Last news in Fakti

11 Април, 2024 05:15 1 042 10

Коцев сам потърсил Сарафов, след като служители на Антикорупционната комисия влезли в кабинета му

  • живко коцев-
  • борислав сарафов-
  • илиана кирилова

Бившият главен секретар на МВР го помолил да го приеме, тъй като се притеснил от случващото се

Коцев сам потърсил Сарафов, след като служители на Антикорупционната комисия влезли в кабинета му - 1
Снимка: БГНЕС

Първи коментар за това оказван ли е натиск върху Живко Коцев направи градският прокурор на София Илиана Кирилова. Тя заяви, че освободеният вече главен секретар на МВР е поискал среща с Борислав Сарафов, след като служители на Антикорупционната комисия влезли в кабинета му. По-късно Коцев сам е предал на разследващите часовника от разпространените в медиите снимки, предаде Фокус.

"Докато е пътувал, е потърсил г-н Сарафов в 9 ч. Той не му е вдигнал телефона. Настоятелно е звънял и след 3-4 минути се е свързал. Г-н Коцев е помолил Сарафов да го приеме, тъй като се случва нещо, което го притеснява и не му е ясно какво е", коментира градският прокурор на София.

На въпрос в качеството си на какъв Коцев иска среща със Сарафов, Кирилова отговори: "Живко Коцев в този момент е главен секретар на МВР. Това, което той е казал, че е посетен от КПК, че е притеснен. Главен секретар е и иска среща с главния прокурор. И аз не виждам нищо незаконосъобразно в това. Ние сме провеждали редица работни срещи", уточни Кирилова пред NOVA.

На срещата при Сарафов, освен Кирилова и Коцев, били и заместникът ѝ Христо Кръстев и шефът на Антикорупционната комисия Антон Славчев. Кирилова отрече да е оказван натиск на Коцев.

"Нито Сарафов, нито Славчев, нито Христо Кръстев е оказвал натиск върху Коцев. Или, както някой се изрази, да му скачаме по главата. Пред всички нас сподели, че рано сутринта по телефона му е звъннал Стефан Димитров – един от задържаните. Доколкото помня, питал го е какво става. Той не е могъл да му отговори, тъй като не е знаел", обясни още градският прокурор на София.

След това Коцев е поискал да бъде разпитан по случая с контрабандния канал. По време на разпита му бил осигурен и адвокат, твърди Кирилова. "Г-н Сарафов му каза: "Разчитаме на това, че си дългогодишен служител и че длъжността, която заемаш, предполага, че трябва да бъдеш искрен", уточни тя.

Градският прокурор отказа да разкрие подробности от разследването за контрабандните схеми, но заяви, че часовникът на Коцев от изтеклите снимки е предаден на разследващите.

"След разпита той е поискал да предаде този часовник. Отишъл е до кабинета си, взел си е личната чанта, където е бил ключът за дома му и е предал часовника", обясни Кирилова. И посочи, че трябва да бъдат направени експертизи, за да се уточни подарък ли е часовникът. Относно снимките с кучето и пачките и дали са част от досъдебното производство градският прокурор каза, че ги е видяла в медиите.

По сигнала на Николай Денков за натиск върху Коцев Кирилова посочи, че все още не е призовавана за разпит от съдията, която разследва главния прокурор. Коцев не беше открит и днес за коментар, но още преди дни беше категоричен - оставката, която подаде, е била под заплаха. Заради тези негови думи започна проверка срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

Припомняме, че Живко Коцев беше уволнен от поста главен секретар на МВР. Това стана след искане на новото правителство към президента Румен Радев. Указът за освобождаването му беше издаден тази сутрин. Това беше първото решение на служебния кабинет на Димитър Главчев, който поиска от президента да прекрати правомощията на Коцев. Всичко това се случва дни след скандала в митниците и разпространените негови снимки с обвиняемите за контрабанда, пране на пари и подкупи Марин и Стефан Димитрови.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Деций

    13 1 Отговор
    И кой да ти вярва на тебе?И думата "потърсил" означава ,че не си свидетел на такова действие,което пък от своя страна,е преразказ или свободно съчинение! Всичко е ясно! Проблема е ,че справянето с Вас не минава по линия на законови и демократични правила!Начина е само един ,и е време той да влезе в ход!
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 0 Отговор
    Сам потърсил, ама като му дошли ГОСТИТЕ 😀😀😀😀
    Щеше да е САМ ПОТЪРСИЛ, ако наистина беше го сторил самостоятелно❗
  • 3 електорат

    10 0 Отговор
    Май една яка метла трябва да измете боклука.
    Да видим кой ще я развърти.
  • 4 Омерзен

    6 0 Отговор
    Моля, не я показвайте тази стара напудрена кокошка от корумпираните и омразнни прокурорски слуги на Боко и Шиши! Докога???
  • 5 бай герги

    5 1 Отговор
    коцев е затънал в л..йната на пп,дб
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Лост

    4 0 Отговор
    Хайде сега и Сарафов да бъде искрен за неговите снимки.
  • 8 на тази

    3 0 Отговор
    ВИНАРКИТЕ СА И ПОСТОЯННО ОКОЛО ГЛАВАТА.....
  • 9 вЕрваме ви

    2 0 Отговор
    Особено на вас!
  • 10 5592

    1 0 Отговор
    Най- подлата, най- лъжлива, най- престъпна структура в Бг е прокуратурата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове