Last news in Fakti

8 Април, 2024 21:13 1 277 11

Стойчо Стойчев: Вотът на 9 юни може да се окаже като първи етап на още едни предсрочни избори през есента

  • стойчо стойчев-
  • избори-
  • 9 юни-
  • есен

По-добре Калин Стоянов да бъде изваден от кабинета "Главчев", това е проява на трезва политическа логика, коментира политологът

Стойчо Стойчев: Вотът на 9 юни може да се окаже като първи етап на още едни предсрочни избори през есента - 1
Снимка: NovaNews

Случващото се в МВР и "Митници" ще окаже влияние на изборите. Това каза пред БНР доц. Стойчо Стойчев, политолог и университетски преподавател.

"Няма как това да остане без последствия поне в рамките на предизборната кампания, защото хората ще формират своите предпочитания, гледайки всичко това. Искаме ли да се случва още от това, което гледаме през последните няколко дни. ... Тези неща отказват много от нормално мислещите хора от това да участват в изборите".
Той изказа мнение, че по-добре Калин Стоянов да бъде изваден от кабинета "Главчев" и подчерта, че "здравият разум диктува, че след като има такава голяма съпротива срещу министърът на вътрешните работи от втората по големина формация - ПП-ДБ и те нямат доверие, че изборите ще бъдат честни, може би останалите трябва да се съобразят":

"Това няма да бъде проява на слабост, проява на трезва политическа логика, за да се ограничат потенциалните възможности на ПП-ДБ да оправдаят изборна загуба със служебния вътрешен министър Калин Стоянов, ако той остане в правителството на Димитър Главчев".
Доц. Стойчев определи като изненадваща формулата на служебния кабинет и посочи като прецедент прехода на министри от редовно правителство в служебно, защото обратното се е случвало.

"Не би трябвало да се търси приемственост, защото предходният кабинет на Николай Денков се е провалил".

Според него изборите на 9 юни може да се окажат като "първи етап на още едни предсрочни избори през есента".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    9 3 Отговор
    Направо кажи, че твоята партия - герб ще спечели. Мани го Калин от герб...
  • 2 Емигрант

    7 2 Отговор
    Габриел в интервю загатна, че от ЕС ще следят изборите в България, но не отбеляза, че по-скоро ще следят процентът негласували, което ще покаже България демократична държава ли е или има диктатура на мафията ! Както и предвидих, възможно е при малък % на гласували ЕП да се намеси, все пак България е част от Обединена Европа и демокрацията е основен фактор, но платените ви медии все още нищо не ви разкриват, което означава, че корумпираните ви политици много се страхуват от "минусов" процент гласоподаватели и затова налагат медийно затъмнение ! Ваш е вотът от него зависи какъв ще бъде и животът ви и този на корупцията !
  • 3 Иван

    4 2 Отговор
    Не разбирам защо ни агитират за ГЕРБ - като ни докараха до просешка тояга тези умници - ние се бъзикахме навремето с тези работи ето какво стана.
  • 4 хммм

    9 3 Отговор
    ГЕРБерчето го е страх, че копанята привършва.. Ще ходим колкото трябва докато не изринем напълно туморът ГЕПП-ДПС от България!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 така така

    6 3 Отговор
    Този и Калинчо да се хващат под ръчичка и в ЛГБТ центъра на леглото!
  • 7 Ха, ха.

    5 3 Отговор
    Като български данъкоплатец категорично съм против да се изваждат министри, или да се назначават такива, в служебния кабинет, за да се угоди на Киро, Кокоро, Бойкикев и Гнома! Не може да се изнудват българите заради кефа на шепа нагли и крадливи некадърници с огромни претенции.
  • 8 оня с коня

    6 1 Отговор
    И както "Човекът е Човек когато е на път",така и Политологът е Политолог когато е БЕЗПРИСТРАСТЕН.Лицето от снимката обаче си позволява да ВТЪЛПЯВА личните си схващания на Читателя,заявявайки че е "По-добре" К.Стоянов да бъде изваден от Кабинета на Главчев?Ама на къф се прайш бе платено мекере такова и не ти ли е ясно че Нещо което е "Добре" за Някого е "Зле" за друг?!Ама можело да се окаже че предстоящите избори са само Първи етап от други Предсрочни наесен...Ами ако не се окажат ЩЕ ВЪРНЕШ ЛИ хонорара си бе Стойчев за предвижданията си на Работодателите си които нагло си ИЗЛЪГАЛ че си далечен Брачет на Ванга?Както и да е- БГ е демокр. Държава и всеки доцент може да НАДГРАЖДА Доц. си заплата както може...
  • 9 Иван

    1 2 Отговор
    Има нещо глупаво пак ГЕРБ да ни "яхат", аз ги разглеждам като неприятни персони - всичко е фалш, при тях 100 лева пенсия - чакай бе - то толкова е на ден работата. Нищо де - всичко минава.
  • 10 Докато Политиците само от едната страна!

    1 0 Отговор
    Докато Политиците само от едната страна! Ще е така! - От страната на личния си интерес!
  • 11 Срам и позор

    4 1 Отговор
    това същество онова, което показа среден пръст пред тв камерите на Ситняково! Сертифициран дебил, ама е доцент защото е лизач на тиквата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол