Last news in Fakti

4 Април, 2024 08:43 3 128 36

Бойният арсенал, предназначен за Хамас, е открит в Ямболско в склад на автосервиз

  • оръжия-
  • хамас

Става въпрос за един картечен пистолет, две пушки, 6 револвера още 2 пистолета, един противотанков снаряд, много патрони от различен калибър, 20 броя капсул-детонатори, имало е детониращ шнур и метални кутии с барут

Бойният арсенал, предназначен за Хамас, е открит в Ямболско в склад на автосервиз - 1

Предполагаем тайник с оръжие на Хамас е бил открит в България, твърди германското издание "Шпигел", припомни БНТ.

Снимки на пистолети и пълнители са били открити в мобилния телефон на един от общо четирима арестувани в Берлин и Ротердам през декември по подозрения за връзки с Хамас. Цифрови данни в снимките са отвели разследващите до Южна България, където оръжията са били заровени в плик под дърво. Българската полиция е конфискувала арсенала, посочва "Шпигел".

Твърди се, че един от задържаните пред декември, роден в Ливан, е получил нареждане от военното крило на Хамас да създаде оръжейни скривалища в Европа за нападения срещу евреи, основно в Германия. Няколко от заподозрените са пътували многократно и до Полша, но там не е установено със сигурност наличие на тайник. Германските власти са били известени от израелските тайни служби.

"В средата на март е установен контакт между германските и българските служби по този въпрос. Започнала е интензивна работа. На 28 март в Ямболско е открит този склад, в който е имало забележителен боен арсенал в склад на автосервиз. Става въпрос за един картечен пистолет, две пушки, 6 револвера още 2 пистолета, един противотанков снаряд, много патрони от различен калибър, 20 броя капсул-детонатори, имало е детониращ шнур и метални кутии с барут.

Собственикът на тези оръжия българските служби са успяли да го задържат, той вече е с мярка за неотклонение - постоянно задържане под стража, постановено от Ямболски съд. Става въпрос за доста интензивна работа и размяна на чувствителна информация между българските и германските служби.

Много бързо са успели да локализират склада, при положение, че българските служби са получили само няколко снимки от въпросното място. Седмица по-късно това става ясно, тоест успели са да гарантират, че няма да има изтичане на информация, за да не провалят операцията", коментира журналистът Иво Никодимов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    40 6 Отговор
    Нали беше закопан под едно дърво в торбичка от БИЛЛА?
  • 2 1234

    48 8 Отговор
    Голям арсенал , няма що!
  • 3 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    45 12 Отговор
    САМО НЕ РЗБРАХ КАК РАЗБРАХТЕ ЧЕ Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ХАМАС МОЖЕ ДА Е ЗА ИЗРАЕЛ

    Коментиран от #5

  • 4 Коментар

    32 7 Отговор
    Така е като вкарват мигранти с доказано криминално минало заради някакъв полу Шенген.От ПеПето и ДеБето настояваха,взимат по 20 000 на калпак и ги вкарват тайно със самолети през нощта все едно са дрога.
  • 5 Последния Софиянец

    13 12 Отговор

    До коментар #3 от "ДОНЧО ГОРСКИЯ":

    Те много добре знаят че този арсенал се събира за идването на Дядо Иван.
  • 6 456 до Факти

    29 9 Отговор
    Факти, на това арсенал ли му викате? Един пистолет..... 🤣
  • 7 ЕДГАР КЕЙСИ

    13 24 Отговор
    КЪМ СИМПАТИZAHTИТЕ НА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ХАМАС .........., ДЕРZAЙТЕ ДРУГАРИ КОМУНИСТИ ОТ .......,...... БКП И ВЪZPAЖДАНЕ(КОПЕЙКИН) .............
  • 8 запознат

    27 6 Отговор
    ей на точно с този арсенал .... Хамас ще спечели войната
  • 9 На полигона може

    31 5 Отговор
    Това писание е абсолютен тюрюлюгювеч, в който логичноследствените връзки са от изказване на Киро, когато е преял с пица.
    Най-вероятно ни набутват в нещо, което не е наша работа, ама хич даже, но така искат господарите.
  • 10 Добре дошли , ще се справим ...

    24 4 Отговор
    Ндаа , ами ... май швабите сами поканиха чалмалиите-джихадисти да им дойдат на гости и те ... дойдоха , а добре знаем , че един истински муджахидин - без оръжие не е мъж ... така че ... спазават си обичаите ... защо им се сърдите ?! Обаче ... защо и нас ни карате да ги обичаме , както вие си ги обичате ... това е ... малко некоректно , мили европейци , не мислите ли ?! Ние сме диви балканци и не сме ... толкова обичливи като вас .
  • 11 Доротея

    17 2 Отговор
    Глупости! В цяло Ямболско има един сървиз и 4-5 дървета! Останалите дървената мафия ги продаде таз ,,зима"!
  • 12 Чума

    16 4 Отговор
    Създават повод да ни окупират съвсем основателно!
  • 13 тайник

    14 1 Отговор
    Кой знае още колко тайника с оръжия има в България. Дойдоха мигрантите, дойдоха и оръжията.

    Коментиран от #21

  • 14 Опааа

    9 3 Отговор
    Глупости! 🤦‍♂️
  • 15 Моля, не разбирам

    12 3 Отговор
    От оръжие, но може ли някой да пазпознае чие е това оръжие? Къде се произвеждат?
    Меду другото искам да кажа, че в народа има иного незаконно оръжие, което се укрива И по този начин! Така са укривали и съдове със злато, сещате ли се?
  • 16 Aлфа Bълкът

    21 3 Отговор
    Били в куфар заровени и ръждясали, били в плик под дърво, били в автосервиз?
    Повече какво да коментирам?
    Пък за страшния арсенал да не говорим.
  • 17 Хм, Хамас

    21 2 Отговор
    Твърди се, че един от задържаните пред декември, роден в Ливан, е получил нареждане от военното крило на Хамас. .. от нашата прокуратура подобна информация не съм чул. Всичко прилича на активно мероприятие.
  • 18 Предположение

    14 4 Отговор
    Горките "Хамас" , живи да ги ожалиш , ако чакат на този голям Арсенал.
  • 19 Дядо Йоцо гледа

    14 3 Отговор
    Балъци ! Това е за лична употреба ,против чакалите които нощем бродят по българските села и държавата не може да защити народа !
  • 20 Какво

    11 6 Отговор
    твърди германското издание "Шпигел" не е важно. Поредната уйдурма. Важно е какво ще бъде доказано.
  • 21 Aлфа Bълкът

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "тайник":

    Бисер Миланов казва, че навремето заровил няколко камиона оръжия из България.
    Доставял гориво на сърбите по времето на войната, а навръщане цистерните били пълни с оръжия, Васил Илиев го е прекарал със сделката и затова го поръчал.
  • 22 Радо

    4 1 Отговор
    То в България всеки,който има законно има и по две,три незаконни да не говорим за предоставените,пренабити те!
  • 23 Име

    8 2 Отговор
    Бих търсил Украинска връзка и ИДИЛ!
  • 24 Ъхъъъъъъ мозъци

    7 0 Отговор
    Предполагаем тайник с оръжие на Хамас е бил открит в България......Филмът „Ятаган“ – абсурд на реалността......Рангел Костов (Мариан Вълев) е инспектор в новосформирана агенция, която трябва да се бори с тероризма. Начело на нея застава Силвия Овчарова (Евгения Калканджиева) – човек без никакви познания в областта на тероризма, но за сметка на това страшен кариерист.......
  • 25 След « демокрацията»

    10 2 Отговор
    На улицата бяха изритани служители от спец. служби на МВР, армията- срината, полицията - окастрена, следствието- блокирано, прокурори и съдии- унижени от ВСС репресор И това бяха хора образовани, преминали школи и обучени. Имаха морал. Бяха патриоти и с тях се подиграха! За това се създадоха охранителни фирми, групоривки, добри адвокати! Смятате ли, че такива хора няма да се въоръжат?

    Коментиран от #30

  • 26 Тома

    11 2 Отговор
    Щом от козяк са им казали че е за хамас значи е за тях
  • 27 Калин

    3 2 Отговор
    А защо оръжията да не са за укронацистите укриващи се на наша територия ??....или щом Шпигел са казали значи е така?!....
  • 28 Населението се въоръжава

    4 3 Отговор
    Ямболци протестираха, срещу разполагане на натовски полигон! Защо щото хората се страхуват! Като не се зачитат интересите на българския народ, той си знае как да напраи това!
    Казвам го по принцип, а не за ръждясалата пушеа. И там минават мигранти, възможно е някой да им помага!
  • 29 Просветител:

    3 2 Отговор
    По сценарий: резултат от допуск на престъпни бегълци у нас, глупави чужди слуги вместо Бг политици, паразитни непрофесионални дърдорковци в спецслужби-самохвалци във васална Германия и двойно поне васална Бг, национално слугинство на ненужна никому у нас намеса в семитска война (евреи-Хамас), излишна и продажна „атлант-евр/е/о” слугинска журнаГлистика. Авторитетът на „Шпигел” е далечен спомен от студената война за български комплексари. Нищожните количества оръжия, ако ги е имало (и ченгетата не са си измислили като повод за задгранични командировки), не следваше да станат достъп на обществен интерес. Калпава робска атлант-семитска вече Европа...

    Коментиран от #35

  • 30 ЕДГАР КЕЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "След « демокрацията»":

    МОРАЛА НА КОМУНОПИТЕЦИТЕ НИ Е ДО БОЛКА ПОZHAT УБИЙСТВА , ЛАГЕРИ , АТЕНТАТИ ............. ВИЖ МОРАЛА НА .............. ПУТЛЕР И ZEЛЕНИЯ ЧОРАП ................ ФАКТ !
  • 31 бармалей

    0 2 Отговор
    Това е продължение на 1001 нощ ............на буба буба му казал , снимал , заровил и прочее .
  • 32 Зеления клоун

    1 2 Отговор
    Хахахаххахаха бойния арсенал състоящ се от 1 пистолет 1 пушка 1 снаряд предназначен за ХАМАС ще са им от голяма нужда тия 3 пушкала хахахахаххахаха
  • 33 Такааа

    2 1 Отговор
    България да бъде бдителна,да не излезе повод за нападение от страна на ционистите на България,от ционистите всичко може да се очаква
  • 34 pyzcлямските п$eта

    0 0 Отговор
    квичат 🤡
  • 35 Упадък и мъка

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Просветител:":

    Упадък и мъка за народа, това ни чака! Народа болен, гладен и беден, че за капак на всичко и живот в страх да излезеш на улицата... Какви времена дойдоха!
  • 36 Просветител:

    1 0 Отговор
    Към 29: Ако оръжието е показаното по НТв, то може да има само музейно-обучително значение, а след почистване от ръждата, е приложимо единствено за детски игрички с "бум-бум"“ - на глас,или подобни. Сиреч: немско-натаняховска нискоинтелигентна пропагандна дезинформация и родна медийна подлизурщина.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове