Last news in Fakti

8 Април, 2024 11:41 764 32

Габриел: С ПП-ДБ много е важно да се запази добрият тон и да не се прекрачват граници

  • мария габриел-
  • калин стоянов-
  • пп-дб

Относно номинацията на вътрешния министър Калин Стоянов за продължение на мандата му в МВР, Габриел коментира, че като външен министър е работила изключително добре с Калин Стоянов по присъединяването ни към Шенген и работата му в тази област е оценена и в ЕС

Габриел: С ПП-ДБ много е важно да се запази добрият тон и да не се прекрачват граници - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Вицепремиерът в оставка Мария Габриел коментира, че е много важно да се запази добрият тон в отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ и призова да не се прекрачват граници, отвъд които ще е трудно в бъдеще да се водят разговори.

"С ПП-ДБ много е важно да се запази добрият тон и да не се прекрачват граници, отвъд които ще е много трудно да се водят разговори. Така че все още вярвам в добрия разум и в отговорността на всеки. Смятам, че всеки много отговорно трябва да подходи към тази ситуация и да не прави диалогът невъзможен, защото каквото и правителство да има, каквито и приоритети да има, за тях е необходим екип и този екип трябва да работи заедно", коментира тя, предава БНТ.

Относно номинацията на вътрешния министър Калин Стоянов за продължение на мандата му в МВР, Габриел коментира, че като външен министър е работила изключително добре с Калин Стоянов по присъединяването ни към Шенген и работата му в тази област е оценена и в ЕС.

Габриел изрази надежда, че наследникът ѝ на поста ще продължи единната външна политика на България с основни приоритети Шенген, еврозоната и членство в ОИСР. Тя отказа да даде оценка на проектосъстава на кабинета "Главчев" като изтъкна, че всяко правителство заслужава да има дни, през които да покаже как работи.

"Сигурна съм, че случващото се у нас се следи с интерес в ЕС, защото вярвам, че всички много ясно трябва да останем ангажирани с Шенген. Да - прекрасна крачка напред е отпадането на границите по въздух и море, но - разбира се, сухопътните граници остават основна тема. Затова е важно наистина да има граници - и в размяната на реплики, и начинът, по който се правят внушения. Това е много важно, защото в ЕС се работи с факти, работи се с документи", заяви тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербер

    3 18 Отговор
    Габи е добър човек без нея не знам как ще се оправят промянкажийте!
  • 2 Сталин

    7 9 Отговор
    На 8 април днес в Сащ ще има пълно слънчево затъмнение,това ще бъде началото на новата пандемия ,под прикритие на затъмнението самолети от Канада и Мексико ще разпръснат новия вирус за който беше писано миналата седмица в Сащ ,един фермер хванал птичи грип от крава ( и това е истина) изглежда петела е опрашил кравата и я заразил с птичи грип ,но както и да е ,след няколко седмици много хора ще паднат болни и СЗО ще обяви пандемия в Сащ и след още няколко месеца пандемията ще се разпространи по света и СЗО ще обяви глобална пандемия от птичи грип,и започва бизнеса с еврейските ваксини и този път никой няма няма да има право да излиза от вкъщи ако няма инжекция с еврейската помия и вратите на Кауфланда няма да се отворят ако не си сканираш QR кода на ваксин сертификата ,след масова и насилствена ваксинация ще оцелеят само 1 на 1 000 000
  • 3 УСА боклук

    12 8 Отговор
    Тая е готова на сичку каквото и нареди КОЗЯК
  • 4 ИСТИНА Е

    17 3 Отговор
    Цялата робска територия от 15 год. Насам е на ОПГ Граб.
  • 5 ГЕРБ ПОБЕДА

    8 17 Отговор
    Тази жена е много права!
    Да живее България! Да живее Бойко!
  • 6 реру

    19 6 Отговор
    "... много важно да се запази добрият тон в отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ..."


    Тя можеше да го запази /доколкото го е имало/, но явно предпочете да се води по акъла на Баце...

    Коментиран от #13, #21

  • 7 И ти ли ма?!

    15 5 Отговор
    Айдее и "най-красивото лице на мафията" започна да заплашва ПП-ДБ да мълчат!
  • 8 за неуспял завърток

    4 11 Отговор
    са виновни именно ПП . Популиски политики и много обещания от денкоо . Може и по зле . По сайтовете сега диалога на коцев повдига интереса , на банална ситуация в мвр . Демерджииски не го викнаха в служебния .
  • 9 флипп

    10 5 Отговор
    Тая в абсолютно куха кратурна, говори си глупостите и хабер си няма от реалните проблеми пред България. То не я и интресува, тя е тук да работи за окупаторите, не за нас.
  • 10 Границите на Закона вече ги Прескочихте!

    6 3 Отговор
    Границите на Закона вече ги Прескочихте! Сега май важното е да не ги Прескочите Обратно!
  • 11 гражданин

    4 2 Отговор
    твоя шеф Банкята, се беше засилил да ги заобиколи по едно време, да прави друга коалиция, ти няма ли да помислиш по въпроса, при едни добри за вас резултати на изборите
  • 12 Вън!

    7 4 Отговор
    Слагайте Мария Габриел начело на ГЕРБ и махайте примитивния Бойко Борисов!

    Коментиран от #18

  • 13 реру

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "реру":

    Отборът си е отбор...

  • 14 Мара Мафията

    10 2 Отговор
    И мафиотският тон на рекет.
  • 15 УРА,,УРА

    7 3 Отговор
    Моме, голяма грешка си допуснала като си се заиграла сГЕРБ и ДПС. Защо позволи на Боко да предизвика излишни избори? Най добре е да си управлява Шиши и толкоз. Тогава няма кой да ти казва, че си лице на мафията.
  • 16 Браво, Марче!

    7 4 Отговор
    Мария Габриел разбра, че може да е някаква около Борисов само в безкрайно унизителнаэи подчинена позиция! Вече се справя добре като "красивото лице на м...та!
  • 17 С такива

    8 4 Отговор
    наглеци като тази кукувица, добрия тон не върши работа!
  • 18 оня с коня

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Вън!":

    Пламенно призоваваш ГЕРБ да махнат "примитивния" Борисов и да поставят Габриел на неговото място.Ако беше чел обаче "Винету" щеше да знаеш че Частната собственост в БГ е НЕПРИКОСНОВЕНА,а ГЕРБ са ЧАСТНА Партия на ББ и единствено Той има право да се разпорежда с Нея.Ама образовайте се бе,а не да чакате Аз да ви наливам акъл в тиквите!

    Коментиран от #23

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    5 2 Отговор
    Ако ВИ се слушат лозунги и празни приказки, Цифровата Мара е точния човек.
  • 21 Стършел

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "реру":

    Ако бб не седеше зад гърба на момите, а беше заедно с тях на преговорите, може би щеше да е друго положението. бб избра задкулисно да им диктува (по-вероятно стратегията е избрана предварително) и да взимат междучасие (което и направиха), когато нещо се закучи. Абе малко или много си бяха на ниво кръчмарски преговори (доколкото, ние простолюдието имахме поглед върху тях). Най-точно е, че с "умници, като бб и сие" не може да се преговаря нормално!
  • 22 ШАРЛАТАНИ !!!

    5 3 Отговор
    Толеранто и в "духа на добрият тон" , искрено желаем на ПП/ДБ - никога повече да не ги виждаме и ако даже за секунда им мине през главите , че пак могат да се правят на "политици" на наш гръб , да очкват ... едно горещо (ама - много горещо) посрещане и да са готови да бъдат изпепелени от "народната любов" ! ПП. И то - в едни много кратки срокове .
  • 23 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Съдружник на Бойко Борисов в фирмата "ГЕРБ-ИПОН" ООД е Манфред Вебер, шефа на Европейската народна партия, която от 20 години има мнозинство в Европейския парламент. Сами съдете дали е нормално в едно наистина демократично общество с многопартийна система, където отмират едни политически проекти и се раждат партии, да имаш монопол във властта и как точно се постига той, ако не с корпоративен и регулиран от администрацията на ЕС вот. Урсула фон дер Лайен ще бъде преизбрана за нов мандат като председател на ЕК не заради доказани качества и резултати, а заради подкрепата на такива феодали и вечни политици като Вебер и Борисов.

    Коментиран от #26

  • 24 Паулито Куельо

    1 1 Отговор
    Ясно!
    Едните били мафиоти,другите шарлатани,но е важно да се запази добрия тон за сезон втори на сапунената опера: Сглобка 2.0!
  • 25 Друго мнение

    3 1 Отговор
    Трудно, може да се вярва на госпожа Габриел. Иначе тя е добър човек, който употребиха.
  • 26 оня с коня

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "ГЕРБ НА БУНИЩЕТО":

    Проверих в Търговския Ретистър и НЕ УСТАНОВИХ Фирма "ГЕРБ - ИПОН" ООД,така че Участие в нея на Борисов,Вебер,Паганини,Щтраус и т.н. са плод единствено на необузданата ти фантазия.А колкото до призивите ти да съдя кое е Нормално и кое - Ненормално в едно демокр. Общество,отдавна съм се убедил че всичко "Ненормално" за Вас е "Нормално" за Нас и обратно.Аре Жив,Здрав и Корав:)
  • 27 ТИР

    1 2 Отговор
    Случващото се в Унгария, Словакия, Германия, Италия, България вярно се следи с интерес в ЕС,,, кухи евро приказки, да си бе стояла там,,,,
  • 28 Факти

    0 0 Отговор
    Глупава жена!Много мразя глупавите хора! Намерила на кой да се моли!
  • 29 Мими

    1 0 Отговор
    С тях трудно се поддържа добър тон.
  • 30 Васил

    1 0 Отговор
    ПП-ДБ е най-добре да ги няма на политичекия пейзаж в България!
  • 31 Невена

    0 0 Отговор
    Абе с американските протежета трябва да се работи твърдо
  • 32 Живка

    0 0 Отговор
    Нещо май и Христо Иванов ще започне да вие на умряло като Слави Трифонов, защото тежестта му намалява с всеки изминал ден. Даже и на следващите избори няма да влезе в парламента както е тръгнало. Не можеш постоянно да лъжеш хората и да ги манипулираш и те да не се усетят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове