Last news in Fakti

9 Април, 2024 07:26 1 412 27

Йово Николов: ГЕРБ и ДПС искат да запазят удобното за тях статукво и да принудят Живко Коцев да напусне

  • йово николов-
  • герб-
  • дпс-
  • статукво-
  • главен секретар-
  • мвр-
  • напускане

Протоколът от разпита на Живко Коцев, който изтече, е автентичен, но би трябвало да е следствена тайна, коментира журналистът

Йово Николов: ГЕРБ и ДПС искат да запазят удобното за тях статукво и да принудят Живко Коцев да напусне - 1
Снимка: ФАКТИ

Прокуратурата на е преставала да бъде политически играч. В момента получихме поредното доказателство за това. Коментара направи пред БНР журналистът от "Капитал" Йово Николов и добави:

"ГЕРБ и ДПС искат да запазят удобното за тях статукво и да принудят главният секретар на МВР да подаде оставка. Затова са му направили тази оперативна комбинация, защото иначе главен секретар се маха много по-трудно - трябва предложение на премиера, което да отиде при президента и той да издаде указ. Опитите са да се обхване в цялост МВР и целта са предстоящите избори".
Той изказа мнение, че сюжетите с ареста на шефката на митниците и оставката на главния секретар на МВР се развиват по начин, по който винаги са се развивали манипулациите на прокуратурата:

"Първо има един шумен арест с предварително предупредени журналисти, след това имаме слухове по медиите, след това имаме едни подхвърлени снимки, след това имаме извадени откъси от специални разузнавателни средства (СРС), различни внушения. Протоколът от разпита на Живко Коцев (главен секретар на МВР - б.р.), който изтече, е автентичен, но би трябвало да е следствена тайна. Начинът, по който тече целият процес е абсолютно дирижиран от прокуратурата и се правят всякакви внушения от прокуратурата. Единственото автентично нещо, което да не е продиктувано от прокуратурата, е писмото на премиера в оставка Николай Денков до ад хок прокурора Даниела Талева. Всичко останало, което излиза по медиите е подхвърлено, за да се насочи общественото внимание в желана от тях посока. В момента виждаме как самата държава - в лицето на прокуратурата и специалните служби - се държи като мафия - с рекет, с подхвърлени неща. Това ме кара да смятам, че всички тези неща не са подчинени на разкриване на истината, а на опит за запазване на позиции в определени служби, министерства, държавни учреждения и митници".

Ако главният секретар на МВР има някакви прегрешения, нека да бъде обвинен в съответните престъпления, а не да му се поставя условие да си подаде оставката или ще бъде арестуван, каза Йово Николов и уточни, че в правовата държава не се действа по този начин.

Всички манипулации са умишлено търсен ефект за омаскаряване на всички, за да се каже, че всички са еднакви, смята журналистът.

Според него сме свидетели на завладяната държава и обратно на клишето, че държавата си има мафия – у нас държавата е мафията:

"И то с всички инструменти на държавата, всички методи СРС, възможностите на специалните служби, на прокуратурата. Всичко се сгромолясва върху някакъв казус, само и само да си останем в същото блато".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    28 2 Отговор
    Едните грантаджии плащат на част от аналлизатори да защитават гл. секретар ,другите плащат да му вадят кирливите ризи.

    Коментиран от #3

  • 2 ГЕРБ

    23 8 Отговор
    Какъв е този дебил

    Коментиран от #14

  • 3 Ами

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Разделяй и владей
  • 4 Деса

    19 3 Отговор
    Щом аз съм в конституционния съд, смятай... Нищо не става от тая територия
  • 5 Ъхъ

    26 10 Отговор
    Човекът така хубаво ръководи контрабандата, която финансира ППДБ и продажните пропагандисти, в никакъв случай не трябва да напуска! Даже може да му подарят още един часовник за другата ръка.
  • 6 Хаха

    18 5 Отговор
    ❓Кой е Живко Коцев?

    ❗️Внук на ген. Васил Коцев, шеф на I - во ГУ - ДС.

    ❗️Син на приватизатора на Костов, Емил Коцев. Директор на “Техноекспортстрой”. Нещатен сътрудник на ДС. Оперативен работник на общи начала ОРОН, със псевдоним “Еди” и “Витя”.

    ☝🏻Докато е директор на ОДМВР - Търново, под ръководството на Живко Коцев, местният комисарият, е разтресен от серия от скандали и знакови арести на служители на Коцев.

    📍 Делото “Акрам”.
    📍Акцията с арести на медици, заради “замразените бебета”, в фризер на болницата- в Г. Оряховица. Лекарите, години по-късно, бяха оневинени.

    📍Публично и позорно е арестуван шефа на местното “БОП”, Орлин Тодоров, за влияние със служебно положение, както и нерегламентирана употреба на СРС - та. Нарича, покойният и публично разстрелян в центъра на София през 2018 г., Петър Христов - “ШЕФЕ”.
    Орлин Тодоров отлежава почти 2 години в сл. арест, а по-късно осъден ефективно. Коцев се оттърва незнайно как, от наказателно преследване.

    📍 Акцията в Лясковец, при която беше разстрелян баретата “Емил Шарков”. Тогава, Коцев е изритан от ОДМВР по заповед на тогавашният министър - Цветлин Йовчев.

    📍На неговото място, по спешност е изпратен, шефа на с-р “Масови безредици”, “удобен” за местните феодали, К. Костадинов и Сотир Ушев - Димитър Машов, който за 10 години като директор, придобива статут на “несменяемост”.

    📍 Убийството на студентката Вероника в района на ЖП - Гара, Търново. Подозираше се човек, който стои на

    Коментиран от #8

  • 7 разбрал

    20 9 Отговор
    Забавно , а ?! НПОджията ни казва в прав текст , че показанията на Коцев са истина , ама ... трябвало да бъдат запазени в тайна (от нас) , очевидно за да могат да бъдат заметени под килима и с времето да се изпраят ???!!! То-ест , вярно е , че Бойко Рашков е покровителят на баща и син контрабандисти и шефът им - Паскал , вярно е че гл. секретар на МВР е бил като част от семейството им (вероятно , като съпруга на по младият) , вярно е че е взел часовник "Хублот" за 25 000 евро , вярно е , че е бил свръзка между тях и шефката на митниците , вярно е , че е бил добре запознат с престъпната им дейност и пр. и пр. ???!!! Само че - понеже , нали , обаче е ПП/ДБ номинация ( и вероятно - сериозен спонсор на един министър на финансиите , на един Кирчо и на един "академик") , всичко това ТРЯБВА ДА Е ТАЙНА (за овцете , гласували за тях) , РАЗБРАХМЕ !
  • 8 Бегай бе

    12 5 Отговор

    До коментар #6 от "Хаха":

    Ами те всичките във властта са такива. Само Кимчо ще ни оправи.

    Коментиран от #17

  • 9 Хаха

    15 7 Отговор
    Подозираше се човек, който стои на канал за проституция, но друг “обра” пешкира.

    📍 Серия публични разстрели и нападения в центъра на Велико Търново.

    ❓За този безспорен капацитет ли говори, акад. Николай Денков, Министерски съвет на Република България?
  • 10 12340

    9 6 Отговор
    Докато е в болнични--ще го хванат за.....!
    ... А гой може да е в болнични и 3 месеца :))

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ГЕРБ и ДПС

    15 5 Отговор
    имат статукво, благодатрение на стдото, наричано "умно и красиво". А какво да принуждаваш тоя коцев, като ачик ачик е виновен! Такива хора са на власт, да обслужват мафията, точно заради това стадо! Та проблема на България е, в една прослойка, която всеки шарлатание я лъже и хваща като шаран, без кука!
  • 13 Коментар до #10

    14 3 Отговор

    До коментар #10 от "12340":

    и никой не смее да провери болничния
  • 14 Този ДБил

    17 6 Отговор

    До коментар #2 от "ГЕРБ":

    Този ДБил е съсед на Прокопи на морето и работи в неговата Икономедия. "Разследващ " журналист.
  • 15 Тома

    19 3 Отговор
    И часовника подарък от контрабандиста ли е подхвърлен бе батко.
  • 16 Денков автентичния

    15 8 Отговор
    Единственото автенчитчно било писмото на Денков-- най-"автентчния" академик по сапуна.
  • 17 Отивай в

    9 7 Отговор

    До коментар #8 от "Бегай бе":

    С. Корея да те оправят дружно! "Капацитет"!
  • 18 Майорс

    16 7 Отговор
    Коментар на Йово Николов от кръга “Капитал” нс Прокопиев!Жалко е че не се виждат зависимостите между Коцев, Рашков,Димитрови/баща и сим/, Банковс , Асен Василев! Съжалявам , но да защитсвате хорс усащи овладяване на службите и цялата власт в страната и защита на гуруто ви Прокопиев , не е нормално!
  • 19 Нафталинка

    9 6 Отговор
    За пореден стотен път става ясно че българските лекари са най голямото укритие за престъпните структури сега спасяват главен секретар на мвр а ние очакваме този плодир за въвежда ред при изборите
  • 20 Демократ

    9 7 Отговор
    ГЕРБ, Граждани за Европейско Развитие на България, 23 години начело с агент Буда, Бойко Борисов, член на БКП, изпълняват поръчките на Кремъл, който иска да разруши ЕС, ДПС - Движение за Права и Свободи, 33 години начело с агент Сава - Ахмед Доган ,създадено от КГБ за да лиши от права и свободи изтерзаното от БКП мюсюлманско население в България и да размахва етническата карта и да разделя хората, които не искат да бъдат разделяни. Това трябва да се повтаря непрекъснато ,за да не бъдат заблуждавани и лъгани хората кой кой е. Така всички мислещи за България хора ще могат да се организират и да изхвърлят този боклук на политическото бунище, защото само прочистена България ще може да се оправи.
  • 21 Истината

    12 5 Отговор
    И тоя журналист и всички от кръга Капитал са мафия!
  • 22 бай герги

    9 3 Отговор
    тази коцев е нагазил яко в лай...ната
  • 23 Промяна

    7 3 Отговор
    Този така наречен журналист е позор ясно се вижда какво се върши кражба кражба кражба нагла
  • 24 българка

    6 1 Отговор
    Тържеството на мафията! Пият шампанското! Пак победа! Пак ще ни крадат! Пак ще съсипват всичко! Народът гласува за мафията или изобщо не гласува - това пак е за мафията! УРА ЗА МАФИЯТА!
  • 25 Атанасова

    1 0 Отговор
    Докато не вкарат Борисов в затвора страната ни ще бъде територия за престъпници. Защото богатите престъпници стават комбина с тези който са на власт и няма кой да ги съди..
  • 26 Васев

    1 0 Отговор
    Неграмотната тиква е българския Ал Капоне. Не смеят да го вкарат в затвора.
  • 27 Николова

    1 0 Отговор
    Мафията трябва да ограмотява послушните си политици. Защото тиквата не знае нито един чужд език и чужденците го мислят за глухоням.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол