Last news in Fakti

4 Април, 2024 08:25 2 857 41

Адвокат Аделина Натина: Петя Банкова има хванати рекорден брой канали за наркотици и корупционни дейности

  • митници-
  • арест-
  • акция на данс

Когато Банкова е била служител в ДАНС е била принуждавана да извършва дейност, които според нея излизат от закона и морала, каза защитникът на Банкова

Адвокат Аделина Натина: Петя Банкова има хванати рекорден брой канали за наркотици и корупционни дейности - 1

„Петя Банкова е с много високи морални качества. Винаги е била много чувствителна на тема корупция. Тя разби канали, които са събирали подкупи по всякакви митнически и полицейски пунктове. Банкова имаше данни, че с парите от наркотиците, които бяха задържани на частно пристанище в Бургас в пратка с банани, са щели да се използват за купуване на избори. Някой се погрижи тя да не си свърши работата“.

Това обясни в студиото на bTV Аделина Натина, адвокат на директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова.

„Извършените претърсвания вчера не са съвместно с Прокуратурата на Република България. Всичко това, което се случи е докладвано, едва след като приключи. Тепърва прокуратурата ще прецени какво ще се случи по това досъдебно производство и какви данни има. С нея четем по медиите какво се случва, за разберем“, коментира тя.

„Когато Банкова е била служител в ДАНС е била принуждавана да извършва дейност, които според нея излизат от закона и морала. Затова е подала молба за напускане. Казвала е, че в поръчки за мачкане на хора няма да участва“, подчерта Аделина Натина.

„В момента госпожа Банкова не е задържана официално. Изчакваме да се вземе решение какво да се случи. Има процесуални начини едно лице да се намира в едно помещение без да е задържано. Тя се намира в КПКОНПИ на пл. „Света Неделя“ 1. Там няма арест и тя не е задържана“, обясни адвокатът.

„Когато искате да бъде задържано лице, но няма заповед за задържане на всеки няколко часа му давате призовка. Не знаем кои са другите лица. Нейният заместник Любомир Маринов го видях, когато течеше обиск в Агенция „Митници“. Според НПК когато се извършва обиск, се обявява какво се търси. В офиса търсеха пари, а в дома ѝ служебни документи. Не откриха нищо.

Иззеха се лични бележки, които не са свързани с работата ѝ, а са от следването ѝ по психология. Беше иззет договорът за потребителски кредит на съпруга ѝ. От офиса взеха служебни документи, в които Петя Банкова е описала в лични бележки как да разбие действащи канали. Тя има хванати рекорден брой канали за наркотици и корупционни дейности“, допълни адвокатът на Петя Банкова.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    30 5 Отговор
    Добре де, ДС или "добрите сили" само ни облъчват колко кадърен служител е била, нека да видим и за какво е арестувана все пак. Има доказателства или няма?

    Коментиран от #31

  • 2 Нагли

    36 11 Отговор
    Жената е объркала плановете на някои крадливо лоби ! Срам за ДАНС !
  • 3 честен ционист

    17 6 Отговор
    Иванчева 2. Да пътува за Сливен.
  • 4 Доротея

    29 20 Отговор
    Видях я! Без да ми говори адвокатката, виждам, аз разбирам само от хора и цветя, че това момиче е съвестно, чувствително, справедливо, тревожно и го тормозят лошите сили! Нищо общо с излъчването на самодоволна, натруфена гербераскиня! Сравнете, ако имате такъв усет, погледа и физиономията и с тези на Сачева, Темянужка и Десеславите в политиката! Без вашата подкрепа, със сигурност ще я разболеят най малко!

    Коментиран от #39

  • 5 Мдаааа

    26 7 Отговор
    Една птичка пролет не прави. Ще я унищожат. Накрая ще я изкарат, че тя е виновната за всичко. В тая държава властва държавната мафия. Прокуратира, Парламент, Министерства а отгоре Баце, Шиши, Кирчо и накрая скритите босове зад тях.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Лост

    28 3 Отговор
    И какво общо има потребителския кредит за 12 000 лева на мъжа и?
  • 8 Как е

    26 6 Отговор
    Мафията е по-силна от държавата в България.Абе тези мишоци от КПКОМПИ не бяхме ги чули с години още от времето на Цацаров.Само знаехме,че са неефективни.А те още били на заплати.И кой,кой,кой изведнъж ги задейства?Извънземните ли?Копринков ли един от каналджиите съветник на президента и как министърът няма да знае?Или Тиквата,Шиши и Копринков в комбина,кой прави своеволни арести и отмъщава на Василев за спирането на контрабандните канали на митниците?Това не е държава Очакваме и новите санкционирани по Магнитски,включително пиратът от Зайчарника в Банкя.
  • 9 Братчетата на Гаврош

    28 3 Отговор
    Г-жо адвокат ами то точно в това е проблема. Работещите канали хранят паразитиращите политици.
  • 10 Доротея

    12 7 Отговор
    Призовавам Посолството да се намеси, ако не го е направило! Както едни командоси влязоха в един цех по грешка, така да навлязат и където трябва!
  • 11 Последния Софиянец

    10 11 Отговор
    За един месец кога успя да хване толкова?
  • 12 Чума

    15 6 Отговор
    Щом е докарала митничари от САЩ и Англия на пристанища, летища и К. Андреево, излиза, че те осигуряват каналите! Да ги арестуват! Партньори - рекетьори!
  • 13 Ама ,

    17 10 Отговор
    .... да ,да , да , да !!! Така е !!! Кифлата била ... Супермен , тя /лично/ хванала и дрога и амфети и банани и ехехехехеее , още колко неща !!! А па в ДАНС не искала да работи , щото е мнооого профи и с ливади , като колегите си и е било тъпо ! А и в митниците за два месеца пресекла канали , реки , водопади , морета и океани от контрабанда и заради това , сега , нали , таковата я ... таковат !!! ПовЕрвахме , отвсЕкъде !!!

    Коментиран от #16, #23

  • 14 Без доказателства

    12 4 Отговор
    само Про100 Киро арестува Тиквата, после го пусна.Стана му и екскортьорка и сега пак го псува, явно не е задоволен

    Коментиран от #20

  • 15 Другари

    10 1 Отговор
    Да сте чували за някаква шайка в БГ?
  • 16 Много агресия

    7 7 Отговор

    До коментар #13 от "Ама ,":

    Да не сте ужилен от реда в митниците?
  • 17 Гост

    9 2 Отговор
    А ти кога успя да и станеш адвокат, че и да рабереш що за човек е тя? Или викаш, ти беше на смяна и на теб ти се падна...
  • 18 Чума

    8 4 Отговор
    Бо-оожжеее! Още официално не са взели властта и започват да подменят ръководството на Митниците! Там е най важно!
  • 19 Ха ха

    7 4 Отговор
    Тунингованата провиснала баба кефи. Имам предвид адвокатката. Пък и другата не е много по-различна.
  • 20 Верно ли бе

    12 3 Отговор

    До коментар #14 от "Без доказателства":

    Викаш за 30 дена корумпира Митниците, които преди нея бяха чисти като сълза. :)
  • 21 Тони Минев

    6 0 Отговор
    Карловска община...номер 1 в да.лаверите.
  • 22 Ами да

    12 1 Отговор
    Най големите крадци в българската история управляват България от 15 години! Крайно време е да ги спрем!
  • 23 Доротея

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "Ама ,":

    И като не е Супермен, дай да я арестуват! Другите като са били Супермени, защо не са свършили, колкото е свършено по нейното, по малко от 3 месеца време?
  • 24 УЛТИМАТУМ

    4 9 Отговор
    Ауууу ,каква несправедливост ! Толкова печена кака и да я арестуват ! Такава професионалистка и експертка (интересно - в какво) и да я заподозрат (мале-мила) в корупция и далавери ! Тя затова и призовава посланици и посланички от всички страни да се обединят (начело с Мартен) и мигновено да настояват за нейното (пак мигновено) освобождаване ,ДАНС да и се извинят , да я компенсират (със 100-200 милиона , които е загубила докато е арестувана ) подобаващо и да я направят пожизнен премиер Министър ! Ако България не се съгласи веднага с горепосоченото , всички страни от ЕС , САЩ , Канада ,Великобритания , Австралия и Малави да ни обявят война и да започнат незабавно бойни действия !!! Друг изход - няма !!!

    Коментиран от #30

  • 25 Оправна момата

    7 1 Отговор
    Оправна мома тая, ейййй. За месец и половина успя да оргнизира контрабандни канали, които Тиквата изграждеше над 20 години.
  • 26 Василев

    12 4 Отговор
    Всечки нормален българин знае, че ДАНС са една от бухалките на ГЕРБ-ДПС.

    Коментиран от #29

  • 27 Оракула от Делфи

    4 3 Отговор
    Може би е актуално ,да се пусне обява в медиите , че държавна служба "Фантом" дава
    500000 лева награда за компромати срещу директора на митницата!
    Може да има и такива , които да "клъвнат"???
  • 28 Чума

    10 2 Отговор
    Господа, западняци! Следващия път командировайте тук някой малко по умен младеж и с повече опит от Кирил! Дайте му и Въоръжени сили, че тази мафия не е като Вашата!
  • 29 замислен

    6 6 Отговор

    До коментар #26 от "Василев":

    Па нали хараКиро управлява до сега? защо не е направил нищо за да реформира ДАНС и да не са на подчинение на Боко и Шиши? Или просто лозунга е готин и оправдава "нашите хора" които бъркат в кацата?
  • 30 Доротея

    0 5 Отговор

    До коментар #24 от "УЛТИМАТУМ":

    Като пренебрегнем глуповатия ти опит за ирония, долу горе така може да стане!

    Коментиран от #34

  • 31 Доказателства казваш.....?

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Миризлив пор":

    "Няма човек , няма проблем,"
    поговорка от времето на Лаврентий Берия ,
    което за жалост важи и до днес!
    Това е опорката на ,
    МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ!
  • 32 Хитрото

    3 4 Отговор
    Като е толкова опитна що не дойде и мен да ме хване за ...
  • 33 Доротея

    7 3 Отговор
    Хетеросексуален мъж не би се изправил срещу мафита! Все жени вкрват в затвора, като Иванчева!
  • 34 Ама ,

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Доротея":

    ... не - може , сигурно е !!! Още утре трети американски флот акостира на Орлов мост /ще дойдат по Перловска река/ и дава залп срещу Партийният дом /пардон - в момента е Парламент/ , досущ , като крайцера "Аврора" , а екип от "тюлени" превзема следственият арест и под овациите на събралият се народ /около милион човека/ освобождава Петя !!! Следва : победен марш и парад на митнически служители , а от /набързо/ възстановеният Мавзолей , Петя ще им маха с ръка .

    Коментиран от #37

  • 35 Коментар

    5 1 Отговор
    В предишна статия бяхте писали,че я били арестували по сигнал от Австрия.Значи си има нещо гнило.
  • 36 По хронология

    4 0 Отговор
    Заради митниците падна сглобката. Срамота ще е гювечарите да не си разчистят сметките.
  • 37 Абе не знам

    5 2 Отговор

    До коментар #34 от "Ама ,":

    Американците, но със сигурност ще има поздрав от Русия за нашата евроатлантическа хунта
  • 38 Темида е с превръзка на очите

    4 0 Отговор
    Е сега много ясно се вижда истината(за който иска разбира се), кой с кого и защо! Някои от медиите пламенно се хвърлят да защитават корумпетата от Митницата😂А защо пък точно в Хасково се случват някои неща, дали защото Кокорин е роден там?Дано ДАНС докрай разследва всички потънали в далаверки и лъжи митничари, политици, бизнесмени и неосъдени престъпници! А дано, ама надали!
  • 39 Само с думи не става, трябва и акъл

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Доротея":

    Това, че си пристрастна и МРАЗИШ, не значи,че си права! Как изглежда въпросната митничарка не е важно! Не ме слушай какво говоря, а гледай какво правя!ДАНС що не те задържи теб например, а задържа тази, дето бърка в кацата с меда!😂
  • 40 Корумпиран тип.

    2 0 Отговор
    Да се сложи край на всякакъв лов на корумпирани държавни служители! Ако ги изловят всичките къде ще ги сложат? Нямаме толкова затвори! Държавата ще изпадне в амок. Ще останем без държавна администрация! А и кой ще ги осъди? Нотариата ли? Да се признае корупцията за национален спорт в България-така ще сме най-спортуващата нация в света.
  • 41 Бойко

    0 0 Отговор
    Бойко е по схемите от 2001 него питайте щото Любен Гоцев бог да го прости
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове