Last news in Fakti

8 Април, 2024 06:04 1 081 16

Изплащат пенсиите от днес

  • пенсии-
  • изплащане

В рубрика „Календар на плащанията“ на сайта на НОИ има информация за всички видове плащания

Изплащат пенсиите от днес - 1
Снимка: БГНЕС

От днес до 22 април (понеделник) ще се извърши изплащането на пенсиите през април чрез пощенските станции, предаде БТА.

За това съобщават от пресцентъра на Националния осигурителен институт (НОИ). Преводите на сумите за априлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени днес.

В рубрика „Календар на плащанията“ на сайта на НОИ има информация за всички видове плащания.

През 2023 г. общият брой на пенсиониралите се лица с пенсии от държавното обществено осигуряване е 100 213, сочат данните на Националния осигурителен институт (НОИ) в първия за годината бюлетин на ведомството, публикуван в началото на този месец. Броят на пенсионерите към януари 2024 г. е 2 039 218, или с 8083 (0,4 %) повече в сравнение спрямо първия месец на миналата година, информира НОИ през март. Средният месечен размер на пенсията на един пенсионер за януари 2024 г. е 825,94 лв. В сравнение със същия месец на 2023 г. средният размер е по-висок с 93,42 лв. (12,8 %). Средният месечен размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст на един пенсионер за януари тази година е 908,80 лв., по-висок със 105,02 лв. (13,1 %) в сравнение с януари 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 4 Отговор
    Мойта инвалидна е само 2000лв.мили хора помогнете

    Коментиран от #11

  • 2 Артилерист

    9 3 Отговор
    Браво! Надявам се до изборите да намират пари за пенсиите. За после ще видим дали ще останат пари, след като платят "такса Украйна". Това е напълно възможно, след като водещите европейски държави съвсем се фашизираха на тема Русия. В смисъл, че те ще пожертват всеки в желанието си да подкрепят Украйна за да обезсили Русия. Или по-ясно казано: те се държат като Четвърти райх в преследването си на Русия и всичко руско, както навремето фашистите преследваха евреите.

    Коментиран от #4

  • 3 Средния размер на пенсиите е по висок

    9 1 Отговор
    Заради многото Тунеядци - чиновници с високи пенсии! 400 хил пенсионери са с пенсии под 526лв,(Прага на Бедност) Три последователни години са Лъгани, че от 1- 07 после от 1- 01 и че ще сигнат този праг и така васяка година с Презни, лъжливи обещания!! А тези хора всяка година напускат този Свят!! Това е целта и на Лъжливите обещания!!

    Коментиран от #14

  • 4 СПРАВКА

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "Артилерист":

    Минималната пенсия в България е2,5 пъти по-висока отколкото в уж богата Русия.

    Коментиран от #6, #9

  • 5 истината

    7 1 Отговор
    В първите 4 години на "своето" управление бат ни Бойко не вдигна дори и с 1 стотинка пенсиите на българските пенсионери.
    Та затова и заради, че пенсиите в България са около 40 процента от брутната заплата на този, който се пенсионира, а в Европа- между 60 и 80 процента.
  • 6 Поправка

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "СПРАВКА":

    Няма кръстосани курсове и котировки, така че няма база за сравнение. Като покупателна способност и условия на живот, пенсите в бг са в пъти по-зле.
  • 7 Факти

    3 4 Отговор
    Средната пенсия в Русия в момента е точно 395 лв - над два пъти по-ниска от тази в България. В същото време, цените на храните там са подобни на тези у нас, като някои плодове и зеленчуци дори са по-скъпи. А има някои хора, които чакат Русия да дойде да ни оправи. Тя себе си не може да оправи, че нас ли ще оправи. Последния път така ни оправи, че ни фалира и ни захвърли с режим на тока и празни магазини.

    Коментиран от #10

  • 8 Гост

    6 0 Отговор
    На мен ми я преведоха вчера . Зависи от от коя банка си взимаш парите.
  • 9 Артилерист

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "СПРАВКА":

    Що за справка си щом не си видял, че в коментара ми няма и помен за величината на пенсиите, нито сравнение с когото и да било. Между другото и в матрияла хвалят порасналите пенсии, но не казват и дума какво маже да се купи с тях и колко стотици хиляди са в критически недоимък с нищожния им размер. Никога не съм твърдял, че съм истина от последна инстанция, но когато някой ме поправя или опровергава, следва да е по-точен и аргументиран.
  • 10 Абе

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Факти":

    Бензина в Русия е 90 стинки бре, три пъти е по евтин, за газта да не говорим. Тока е интетесно колко е. Много е относително А тук въпроса е защо след 35 години демокрация, пенсионерите гладуват.

    Коментиран от #12

  • 11 И моята е 2000 лв

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Но за шест месеца
  • 12 В Русия

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Абе":

    Пенсионерите с малките пенсии пътуват безплатно в градския транспорт не плащат комуналните услуги и имат право на безплатна почивка веднъж в годината

    Коментиран от #13, #16

  • 13 У нас

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "В Русия":

    И тук е така, като умрат от глад или болести, душата им се възнася и могат да ходят където си поискат
  • 14 пенсионер от Варна

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Средния размер на пенсиите е по висок":

    за ниските пенсии са си виновни сами пенсионерите ! не ги оплаквайте, че и това им е много, защото не са ги заработили и са на дотации от бюджета ! никой, набор след 1960, осигурявал се нормално 40 години не взема минимална пенсия ! дори и майка ми, набор 35-ти, работила за 200-250 лв. преди пенсионирането си , взема лична пенсия над 700 лв., а с вдовишките - 900 !
  • 15 Пенсионер

    2 0 Отговор
    Великденска добавка към пенсията ще има ли?
  • 16 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "В Русия":

    Объркал си Форума.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове