Националната следствена служба (НСлС) Бойко Найденов пред Нова тв.

„За всички е ясно, че там има някакви обвързаности, които тези колеги би трябвало да изчистят максимално бързо. Да излезе прокуратурата от устата на хората”, каза Найденов по повод обвиненията между бившата ръководителка на Районната прокуратура на София Невена Зартова и на Градската прокуратура.

По времето на Бойко Найденов не е имало група „Семейството” в прокуратурата, увери той. „Най-малкият намек предизвикваше свикване на съвещание сутринта и бърза реакция – защо някъде се говори нещо подобно”, обясни бившият главен прокурор (ноември 2012 – януари 2013 г.). На Прокуратурата е възложено да провери дали има престъпни групи в самата нея и да ги разкрие, каза той.

Според него в някои моменти се злоупотребява със следствената тайна и нейното опазване има субективен фактор. „За едно производство се представят доказателства, включително и събрани със СРС, по други се отказва да се говори”, каза Найденов.

Според него човешкият фактор е решаващ при определянето и разкриването на следствената тайна.

За промените в Закона за съдебната власт Найденов каза, че „всичко се опира на това как ще се изпълни”. „Прокуратурата, оставена сама на себе си, ще се възпроизвежда. Прокуратурата работеше по-добре, когато нямаше ВСС, защото преките ръководители изисква. Не казвам, че това трябва да се върне, но да се замислим какви хора влизат във ВСС, кой ги слага за какво да направят”, допълни Найденов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ето я схемата

    10 3 Отговор
    може би Габриел е новото красиво лице на Бойко и Доган
  • 2 Те от

    19 2 Отговор
    Испания изпратиха информация от техните служби за Боко , месеци наред я "превеждаха" и накрая не намериха нищичко нередно ! Та тук на местна почва , където са замесени десетки с Нотариуса ли ще се самоиздадат и обвинят обвързаните един друг ?
  • 3 12340

    11 0 Отговор
    През ХХХ ни е дали сте "оптимисти", бандити в тоги!
  • 4 Лост

    13 0 Отговор
    На нито един Бойко не вярвам вече.
  • 5 НЯМА БЕ , НЯМА ДА БЪДЕ РАЗКРИТА !

    10 2 Отговор
    ТАЯ ДАЛАВЕРА СЪС ПРОЧУТИЯ НОТАРИУС......ЗАЩОТО МНОГО ПОЛИТИЦИТЕ КОИТО СА НА ВЛАСТ И СЕГА СА СЪУЧАСТНИЦИ И ПРИ ЕВРОТО И ТУК !!!! СЕГА ШЕ ОБЕРЕ ПЕШКИРА САРАФОВ , НЕ ЧЕ НЕ Е УЧАСТНИК И ТОЙ , АМА Е ПО НИСКО ОТ ДРУГИТЕ МАФИОТИ ВЪВ ВЛАСТТА !!!!!!!
  • 6 Време е да хвърлят атома

    10 1 Отговор
    И живота на земята да започва отначало !!!!!!!!
  • 7 Емигрант

    14 1 Отговор
    Докато в съд, прокуратура и разследване са същите хора които са "поставени" от Тиквата, Таки и Пеевски, никога нищо вредно и престъпно няма да бъде разкрито, защо трябва да се заблуждава народа от медиите, че нещо ще се разкрие ! Колкото се разкриха МАТА ХАРИ, ЧЕКМЕДЖЕТА, КЪЩИ В БАРСЕЛОНА, КЮЛЧЕТА, ТРАФИКАНТИ НА ДРОГА И МИГРАНТИ, КТБ и т.н. толкова всеки голям престъпник ще бъде разкрит и вкаран в затвора ! Защо е на свобода и дава интервюта и съвети от медиите Вл.Горанов ощетил България само с неприбрани данъци от един човек за 700 млн.лв., а колко ли са другите неприбрани данъци от братя Домусчиеви например, те да не би да са малоумни, че да не се възползват от "щедростта" срещу пари на този измекяр Горанов, ами другите милионери-шарлатани ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Трябва да си Шизофреник за да се надяваш

    10 0 Отговор
    Трябва да си Шизофреник за да се надяваш на това! Едва ли някой би искал да се дискредитира! Освен ако някой друг направи това! Да го Дискредитира! Но интереса от възможностите които предлага информацията е по-ценен като Резултат. Вси пак можем да си представим що за лица витаят в тази Сфера! Което реално се потвърждава от техните действия и резултата.
  • 10 бат иван

    11 1 Отговор
    те затова го поръчаха, за да не можете да разкриете схемата и участниците в нея
  • 11 Момчето го няма!

    8 2 Отговор
    Момчето го няма! Няма кой да каже! - Професионална работа!
  • 12 незнайко

    9 2 Отговор
    И да разкрият и да не разкрият ние няма да научим ! Всичко ще се потули след като има замесени толкова магистрати ! Същото ще е както с ДЖУДЖЕТАТА - НИЩО !!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 дядото

    6 0 Отговор
    той не бил оптимист.директно изкрещявам- тази пас мина в нс и властта няма да позволи това да стане.и кои ще разследват - тези които са били редовни гости в клуба ли.пфу.
  • 15 Ха ха ха

    6 0 Отговор
    те не искат да разкрият обществената "тайна", че кланът Алгафари е главният трафикант на СИРИЙСКИ и други мигранти, та ще се саморазкрият със случаят "Нотариус" ли ? В България през южната граница влизат В ЕС дрога, мигранти, ментета на елитни марки, "пластмасови" зеленчуци, няма едно куче обучено да открива този престъпен внос, както това се практикува на всички граници в цивилизованите държави, защото тези четириноги не се влияят от пари и разни рушвети, те просто си вършат работата честно и отговорно ! Ние сме народ "НАЙ-БАЛАМИЯТ" в Галактиката ако има живот и на друго место !
  • 16 Име

    0 2 Отговор
    Сега - няма безгрешни, но Нотариуса е напълно безобиден, даже - най-вероятно е случаен, знаем се.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Добри резултати за Алек , Нотариус

    1 0 Отговор
    Но с частни фирма детективска фирма пинкертон
    Не препоръчвам МВР , ДАНС , дар всичко в корупция и
    След като много прекрачиха закона неги спря никой от тези институции какво да очакваме от разследването ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО. Цените са доста но си струва да опитате $100 000 - $500 000 платени към пинкертон.
    pinkerton. com директорът на пинкертон за България има регион от 8 страни. Успех.
  • 19 Лаконичен

    1 1 Отговор
    И ние не сме !
  • 20 Макето

    4 0 Отговор
    Трепене му е майката, да видите тогава България до Швейцария!!!
  • 21 Чичо Пейо

    4 0 Отговор
    Абе нека се трепят мафиотите каквото е посял това ще жъне има още много за трепене егати мафиота да вземат да върнат каквото е окрал от народа а жена му да я хвърлят на улицата всичко да му се вземе да е мислил жена ми като се е женил за мафиот тръгнала жена му да се вайка да намерят кой го убил който и да го убил евала на човека да е мислил като е грабил от бедния народ а сега вземете цялото му състояние и върнете на собствениците и онази дето се вайка да остане на улицата да е мислила на времето и да беше го спряла да не краде дано се обърне с главата на долу в гроба .боклука му с боклук както ги нарече Гешев днес да изчистят Бойко Доган и Пеевски .народа ще играе хоро и ще хвърлят гюбеци

    Коментиран от #24

  • 22 Няма

    2 0 Отговор
    Нужда нито от ВСС,нито от Инспекторат.Това са нищо не вършещи,а получаващи заплати.Няма нужда от тях,вижте те не оправдават издръжката си.Един куп измислени съвети за влияние и пречене по-скоро на работата на прокуратурата.Искаме да ги премахнат тези лапачи.С по-малко хора се върши по-отговорна работа.Кажете оправдават ли си заплатите.Те не бяха ВКП,ВАС и един куп още такива трибуквени структури.А,бе обединете,съкратете.Чий модел е тази съдебна система?зАми разгледайте как работят успешни прокуратури и съдилища.Един куп някакви с думата ВЪРХОВНИ в инициалите си,само дето не са писани БОЖЕСТВЕНИ и нито един осъден от големите мафиоти политици и магистрати.
  • 23 Въпрос на интерес

    1 0 Отговор
    Въпрос на интерес от страна на участниците!
  • 24 Хайде ! Хайде!

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Чичо Пейо":

    Хайде ! Хайде! такива жени винаги намират начин!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове