Last news in Fakti

5 Април, 2024 22:35 2 712 38

Бойко Рашков: Министърът на МВР заобикаля и изолира главния си секретар във всяко едно отношение

  • мвр-
  • министър

Изненадах се неприятно да чуя как министърът не може да се обоснове защо отказва на да предостави една елементарна информация - дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР, каза депутатът

Бойко Рашков: Министърът на МВР заобикаля и изолира главния си секретар във всяко едно отношение - 1

"Трябва да сме обективни и коректни - докато аз бях министър, Калин Стоянов се държа като достоен, лоялен служител. Нямам сериозни бележки по отношение на изпълнение на служебните задачи от негова страна". Това заяви пред БНР Бойко Рашков, депутат от ПП-ДБ, бивш министър на вътрешните работи.

"Той отговаряше на критериите да бъде директор на ГДБОП.

Един служител на МВР обаче може да е добър оперативен работник, да бъде стриктен изпълнител на указания, но да не може да поеме функциите на политическата длъжност министър. Разликата е съществена".

Рашков коментира думите на премиера Денков, че не се е чувал отдавна с вътрешния министър и напомни, че министър-председателят сне доверието си от Стоянов, но не успя да го освободи от длъжността заради липсата на подкрепа в парламента.

"От две партии – ГЕРБ и ДПС. По такъв начин потвърдиха, че именно те са предложили на Кирил Петков кандидатурата на Калин Стоянов за министър на вътрешните работи.

Ако още към онзи момент той се беше оттеглил, нямаше да бъдем свидетели на необичайно положение, в което министър-председателят работи с министър, от който е снел доверието си".

Бойко Рашков анализира факта, че премиерът Денков часове наред не е могъл да се свърже с главния секретар Живко Коцев, който днес оттегли подадената си оставка.

"За мен това не е нормално като поведение. Става дума за висша професионална длъжност в МВР.

Проявено е недоверие към премиера, което за мен е странно – да не се уведоми за главния секретар нито от страна на председателя на ДАНС, нито от страна министъра на вътрешните работи".

Изненадах се неприятно да чуя как министърът на вътрешните работи не може да се обоснове защо отказва на НС да предостави една елементарна информация - дали Мартин Божанов – Нотариуса е бил сътрудник на МВР, посочи още Рашков.

Той коментира изказването на главния секретар Живко Коцев, че е подал оставка заради "психологически и морален натиск".

"Липсата на взаимодействие между политическото и професионалното ръководство на МВР се отразява негативно. Професионалната дейност, ако тя се олицетворява от главния секретар на МВР, не намира опора в политическото ръководство. Моята информация е, че дистанцията е установена от министър Калин Стоянов, т.е. той заобикаля главния секретар във всяко едно отношение".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На Калинчо

    19 8 Отговор
    са му прекратили дело за корупция! Става ясно с какво го държат !
  • 2 ИСТИНА Е

    18 7 Отговор
    Докато беше шеф на МВР в Приморско, Калинчо направи милиони от бежанците, и за това е много уважаван.

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 6666

    19 17 Отговор
    Къде се появява тоя червен пияндурник с многото крадени апартаменти?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 интересно

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "ИСТИНА Е":

    А той каза, че искали да го сменят, защото се борел ефективно с трафика на мигранти.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 К.Стоянов е мишка !

    13 4 Отговор
    Този мишок ще стане ортак с врагът си стига да му осигурят високо "кресло", кариерист и глупак в едно !
  • 11 Име

    13 7 Отговор
    Рашков, за какво доверие говорите. Та Дянков беше узурпатор на власт без одобрениато на избирателя. С промените се превърна в натрапник!
  • 12 ЕДГАР КЕЙСИ

    14 8 Отговор
    ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ ИМОТИТЕ НА ЧАШКО ДАМАДЖАНОВ ..........

    Коментиран от #33, #34

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Венку

    17 7 Отговор
    Г-н Бойко Борисов е лежал в затвора Панкрац в Чешката република през 1990 г. Прекарал е в този пандиз 8 месеца по обвинение, че е участвал в организирана престъпна група за кражби на автомобили! Борисов е бил съпроцесник с Иво Карамански и още 6 лица от шайката му автоджамбази. След като търкал 8 месеца наровете в затвора в Панкрац, Борисов с цялата банда е екстрадиран със самолет в България, за да бъде съден у нас.

    Коментиран от #15, #22

  • 15 Този пък

    6 9 Отговор

    До коментар #14 от "Венку":

    Почнаха свободните съчинения на бездарните пепета.Пак искат власт въпреки своята непригодност и някой да им слугува.
  • 16 Колко учудващо

    11 3 Отговор
    Гл секретар на МВР е със сериозни обвинения другарю Рашков ,и много добре си наясно,.А това, че днес си оттегли оставката е под натиск.Не че е искал,за него е редно да е извън МВР докато има разследване.А защо трябва да знаете преди да е приключило разследването дали въпросния " нотариус" е бил сътрудник..Щото Рашков с резиденциите е толкова "чист " ,че не е работа.
  • 17 Дългия

    8 7 Отговор
    РашкоФ върви си пии рикията червено пребоядисано корумпе!
  • 18 Пешо

    13 7 Отговор
    Кой беше този Рашков. А сетих се. Един дърт мошеник от БКП дето с държавна заплата си е купил 15 имота за няколко млн. Този измамник кога ще влезе в затвора???

    Коментиран от #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ГРАДИНАР

    11 7 Отговор
    РашкоФ, най-малко има право да говори за корупция и далавери. А да каже колко хора, напуснаха МВР под натиск от него. Или си мисли, че потърпевшите са забравили. Този алчен следовател-комунист и алкохолик с имоти, повече от много олигарси, защо не е в затвора? Питам?

    Коментиран от #30

  • 21 Майора

    6 6 Отговор
    Ало Рашков стига с номерата на ДС! Още ли не разбрахте за връзката Паскал- Димитрови/баща о син/-Коцев-Банкова -АсенВасилев? Това за теб нормално ли ? А влизането н Димитрови в кабинета ти когато беше министър, а 20 -те ти имота от една заплата и това е публично!
  • 22 И да добавя

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Венку":

    Че Борисов има доживотна забрана да влиза в Чехия/ Чехословакия/
    Господин/ жо № 15-ти, това не са свободни съчинения, а самата действителност!
  • 23 Защо никой и

    1 6 Отговор
    Нищо не коментира за това какво се случваше в Бюрото за контрол на СРС-татаъ, или както и да беше, докато Рашков го управляваше? Гатев го отесе, но това е в стила на на господинчото да накисне тези, които са били с него!
  • 24 бай герги

    3 4 Отговор
    ако дамаджаната е министър на МВР за Шарлатаните няма проблем но за Стоянов има мръсни шарлатани край със вас вие сте в канала

    Коментиран от #26

  • 25 Прав е Рашков

    6 1 Отговор
    С две думи, Калин Стоянов е "добър оперативен работник и стриктен изпълнител на указания, но Не става за Министър на мвр. Разликата е съществена".
  • 26 Мнение

    4 4 Отговор

    До коментар #24 от "бай герги":

    Ако Бойко Рашков е Министър на вътрешните работи, ще има честни избори! Затова ГЕРБ и ДПС се страхуват от него като дявол от тамян! Мащабът на купения и контролиран вот зависи от МВР, а броенето на резултатите зависи от "Информационно обслужване". И двете са овладени от ГЕРБ и ДПС, затова печелят изборите, но с измама!

    Коментиран от #32

  • 27 Перо

    3 4 Отговор
    Добре че остава само един работен ден на джендърското правителство на Денков!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Според мен ..сценарият е друг....имало е уговорка между подалият оставка и ...дс-институциите......да не го закачат,а той да подаде -оставка....след подаване на оставка обаче...не са спазили уговорката и са го почнали....по бг...Имаше един дето убихте...беше от вешите -т.толев...Горе духа такъв Лай...ян вятър,че не може да се диша....това са негови думи...Бъдете здрави и ни радвайте докато ви гледаме сеира...ПС...2407,7% плюс....мишелче........
  • 30 Истината

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "ГРАДИНАР":

    Бойко Рашков го отличава неговата дългогодишна кадрова кариера, през която опонентите му не можаха да го уличат в изпълнение на политически или каквито и да е други поръчки. Рашков се оказа неподатлив на обработка, той се оказа кошмара на Бойко Борисов!
  • 31 Лемънс

    4 5 Отговор
    Бойко Рашков е национален Герой - той арестува сикаджийската Мутра! Никой друг нямаше смелостта да го направи! Той знае миналото му, който по време на тъмния преход имаше обща фирма с фигури от СИК.

    Коментиран от #35

  • 32 6666

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Мнение":

    Първо тоя пияница въобще не е честен.Второ дано има купени гласове, стига тези харвардски нехранимайковци въобще да изчезнат от България.

    Коментиран от #37

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 55 от Козлодуй

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Браво Кейси. Ти си истински koмуниcт.

    Коментиран от #36

  • 35 Човече

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Лемънс":

    Рашков не прави нищо без облага! Нищо!!!
    Винаги е гонил личните си интереси, с цената дори на това, да предаде и тези, които са му помагали!
    Безскруполен и отмъстителен!
    Той не е никакъв герой, а използва позицията си на силов министър и се метна, на Борисов!
    Борисов си е гад, но Рашков се е ръководил от собственото си его!
  • 36 6666

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "55 от Козлодуй":

    Напротив,физиономията на рашков е на типичен съветски комунист пияница.
  • 37 55 от Козлодуй

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "6666":

    Купените гласове никога не са водили до нищо хубаво. Както и нищо хубаво не сме видели от юпита , харвардци и жирафи.2797
  • 38 бай село

    1 1 Отговор
    ОЙ Рашко Рашко Рашко фукарие.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове