Last news in Fakti

4 Април, 2024 14:09 3 921 28

BG модел: Часове след визита на Христо Стоичков в плевенско училище уволниха директора

  • плевен-
  • училище-
  • христо стоичков-
  • иван вазов-
  • директор

Само преди две седмици преподаватели и родители на ученици в „Иван Вазов“ обявиха, че ще протестират ефективно, ако Димитър Митев бъде уволнен

BG модел: Часове след визита на Христо Стоичков в плевенско училище уволниха директора - 1
Снимка: Фейсбук

Часове след като като големият футболист Христо Стоичков посети СУ „Иван Вазов“ в Плевен, директорът на училището Димитър Митев бе уволнен. Носителят на Златна топка откри изложба в учебното заведение, в което учат над 1300 деца, разговаря с ученици, преподаватели и родители. Пред тях той призна, че отдавна имал уговорка с Митев, но чак сега успял да изпълни обещанието да гостува на образцовото училище, признато за едно от най-добрите не само в Плевен, но и в региона.

На мястото на отстранения титуляр е назначена Ганка Нинова, съобщи „Плевен прес“. Тя заема мястото на математика, който вече 30 години работи за обновяване на материалната база, за провеждане на ефективен учебен процес в трудни за българското образование времена.

Ганка Нинова е от Червен бряг, бивш председател на общинската структура на БСП в града. От известно време обаче е напуснала БСП и е преминала към Левицата, оглавявана от Румен Петков. Запознати със ситуацията в града смятат, че именно Петков е дал рамо на Нинова да заеме мястото на Митев.

Само преди две седмици преподаватели и родители на ученици в „Иван Вазов“ обявиха, че ще протестират ефективно, ако Димитър Митев бъде уволнен. До този скандал се стигна заради решение на ВАС, че Митев е в конфликт на интереси поради това, че е назначил съпругата си за преподавател по математика в същото училище. Директорът заяви по този повод, че е знаел за възможните усложнения, но е поел риска, тъй като учителите по математика са голям дефицит, а тези с дългогодишен опит – още повече.

Оказа се, че голямото събитие – срещите с Христо Стоичков са били последната изява на Димитър Митев, неговата „лебедова песен“, заяви пред Фрог нюз Стефан Йовчев, родител на възпитаник на „Иван Вазов“. В града и в някои от училищата се случват безобразия пред очите ни от години, но определени среди си набелязаха Димитър Митев, защото превърна училището в еталон за образователно заведение на европейско ниво. Завидяха му! – допълва Йовчев.

Трябва да преследвате своите мечти и да се учите от най-добрите. Аз преследвах своята и се учих от Пламен Гетов и Петър Жеков. Така стигнах до върха. Тези думи на прославения български спортист Стоичков ще запомнят стотици деца в Плевен, но как ще си обяснят с тях уволнението на своя директор часове по-късно?

Посещението на Христо Стоичков в Плевен бе по инициатива и идея на Асоциация "Докосни дъгата" с председател д-р Денислава Ангелова и с подкрепата на СУ „Иван Вазов“ и неговия директор Димитър Митев. Поводът – откриване на първата постоянна фотоизложба, запечатала паметни моменти от живота и кариерата на футболната легенда. Експозицията е под надслов „Христо Стоичков - 30 години Златна топка“. Партньори на дейността са AM Студио и Зала на славата „Христо Стоичков“.

В СУ „Иван Вазов“ гостът бе посрещнат тържествено от ученическия гвардейски оркестър и мажоретния състав на училището. Приветстваха го лично директорът Димитър Митев, стотици ученици, спортисти и приятели на спорта от града.

През 2022 г. Димитър Митев е обявен за „Директор на годината" от Съюза на българските учители след национално допитване.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шумкарска

    23 5 Отговор
    работа
  • 2 ПоКУРко

    42 14 Отговор
    Стойчков Кауфланда сигурно е агитирал пред децата да играят и залагат на хазарт, за да Помагат на Спорта досущ като него и Храчков!

    Коментиран от #23

  • 3 Точно така

    33 11 Отговор
    Без комарджии в българското училище.

    Коментиран от #11

  • 4 Възрожденец

    25 20 Отговор
    На румен Шадравана и болонките на костя късий им наляха пари в москва и сега си навириха гребена.
    Докога ще търпим тази проруска иZмет да трови страната ни ? Не е далече времето когато ще се молят да ги екстрадират в московското блато. Малко остана от търпението на българите.
  • 5 Ей го на ,

    22 4 Отговор
    побойника ! Карък ! Отиде в училището и уволниха човека !
  • 6 Асоциация

    27 7 Отговор
    Докосни дъгата. Това дали не е някакво скрито послание и джендър идеология! А тоя големия спортист и ритни топковец е готов и майка си да продаде за пари. Да си плюеш на лицето и да рекламираш компании за хазарт и залагания, трябва да си много алчен.
  • 7 правилно

    29 5 Отговор
    Мудерният улево стана символ на хазартбетовете. Играйш пичелиш... Хазарт в училищата е недопустим!
  • 8 ами сега

    17 2 Отговор
    Да очакваме ли Кауфланд да фалира?
  • 9 Отвратен

    21 5 Отговор
    Единствения носител на Златна топка в света който е зависим от мутри и черно тото! Щерка му харчи кървавите пари от хазарта, за да се прави на бизнес дама продаваща китайски стоки с логото на Христо Кауфланда! Освен това за скъпи стоки, коли и екскурзии за нея и внучето с турска фамилия и баща!
  • 10 Един българин

    19 4 Отговор
    СРАМ- ма то и човекът проектирал язовир Искър го е споходило същото даже и по-лошо вкарали са го в панделата ама после когато е нямало кой са го изкарали - за кадърния човек реализация ще има но остава горчивината и обидата за тях няма реабилитация- родители спасете си директора като накажете тъпите чиновници да ви видим на ниво ли сте или падението е окончателно и безвъзвратно..................
  • 11 Иван Иванов

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Точно така":

    Да!!!
  • 12 Фактъ

    16 7 Отговор
    Стоичков не е пример за подражание . Правилно са изгонили директора .
  • 13 От чужбина

    14 10 Отговор
    Типично по БЪЛГАРСКИ. Ако някъде има нещо добро или хубаво все ще се намери кой да го съсипе.

    Коментиран от #18

  • 14 джакпооооот

    10 6 Отговор
    Благодаря ти Ицо ,че ме запали по хазарто.Нека още много народ да успееш да прикоткаш.
  • 15 Каква "визита"??????????????

    11 3 Отговор
    Откарали неграмотника на училище! Уви мнооооого късно! Е верно и тоя е т.п като резидентО ама "визита"?
  • 16 Не на мафията от БСП

    17 3 Отговор
    От БСП не трябва да има никакви учители .Развалят децата .
  • 17 Ами сега?

    6 2 Отговор
    Ами сега? Обърках се. Тука имаме Ицо Хазарта и в парламента имаме Ицо Хазарта и двамата искат едни бързи пари. Кой е истинският, се пита в задачата?
  • 18 От коя чужбина бе?

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "От чужбина":

    Някое село около Г. Делчев с пристанище?? Или маалата така се казва?
  • 19 Стига сте пробутвали

    7 7 Отговор
    този ПРИМАТ, не е ли обидно за всички други от "94? Поне да бяхме 1ви или 2ри!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Каква неистина казах и кого обидих,

    4 0 Отговор
    че не ми пуснахте коментара?
  • 22 Един

    8 2 Отговор
    Шоумен опростачи маса народ,сега друг го водят по училищата.Защо не поканихте шахматисти,математици?
  • 23 По лошо

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "ПоКУРко":

    Отварям хладилника и хоп излиза стовичков взел ми салама от Кауфланд
  • 24 Шаран БГ

    10 2 Отговор
    По нашите земи това е обичайна практика. Двигателната сила са алчността, завистта и злобата След 1878 година до ден-днешен едно и също. Подхване даровит и способен човек нещо и........и като го сътвори след години упорит, често денонощен труд, бива " лашнат на трета глуха" и ....и на негово място НАШ човек !! Последният може да е абсолютен некадърник в съответната област, но обезателно е перфектен "банкет - майстор"
    Имайки данни от дядо, баща и моите 8 десетилетки, мога да приведа десетки такива жалки назначения. В социализЪма бяха преди всичко по партийна линия, и тия от АБФК и КДС.....
    И как в такава държава, с такъв манталитет на ръководители ще има някакъв прогрес ?? Всичко е АПК ! / Апване, Пийване и Курв...к, пардон – Асфалтов Път към КомунизЪма !!

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Шаран БГ":

    Той е пенсиониран поради навършени години, а назначената на негово място, Гинка Нинова е спечелила конкурса за директор.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове