Last news in Fakti

4 Април, 2024 10:50 3 433 13

Тихомир Безлов за Агенция "Митници": За последните 34 години случилото се е безпрецедентно

  • митници-
  • арест-
  • корупция-
  • тихомир безлов

Ако обществото иска да вярва на политиците, тези реформи трябва да се обсъждат с обществеността

„Случилото се вчера е безпрецедентно. Не помня за тези 34 години да са арестували по този начин директора на „Митници“ и заместника му“, коментира експертът от Центъра по изследване на демокрация Тихомир Безлов.

„Банкова бе назначена в „Мчитници“ преди по-малко от три месеца. Няма толкова натрупан опит. Показателно е 2023 г. - какъв беше държавният бюджет, по-специално в частта „Митници“. Самият бюджет не се изпълнява откъм мита и митнически такси на 20%. Ако има реформи в „Митниците“, до какво са довели? Какви са ефектите? Защо не бяха публикувани по-рано“, попита от своя страна финансистът Любомир Каримански.

По повод темата с чуждите митничари по нашите граници, Каримански заяви: "Това, което знаем, е от Асен Василев и от няколко дадени вчера интервюта. Няма официална информация. Може да има полза и ефект от това, че ще сменим митничарите на „Калотина“ и „Капитан Андреево“ с австрийци и британци. Не знам обаче каква е реформата. Направи ми впечатление постановленията на МС – одобряват се допълнителни разходи за 10 млн. лв. по бюджета на МЗХ във връзка с „Капитан Андреево“ и лабораторията. Ако обществото иска да вярва на политиците, тези реформи трябва да се обсъждат с обществеността."

Безлов допълни още: „Николай Николов – Паскал е много стара фигура. Неговата зона са цигарите. Ако говорите с хора в индустрията, той е минало. Има преразкази в медиите, официално няма нищо.“


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 поръчка на мафията

    19 2 Отговор
    ДАНС продължава да изпълнява поръчки на Мафията ГЕРБ и ДПС!!!!!!
  • 3 Чочо

    9 2 Отговор
    Какво се правите,че не знаете,как "работят" митниците!
  • 4 Даниел

    19 1 Отговор
    Следейки последователността на събитията идеята на акцията е била да се компроментира банкова пред австрийското правителство относно контрола на границите,което е от съществено значение за приемането ни в шенген!
    Комунистическите номера нямат край!
    ДАНС е бухалка също като спецсъда и прокуратурата!
    Всички служби създадени от ГЕРБ трябва да се закрият!!!
  • 5 Даааа

    12 1 Отговор
    Митниците ни са безпрецедентни както и митничарите ни и тези с ролс-ройсите,за които всеки знае с какво се занимават.Мафиотите по света се крия по бункери,а нашите в Маринела бизнес,бизнес.
  • 6 Даниел

    13 1 Отговор
    Някой е имал огромна нужда да разбере каква информация е щяла да сподели банкова с австрийския посланик,това се потвърждава и от думите на адвоката й,че са й отнети личните бележки!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Българин

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Българин 🇧🇬":

    Става въпрос,че ще се наложи да стягаш мешката и на фронта
  • 9 е сигурно някаква схема са хванали ,

    1 1 Отговор
    този път дансаджиите нямаха жена в екипа по задържанията . Огласиха статистици за канал от турска за фрг през българия . Споменаха и че нямало от отровата щото за тук правели амфети и пико , трева . От еквадор имаше нещо . Споменаха и за шашми с военни , но не се разбра . То си има сайт , ако има нещо ще разкажат . нашата граница не е като мексиканската граница . По модерна е . гадаенето е малко като вица за патицата . ако не я обвинят ще я пуснат . но не ми се вярва . толкова арести . не е срамно . то си е успех , че са хванати . не е вярно това , че заради многото успехи са я хванали . Явно , след сигнал са я наблюдавали и подслушали . от турска прокурора я е разобличил . но може да е парадирала с връзки , което е нормално за организацията . то има бизнеси , складове , ами горанов го бяха пуснали с обявена кола .
  • 10 Вижте

    5 0 Отговор
    далаверите на ВиК Бургас и ВиК Несебър и ще се хванете за главите. Вода на хотели, с басейни, се начислява за плащане на домакинства. Инкасаторите са с по-висок ранг от митничарите. Яко събират пара "под масата". Изнудване и рекет за домакинствата. От Прокуратурата, КЗП, КЕЕВР и Омбудсмана гробно мълчание. А вие за някаква си нарочена митница вдигате врява. Ха, ха! Там където са парите и върви корупционната схема никой не смее да пипа.
  • 11 Мафията Работи Така!

    5 0 Отговор
    Мафията Работи Така!
  • 12 София

    2 1 Отговор
    Ако няма ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯТА, има убийците от комунистическите държавна сигурност и военно разузнаване, които владеят
    нашата територоя
  • 13 Хахо

    0 0 Отговор
    Който е свързан с Асен Василев винаги може да разберете защо е свързан кражби много пари той си е крадец измамник мошеник не знам след като е имало съд срещу него за кражба и след това е имало извън съдебно споразумение с фирмата която той ограбил как може държавата да му гласува такова голямо доверие разбрах те какви схеми е правил с колегата си лорер
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове