Last news in Fakti

8 Април, 2024 11:46 458 7

Росица Матева: Ще помислим дали изборните бюлетини да не бъдат с различен размер

  • росица матева-
  • цик-
  • бюлетини

По думите ѝ е много рано да се отговори какви ще са бюлетините, но те винаги са направени, така че да са в полза на избирателите. Тя уточни, че най-вероятно изборните списъци ще са два - един за НС и един за европейските избори

Росица Матева: Ще помислим дали изборните бюлетини да не бъдат с различен размер - 1

Готови сме утре като пристигнат указите да започнем хонограмата за изборите 2 в 1. Гърбовете на бюлетините ще бъдат с различен цвят за защита, но визуално ще са еднакви. Около 30 дни след утре трябва да определим техническите изисквания за бюлетините. Това заяви Росица Матева от ЦИК в ефира на Нова телевизия.

По думите ѝ е много рано да се отговори какви ще са бюлетините, но те винаги са направени, така че да са в полза на избирателите. Тя уточни, че най-вероятно изборните списъци ще са два - един за НС и един за европейските избори.

ЦИК ще помисли дали изборните бюлетини за гласуване да не бъдат с различен размер.

Печатницата на БНБ доставя хартията за изборните машини такава, каквато трябва да е по характеристиките на производителите. Не бива да се създават притеснения в избирателите. Дали ще му дадат хартиени бюлетини или ще е машинен вот, то хората, които ще имат право да гласуват за евроизборите ще трябва да имат адрес в страната през последните три месеца. Политолозите и социолозите трябва да помагат на избирателите, а не да им създават притеснения, каза Матева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 1 Отговор
    Бюлетините пак ще са с дебел размер за Ганчо.
  • 2 Направете ги като

    0 0 Отговор
    Билети за цирк. Или като акции за след правилно гласуване.
  • 3 Чума

    0 0 Отговор
    ,,По думите ѝ е много рано да се отговори какви ще са бюлетините, но те винаги са направени, така че да са в полза на избирателите." - Ясно! Гербераст - депесарски! Нищо няма да мислите, а ще изпълнявате! Ето, за това някои ви обясняват, че не е редно двата вота да са заедни, като прибавим и аргумента, че отиваш за единия вот, а ти натрапят и другия! Така правеше Марешки, като отвори предизборно аптеки къде ли не! Още не си подал рецептата и оная ти навира някаква тетрадка с подписка да намалят броя на депутатите..След вота ги закри, а ,,аптекарките" се върнаха на зарзават пазар и полето!
  • 4 Пак "ала-бала"от посолствоТО

    3 0 Отговор
    "Централната избирателна комисия (ЦИК) е предложила на Министерския съвет софтуерът за машините за гласуване да бъде разработен от БАН, така че държавата, а не чужда фирма да има контрол над него. Властта е игнорирала предложението на комисията. Това става ясно от доклад на ЦИК от март тази година, публикуван на сайта на комисията."
  • 5 Истината

    3 0 Отговор
    Каквото и да правиш Митева манипулациите се извършват от твоите хора във всеки един СИК и от наблюдателите от партиите,които си невършат работата,т.е. да наблюдават за нарушения и злоупотреби!
  • 6 Откъде ги намериха

    1 0 Отговор
    Откъде ги намериха толкова много тъпи кок8ошки? То вярно че мъжкия сектор не се различава много от този! Но явно то Върви по Индукция!
  • 7 А такаааа

    0 0 Отговор
    Страх ли ви е от грешки сред неграмотните? За кого работите?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове