Last news in Fakti

3 Април, 2024 11:43 2 483 56

От "Възраждане" предлагат да се дадат по 100 лв. великденска добавка на всички пенсионери

  • възраждане-
  • предложение-
  • 100 лв-
  • великденска добавка

Много е важно да се уточни, че предложението на ГЕРБ – ДПС не е подкрепено финансово, докато ние от "Възраждане" сме внесли предложение, с което казваме откъде ще дойдат средствата за добавките както за Великден, така и за Коледа, обясни Георги Георгиев

От "Възраждане" предлагат да се дадат по 100 лв. великденска добавка на всички пенсионери  - 1
Снимка: Нова телевизия

Предлагаме всички пенсионери в държавата да получат по 100 лева добавка към пенсията за предстоящите великденски празници. Предложението ни е във връзка с това, че от ГЕРБ - ДПС - СДС внесоха предложение, което казваше, че всички пенсионери под линията на бедността трябва да получат по 75 лева добавка за великденските празници. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от "Възраждане" Георги Георгиев, предаде репортер на Novini.bg.

Ние от "Възраждане" казваме - защо само пенсионерите, които са под прага на бедността? С какво, например, един пенсионер, който има пенсия от 528 лева, която е с 2 лева повече от прага на бедността, не заслужава да получи великденска добавка? Да не би този пенсионер да е по-малко беден от останалите? Затова ние от "Възраждане" искаме да коригираме тази дискриминация и несправедливост, посочи Георгиев.

Много е важно да се уточни, че предложението на ГЕРБ – ДПС не е подкрепено финансово, докато ние от "Възраждане" сме внесли предложение, с което казваме откъде ще дойдат средствата за добавките както за Великден, така и за Коледа. Казваме, че от сметката на Допълнителното задължително пенсионно осигуряване от април до края на годината да се прехвърлят към сметката на Държавното обществено осигуряване. Така в сметката на ДОО ще постъпят над 1,5 млрд. лева, с които средства ще се подсигурят тези пари за добавки към пенсиите и също така ще остане 1 млрд., който ще покрие част от големия дефицит в ДОО, обяви депутатът от "Възраждане".
ГЕРБ – ДПС направиха нещо, което не трябва да правят – опитаха се да направят предизборен популизъм на гърба на българските пенсионери. Според нас от "Възраждане" едно такова предложение трябва да излезе от Комисията по труда и социалната политика, подкрепено от всички политически формации в тази комисия и ние точно това ще направим днес в комисията. Вчера в тази комисия ГЕРБ – СДС подло вкараха такова предложение и днес веднага се прави комисия във връзка с това предложение, което е в разрез с правилника на Народното събрание. Тези хора постоянно погазват правилата и законите в България, така че не се учудвам от техните действия, каза още Георги Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най добре

    6 2 Отговор
    Да раздадат па 1 алековка на всяко пълнолетни егн...по метода на тръмпи
  • 2 Костя

    15 12 Отговор
    Аз от моята субсидия не давам
  • 3 Ломския

    32 0 Отговор
    Само казвате а нищо не вършите,няма да се дадат толкова пари защото идват избори и трябва да има за циганите.

    Коментиран от #4

  • 4 Максуда

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ломския":

    А де сега да не се обиждаме

    Коментиран от #10

  • 5 "Загриженост"

    20 4 Отговор
    предизборна !
  • 6 100лева

    16 4 Отговор
    А ние ще ги приемем само ако са от техния джоб!
  • 7 ЛУД УМОРА НЯМА - САМО СЕ ПОТИ

    21 1 Отговор
    ТОВА Е ПЪЛЕМ АБСУРД !!! КОЙ ОТ ПАРТИИТЕ ЩЕ СЕ ЛИШИ ОТ ГЮВЕЧА ЗА КОЙТО СА В ПАРЛАМЕНТА ???
  • 8 Възраждане

    6 6 Отговор
    да се заеме с насилствената цифровизация и единна база данни, която ще наложи робството на цифровото евро и ваксинацията на СЗО и ЕС4, на всеки един от нас. ЕГН-то ни се разхожда по аптеки, фирми разплащане, разплащателни институции, общини. За идиоти ли ни взимате. И с тези добавки, какви проблеми ще решите? Защо не намалите безобразната инфлация, определени стоки стигнаха вчера 90% инфлация за 2 години. Хубава идея, но какво правите в дългосрочен план. Защото хората ще изхарчат добавките, а после? Не могат да се теглят милиарди заеми, но спекулативната инфлация и диктат на Монополи може да бъде спрян.
  • 9 чист комуняга крадлив от израждане

    12 8 Отговор
    Другари дайте да дадем....
  • 10 Ломския

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Максуда":

    Истината не е обида.
  • 11 Делян

    22 4 Отговор
    Пари има и не е проблем да се дадът на пенсионерите по 100 лв. След като градоначалниците и общинските съветници си вдигнаха заплатите чувствително и за изстрадалия бг. пенсионер ще се намерят пари. Утре ще искат от тях и да гласуват, на какво основание?
  • 12 Няма как са стане

    11 9 Отговор
    От Възраждане искат да се даде на българските пенсионери, а пепейцидебейци искат де що има, да се даде на Зелю и бандерите
  • 13 българка

    17 1 Отговор
    Свидетели сме на ТЪРГ "български пенсионер", първоначалната сума от 50 лв. предложи Бойко от ГЕРБ, 100 лв. предложи някой си от "Възраждане", очакваме Шиши да даде ..... и ПРОДАДЕНИ!
  • 14 Само питам

    18 6 Отговор
    Няколко години издържаме хиляди украинци по хотелите на първа линия на морето. Защото почивните станции където почиват нашите деца не ставали за тях, били под нивото им. За нашите деца стават, а за укрите не стават. Значи за тях може милиони левове да се дават, а за нашите пенсионери не може, така ли? Нашите майки и бащи да ровят по кофите за смет, така ли?
  • 15 Господ

    12 1 Отговор
    ТОВА Е ПЪЛЕН АБСУРД !!! Кои от партиите ще се лиши от гювеча за който са в парламента ??? Та те ще си делнат тия пари за велик ден, вместо да ги харизват на раята !!! По-скоро слънцето ще престане да свети, отколкото това да се случи !!!
  • 16 ТаУмВзе

    4 0 Отговор
    Геноцид и Подаяния бичат Продажниците бре! Не мое ли да не взимат по 5 бона Заплатки всите и да се Помага на ДЕЦА и Пенсионери. Не мое да. Сами сме си Виновни ей! Те го те Крадливи безродници и некви Коментарчета.
  • 17 Демократ

    8 7 Отговор
    Джавкащите кучета на Путин много са се загрижили за пенсионерите преди изборите, което е много цинично. Те не трябва да бъдат допуснати да участват в евроизборите, което ще спести много пари за пенсионерите, защото се борят срещу ЕС и нямат място там.

    Коментиран от #21

  • 18 Бай Делчо

    6 4 Отговор
    За Пенсионерите Предизборно: ГЕРБ и ДПС по 75 лв,Израждане 100 лв,БСП -150лв, ИТН - 250 лв, Воля и Атака по 500лв. Копейките в момента мислят да вдигнат мизата на 500 Евра от техните влогове
  • 19 Айше от съпротивата

    5 1 Отговор
    Свидетели сме на ТЪРГ "български пенсионер", първоначалната сума от 50 лв. предложи Буда от ГЕРБ, 100 лв. предложи някой си от "Възраждане", очакваме Свинтаварът Делян Бей, да предложи да се дадат от субсидиите, които плащаме за ЧЕТИРИТЕ американски бази у нас, по 200 лв. на калпак !!!!
  • 20 Безочие

    6 1 Отговор
    ДЗПО е фонд, който хората избират лично, на конкурентен принцип, като целта е тази лична партида да не зависи от държавата, а от личните вноски на работещите и да са за техните лични пенсии.
    Ако ДЗПО се прехвърли към държавата и се изхарчи сега, то хората няма да имат втори стълб на пенсия. Това е национализация на личните партиди и напълно ще демотивира хората да плащат каквито и да са пенсионни вноски, защото те няма да осигурят тяхната пенсия, а ще са изхарчени за днешните пенсионери.
  • 21 Логика

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Демократ":

    По твоята логика не трябва да се допускат хора които се борят с мафията в НС, съдебната система и държавните предприятия.

    Коментиран от #41

  • 22 Весел Патиланец

    4 2 Отговор
    A-a-a-a-a страшни са! Ще вземем личните партиди на тези които искат да НЕ се управляват парите им от държавата и НЕ се навиха да прелеят в празната каца!!!
    И ще дадем на тези които не се осигуряваха когато е трябвало и сега рев!
    Е-е-е-е-е НЕ!!!!
  • 23 Гост

    6 3 Отговор
    Предлагали......хм,аз предлагам по 100 лв. всеки месец на пенсионер докато всяка пенсия стигне 3500 лв. Да ама няма да стане. Тия лаладжии от Възраждане по-добре не ги показвайте. Съжалявам привържениците им,които си мислят че любимците им могат да управляват държава Не само че не могат,Те и не искат.Но на приказки са силни.
  • 24 Аре да си ходиш

    4 2 Отговор
    И с това две в едно - раздаваме парите на съвестните граждани на калпак, зануляваме втория стълб, предизвикваме още оинфлация няма ЕВРОЗОНА! Пълни диваци!
  • 25 Ало

    5 8 Отговор
    За сега Възраждане са най- разумни,но да не забравяме,че те не управляват.И каквито и разумни предложения да направят, веднага ги отрязват.

    Коментиран от #36

  • 26 Киро

    6 3 Отговор
    Това значи ли,че няма да има увуличение през юни-логичное да няма-нали виждате какъв е ХАЛЪТ на държавата и искате-ЗАЩО ВЪЗРАЖДАНЕ ВЕ ОТДЕЛЯТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ СИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ И БЕЗ ТОВА САМО СЕ ХИЛЯТ И ИНТРИГАНСТВАТ!
  • 27 Мишо

    4 7 Отговор
    Не знаех че и във Възраждане има умни хора Гн Георгиев е много ясен и компетентен Поздравления
  • 28 И да не забравят

    9 0 Отговор
    кебапчетааааа и обещанияяяяя--- предизборните шамански традиции на българските политици трябва да се спазват!
  • 29 пери

    11 0 Отговор
    Много сте раздавателни всички. Предизборно ще се изтрепете да наддавате. Тез пари за нищо ги нямате, а после що не стигали в бюджета. От партийните субсидии ги дайте, пак ще е предизборно, но поне ще е законно.
  • 30 Чаталджа гайт

    1 1 Отговор
    Не може пари нема да г.... д ..... бедните само Депъсъ и Спеца
  • 31 Пенсионер

    4 2 Отговор
    Аз съм ,,ЗА"! Също смятам, че голяма разлика в пенсиите не бива да има. Да се вземат под внимание само прослужените години. Пенсионер с 15 000 лева 15 дебели черва ли има?
  • 32 Хе хе

    8 1 Отговор
    Предизборните самаряни започнаха да наддават, кой ли ще се хареса повече на пенсионерите.
  • 33 стоян

    6 2 Отговор
    От партия израждане изявление - дайте да дадем - от къде бе - от работещите ще вземем да дадем

    Коментиран от #34

  • 34 Токмакти Джун

    2 5 Отговор

    До коментар #33 от "стоян":

    Не бре брат от Чаталджа от чекмеджето от БТК от ПИБ от много места има за взимане сама че ....... а и що забравихме Нексо и караш ли елколата на Киро а забравих фирмата фалира .....
  • 35 Ами чудесно!

    6 4 Отговор
    Направете го от партийната си субсидия и не торпилирайте бюджета! Същото могат да направят и ГЕПИ ГЕРБ. Нали е християнско да се помага?

    Коментиран от #54

  • 36 Хайде бе!

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "Ало":

    Разум и Израждане са като масло и вода - несъвместими.
  • 37 И 100 ЛЕВА СА МАЛКО

    5 3 Отговор
    100 ЛЕВА СА 5 ЛЕВА ПО ТОШОВО ВРЕМЕ ! А ДЕПУТАТИТЕ КОЛКО ЩЕ ВЗЕМАТ - ПОНЕ 2 000 - ЩЕ ВИДИТЕ !
  • 38 КОЛКО Е НА БОЙКО ПЕНСИЯТА - 15 000

    6 2 Отговор
    ЩО ЧАКАТЕ ОТ КРАДЦИТЕ ДА ВИ ДАДАТ ПАРИ БЕ НЕНОРМАЛНИЦИ ?
  • 39 гневен

    3 3 Отговор
    До днес си мислех, че е справедливо да се намерят пари за пенсионерите, но от преди малко смятам, че не само е справедливо, но и задължително. Просто гледах, четох, и разбрах - в държавата има пари. Раздават се ей така, на онези, които със сигурност, на изборите, ще подкрепят това великодушие. Еййййй, стана много срамно да се повтаря, че пенсионерите ще получат увеличение през юли и нямат право на еднократни, празнични бонуси. Защо за някои хора няма таван на заплатите. Такова безсрамие вече е непоносимо.
  • 40 Пенсионер

    6 3 Отговор
    Съгласен съм, но от субсидията на Възраждане
  • 41 Демократ

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Логика":

    Логиката явно не е наука за теб. Тези похарчиха много пари за организиране на незаконен референдум срещу еврото, защото не са чели Конституцията, в която се кълнат, за да захапят кокала, който ние им плащаме и непрекъснато призовават от трибуната на Парламента България да излезе от ЕС. Те като искат да с Евразия да заминават за Москва, вместо Кремъл да ги инструктира какво да става в България. Въобще не ги е грижа за пенсионерите, ама чугунените глави им се радват.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Пенсионер

    4 6 Отговор
    Браво на "Възраждане". Това е справедливо отношение, не бива да се делят пенсионерите на бедни и богати. Това е небивала подлост. Затова призовавам , всичките 2 071 000 пенсионери да гласуват за Партия "Възраждане".

    Коментиран от #45, #47

  • 44 Уточнение

    5 3 Отговор
    Дава се нещо свое. Имат субсидия-да дадат! Бюджета да не пипат!
  • 45 Ти, байно, си

    4 3 Отговор

    До коментар #43 от "Пенсионер":

    Т.ъп, та вдлъбнат!

    Коментиран от #49

  • 46 Милчо лаков

    5 0 Отговор
    Стенания и вой до небесата....Не може да си беден с апартамент 100кв.,две къщи по селата,от бабалъка и вила(къща)в Горна баня.Стискат всичко до последно и само реват.С пенсия 700лв означава,че нямаш трудов стаж или си взимал,последните 30год,пари под масата.Познати,които са се осигурявали на истинските заплати,сега взимат по 1500лв,без да са военни или милиционери....Това не е бедност,бедни бяха китаиците при Мао.Колело и ватенка.
  • 47 Ами призовавай

    2 4 Отговор

    До коментар #43 от "Пенсионер":

    да видим дали с възход на Израждане ще има кой да ти изкарва пенсията. щото всичко читаво, можещо и работещо ще напусне територията.
  • 48 Българин

    3 3 Отговор
    Аз предлагам Костя-късия да върне субсидията.
  • 49 Пенсионер

    5 2 Отговор

    До коментар #45 от "Ти, байно, си":

    Дами и Господа 2 071 000 пенсионери, моля ви ваш дълг е да гласувате за онези, които са справедливи и мислят за Вас! Партия "Възраждане", показа мъдрост. Тя не раздели пенсионерите и показа уважение към всички нас.

    Коментиран от #50

  • 50 Вие все за цоцалисти

    2 3 Отговор

    До коментар #49 от "Пенсионер":

    гласувате и все сте гладни

    Коментиран от #51

  • 51 Пенсионер

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "Вие все за цоцалисти":

    Гладни сме, защото парите все отиват за ей такива готованковци, като теб за сметка на пенсионерите. 260 милиона лева току що Асен Василев отдели за 30%тово увеличение заплатите на чантажиите от държавната администрация. В същото време Асен Василев каза: "За пенсионерите Великденска добавка няма да има". И какво още направи? Задели нови 250 милиона лева за Великденска добавка и ДМС за държавната администрация. Общо от бюджета заделени близо половин милиард лева за заплати и бонуси за държавната администрация. Пенсионерите ги няма. Те за Асен Василев и Иванка Шалапатова не са хора.
  • 52 дядото

    3 0 Отговор
    а аз предлагав като великденска добавка на пенсионерите да се даде само една десета от месечната заплата на депутатите.
  • 53 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор
    Всички пенсионери СА пенсионери!
    Независимо дали взима голяма или малка пенсия, дали има имоти отдадени под наем или рента от земи, или не ❗
  • 54 Какво стана

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Ами чудесно!":

    Кое му е чудесното. Асен Василев заделил 260 милиона лева за Великденска добавка на МО, МВР, НСО, БНР, БНТ, НСС, СЪД, ПРОКУРАТУРА, МИНИСТЕРСТВА, АГЕНЦИИ и други. Цялата държавна администрация. Значи това раздаване на парите за Великденска добавка не е "торпилиране" на бюджета. Ако обаче се даде добавка на пенсионерите, това торпилира бюджета. Смешник!
  • 55 Путинист

    0 0 Отговор
    А аз предлагам по 400 лв. добавка за всички пенсионери!
  • 56 Тцтцтц

    1 0 Отговор
    В Гърция по 200 евро на всички пенсионери.
    В Румъния по 150 евро на всички пенсионери.
    В Унгария по 120 евро на всички пенсионери.
    А уж според Кокорчо и Денков България последните 2 години има най голям икономически напредък в страните от Източна Европа:)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол