Last news in Fakti

11 Април, 2024 14:48 826 46

Служебният премиер обеща да работи за честни и свободни избори

  • избори-
  • служебен кабинет

Неотклонно ще сме на работното си място, за да гарантираме спокойната и ефективна работа на институциите в изпълнителната власт, посочи Димитър Главчев

Служебният премиер обеща да работи за честни и свободни избори - 1

Честността на вота е без алтернатива, затова опитите за купуване на гласове и за опорочаване на изборите по какъвто и да е друг начин ще срещнат нашата категорична съпротива. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на първото заседание на новоназначеното служебно правителство, цитиран от БТА.

„С първото заседание на Министерския съвет стартираме интензивната подготовка на честни и свободни избори на 9 юни. Като служебен кабинет това е наш първи приоритет и ще го реализираме стриктно, спазвайки Конституцията и законите на страната, в тясна координация с Централната избирателна комисия“, посочи Главчев.

„Служебният кабинет подготвя изборите, но не участва в тях“, каза още служебният премиер.

Главчев припомни, че предстои предизборна кампания, която, по думите му, се очаква да бъде „меко казано напрегната“.

„В тази ситуация се очаква да останем хладнокръвни от първия до последния ден на това правителство. В действията си ще се водим от законите, здравия разум и от интересите на българските граждани. Освен подготовката на изборите, ще се фокусираме и върху решаването на неотложни въпроси и проблеми в различните сфери от обществения живот. Държавата няма режим на изчакване. Неотклонно ще сме на работното си място, за да гарантираме спокойната и ефективна работа на институциите в изпълнителната власт“, посочи Димитър Главчев.

„Предстои ни мандат, в който съм убеден, че ще свършим много работа в интерес на хората“, каза служебният премиер. Главчев пожела успех и ползотворна работа на министрите от служебното правителство.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХаХаХа

    20 0 Отговор
    Тоя субект е по-пороз и от Баце си. Боже, онзи ден как се взираше в папката и пак не можеше добре д прочете какво са му написали. Тоя ши-бек ще организира честни избори? Тоя индивид без протекцията на Баце си може само докерче да стане. Тъй, че изборите ще са толкоз честни, колкото е честен Боко The Bankya!
  • 2 Българи излезте !

    22 0 Отговор
    Всички да Гласуваме!

    Ако бездействаме, на изборите пак ще спечелят Герб и Дпс, и в България ще останат само роми, турци и партийни секретари.

    Коментиран от #18

  • 3 Честен

    17 0 Отговор
    към Боко !
  • 4 българка

    16 1 Отговор
    "Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто да го направиш!" А най главното е ДАЛИ ИСКАШ?
  • 5 Стига бе

    21 1 Отговор
    Точно гнусните герберасти Главчев и Калин Стяонв спретнаха компроматите, с което откриха предизборната война.
  • 6 Пази, Боже !

    16 0 Отговор
    На Главчев изказа и дикцията е една идея по-зле от тази на Гонзо, о боже, какво доживяхме....
  • 7 акуд

    4 3 Отговор
    ха-ха-ха БСП Румен Радев и ДПС нито знаяткак, нито как разчитат на честни избори
  • 8 Физиономия

    14 0 Отговор
    на граблива птица !
  • 9 УРА, УРА

    10 0 Отговор
    Има ли още заблудени, които да вярват на гербаджииски приказки? Явно има! Затова сме последни навсякъде!!!
  • 10 защо

    9 0 Отговор
    цячата ни държавна власт е корупционна като система - ако някои тръгне да разплита - ще е като да дърпаш конец от пуловер - докато не осане пуловер - системата е корумпирана - а , за да се смени тряпва вс дето ще променят да си отрежат клона - няма как някои да бутне цялата държавна власт и всеки дето е бил там никога да няма право на работа там - това не революция не знам какво трябва - то е градено десетки години
    - през министерства агенции и вс е за смяна - как се сменят половин милион корумпирана система - никога няма да се оправиме - то системата е изградена така - корупция по цялатя верига
  • 11 КГБ....и ДС

    11 1 Отговор
    Хахахаха държава на ОСЕМТЕ ДЖУДЖЕТА..ПАСКАЛ ..БАТКО И БРАТКО..НОТАРИУСА...АЛО ВАНЬО...МИШО БИРАТА...Тук всичко е застинало от 1989гд...
  • 12 ЧЕСТНИ И СВОБОДНИ ИЗБОРИ

    9 0 Отговор
    ТАКОВА ЖИВОТНО В БГ НЯМА И НЕЕ ИМАЛО ААХААХААХ

    Коментиран от #33

  • 13 Реалност

    7 5 Отговор
    Главчев - член на "Русофили", постоянен гост на сборището на Копринка.
    Външно министерство - откровен путинофил, московски възпитаник, брат на ДС офицер
    Вътрешни работи - силно зависим от руско-българската мафия милиционер
    Министър на енергетиката, Владимир Малинов - служител на Газпром, ощетил държавата с над 7 МИЛИАРДА в полза на Путин
    ....
    ....
    Последните разкрития от "Пътната карта" по Турски поток доказват тезата, че България (беш)е под пълния контрол на Кремъл.
    Русия тотално подчини/ла/ държавата - за да може извън всякаква институционалност да построи Турски поток, да заобиколи Украйна и след това да я нападне.
    Излезнаха и документи за "Пътната карта" по договора сключен с турската Боташ, които доказват националното предателството на Румен Радев и сегашния министър на енергетиката Владимир Малинов в полза на Путин.
    Поне от 2013 г. се изпълнява този план от Борисов, БСП, менте-патрЕоти, ДПС . Дори прекомерното заселване на руски граждани по черноморието ни е следвало план за по късното ни завладяване.
  • 14 Здрастии копейкиИИ 🤪🤡

    5 1 Отговор
    Аз вярвам на този "независим" Премиер на Боко-Шиши-Zеленчорап. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  • 15 Това е България днес

    10 0 Отговор
    медии - ПИК , служби - ДАНС , Прокуратура, МВР, регулатори... ФАСАДНА ДЕМОКРАЦИЯ. Да можех, пукната стотинка данък не бих платил на тази шайка, превзела България.
  • 16 Герак Митко

    8 0 Отговор
    Ама той е толкова зависим от баце, че е повече от всеки. Баце му уреди диплома, пробва го за председател на НС, не се получи, и го сложи на сметната палата, сега го изпрати на тая, непосилна за Главчо длъжност. Но пък е подходящ от гледна точка на бате Бойко, защото слуша и изпълнява без въпроси.
  • 17 Милев

    7 1 Отговор
    ОПГ ГЕРБ/ДПС са готови на всичко, за да спечелят изборите и да отклонят вниманието от турския поток, магистрала Хемус, Барселона и хиряди други далавери.
  • 18 УРА, УРА

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българи излезте !":

    Съгласен съм! Но като се види бройката на недействителните бюлетини и хората се демотивират. И след като решиха да се броят бележките от машинния вот, това усещане за манипулация се удвоява.
  • 19 Хахо-хихи

    7 0 Отговор
    Гласове няма да се купуват щот е скъпо. Ще се купуват избирателни секции в дълбоката провинция. Гражданите вероятно ще са за гъби.
  • 20 марш ве

    7 0 Отговор
    Честни ама къде в ушите може би.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Герак Митко

    8 0 Отговор
    Като общак в бившата пивоварната на сливница не можеше и да се подпише.
  • 23 Панов

    6 0 Отговор
    Все политически бухалки и отмъщение. Преди беше с криптоборсите, които си се признаха за виновни в Щатите ама тук "ще ви съдим за милиарди"? И Ко стана има ли дело? Сега го разследват заради белгийски фирми и пак нашите виновни.
  • 24 хххх

    11 0 Отговор
    Глафчо, тия обещания сме ги слушали слушали...
  • 25 Всякакъв

    8 0 Отговор
    за пари , а и щом пак се е хванал с Бою , който преди време го изхвърли и бламира пред цяла България , е толкова честен и достоен , колко Мутрьо ! Какви честни избори , какви пет лева ?
  • 26 Няма Промяна

    8 0 Отговор
    Главанака бърза да се докаже като верен слуга на Боко и Шиши!

    Kaлин от герб работи по команда. Главчев от герб - също.
  • 27 САТЪРА НА ХАНА

    6 0 Отговор
    ЧЕСТНИ И ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ
    В ЕДНА ОКУПИРАНА ТЕРИТОРИЯ В КОЯТО
    ПЪРВИТЕ МЪЖЕ НА ДЪРЖАВАТА СА СИК И
    " СИВИТЕ ВЪЛЦИ" :))
  • 28 Има надежда

    3 6 Отговор
    Надеждата е във Възраждане. Всички разумни народи в ЕС засилват националистическите партии, за да отстояват местните интереси. С послушни марионетки не може да се говори за суверенитет, а няма ли суверенитет автоматично означава, че няма и демокрация (демокрацията е производна на суверенитета)

    Коментиран от #30

  • 29 Вълк единак

    9 0 Отговор
    Главчев: обещавам да служа на първо място на двамата шопара и второ на народа.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 При тези регламенти

    3 0 Отговор
    При тези регламенти изборите не могат да бъдат честни!
  • 32 И тво'йта майка също

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Баща ти":

    Като нямаш аргументи, само това можеш да напишеш ;)
  • 33 Град Козлодуй

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "ЧЕСТНИ И СВОБОДНИ ИЗБОРИ":

    Вярно🤣
  • 34 Е щом ще мисли за народа

    4 3 Отговор
    Да премахне граничният контрол на Румънската граница. Да махне винетките за автомобили до 3.5тона. Да въведе електронна винетка за тежкотоварните автомобили 60лв дневната. Да премахне ДДС върху горивата. Да направи 10% ДДС. Да вдигне МРЗ на 2000лв Да намали данъчно осигурителната тежест с 50%. Да уволни работещите пенсионери в държавните учреждения. Да вдигне плоския данък печалба на 20%. И да видим как ще тръгнат нещата в положителна посока.
  • 35 Лаванаков

    5 1 Отговор
    Мойш ли каза нещо без да четеш!?!??!?;
    Ми то един ученик от 5 клас щеше да е
    По образован и умен от тебе. Радев ти бъзикаш ли се с нас. Тупос вервай ми ти макър и с яд го казвам има при тебе и лекичко по тръпи от теб. Мила Българио и така вече 15 години. Животът си отива покрай тези некадърници. Колко тъжно.
  • 36 Данаилов

    5 0 Отговор
    Димитър Главчев е неполитическа фигура: член на ГЕРБ от самото създаване през 2006 г.; член на Контролната комисия на ГЕРБ от декември 2006 г.; председател на Контролната комисия на ГЕРБ от 2017 г.; депутат от ГЕРБ в 41-то, 42-то, 43-то, 44-то, 45-то, 46-то НС /2009 г. 2021 г./; заместник-председател на ПГ на ГЕРБ в 41-то, 42-то, 43-то НС; заместник-председател на 43-то НС от ГЕРБ; председател на 44-то НС от ГЕРБ /за малко/; председател на Сметната палата през 2023 г. /избор по настояване на ГЕРБ/.
  • 37 При тази игра на Двойна рулетка ...

    3 0 Отговор
    При тази игра на Двойна рулетка ...Нищо не се знае! Ако първата се завърти както тябва! Не знаеш как ще се завърти втората! Ямно мошениците са си изпекли занаята!
  • 38 Хаха

    4 0 Отговор
    Ха . Много се смях . Свободни и честни - няма такова животно. Докато тиквата е в политиката и армията Му от държавни чиновници .
  • 39 РЕД И ХАОС

    4 1 Отговор
    Бойко смята да печели с машините, за да заграби 70 милиарда от валутният резерв 30 милиарда от ЕС. ако не може да се докопа скоро до власт, но служебното е негово, за да въведе еврото и ограби валутният резерв. Ако друг трябва да въвежда еврото, тогава Бойко ще каже отново на Сарийски и Костадин, да тръгнат пак срещу еврото, да се отложи докато Бойко е в кондиция да въведе еврото и ограби тези 70 милиарда. Но САЩ ще разкатаят Бойко с МАГНИТСКИ И ДРУГИ ГОЛЕМИ НЕЩА, ако пак Бойко иска да ги с 200, ще има куршум или ще падне с вертолет..
  • 40 Главанак

    4 0 Отговор
    можеш ли да верваш на главанак с шеф ББ??? аз лично, НЕ!
  • 41 Васил

    4 0 Отговор
    Не думай Главчер е пионка на мафиотите от Герб.
  • 42 Тончев

    3 0 Отговор
    Разбира се, бившия ковчежник на ГЕРБ ще бъде един безпристрастен и справедлив служебен премиер. Ура!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Иво

    1 1 Отговор
    Нормално е Мафията да ненавижда ПП-ДБ. За година увеличах 3 пъти пенсиите. А при марионетката им Борисов, парите на Държавата се складираха в едно Чекмедже.

    Коментиран от #46

  • 45 Доротея

    1 0 Отговор
    Формално всичко е честно! Купуването на гласове ще е по спокойно, отколкото при някои по вироглави министри, никой няма да спира купения и контролиран вот, но най важното - самоконтрола при администрацията и електората, селския електорат и в малкия градец, ще бъде на необходимото ниво! И последната камериелка - хигиенистка ще се съобразява и много внимава, да не влезе в конфликт с настоящите бъдещи управляващи !
  • 46 сигнализатор

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Иво":

    нима има още лумпени и простаци като теб дето да вярват на тая цялата клика, верно си заслужавате това което са ви приготвили от посолството, нищо то идва и няма да те питат......за кой си гласувал!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове