Last news in Fakti

6 Април, 2024 10:17 1 410 41

Радан Кънев: Има една група в обществото, която вижда статуквото като стабилност. Тя подкрепя ГЕРБ и ДПС

  • радан кънев-
  • подкрепа-
  • група-
  • статукво-
  • герб-
  • дпс

"Заместничката на Сарафов естествено за нас е тревога. Не е работа на Министерството на правосъдието да прави съдебна реформа", коментира още евродепутатът

Радан Кънев: Има една група в обществото, която вижда статуквото като стабилност. Тя подкрепя ГЕРБ и ДПС - 1
Снимка: БНТ

"Заместничката на Сарафов естествено за нас е тревога. Не е работа на Министерството на правосъдието да прави съдебна реформа. Този парламент има възможност да приеме Закона за съдебната власт. Българските граждани, не служебният министър на правосъдието, са тези, които на 9 юни трябва да кажат искат ли съдебната реформа да се ускори. Искат ли да има независим орган за разследване на корупцията или не. Не сме виждали истинска работеща антикорупционна система, каквато имаше Румъния."

Това мнение изрази в ефира на БНТ евродепутатът Радан Кънев във връзка с обявения от Димитър Главчев проектокабинет, цитиран от frognews.bg.

"След като основната функция на служебния кабинет е да проведе честни избори, логично е да гледаме към МВР, защото то има фундаментална роля за провеждането им. Българската история ясно е показала, че когато българите имат ясни цели, никакво МВР, никакви пари, могат да окажат негативно въздействие. Моята надежда е това българските граждани ясно да кажат, че те искат продължаване на курса на реформи и промени. МВР е важно при много ниска избирателна активност", смята политикът.

"Има една група в обществото, която вижда статуквото като стабилност. Тя подкрепя съвсем легитимно ГЕРБ и ДПС, като изразител на техния интерес. Има очевидно една голяма група български граждани, които искат бързи реформи. Има и трета опозиционна група, която искрено желае България да се раздели със своето европейско членство, с развитието на пазарната икономика и която търси своето времеубежище. Тези хора искат да се върнат в обятията на Кремъл", алармира евродепутатът.

Кънев изтъкна, че Димитър Главчев е номинация на ГЕРБ, което не трябва да ни учудва. По думите му ние сме български граждани и не сме длъжни да харесваме състава на проектокабинета.

"Моите резерви са следните: В Министерството на икономика - г-н Петко Николов. Той е човек с много дълга история. Поредното му назначение на ключов пост в държавата е било приемано с разочарование. Аз реагирам с тревога и въпросителна каква задача има да изпълни новият министър на икономиката в следващите месеци. Другото е, че виждаме едни притеснителни процеси в Министерството на енергетиката. Г-н Малинов е противоречива личност. Служебното правителство на г-н Донев подготви един план, в който 300 от 400 млн. са насочени към нови газови проекти. ЕК ни отразя и на този етап България е загубила 300 млн., заради опитите да бъдем обвързани с източни доставчици", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Несоразумението Кънев се изказа

    42 12 Отговор
    Нещастник, точно ГЕРБ изпрати червения Радан Кънев в десния сектор, в Европейския парламент.

    Коментиран от #31, #32, #33

  • 2 Българка

    25 23 Отговор
    Този служебен проекто-кабинет е всичко друго, но не е равно отдалечен, а още по-малко политически неоцветен.
    Това е ударната група на ОПГ ГЕРБ-ДПС. И само масово и разумно участие в предстоящите избори може да намали щетите от купени, откраднати, произведени невалидни бюлетини
  • 3 бай герги

    44 10 Отговор
    този плужек от къде изпълзя че ръси мозък
  • 4 !!!?

    26 2 Отговор
    Милиционерските служби в България са затънали в постсъветска летаргия...крайно време е да се изчегъртат КГБ нотариусите от тях !!!?
  • 5 Кънев

    28 11 Отговор
    Изхабихте гласовете на гласувалите за вас. Съюзихте се с Герб.
  • 6 Рамадан

    19 21 Отговор
    Има една група поклонници в обществото, която подкрепя ГЕРБ и ДПС и влачат останалите към дъното на класацията като най бедни, болнави, измиращи и най, най, най зле в европа
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ПП не са алтернатива

    36 7 Отговор
    Правилно, това е така, защото няма алтернатива. ПП са политически неграмотни, нагли и алчни за пари, и власт. Откраднаха платформите на БСП, ГЕРБ и ДПС. ПП не са алтернатива на никого. ДБ са им патерица.

    Коментиран от #10

  • 9 Рада-дълбоката

    34 9 Отговор
    Работата ми е да ходя от студио в студио и да плюя опонентите .
  • 10 кочанa

    32 6 Отговор

    До коментар #8 от "ПП не са алтернатива":

    И тоя редал ли брадяса и се прави на революционер а си остава член на клуба кокорчо раздутия аспух.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 мисира

    13 4 Отговор

    До коментар #10 от "кочанa":

    И тоя редал ли брадяса и се прави на революционер а си остава член на клуба кокорчо раздутия аспух.
  • 12 Кефиш мъ

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "кочанa":

    Щи дам един плюс
  • 13 Робинзон

    21 7 Отговор
    Тоя е много вреден за България.В ЕС спря много проекти за България.Много доооооолнооо човече.
  • 14 Ддд

    9 4 Отговор
    Кой беше този бай Х., Й??????
  • 15 007

    5 2 Отговор
    Status quo вече се поквари от политиците и дори повечето не разбират реално за какво си ползва. Реално ТО не е патия/партии, политици/генерация. Съществената част от НЕГО е ниските нива на държавната администрация, съдебна система и т н , което е непоклатимо и само времето бавно и мъчително прави някаква промяна.
  • 16 Ддд

    21 5 Отговор
    Радан великолепний, освен да работи с Йоновска срещ България, не се сещам да е направил нещо за родината ни като евродепутат!

    Коментиран от #24

  • 17 Миризлив пор

    16 6 Отговор
    На никой не му харесва ГЕРБ ама ПП излязоха много некадърни, просто няма алтернатива.
  • 18 тая група

    4 5 Отговор
    НЕ ВИ ПОНАСЯ ----ТЯ Е ПРОТИВ ГЕРБ И ДПС -----ВИЕ НЕ СТАВАТЕ
  • 19 мнение

    12 5 Отговор
    Има такава група от калинки, които изхранваме от години с рокфелерски заплати за сметка на майките ни и бащит ни. Деса Дуловска сега ще си избива комплексите за малоценност като съдия от ВСС. Поне ги знаем кои са и ще им отидем на гости, когато провокациите им станат нетърпими. Смятам, че много скоро ше започнат граждански арести на лица като Борисов, Влади Горанов, Пеевски и национализиране на открадното на гърба на народа. Гражданите имат права и те са повече от това само да им гласуват и да си си плащат данъците.
  • 20 Госあ

    9 4 Отговор
    Аз не знам кой независим и нормален човек гласува изобщо за някой от всичките боклуци и защо, ама айде
  • 21 Хората видяха че от теб чеп за зеле

    15 4 Отговор
    Не става дървен философ
  • 22 Фашкия от СДС

    9 2 Отговор
    Този "десния" на екрана не е ли разбрал, че никога няма минат повече 4 % даже и с коалиция.
  • 23 А вие до

    12 2 Отговор
    Преди месец с кого управлявахте бееее. офца. Уж у затвора а ги изпрахте тези против които сега мрънкаш. ЕЕЕИИ. НЯМА ЕДИН УМЕН И ЧИТАВ ЧОВЕК ОТ ВАС.
  • 24 Напротив

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Ддд":

    Опита се да привлече в редиците на реформаторите, турчина Агуш- смолянски депутат! Защото лекето успя за два мандата да заграби за себе си всичко, което можа, само се чудя как така освен да го изритат от ДПС друго не му се случи!
  • 25 Майорс

    12 1 Отговор
    Радане , а вие какво направихте с вашето управление? И защо протестирате срещу служебния кабинет след като най слабите и незнаещи юристи направиха тези промени! И за каква промяна говориш след като просто Киро призна че ала бала с машините спечелихме изборите , с целта е овладяване на службите и цялата власт в страната според Василев!За нищо не ставате подменкаджии!
  • 26 Пян_Гъ

    7 1 Отговор
    Само питам: длибока Радо, след като ГЕРБ и ДПС са статукво, и то НЕПРИЕМЛИВО, защо управлявахте с тях??????
  • 27 радане,

    6 0 Отговор
    има и друга група - деца и наследници на бивши комунисти от номенклатурата, които сега се трият с пясък, за да изчезне потеклото им и които са ТОЛКОВА ТЪПИ, лъжливи и агресивни, че УПЛАШИХА дори противниците на боко тулупа и сие. Между другото, не видях ЛИЧНО ТИ ДА се бореше толкова срещу диктатурата на боко.Повече те тегли да си пазиш БЛАГОТО место в Брюксел, защото знаеш каква ви е битката за там.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Лорда

    3 0 Отговор
    Рада-дълбоката ми е абонамент. Пада си по садо-мадо.
  • 30 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Баце":

    Гротеска, но но няма никакво значение за системата в която живеем. Също така няма значение дали официално турската етническа партия с терористично минало официално ще са първа политическа сила.
  • 31 Смешен си

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Несоразумението Кънев се изказа":

    Червеният Радан Кънев?!? Вие наистина плямпате без да мислите....
  • 32 Смешен си

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Несоразумението Кънев се изказа":

    Червеният Радан Кънев?!? Вие наистина плямпате без да мислите....
  • 33 Смешен си

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Несоразумението Кънев се изказа":

    Червеният Радан Кънев?!? Вие наистина плямпате без да мислите....
  • 34 АМИ, ... ТОГАВА ДА ПОДКРЕПИМ

    2 0 Отговор
    "БЛАГАТА ВЕСТ" за Благовест Георгиев - общинар от ПП-ДБ, причинил катастрофа с личен автомобил и избягал от местопроизшествието, а при задържането е отказал и проба за алкохол и дрога !?!
    Или ти се иска да подкрепим някоЯ, като теб ...
  • 35 Горски

    1 0 Отговор
    Амбреажа радан иска пак да е депутат и да смуче по 40 000 евро всеки месец. Платил е бая парички за преференции. Услади му се Брюксел на пеедала
  • 36 Горски

    1 0 Отговор
    Амбреажа радан иска пак да е депутат и да смуче по 40 000 евро всеки месец. Платил е бая парички за преференции. Услади му се Брюксел на пеедала
  • 37 Горски

    4 0 Отговор
    Амбреажа радан иска пак да е депутат и да смуче по 40 000 евро всеки месец. Платил е бая парички за преференции. Услади му се Брюксел на пеедала
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 сноу

    2 0 Отговор
    Хм..м..ето го ..бях го изгубил от поглед...а той видиш ли ,лъснал скалпа ,посадил брадичка ,ама не можеш го сбърка -късото парче на цър уанку..то не знам що му викат командира ..Сигурно са имали предвид тартора на плячкосването , разрухата и харизването на шашовците..
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 АЛЧЕН ТИП

    1 0 Отговор
    Долен съединител. Пак се е устремил към Европарламента. Дано никога не бъде избран. И там и тук. Писна ни от едни и същи алчни мутри!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол