Last news in Fakti

4 Април, 2024 13:07 7 468 29

След акцията в Агенция "Митници": 7 арестувани, 17 протокола от претърсвания, пачки и наркотици

  • данс-
  • митници-
  • акция

Очаква се по-късно днес от прокуратурата да кажат на кои от седемте задържани ще бъдат повдигнати обвинения и ще се иска ли постоянен арест за някои от тях

След акцията в Агенция "Митници": 7 арестувани, 17 протокола от претърсвания, пачки и наркотици - 1

17 протокола от вчерашните претърсвания на адреси, свързани със задържаните в акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия, са внесени за одобрение в Софийския градски съд (СГС), съобщи БНР.

Причината - действията по разследването, което се води срещу организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари, подкуп и длъжностни престъпления, са започнали в условията на неотложност.

7 са задържаните по първото дело на новата Антикорупционна комисия, сред тях са началникът на Агенция "Митници" Петя Банкова и нейният заместник Людмил Маринов.

Неофициално от прокуратурата казаха, че при претърсванията на адреси в София и Хасково са били иззети документи, компютри, големи суми пари и бяло вещество, за което се предполага, че е кокаин.

При претърсвания в Пазарджишко пък са били открити 1500 мастербокса цигари.

Очаква се по-късно днес от прокуратурата да кажат на кои от седемте задържани ще бъдат повдигнати обвинения и ще се иска ли постоянен арест за някои от тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    18 11 Отговор
    Иванчева 2 я карайте към Сливен.
  • 2 провинциалист

    27 4 Отговор
    Обикновено чистките започват след избори, явно резултатът от предстоящите вече е налице.
  • 3 АЛО, КИРО КОКОРО И РИСТО

    20 36 Отговор
    ШАРЛАТАНИ С КАНАЛИ ЗА НАРКОТИЦИ НА БОЙКО РАШКОВ. ВЕДНАГА В ЗАТВОРА.
  • 4 защо пипате на

    19 30 Отговор
    Бойко Рашков каналите и слугинажа му. аферата 5 млна с градинаря му.
  • 5 НЕ Е ВЯРНО !!!

    28 23 Отговор
    Не е вярно , не е вярно бе , НЕ Е ВЯРНО !!! Подхвърлени са , и парите и дрогата и документите и часовниците и бижутата и пр. !!! ББ лично ги е подхвърлил , та да окаля светицата Петя Банкова , вЕрвайте !!! Покрай нея искат да омаскарят и НАЙ ЧЕСТНИЯТ , НАЙ МОЖЕЩИЯТ , НАЙ ЗНАЕЩИЯТ , НАЙ ПОЧТЕННИЯТ , НАЙ ЕКСПЕРТНИЯТ , НАЙ БЕЗКОРИСТИЯТ И (не на последно място) НАЙ ИСТИНСКИЯТ МЪЖ в България - Асен Василев !!!
  • 6 Кире и Коки останаха

    28 20 Отговор
    БЕЗ КРИСТАЛИ ХА ХА ХА
  • 7 кофти

    27 17 Отговор
    Ндаа , кофти ! Русокосата "експертка" и заместничето и ... изгоряха , покрай тях май още бая народ ще изгори . Предполагам , че сега сънят ще си нарушат и Кирчо и особено Кокорчо + съпруг , Бойко Рашков , Лорерчето и най вече и преди всичко г-жа Лена Париславова - ПараПеткова , както и много други.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хаха

    32 9 Отговор
    Боко и шошо в акция - перфектно изпълнение, ама чак пък и наркотици....

    Коментиран от #10, #17

  • 10 Бойчето

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    Изведнъж от някъде са изпаднали, случва се
  • 11 инструктаж

    18 7 Отговор
    Аууу ! Ами , сега ?! Кво правим и кво ще дрънкотиме по телевизиите ?! Веднага да се разграничим - значи : Никой (ама - никой) никога нито е виждал , нито се е чувал с Банкова (камо ли да е говорил с нея ) , не я познават нито Коки , нито Спецката , някой им я предложил и те (щото са много доверчиви и добри хора) без изобщо да се замислят са я назначили , НО нито са говорили , нито са я виждали (това да се повтаря непрекъснато) , да се пусне мълва , че този дето им я предложил е бил лично Борисов , който им е проглушил ушите за нея (дори е заплашвал , че ще разглоби сглобката , ако не я назначат) , да се направят снимки (със специалисти от СИЕЛА) , на които се вижда спалнята на Борисов и леглото в което той спи а до него е Банкова (гола по възможност) .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Маринов

    23 10 Отговор
    ГЕРБ и ДПС са в състояние да доведат всичко до абсурд. Разликата с другата комисия, която уж изяснява случая "Нотариуса", а покрай него и джуджета и Барселона, за хората с малко здрав разум, не за гербопитеците, е очевидна. ДПС и ГЕРБ са овладели службите, в т.ч. ДАНС и цялата съдебна система, поради което там всички знаем, че има престъпления, които се прикриват. Ако някой вярва, че ПП-ДБ-тата владеят същите служби и съдебната система, трябва да отиде на лекар. Разликата е съществена, но както Редбул, така и мало умието на избирателя дава крилааааа.
  • 14 Сталин

    17 11 Отговор
    Представете си какво ще бъде написано след време в учебниците по история на България,за така наречения демократичен период,децата ще научат че това е било период на упадък,икономически, социален,индустриален , повсеместна корупция и морална и нравствена деградация на населението,което е довело до смъртта на 3 000 000 българи,най големия геноцид в историята на България,представете си срама ,шока и ужаса у децата когато прочетат и научат че от Посолството да правили сглобки от Тикви, Прасета и Простокирчовци да управляват Държавата и също че техните родители са гласували за партии които са им обещавали евтини банани,защото за българина Банана е символ на "свободата" и " демокрацията .

    Коментиран от #19

  • 15 Здрасти

    19 7 Отговор
    На Бойко му хванаха пратката от 400кг и веднага последва акция, някой ще изгори, за да се компенсират тези 400кг хванати край Бургас.

    Коментиран от #18

  • 16 Някой може ли

    6 6 Отговор
    Да ми обясни с прости думи за какво е цялата тая пушилка???

    Коментиран от #25

  • 17 твърде неприятно е, но

    13 3 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    тези арести са показателни какво би следвало да се направи НАВСЯКЪДЕ по институциите, за да се понамали корупцията и хаоса (не казвам премахване, няма да може).
    Боко и шиши правят това, което очакват на тях да бъде направено. А те го знаят.
  • 18 здрасти - отговор

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "Здрасти":

    Я ме светни - какво последва от тази акция срещу боко?

    Коментиран от #20

  • 19 Здрасти

    17 7 Отговор

    До коментар #14 от "Сталин":

    Момче, ти не си наред. Всички които са ни управлявали са били и ли са деца на служители на ДС и БКП. Няма един читав който да не е бил свързан пряко или непряко със службите.
    Колкотобдо ника ти "Сталин" явно не знаеш историята. Този човек е наравно с Хитлер. Този човек е избил 30 МИЛИОНА в собствената си държава. Неслучайно самите руснаци го изхвърлиха от Мавзолея.

    Коментиран от #22

  • 20 Здрасти

    15 5 Отговор

    До коментар #18 от "здрасти - отговор":

    Срещу Боко, нищо. Явно не си разбрал написаното от мен. Ще ти го кажа бавно, за да го разбереш и ти. Акцията е наредена от НЕГО, ЗАЩОТО МУ ХВАНАХА 400КГ.Сега разбра ли.??????
  • 21 супер , но

    6 1 Отговор
    защо да прибързват с обвиненията . Могат и след месец, два да ги обвинят . Хасково е далече от Пазарджик . Защо са се събрали . има клюки . канали за цигари от 5 години . сега ги хванали . Пълни глупости . седем със 17 имота - ехее цветанов имаше 7 апартамента . значи едните имат пари ,други наркотици , други цигари без акциз . едните ги защитаваха по сайтовете до обяд , на високо ниво в бг политиката . Когато някой прави шашми и е много умен и хитър , т.е. информиран е как да не го пипнат , може дълго време да се крие . божанеца точно да го пипнат и го убиха , без следи от убииците и поръчителите с финансистите . той много митничари е уреждал с леки присъди .
  • 22 Сталин

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Здрасти":

    Абе хайванин дори да пиеш KOOLAID
  • 23 Добър ден, късметлии

    9 2 Отговор
    Хм. Чак такава активност и енергичност на ДАНС и сие едва ли е след вътрешен сигнал. Сигурно отвън натискът към тях е твърде голям, предвид компрометиращите материали и факти с които разполагат.
    Впрочем, докъде стигнаха разследванията (ако е имало такива де) за БГ наркокорабите, плаващи в исландски и арабски води?
  • 24 Павел Тренчев

    13 3 Отговор
    Благодарение на такива "политици" като Боко Тиквата и магнитното му братче Прасилян Беевски, живеем в дупка, от която няма излизане.
  • 25 Ужас безкрай

    14 4 Отговор

    До коментар #16 от "Някой може ли":

    Идват избори. Боко и Шиши подготвят изборните резултати.
  • 26 Ало Ваньо

    11 3 Отговор
    АЛО ВАНЬО ТАНОВ ЛИ Е .. ВИЖ ТАМ ОБЕЩАЛ СЪМ НАМИШО БИРАТА ДА НЕ ГО ЗАКАЧАМ КАТО ОБЕЩАЯ НЕ СЪМ КАТО ПЪРВАНОВ..АЛО КОЙ Е ...АААА З СЪМ ПРОСТ И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ...
  • 27 Запознат

    2 1 Отговор
    Цял свят ни гледа как политици обират държавата си . И децата знаят кой са крадците ,но не и МВР ,а пък ДАНС го играят като организация която регулира и разпределя всички престъпни дейности. Всичко е толкова прозрачно ......
  • 28 Путин

    1 0 Отговор
    След. Като. Има. Безспорни. Доказателства. За. Главния. Секретар. На. Мвр. Зашо. Не. Е. Арестуван. Закона. Трябва. Да. Е. Еднакъв. За. Всички. Във. Нормална. Държава. Цялото. Правителство. Щеше. Да. .си. подаде. Оставката. И. Неможе. Един. Файтон. Крадци. От. Парламента. Да. Обръщат. Държавата. Със. Главата. Надолу.
  • 29 Путин

    1 0 Отговор
    Излиза. Денков. И. Започва. Да. Говори. Срешу. Данс. Че. Видите. Ли. Те. Оказали. Натиск. Над. Коцев. Да. Си. Подаде. Оставката. Аве. Денков. Ти. Или. Си. Луд. Или. Се. Правиш. На. Такъв. Службите. Са. Подчинени. Пряко. На. Министър. Прецедателя. Цялата. Крадлива. Шайка. Наречена. Пп. Дб. Незабавно. Във. Затвора. Заедно. Със. Коцев. Години. Мръсни. Съсипсюахте. Майка. България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове