Last news in Fakti

1 Април, 2024 22:32 3 500 25

Плугчиева: През последните 9 месеца станахме заложници на политически фарс

  • меглена плугчиева-
  • управление

По думите ѝ управляващите са преминали всякакви граници - и морални, и законови. Тя призова като общество да не се примиряваме с "тази ненормалност, която тече в политическия живот"

Плугчиева: През последните 9 месеца станахме заложници на политически фарс - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

"През последните 9 месеца станахме заложници на политически фарс, без да имаме възможност да напуснем залата. Тази кампания се очаква да бъде пинг-понг размяна на вина. Тъй като няма резултати, с които да се похвалят, остава алтернативата да има нападки и прехвърляне на отговорността за неуспехите". Това коментира бившият вицепремиер по европейските фондове в правителството на Сергей Станишев Меглена Плугчиева, цитирана от днес.бг.

По думите ѝ управляващите са преминали всякакви граници - и морални, и законови. Тя призова като общество да не се примиряваме с "тази ненормалност, която тече в политическия живот".

"Бизнесът твърди, че инвестициите са на дъното, икономическият климат е влошен. Пораженията и вредите, които бяха нанесени в отделни политики, са големи и те трябва да бъдат поправени. Асен Василев е един от хората, които нанесе проблеми на държавата - посегна на Държавния поземлен фонд, за да попълни бюджета, а сега има ново посегателство върху горите. Това е безценен ресурс, който расте 100-150 години и едва тогава може да се сече. Вместо да залесяваме, да опазваме, Асен Василев предлага държавните горски предприятия да бъдат превърнати в еднолични акционерни дружества, което означава, че са заплашени от фалит и ликвидация, а водеща ще бъде печалбата. Всичко се върти около парите", каза Плугчиева.

Според нея не бива да се примиряваме и да смятаме, че нищо няма да се промени. Тя е на мнение, че на предстоящите избори ще има по-висока избирателна активност и добави, че очаква опозицията да събере по-висок процент от гласовете.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 11 Отговор
    Заради гъбарите.

    Коментиран от #11, #18

  • 2 И това

    29 22 Отговор
    ли грозилище се произнесе ?
  • 3 Магнит....ски

    30 19 Отговор
    Не другарко Плигчиева от 70 ГД ни мачкат комуняги съветски подлоги...
  • 4 Мнение

    26 16 Отговор
    Фарс е "кариерата" на тази вешица - депутат, министър, посланик, само си е клатила краката, а аз й плащам рокфелерската заплата

    Коментиран от #13

  • 5 Име

    22 9 Отговор
    Не ми е приятна - можеше да се изяви навремето, а не сега.

    Коментиран от #7

  • 6 Кой от Кой е по- Алчен?

    14 0 Отговор
    Кой от Кой е по- Алчен? Това ли е? Беззсистемното разграбване и принцип на Всички Управляващи до този момент!
  • 7 Лицемерието е характерно за всички управ

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Име":

    Лицемерието е характерно за всички управляващи на Върха!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хаха

    22 9 Отговор
    Лицето й е изкривено от злоба. Такива са другарките
  • 10 Совет

    18 9 Отговор
    Е недейте да вадите лица от нафталина. Не носят позитиви на тези, които са я изпратили. Толкова е просто.
  • 11 Ъхъ

    13 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Плугчиева е в списъка, вместо да дрънка глупости, по добре да бяга!
  • 12 Куха та дрънка

    16 8 Отговор
    Тая куха лейка е завършила Лесото! Тотален срам!!!
  • 13 Ти изобщо

    10 17 Отговор

    До коментар #4 от "Мнение":

    Познаваш ли тази жена, защото съм сигурен, че на малкия пръст не можеш да стъпиш !
    А и всичко казано от нея е истина !

    Коментиран от #14

  • 14 Мнение

    13 6 Отговор

    До коментар #13 от "Ти изобщо":

    Да, познавам я, от Варна съм. Изхранихме я да стане депутат и министър. Познай кой съм
  • 15 Име

    1 2 Отговор
    Откъде идва фразата - "Зоза", според мен са я измислили някак.

    "Зоза", но то - има пък и нещо еротично - докато тук не се наблюдава нищо подобно.
  • 16 Артилерист

    14 9 Отговор
    Г-жа Плугчиева е абсолютно права. Георги Марков, върл седесар, приятел на мутрата Борисов, депутат няколкократно в парламента с десните и бивш конституционен съдия има поредна статия от вчера с безобразията на Подмяната и ДъиБъ във властта. Най-критично той се отнася към Ристю Иванов. Наричайки го "правна нула", той дава пример, че с неконституционните промени(от обикновено Народно събрание) на Конституцията с неговите, на Ристю, предложения, се е стигнало до парадокса български граждани да се ЗАДЪЛЖАВАТ ДА СТАВАТ СЛУЖЕБНИ ПРЕМИЕРИ, а за назначаването на служебно правителство никой да не е отговорен. Г. Марков също посочва, че България никога няма да се оправи, докато се ръководи от сороските непеота. Самият Г. Марков е пример, че никога не е късно върл седесар и герберист, да погледне трезво на проблемите, касаещи настоящето и бъдещето на България...

    Коментиран от #17

  • 17 Да бе

    12 7 Отговор

    До коментар #16 от "Артилерист":

    Георги Марков седесар ,колкото и ти :) Да беше казал някой друг ,бива ,ама точно ГМ...

    Коментиран от #21

  • 18 Да бе

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Добре ,ако на сергията ти предлагат само гнили ябълки ,ще си купиш ли ?
  • 19 Хаха

    7 6 Отговор
    Тази тетка не беше ли с кражби по САПАРД програмите А ?
    Я обратно в хралупата ....
  • 20 Плугчиева

    0 0 Отговор
    Избрана от Народното събрание за вицепремиер в правителството на Сергей Станишев на 24 април 2008 г., отговарящ за усвояването в България на европейските фондове.
  • 21 Артилерист

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Да бе":

    Има една приказка, че колкото е по-неподготвен човек, толкова е по-упорит (точната дума е друга, но ще ме изтрият). Ако си грамотен влез в мрежата и ще видиш, че Георги Марков е депутат от СДС! в 7-то Велико народно събрание 1990-91 г.и в 36-тото Народно събрание(ПАК ОТ СДС!) 1991-94г., след което става конституционен съдия. Аз никога не съм и няма да бъда от СДС, но Марков не само беше СЕДЕСАР, ами и от най-активните, защото е много добре подготвен юрист. А ти, преди да правиш забележки на други хора, ТРЯБВА да си проверяваш информацията!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове