Last news in Fakti

9 Април, 2024 19:17 1 553 16

Започна делото срещу Димитър Любенов, убил французин при катастрофа на Околовръстното шосе в София

  • дело-
  • катастрофа-
  • френски гражданин

Срещу двама служители на МВР са повдигнати обвинения за взет подкуп, за неизпълнение на служебни задължения и за това, че не са оказали помощ при катастрофата

Започна делото срещу Димитър Любенов, убил французин при катастрофа на Околовръстното шосе в София - 1

Софийският градски съд даде ход на делото срещу Димитър Любенов, обвинен от Софийска градска прокуратура за катастрофата на Околовръстен път на София, при която е причинена смъртта на френски гражданин, съобщиха от прокуратурата.

Инцидентът се случи на 25 септември 2022 г., като други двама души пострадаха. Случаят нашумя и с това, че тръгна друго разследване - срещу полицаи, които са ескортирали Любенов. Срещу двама служители на МВР са повдигнати обвинения за взет подкуп, за неизпълнение на служебни задължения и за това, че не са оказали помощ при катастрофата.

На днешното разпоредително заседание по делото срещу Любенов съдът е приел, че във фазата на досъдебното производство и при изготвянето на обвинителния акт не са допуснати нарушения на процесуалните правила, нарушаващи правата на обвиняемия. Защитата на Любенов поиска изменение на мярката за неотклонение в по-лека такава, но съдът стигна до извода, че не са налице предпоставките за изменение на мярката и че е налице реална опасност от извършване на престъпление.

Според обвинението при катастрофата Любенов е шофирал след употреба на кокаин и алкохол със скорост 195 км/ч, при разрешена скорост 80 км/ч като е бил в състояние да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Делото ще продължи на 5 юни с разпит на свидетели.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен Цветков

    37 1 Отговор
    Тоя е имал малшанса да думне чужденци. Ако жертвата бе българин, мутрата щеше отдавна на е на свобода и да присвектка в лява лента под въздействието на няколко Нурофена
  • 2 Последния Софиянец

    21 3 Отговор
    МВР трябва да въведе правило да се отбележи със стикер, ако в автомобила пътуват чужденци от читави държави, за да могат престъпниците и известните в България да знаят в кой се набиват. Че само проблеми после
  • 3 да питам

    8 0 Отговор
    Бубето е добре нали,
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Човек на тиквата

    7 1 Отговор
    Забавяне близо 2 г. Този ще бъде оправдан, или усъден условно, защото в този период не е убил друг!

    Мъжът има 29 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата, като повечето от тях са за превишена скорост. Половината пък не са платени и са на стойност 4500 лв.
    Никой не ни е виновен!!!
  • 6 От комунисти в наркомани

    11 1 Отговор
    На всички наркомани да се вземат свидетелствата за шофиране , 30% от ГЕРБ и ДПС са наркомани и наркоманки . Има пари , има и дрога . Млади счетоводителки в ГЕРБ често след стресови и криминални изпълнения се дрогирват за да забравят золумите дето са сторили на невинните хора .Както и поставени на доходоносни позиции пичове дето се мислят че са Казанова . И 30% от полицайте също редовно посягат към дрогата .Съдии и адвокати също взимат дрога редовно дрога . Трябва задължителен тест за работещите на държавна работа на всеки 3 месеца .
  • 7 срам

    13 1 Отговор
    тоя досега трябваше да е с ефективна присъда и да чука камъни на някоя кариера... Човека изгни в гроба, а нашето правосъдие не може да се натутка...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Аз...

    12 1 Отговор
    Делото ЗАПОЧВА след година и половина??? Е това е нашата държавица
  • 10 Шопо

    3 0 Отговор
    Да го съдят по чл.325б
  • 11 Българин

    2 8 Отговор
    г-н Любенов е известен български предприемяач, доказал се в много сделки. А тия френски пенсионери, които умишлено му са се припречели, сами са си търсили белята. Защо трябва да затриваме биографията на един успял българин, заради наглоста на някакви чужди бабушкери?!? Как може тука да идват някакви некакнени чужденци и да се правят на Бог знае какви?!? Като са дошли в България, да се съобразяват със нашите обичаи. Съдът трябва да присъди голямо обещетение на г-н Любенов, за да го компенсира за материалните и морални щети!

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Ден

    7 2 Отговор
    На този като му видиш примитивната физиономия му даваш доживотна без помилване!
  • 13 Правосъдие нанайси

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Комплименти за тънкото чувство за хумор. Но казаното от вас е абсолютна истина.
  • 14 Гошо тъпуту

    2 0 Отговор
    Хубавото е че година и половина милфката на този вече е сядала поне на два кола, и той го знае, което за такива индивиди е равносилно на ефективна
  • 15 Също българин

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Димитър Любенов е карал като терорист със 195км/ч и не е спазвал правилата за движение .А колата с френския гражданин се е движила с разрешените 80км/ч .Плюс подкупил полицайте да го екскортират . По света тази скорост 195км/ч се смята като планиран опит за убийство .Плюс алкохол и наркотици /кокайн/ . Такива дела завършват с доживотен без замяна . Проблема е че българския съд все още не ще да признае карането с много висока скорост и висок обществен риск като опит за планирано умишлено убийство . А издава смешни ниски присъди като за убиеца на Милен Цветков и правещия се на откачен Семерджиев който уби 2 момичета .
  • 16 Стиснат комплексар

    2 0 Отговор
    Димитър Любенов , що не си взе такси да ти е мирна главата ? Пари ли нямаш а акъл нямаш е ще лежиш тогава дълго в затвора . За полицайте имаш а за такси нямаш ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове