Last news in Fakti

13 Април, 2024 07:27 1 521 11

Николай Свинаров: Шенген и еврозоната ще злепоставят интересите на голяма част от незаконно забогателите

  • николай свинаров-
  • шенген-
  • еврозона

Малко политици стават ченгета, но много ченгета стават политици, заяви бившият министър на отбраната

Очакваме хора, които нямат интерес да влезем в Шенген по суша, да ни вкарат в Шенген, хора, които нямат интерес да приемем еврото, да работят за неговото приемане.

Това каза в предаването "РадиоТочка" Николай Свинаров, министър на отбраната 2001 - 2005 г. и бивш председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност.

"Всичко е въпрос на интереси. И Шенген, и еврозоната ще злепоставят интересите на голяма част от незаконно забогателите".

По думите му сме изправени пред хипотеза, в която личните интереси, погубвайки най-напред партийните редици, където се защитават тези интереси, погубват и интересите на държавата ни:

"Продължаваме да живеем в един свят, в който при липсващи факти всички си правим изводи. Те няма как да бъдат точни и правилни. Така е и със скандала в митниците. Ако попитате запознатите, защото незапознатите няма защо да ги питате, какво знаят за случая, общо взето ще ви кажат - нищо. ... Знаем, че има някакви нарушения, че контролирано се изнася незаконно информация от проведени следствени действия, знаем, че дори се твърди, че се вадят записи и протоколи от разпит на анонимни и защитени свидетели, което не е едно и също, но и в двата случая е еднакво нарушение на Наказателно-процесуални кодекс".

Според Свинаров "малко политици стават ченгета, но много ченгета стават политици, така че да се прави тази разлика е много трудно":

"Трябва да видим от действащите юристи в парламента колко са завършили университетско право и колко са завършили школата в Симеоново. Там се получава и друг вид възпитание, освен образованието, което е обвързано с дейността на службите. Тази школа на МВР затова е създадена. Тя получи правоспособност с другите правни факултети, но това не означава, че готвените там кадри имат свободата на мисълта като свободни юристи - те са обременени от системата, в която са учили".

Николай Свинаров коментира, че в момента ДПС е във фаза, в която не знаем кой управлява:

"Знаем, че имат един почетен председател, който уж командва всичко, но никой не го е виждал и не знае той какво казва. Четем някакви съобщения, но аз съм мнителен и не знам кой ги е писал тези съобщения".

Всички политически формации имат нужда от подмладяване с идеи, задачи и цели, смята той и подчерта, че без това няма как да се очакват добри резултати.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо ви Курти от село пиперково

    15 0 Отговор
    И най-вече,лицето Бойко Методиев БорисоФ

    Коментиран от #3

  • 2 Баба Кина

    9 1 Отговор
    Розово беемвенце на лилави лунички.....
  • 3 Така е

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо ви Курти от село пиперково":

    лицето БМБ е вредно за държавата !
  • 4 ХАХАХА

    13 1 Отговор
    То там в Ченген а всички са законно забогатели и продължават законно да богатеят ! ХАХАХА
  • 5 Законни

    13 2 Отговор
    са "онези", които промениха Законите за обръчите им от фирми. Каква ми е ползата от капков Шенген, че не се сещам, може би осъдените мигранти, от които някой ще спечели над 2 милиарда евро, чисто след разходи. Каква ми е ползата от Шенген, когато Западът строи сухопътни граници? Докога провалите ще се пропагандират ка "успехи". Спестили ми 2 минути на летището, а при някои полети нищо не са спестили. Какво ми е ползата от еврозоната Инфлацията. Или отнемането на правото ми да оперирам със сигурни валути, долари, франкове, лири. Национализация на депозити. Ползата е за политици да тегрят милиарди заеми без Валутен Борд. Банкери падат банкови резерви. И няколко фирми на властта, от превалутиране. За останалите 6 милиона българи ще е АД. Неприели евро: Швейцария, Швеция, Исландия, Норвегия, Дания, Чехия, Унгария, Полша, Румъния. Британия след горчив опит ERMI, "черната сряда" вдигане лихви от Германия, със специално писмено споразумение запази британската лира. Трудно е да излъжеш империя.
  • 6 Публична тайна

    5 2 Отговор
    е къде са българските милиардери, ограбили банките, в ЮАР. Къде са ограбените според Магнитски и поправка Рико над 200 милиарда долара изнесени от България, в офшорки. Южна Америка, Африка, Близък Изток, Азия. Не ви ли е срам да наричате обикновените българи "косвено престъпници". Докато истинските престъпници още преди2 г. изнесоха ограбеното в офшорки.
  • 7 Точен

    9 1 Отговор
    Свинарчето е заканно забогатял с политически и финансови афери.
  • 8 Щели да се

    1 2 Отговор
    Компрометират интересите на…!!!!
    И с претенции, че е учил! А български не знае!
  • 9 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Може би е точен! Интересите на незаконно забогателите отдавна са узаконени някъде по света.,,България дали ще е в Шенген или не, изобщо не ги интересува.
    Истината е , че интересите на "законно" забогателите и забогатяващите ще бъдат облагодетелствувани ! Те ще могат още "по-законно" да разсеят "законните " пари по европейските банки и да ги изперат без прах за пране !!Да му мисли все още живия "строител на социализЪма и комунизЪма" , как ще преживява с по 300-400 евро на месец !! Щастливи ще са тези , които преди двадесетина години бяха прокудени от същите тези политици, оставяйки ги на улицата без препитание - за тях и семействата им .
    Още по-странно за мен е, как работещи на ниски заплати в момента ще забогатеят, ще създадат семейства, ще строят "нова" България ?? Как някой, освен завършил в Харвард, ще се завърне в Родината и ще работи за жълти евроцентове !?Защото РБ не е само държавни служители и компютърни специалисти, които дори не се сеещат, че има и производители на материални блага.........Навярно или има още за усвояване от грозния комунизЪм , или са уверени в създадените от тях правила за "законно" забогатяване !!

    Коментиран от #11

  • 10 Сигурно за това не се знае

    0 0 Отговор
    Сигурно за това не се знае дали въобще ще влезем в ЕС.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове