Last news in Fakti

30 Март, 2024 07:24 2 480 28

Диана Дамянова: Юридическият капацитет на ПП-ДБ е нула, Борисов е цар да осиновява и задушава

  • диана дамянова-
  • пп-дб-
  • политика-
  • избори

Ако се скарат, една от двете няма да влезе в парламента, смята политическият пиар

Диана Дамянова: Юридическият капацитет на ПП-ДБ е нула, Борисов е цар да осиновява и задушава - 1
Снимка: БНТ

"Смятах, че има достатъчно разум да се направи правителство и да не се отиде на избори. Кирил Петков вдига нов политически лозунг, който е "осъзнаваме, че не сме в състояние да ги наказваме и да управляваме с тях едновременно, затова вървим към чистота в българската политика", коментира пиар експертът Диана Дамянова в студиото на "Денят ON AIR".

Според нея от избори 2 в 1 може да спечели само "Възраждане", защото ще ги превърне във вот на недоверие към ЕС.

"Българската политическа класа в лицето на Продължаваме промяната-Демократична България" промени Конституцията. Не може да се правят промени и да не сложат всички съпътстващи закони. Юридическият капацитет на ПП-ДБ е нула. Всичко, което е предложено от тях, отива на ремонт. Ако ПП-ДБ се разделят и то със скандал, възможността поне едната от тях да не влезе в парламента е реална. Борисов обича да осиновява някой и да го задушава в прегръдката си. Цар е на това да унищожава конкуренцията си чрез любов към нея", каза Дамянова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ, ако ПП-ДБ и ГЕРБ получат 121 гласа, ще се окажат в същата ситуация, но в различно съотношение, а ако ПП-ДБ бъдат прескочени от още една-две партии, тогава "няма да могат да седнат втори път в скута на Пеевски и Борисов".

"В ПП-ДБ има проблем със стратегическото планиране. Всичко е на парче. Трябва да се прави политически избор - участваш и променяш колкото можеш - или не участваш. Протестният вот вече протестира срещу политическата класа. Българският гражданин е значително по-интелигентен от нея. Вотът на недоверие на българите към политическата класа е напълно основателен", заяви пиар експертът.

Тя прогнозира, че втора политическа сила може да бъде "Възраждане", не изключи шанса и за ДПС.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    7 8 Отговор
    Приключили сме Вчера и тва е.
  • 2 Герен

    8 1 Отговор
    А ДИПЛОМАТА КОГА ???. ТО,ЧЕ Е ТАКА ТАКА Е, НО ГО КАЗВАШ СЖЕЛАНИЕ И КЕФ
  • 3 Верно е

    22 27 Отговор
    Страх ги е от Възраждане, при нови избори ще дръпнат много.

    Коментиран от #12, #16

  • 4 Банцко

    29 4 Отговор
    И на теб пенсио ти спряха крана и виеш на умряло видяхме какъв ъкъл им даваше
  • 5 Тая

    24 3 Отговор
    преди месец друга песен пееше !
  • 6 Русофил

    13 18 Отговор
    Ето за това ще си стоим задушени и чалгаризирани с поглед към азиатските аборигени с индийски рупей и рубли в джобовете,кеф!
  • 7 Пияна

    23 8 Отговор
    Дамянова, беше нагонена от пепетата, и сега ги громи.
  • 8 Реалист

    10 5 Отговор
    А джофра:) че и говори:)
  • 9 Zахарова

    10 6 Отговор
    Най-готиното е че Борисов вас задушава ,а пък ние него. Такава е веригата от незапомнени времена. Ето, плати ни тръбата с 3 вилиарда бг пари и прецакахме Украйна. Сега ще ви прецака за еврото,Шанген и т.н. Всичко е по план! Чалга даэима,другото е суета
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Стара

    11 3 Отговор
    вършачка !
  • 12 Боро

    11 7 Отговор

    До коментар #3 от "Верно е":

    Много грешиш. Възраждане е копие на Атака. Създадени са, за да бъдат предпазни клапани. Щом се покачи народното недоволство, "изпускат парата" чрез псевдопопулистки действия, под команда от Посолството. А като започне да се вдига рейтинга им по опасни нива, "вождовете" се превръщат в жалки клоуни и правят всичко възможно да го свалят. И да се обогатят финансово, разбира се. Така че Възраждане върви по стъпките на Атака. Винаги с реални шансове да спечели властта, но винаги ще се проваля по команда от Посолството. Винаги четвърта или трета сила.
  • 13 Бамбука

    10 2 Отговор
    ПП/ДБ са салби, а ГЕРБ/СДС - факири ? Лелката явно страда от амнезия. През годините на управление на Борисов в НС годишно са внасяни средно 300 поправки в законите, които те самите са предлагали, като винаги са оставяли по една две вратички. Спомнете си "великия" Ръбъл Бъбъл и спирам.
  • 14 По л@йната

    9 8 Отговор
    Които сътвориха е съвсем видно ,че са нула и то пресечена.
  • 15 Дамяно и защо

    9 8 Отговор
    някой трябва да "осиновява" тая гнъс пъпъ.деебъ.??? ДС и БКП продукти естествено некачествени!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кирил

    6 3 Отговор
    Тая държава е за закриване.
  • 18 Инж

    12 8 Отговор
    Абе какъв ти юридически капацитет??? ББ е марионетка на Москва. Връчиха му комсомолско поръчение и той го изпълнява.
  • 19 Иван

    10 4 Отговор
    И на някои пиар експерти юридическия капацитет е нула, а продължават да коментират.
  • 20 Стилян

    8 3 Отговор
    Политиците са крадци
  • 21 Юридически капацитет 0

    7 3 Отговор
    ПП ДБ не бяха сами. Защо изключване Герб и ДПС??? Писаха заедно!
  • 22 Стига с тези митове!!!!

    6 4 Отговор
    Всички онези, които са работили с ГЕРБ са вършели зулуми. Не Борисов, а те самите са си виновни.
  • 23 Нури

    11 1 Отговор
    Борисов е и двуличен лицемер
  • 24 Име

    7 8 Отговор
    ГЕРБ са мошеници, при това - нелечими - то няма излекуван мошеник, аз понякога се надявам - но няма такъв случай - да се излекува мошеник - той така е възпитани и има и морални оправдания - "тежко детство", "бедност", "филия с мас", "ядяхме картофи", "по фанелка на тъч линията", "едно мачле и се прибираме".

    Няма какво да им правим анализ, за съжаление този път трябва да сме жестоки - те вече засягат цялата ни система, трябва да се реже до дъно.

    ГЕРБ са хора - взети от улицата - на случаен принцип.

    ПП няма какво да се коментират - млади и енергични - това за юридическият капацитет е относително, аз съм общувал с академици - не са абсолютни и те.

    Значи - един преподавател, "даскал", може да има юридически знания - но не е съвършен.

    Има гръбнак на правните понятия, които никой не трябва да пипа - Наследственото право, Семейното право, Задълженията и договорите, Търговските закони, Наказателните закони, Административното право.

    Това са утвърдени механизми - но както и да е - но ПП са прогресивни и носят добро.
  • 25 Пиарката

    6 8 Отговор
    вещица сто процента е обилно заплатена от герб. Всички са против ПП, но реално промените са на ДБ. Изначално конституцията е нефелна. Това е шеста поправка. Въпросът е, че прокуратурата не трябва да е в съдебната система. Това е болшевишки модел. Президентът трябва да се избира от парламента. Служебно правителство е излишно, просто подалото оставка трябва да се назначава за служебно с ограничени правомощия. Трябва правомощията на президента още да се орежат. Има грешка и в избора на премиер и кабинет.
  • 26 Кой какво

    6 2 Отговор
    Докато в българската политика доминират Доган, Пеевски и Борисов България ще е най мизерната държава, това е.. Господ е българин...

    Коментиран от #28

  • 27 Простото Киро

    4 4 Отговор
    С "топ-юристи" като Лена Парапетова какво може да се очаква.
  • 28 мдаа

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Кой какво":

    Господ е българин, остава и българите да се сетят че са такива, за да изметат остатъците на статуквото.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове