Last news in Fakti

26 Март, 2024 05:22 1 664 19

Милен Любенов: ГЕРБ прибързаха

  • герб-
  • мандат-
  • правителство-
  • милен любенов

Те имат нужда от правителство с техен мандат, което щеше да доведе до прелегитимиране на партията

Милен Любенов: ГЕРБ прибързаха - 1
Снимка: БНР

Това, което правят ГЕРБ в момента е прибързано. Чисто вътрешно партийно те имаха полза от това да има правителство с техен мандат, с техен министър-председател, което ми се струва, че щеше да ги прелегитимира политически, не само във външно-политически план, но и във вътрешно-политически. Това можеше да даде и един нов рестарт на партията.

Това заяви пред "Фокус" политологът доц. Милен Любенов.

По думите му за изминалите девет месеца ГЕРБ и ДПС са влезли в нови дрехи: "Те като че ли счетоха, че тези 9 месеца са били достатъчни, за да бъдат изпрани новите дрехи, с които могат да се представят пред българската публика".

Според политолога правителство с мандат и с министър-председател на ГЕРБ е щяло да доведе до прелегитимиране на партията: "Сега нещата се връщат в изходна позиция, защото тези два субекта, които намериха някакъв крехък баланс да сформират правителство преди 9 месеца, отново влизат в ролята на яростни опоненти. Аз не виждам друг начин в тази кампания, освен ПП-ДБ и от другата страна ГЕРБ и ДПС да бъдат опоненти. Тук ще бъдат включени интерпретациите кой носи вина за предсрочните парламентарни избори? Защо ГЕРБ и ДПС не са направили компромис. Ето виждаме от заявките и коментарите на политическото ръководство на ПП-ДБ , че отново отварят на дневен ред темата за нежеланието да се правят реформи в съдебната власт, служби, върховенство на правото и т.н.", обясни Милен Любенов.

Той подчерта, че най-вероятно отиваме на избори: "Не виждам ход към лавиране, защото това пък съвсем ще изпразни от съдържание изобщо разбирането ни за политиката. Все пак политиците трябва да знаят едно, че тогава, когато предприемат един ход, той трябва да е добре обмислен, а не да си променят мнението през половин час и то по стратегически важни въпроси, каквито са тези, свързани с това дали ще имаме редовно правителство или ще отидем на предсрочни парламентарни избори. Аз си мисля, че тази агония трябва да приключи най-сетне. Да се отиде на предсрочни парламентарни избори, където думата вече имат българските граждани".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    14 2 Отговор
    Дрехите са нови,а душата черна.
  • 2 гроб е дпс

    3 3 Отговор
    а ники иска да пътува
  • 3 Пийпинг ТОМ

    3 9 Отговор
    Защо ли Антон Тодоров нарече ГЕРБ с думата ШАЙКА ? Необяснимо е на фона , че те работят само на ПОЛЗУ РОДУ !

    Коментиран от #8

  • 4 АСТИНОМИЯ

    4 7 Отговор
    Каквото каже Бойко , това става в тази партия , наречена ШАЙКАТА ГЕРБ ! Еднолично , авторитарно управление , с едно единствено мнение , което е мнението на Вожда ! Всичко това води до изкривявания , които други сега опитаха да ИЗпеРАт ! И видяхте какво се получи - отвратителна неприязън , омраза и грандоманска нетърпимост , лицемерие и наглос !
  • 5 И ТОЯ Е ПРЕДАТЕЛ

    4 2 Отговор
    ЗА НАРОДЕН СЪД !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 инфо

    6 2 Отговор
    Поредния от хранилката, който "плаче" за сглобката. Подлоги, които трябва да връщат подаянията от "посолствата" за инфантилната и неуспешна пропаганда.
  • 8 БрайсънДеШамбо

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Пийпинг ТОМ":

    Ами , че Антон Тодоров беше върл ГЕРБер ! Дори бат му Бойко го взе и го сложи за депутатин ! И той да каже , че били ШАЙКА ? Веднага да си вземе думите обратно , на секундата и мига !
    Нещо изчезна този клет човечец в последно време ! Скриха го , за да не нарича ШАЙКАТА с думата ШАЙКА ли ?
  • 9 Не само прибързаха,

    5 9 Отговор
    но се надявам,до няколко месеца да се разпаднат и тази шайка,или сквадра за се махне и остави България да се развива като нормална държава.Борисов разсипа всичко,което успя да докопа през изминалите години.После,по нареждане на Москва и губернатора на област България-Митрофанова,предаде последващия разпад на Радеф,който с помоща на същия този пладнешки обирджия,успешно продължават да го правят.
  • 10 Ценен ЦЕНЗОР

    6 6 Отговор
    Единственото , в което ГЕРБ прибързват е да целуват ръката на Вожда си и да му помагат да си пълни чекмеджетата ! Да не се обиждат тези БОЙКОлюбиви и БОЙКОугодни хора , ама така изглежда отстрани. Кажете , ако не е така !
    Добре , че беше Мата Хари да ни покаже някои скрити дреболии ! Да е жива и здрава дано и да продължи със снимките !
  • 11 ТатанкаЙотанка

    4 4 Отговор
    Да са живи и здрави Бойко и компанията му от юначки и юнаци , та да ни водят напред към светлото бъдеще ! Да са нашата пътеводна светлина ! Да бъдат нашия ангел-пазител и ангел-хранител даже !
    Без тях сме загубени и ще изчезнам в небитието ! АМИН !
  • 12 ШвайнЩайн

    1 7 Отговор
    ГЕРБ са герба на България - Бойко е нашият персонален бог !

    Коментиран от #13

  • 13 Пак се сетих

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "ШвайнЩайн":

    за Алексей Петров....що така бе...

    Коментиран от #19

  • 14 развеселен

    5 0 Отговор
    Аха , първият питомник на "едни" НПО-та вече е тук (във ФАКТИ) ! Просто - рядко щастие . Вчера от неговите "колеги" (демек - питомци и храненици на "едни" НПО-та) , които бяха барем петдесет на брой (вкл. Дойче веле) се изляха потоци от сълзи (и чат пат по някой с@п@л) за "горкият" български народ , който ще остане сираче , защото корифеите и гениите (по крадене , теглене на държавен дълг , предателства и съсипничество) от ПП/ДБ го оставят "немил-недраг" и в ръцете на ... собственият си избор (все пак - отиваме на избори , нали) . Изобщо , сега всички розови "демократи" в един глас реват , колко са не-демократични предсрочните избори ?! Забавно , нали ?
  • 15 Гн Любенов

    4 3 Отговор
    НИМА ВИЕ ОЩЕ ВЯРВАТЕ НА ТЕЗИ ШАРЛАТАНИ ОТ ПП-ДБ,ИЛИ ЗА НЯКОЙ ЛЕВ МОЖЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ВСЯКАКВИ ГЛУПОСТИ.
  • 16 несъгласен

    4 4 Отговор
    ГЕРБ прибързаха ли ???? Напротив - ужасно много се забавиха !!! За да разчистим от свинщините и кражбите на психо-групата ПП/ДБ ще трябва много време , именно защото ГЕРБ ги оставиха толкова дълго време да щуреят, Ама , като тръгне да гласува българина - да мисли ! ПП. И този път - без флашки и машинки !!!
  • 17 Карлсон от покрива

    4 1 Отговор
    Що за "политолог" може да твърди и да приема за даденост, че ППДБ изобщо могат да правят реформи? Освен ако за приятелския и обслужващ кръг на ППДБ реформата не означава разруха, разпад, деградация и преобразуване на държавата в частна полза!
  • 18 малко фактийййй

    4 3 Отговор
    С нищо не са прибързали . Като гледам Просто Кире и шайката му ,колко са отвратителни , нагли и арогантни , Борисов направо почва да ми става симпатичен, колкото и да не съм го харесвал до сега .
  • 19 Петер Брьогел

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пак се сетих":

    Има някакво обяснение и за Трактора ! Бойко се похвали преди време , че се познавал с него , по повод , че са КАРАТЯГИ и били босове на отделни клубове и дори често влизали в двубои ! А върха на това беше , че Петров бил в клуба на БКП , Службите ,номенклатурата и мутрите , а Бойко като негов противник дори се бил борил срещу тях. !!!!!! Жалък и смешен в ОКАРИКАТУРЯВАНЕТО си като ГЕРОЙ и ЮНАК !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове