Last news in Fakti

26 Март, 2024 08:50 1 853 29

Проф. Киров за политическата криза: Тук трябва психиатри да коментират

  • пламен киров-
  • избори-
  • сглобка-
  • ротация-
  • правителство

Отиваме към избори. Беше ясно още отдавна

Проф. Киров за политическата криза: Тук трябва психиатри да коментират - 1
Снимка: БГНЕС

Гласуването на оттеглянето на кандидатурата за премиер на Мария Габриел е напълно излишна процедура. Тя бе наложена в предишен казус, когато лице, посочено от ИТН – Пламен Николов, се оказа в същата тази ситуация, в която Габриел е в момента. Решението на НС ще констатира просто това, че тя се отказва. Това коментира конституционалистът проф. Пламен Киров в ефира на Нова телевизия.

„Не може някой да вземе мандата и да го даде на друг. Представяте ли си представител на ПП-ДБ да иде, да вземе със себе си Мария Габриел и да ѝ даде мандата? При всичко, което се случи, и при тези грозни думи, които трябваше да изтърпи. Това е гротеска, тук трябва психиатри да коментират”, категоричен е той.

Той обясни още: „Трябва парламентарната група да посочи лице, на което президентът връчва персонален проучвателен мандат – това ще е лицето, което ще бъде премиер в проектокабинета.”

„Сред възможностите за избор на служебен премиер има отговорни хора, няма как всички да откажат, ако се стигне до необходимост за съставяне на служебен кабинет. Ако откажат пък, ще има конституционна криза. Тогава има правителство в оставка, което обаче не може да организира провеждането на изборите”, допълни още проф. Киров.

Според него вече се водят някакви разговори за евентуален служебен кабинет.

„Отиваме към избори. Беше ясно още отдавна. Ако имаше воля за съгласие, щеше да се подпише коалиционно споразумение. 10-15 дни бяха достатъчни, а и всички знаеха кога настъпва моментът на ротацията, така че имаха време да изчистят всички търкания и да се договорят. Търси се как да се прехвърли вината на опонента за това, че отиваме на избори”, каза още той.

По думите му поведението на президента Румен Радев е по-скоро добронамерено: „Ще иска да излезе от тази ситуация, в която попада не по свое желание.”

„Ясно е, че евроизборите не се славят с голяма избирателна активност. Ако изборите са 2 в 1, поне ще има по-голям интерес към тях”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    32 2 Отговор
    Верно си е, но реално целият народ сме за психиатър и дори психиатрите, защото и те са принудени да живеят в територията и да се мъчат

    Коментиран от #15

  • 2 ПосолствоТо

    21 7 Отговор
    Съгласен съм с всички, само от Възраждане ме е срах, че може да ми объркат имперските амбиции.
  • 3 съгласен

    24 0 Отговор
    Е , що става дума за нуждата от психиатър , няма как да не се съгласим !
  • 4 Трол

    10 4 Отговор
    Г-н Доган е психиатър по професия и успешно лекува всякакви политици.

    Коментиран от #13, #27

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гай Турий

    20 2 Отговор
    Прав е професорът. И това се знаеше още отпреди 2 години след първите пелтечения на простокиро и неговите тънковрати акрани. За главния тулуп, той си е пословичен измамник. Изобщо днешният набор от турени от козяк на водещи управленски и политически позиции елементи е най-гротесткния набор от боклуци в цялата ни история поне откакто живее - от времето на соца. А упоритета роля на ЕлНиньо да си руши партията и се пази от важни обединения, ще е най-скритата маймунка на незная вече кое посолство.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ........

    10 0 Отговор
    Напоследък психиатрите най-добре се справят с политическите анализи.
    Преди ковид всички бяха нормални.Сега даже по телевизията халюцинират неща каквито няма от над 30 години.Преди 2 г. изпаднах в шок като пуснах телевизора и взеха да говорят за болшевики каквито няма от 1991-ва година.Може от ковид и/или ваксините да са получили кръвосъсиреци,които да са ги ударили в мозъка,защото не помнят елементарни неща каквито се учат още в предучилищната възраст.По принцип мозъка има свойството да се самовъзтановява,но като са на дрога и/или твърд алкохол процеса се забавя и/или стопира.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ЗАСЛУЖЕНО

    10 1 Отговор
    ДА СЕ САМОСЕЗИРА Д-р ГЪЛЪБОВА
  • 11 паранормално

    9 0 Отговор
    Психиатрите спаха 15 години и сега щяли да се произнасят. 😄😄😄
    Целият ви психиатричен преход е за освидетелстване!
  • 12 Бийк

    3 7 Отговор
    Предлагам на кремълският белокоско да извика другата путинопиклонничка от Курило
    Двамата да направят задълбочен анализ как льошите джендъри либерасти провалят клета майка България и единственото решение е путинче да дойде да ни Асвабади
    И тогава ех какъв живот ще настъпи
    Чудо и приказ
  • 13 пфф

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Трол":

    Не, той е хидроинженер, а троловете по дефиниция сте си пациенти.
  • 14 Тома

    7 0 Отговор
    Ние и с правителство и депутати винаги сме в криза защото те нищо не правят за народа
  • 15 Не,

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Мъчат се само хитрягите като теб, да се изкарат по-важни от другите...

    Коментиран от #20

  • 16 Бамбука

    1 4 Отговор
    Кажи му професор и се сети, колко безполезни за страната ни има , като него. Тези хора са същите, като онези от статуквото.
  • 17 за жалост

    8 1 Отговор
    психиатрите си мълчат, най-малко от 3 години, още от времето на черните палатки в центъра на София, вуду изстъпленията, ковчезите и т.н. Уж са полагали клетва ... Иначе Простото, с манталитет на 3-но дете изобщо нямаше да стигне до тук.

    Коментиран от #18

  • 18 хмм

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "за жалост":

    Не се заблуждавай, че това, което си видял в центъра на София, някои не го вършат скришно. Всичко, което им се струпа на главата, е възмездие. Управлението не е за хора без морал!
  • 19 Герен

    5 0 Отговор
    ДА ПСИХИАТРИ И ОЩЕ ПСИХО ДИСПАНСЕРИ ЩОТО ТИЯ НЕ МОГАТ ГИ ПОБРА. МНОГО СА. В ТЕХНАТА ПСИХИКА СА САМО СГЛОБКИ ДА СЕ МЕНКАТ И ДА КРАДЪТ.

    Коментиран от #22

  • 20 Продължаваме Промяната

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "Не,":

    А, един да му го каже на този кръчмар. Истината е на наша страна. Българите живеем в пъти по-добре, от както Кирчо се върна, за да ни оправи. Мъчат се само русофилите и лузърчетата
  • 21 явно парите не са

    4 0 Отговор
    разрешили належащите проблеми . Няма гордост в несглобката . всички сектори станаха по зле . Сега ще вдигат цените за великден, а после за морето .
  • 22 Мислв

    8 0 Отговор

    До коментар #19 от "Герен":

    че грешите, трябват повече затвори и надзиратели. Грабежи и кражби се наказват със затвор.

    Коментиран от #24

  • 23 БеГемот

    6 2 Отговор
    Че то България си е лудница отвсякъде....така ,че е нормално най лудите да я организират....та Тиквата е тука двайсет години алоооо....що хора си заминаха що хора станаха професори по негово време...ееххх.... Ку-ку... Ку-ку....
  • 24 Герен

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Мислв":

    Имах пред вид там да отидат за да разберат що за хора са. ДОБРИТЕ ПСИХИАТРИ ЩЕ СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА. А ЗА ЗАТВОРИ ПИСАХ ПРЕДИ ДНИ. ТРЯБВА ЗАЩОТО ТЕЗИ НЕ МОГАТ ГИ ПОБРА.
  • 25 НЕПОЗНАТ

    2 0 Отговор
    некадърници.
  • 26 Фашкия от СДС

    0 4 Отговор
    ООо още един комунистически "професор" се изказа. Завършил безплатно и "качествено" образование по комунистическо.
  • 27 доган

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Трол":

    е философ по професия, не психиатър - разликата е ОГРОМНА.
    И далеч не лекува всички политици. Егати надценяването. доганът важи пред нетолкова умните редови членове на дпс-то, които са наплашени, че може да им се случи нещо, ако не е доган-
  • 28 и според логиката

    1 0 Отговор
    гласуването за оттеглянето на многострадална габриела беше напълно излишно. Правят се, че работят, но какво наистина правят освен бели?
  • 29 Вестникар

    0 0 Отговор
    Още ли някой наивник не е наясно,че правителство ще бъде назначено.Безусловно,с братската помощ на Галка-Галина,както я посочи Веждито.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове