Last news in Fakti

9 Април, 2024 14:21 1 262 17

Движение "Бузлуджа" в БСП с апел за обединение в единен ляв съюз за изборите "2 в 1"

  • бузлуджа-
  • бсп-софия-
  • обединение-
  • избори-
  • избори две в едно-
  • българия

Заедно да създадем левия съюз на България, за да не допуснем нов деветоюнски преврат на дясната "сглобка" срещу българския народ и държавност, призовават бузлуджанци

Движение "Бузлуджа" в БСП с апел за обединение в единен ляв съюз за изборите "2 в 1" - 1
Снимка: БСП-София

Идейно движение в БСП "Бузлуджа" излезе с апел за обединение на всички леви, лявоцентристки и патриотични политически сили в единен ляв съюз за участие в предстоящите предсрочни парламентарни и европейски избори на 9 юни.

"Само така ще създадем реална социална политическа алтернатива, която ще се противопостави на вредната за България "сглобка" между партийните представители на икономическото и криминалното задкулисие, на безкрайното продължение на десния, диктуван от чужди сили, Преход, пишат в апела си социалистите от Движение "Бузлуджа". - Целта на политическия ляв съюз е защитата на интересите на хората на наемния и интелектуалния труд, на работещите бедни, на малкия и средния бизнес и кооперациите, на пенсионерите за премахване на тежките социални и регионални неравенства, за връщане ролята на държавата като регулатор и гарант на правата на българите срещу безчинствата на монополите и корпоративния диктат. За гарантиране на демокрацията и свободата. Срещу подмяната и кражбата на вота на българските граждани, срещу цензурата и опитите за пренаписване на историята, унищожаването на родолюбието, традициите и историческата памет, срещу опитите за реабилитация на фашизма и манталитета на слугинаж във външната и вътрешната политика".

В апела си социалистите от Движение "Бузлуджа" са категорични, че естествената роля на инициатор и мотор на този ляв съюз е на най-старата и масова лява партия БСП.

"Да изоставим вождизма и разделението в името на общата ни цел. Историческото време ни притиска. Нужни са смели решения и политическа отговорност, призовават те. - Само заедно, честно и всеотдайно, с обща листа, с обща кампания и ясни социални послания ще върнем доверието на гражданите. Време е за Единство. Време е за единение на лявото, в което да влязат всички, които милеят за социална справедливост и солидарна държава. Заедно да създадем левия съюз на България. Да не повтаряме грешките на нашите предшественици от 1923 г. - комунисти, социалдемократи, земеделци, които, разединени, не се противопоставиха на реакционните сили, бяха разгромени поотделно, беше приет фашисткият Закон за защита на държавата, бяха забранени политическите партии и печатните им издания. За да не допуснем нов деветоюнски преврат на дясната "сглобка" срещу българския народ и държавност".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 това е някъв турцизъм

    2 7 Отговор
    непонятни думички
  • 2 Град Симитли

    15 3 Отговор
    След като разкъсахте БСП отвътре--ви увряха кратуните, ама късно!
  • 3 Н О В А

    6 7 Отговор
    Трябва да се поеме курс към въоръжена съпротива. Да се изградят въстанически окръзи, партизански отряди и бригади и така... Докато фашистите не са почнали да режат детски глави трябва да им източим кръвчицата...

    Коментиран от #5, #8

  • 4 БСП в Бунището

    6 12 Отговор
    Хайде ,обединени,всички в Бунището на Историята,запратени с изборни шутове от Народа...!!За Винаги!!!
  • 5 Хе хе

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Н О В А":

    Тьотя з посоля ли ще спонсорира?
  • 6 дамм

    8 13 Отговор
    Най-добре си стегнете бохчичките и се отправете към Путерландия да си търсите щастието вместо да седите тук и да сеете отрова.
  • 7 учуден

    5 10 Отговор
    Па аз незнам около Бузлуджа да има мандри!?! Обикновено комунягите можеш да ги намериш там където има келепир и нещо за крадене.
  • 8 Чичоти

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "Н О В А":

    Комунистически отпадъци обирайте си сърповете и чуковете и заминавайте при тьотя.45 години ни стигат.
  • 9 оня с коня

    4 3 Отговор
    МНОГО Новопръкнали се Партии от редиците на БСП ОТКОЛЕ Апелират за Обединен Ляв Съюз срещу Десните в БГ,но така и не се получава.То не бяха "АБВ","Век-21","Изправи се" и т.н.,но всичко "удря на Камък" щото е НЕВЪЗМОЖНО Разбирателство КОЙ да води "Бащина дружина",т.е. да КОМАНДОРИ останалите Съюзници и най-важното- ДА РЕДИ Депутатските листи.И така :ВХОД СВОБОДЕН към Политическия Канал,Светофара- Зелен,ФОРЦА "Бузлуджа":)
  • 10 Аз съм

    9 2 Отговор
    Движение Бузлуджа са бивши членове на БСП с отпаднала необходимост, поради значително забогатяване или дълготрайно управление. Та, тези клонинги искат обединение с кораба майка за да изплуват отново в управлението. Кораба майка не иска капиталисти и подкрепящи джендър идеологията и самосиндикални местни ръководства несъобразяващи се с партийната линия на националното ръководство. Не съм от БСП, така виждам нещата.
  • 11 пак ва мятат

    5 0 Отговор
    Дъртите тарикати от сдружение Бузлуджа ни натресоха плоския данък ,нато и ес.Не се подлъгвайте по тия обиграни К.!
  • 12 АПЕЛ

    2 3 Отговор
    Пенсионери, на изборите гласувайте всички за Партия " Възраждане"! Те единствено бяха справедливи и предложиха ВЕЛИКДЕНСКАТА ДОБАВКА по 100 лева да се дадат на всичките 2 071 000 пенсионери. За сведение в Гърция Правителството ще раздаде по 250 евро на калпак на всичките 2 000 000 гръцки пенсинери. Виждате ли огромната разлика ,там и у нас!

    Коментиран от #13

  • 13 Да бе

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "АПЕЛ":

    Да гласуват за мен ,аз предлагам десет хиляди лева пенсия!
  • 14 Най сетне

    1 0 Отговор
    Обединение между партиите трябва да има за да се случи промяна! И сам воинът е воин не важи за избори в такава патова ситуация. Вече кой с кого - само Г. знае.
  • 15 Най сетне

    1 0 Отговор
    Обединение между партиите трябва да има за да се случи промяна! И сам воинът е воин не важи за избори в такава патова ситуация. Вече кой с кого - само Г. знае.
  • 16 не ви минава номера

    1 0 Отговор
    С тия никаква обединения..Те се опитват за разцепят БСП и да блажат.Не ги допускайте с каквото и да е било в БСП!Ще ви излапат отвътре.А и са със съвсем други ценностна система.
  • 17 Моряка

    0 0 Отговор
    Обединение може да се случи само ако неизлечимо болните от вождизъм слязат от сцената:Нинова и екипа и,Станишев и обкръжението му,Майчето Манолова,Т.Дончева,Р. Петков,атлантиците и тем подобни.И връщане към мъдростта и градивността на бай Тошо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове