Last news in Fakti

7 Април, 2024 14:57 1 359 15

Емануил Йорданов: Сглобката- една мъка, която продължи 9 месеца. Накрая стигнахме дотам, откъдето тръгнахме

  • емануил йорданов-
  • сглобка-
  • мъка-
  • 9 месеца

Когато говорим за наказателното производство, което се води срещу шефката на митниците и други лица, сериозната показност ми напомня едни отминали времена, коментира бившият вътрешен министър

Емануил Йорданов: Сглобката- една мъка, която продължи 9 месеца. Накрая стигнахме дотам, откъдето тръгнахме - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Когато говорим за наказателното производство, което се води срещу шефката на митниците и други лица, сериозната показност ми напомня едни отминали времена. Това заяви пред БНР Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.

"Като човек, участвал в подобни дела, мога да кажа, че те започват шумно и завършват изключително тихо, отдалечени умишлено от обществения интерес".

Ако говорим хипотетично, не виждам никакъв проблем да защитавам такъв обвиняем, каза Йорданов.

"Що се отнася до първото разглеждане на мярката за неотклонение - аз винаги предупреждавам клиентите си, че при него съдът не е безкрайно критичен към прокуратурата. Аз обаче смятам, че когато едно лице се привлича за обвиняемо, трябва да има достатъчно данни за неговата вина".

Ако нещо може да обобщи случващото се в момента, това е думата панаир, каза Йорданов в предаването "Неделя 150".
"От дълго време отношенията между участниците в сглобката бяха много далече от това, което е нормално политическо поведение. Една мъка, която продължи девет месеца. Накрая стигнахме дотам, откъдето тръгнахме".
Калин Стоянов и Живко Коцев трудно ще работят нормално, отбеляза още бившият вътрешен министър.

"Главният секретар е човекът, който ръководи професионалната дейност на министерството. В негова компетентност е това как полицията по места ще се грижи за тези хора, които вече са известни като купувачи на гласове и как ще бъдат охранявани специфичните секции, в които най-често вотът се изкривява.

Главният секретар може да дава указания и на областния директор, и на всички хора, които работят на място.

Бързото сменяне на директори предполага, че те може би ще са по-склонни да се съобразяват повече с министъра, отколкото с главния секретар".

Аз нямах някаква информация за Мартин Божанов-Нотариуса, обясни още Йорданов.

"Но не са малко хората, които се опитват чрез измами за сметка на авторитета на съдебната система, да изкарват лесни пари".

За Йорданов е изненада, че вътрешният министър Калин Стоянов отказва да даде информация, включително на депутатите, дали Божанов е бил сътрудник на МВР.

"По закон народните представители имат право да работят с класифицирана информация. Освен това, смъртта на Божанов дава възможност да се декласифицира информацията и да се борави с нея".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ

    4 8 Отговор
    Тоя като го видя или чуя ми се вгажда пуууууу........
  • 2 Баце

    14 2 Отговор
    Всички са навързани като свински черва.
    Какво открих в Чехия !!! Премиерът на България, Г-н Бойко Борисов е лежал в затвора Панкрац в Чешката република през 1990 г. Прекарал е в този пандиз 8 месеца по обвинение, че е участвал в организирана престъпна група за кражби на автомобили! Борисов е бил съпроцесник с Иво Карамански и още 6 лица от шайката му автоджамбази. След като търкал 8 месеца наровете в затвора в Панкрац, Борисов с цялата банда е екстрадиран със самолет в България, за да бъде съден у нас. В България случаят е покрит по заповед на генерал Гоцев от Държавна сигурност, който изпълнява заръката на Луканов. Но процес срещу Борисов и останалите автоджамбази няма. На никой от тях не е образувано съдебно дело. След като става Главен секретар на МВР, първото пътуване на Бойко Борисов е до Чешката република, където натиска и успява да издейства досието му да бъде заличено. И успява да издейства унищожаването на данните за престъпното му минало от архива на чешкото МВР. Но сега се оказа, че записките от затвора в Панкрац, където е лежал, са останали. Миналата седмица архивът на втория най-голям пандиз в Чехия беше разсекретен и информацията за хиляди източноевропейски бандити, сред които и любимият на мнозина българи банкянски премиер, изтече като поток.

    Коментиран от #11

  • 3 плюс минус

    4 0 Отговор
    За 9 месеца може да се роди детенце.
    Но за 9 месеца може политиканите може да.....
  • 4 Цитат на деня

    9 4 Отговор
    "Кирчовщината е заразна, веднъж прихванеш ли я, няма отърване, потъваш във веселието на глупащината."
    /К. Кеворкян/
  • 5 мистър бийн

    6 3 Отговор
    ти даже си бил министър на тая престъпна организация... на ангелче ли се правиш ?
  • 6 Българка

    6 5 Отговор
    "По закон народните представители имат право да работят с класифицирана информация. Освен това, смъртта на Божанов дава възможност да се декласифицира информацията и да се борави с нея". А Калин СТоянов извърши поредно закононарушение като продължава да прикрива менторите на Нотариуса и отказва да разкрие информация и то на закрито заседание на НС. Според мен той открито си казва, че е съучастник и за него не важат законите. И за награда вместо отстраняване от поста и разследване, той е награден от ГЕРБ-ДПС чрез Главчев за незаменим и несменяем министър на МВР. Това само по себе си говори КОЙ е мафията
  • 7 АГАТа Кристи

    7 2 Отговор
    "Актьорите" ни поднасят нова пиеса, за да спуснат завесата на друга пиеса която играха наскоро - "Джуджета и нотариус".
    А публиката бързо забравя, вглъбена в интересния нов сюжет...
    Очакваме новата пиеса, забравяйки и тази..
  • 8 б.б.тиквта

    1 4 Отговор
    Много са добре нещата ,глупости говорите
  • 9 Иво

    5 1 Отговор
    Емануил Йорданов: Сглобката- една мъка, която продължи 9 месеца. Накрая стигнахме дотам, откъдето тръгнахме. И НА КРАЯ БЪЛЪЦИТЕ ПАК ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМЕ.
  • 10 Ахмед от Росенец

    3 2 Отговор
    Христо Бойкикиев дойде на Росенец с лодката за да ми поиска парче от баницата. Има го на видео запис! Народа го вкара в Парламента и му даде достъп до баницата. И лаком Христо си изяде порцията. ПП трябва да се явят самостоятелно на изборите, защото Христо Иванов и Атанас Атанасов са токсични.
  • 11 оня с коня

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Баце":

    Проблемът на такива като тебе е че си въобразяват че като са се научили да четат и пишат,това им е достатъчно.А то съвсем не е тъй,защото Прочитът на сухите факти БЕЗ осмислянето им с ОБЩА КУЛТУРА е абс. безсмислено!А ако имаше при теб макар и елементарна Обща култура щеше да си прочел поезията на ВАПЦАРОВ,който в Творбата си "Песен за човека " казва точно и ясно"В Затвора пропадна на Хора и стана Човек".Ти обаче това оде да го знайш,затова и миродавното за тебе е че ББ е пребивавал в Чешки затвор...А нима Г.ДИМИТРОВ не е бил в Немски затвор и после е станал Ръководител на България?Е с Борисов е същото!
  • 12 ТИР

    7 0 Отговор
    Освен че се върнахме от там дето тръгнахме обедняхме с няколко милиарда,,,
  • 13 Винету

    0 2 Отговор
    Индиански танци под кривата круша.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 България!

    0 0 Отговор
    България! Клизма! След Клизма!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол