Last news in Fakti

14 Април, 2024 11:35 826 18

Иван Ченчев: Препотвърждавам поканата към всички бивши членове на БСП да се върнат в партията

  • бсп-
  • обединение в лявото

Знамето на Ваня Григорова в кампанията беше София, изведнъж сега щяла да води листа за Европейския парламент, може би паралелно и за българския, посочи депутатът

Иван Ченчев: Препотвърждавам поканата към всички бивши членове на БСП да се върнат в партията - 1

„Случващото се между Иран и Израел е повече от тревожно. Регионът там в момента е такъв, че нито един гражданин на света не би бил спокоен какво ще се случва там в следващите часове, дни и месеци. За съжаление, опасенията, че войната в Газа ще има и други последици, се случват.“

Такъв коментар направи заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Иван Ченчев в ефира на Euronews Bulgaria за нападението на Иран над Израел.

Коментирайки провелия се вчера Национален съвет на БСП, Ченчев обърна внимание на препотвърдената покана към бивши членове на партията да се върнат в нея.

„Ние протягаме ръка, защото виждате какво се случва в света, в Европа и най- вече в България – ние трябва да сме силни вляво. Затова на 1 май правим среща с над 25 партии и повече от 20 организации от левия и патриотичния спектър. България има нужда от това“, каза социалистът.

По думите му в бурни времена БСП е показала, че е постоянно готова за избори, както и това, че партията има последователна позиция и не участва в задкулисни договорки и сглобки.

„Считаме, че това, което се случва в България, особено през последните 9 месеца, по никакъв начин не допринася за по-добрия живот на българите“, подчерта народният представител от БСП.

„Доколкото си спомням, знамето на Ваня Григорова в кампанията беше София. Тя обяви, че нея не я интересували европейските избори. Изведнъж сега щяла да води листа за Европейския парламент, може би, паралелно и за българския“, коментира Иван Ченчев в отговор на журналистически въпрос по темата.

Във връзка с европейските избори, той заяви, че БСП ще представи листа с подготвени лица, в която ще има и приятни изненади, както и много млади хора.

„Евродепутатите на БСП бяха избрани с гласовете на БСП, но решиха в ЕП да споделят други политики и да не зачитат нито решенията на партията, нито нейните членове. Самият факт, че от пет човека, само един е дал отчет за своята дейност – а по устав трябва да се даде писмен отчет за работата на групата. Явно тези хора имат самостоятелни цели, различни от тези на БСП, но когато им трябва партията, започват да обясняват по телевизиите как трябва да получават номинации“, коментира още социалистът.

В отговор на въпрос дали ще бъде избрано правителство след изборите, Иван Ченчев отговори така: „Трябва да има програмен кабинет с надпартиен състав, който да изпълнява определени цели с определени срокове, за да има някаква стабилност в България и да не гледаме това, на което се нагледахме досега. Има такива достойни хора в България, които с родолюбивото си чувство, да свършат достатъчно работа, за да излезе страната поне от политическата криза, в която се намира.“


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бегай бе

    8 5 Отговор
    Делаверата за вас. За БСПНинова не гласувам.
  • 2 Българка

    9 2 Отговор
    И към Гергов ли е призива за връщане в БСП?
  • 3 ха-ха

    9 5 Отговор
    Късно е либе за китка. Тоя мач се играе от 1989г. Нинова превзе власта и принуди разумните да напуснат или ги изгони ,а сега ги кани като вижда,че няма кой да гласува за БСП. Може и да има обединение ,но БСП няма да в него. Аз така мисля.
  • 4 И дружно

    9 4 Отговор
    към Москва !
  • 5 Викаш

    6 5 Отговор
    Нов бардак, ша прайм, със стари КоБри, а.???
  • 6 Ами

    8 3 Отговор
    ако Божков и тях купи , както тримата от Израждането ?
  • 7 Айвар

    7 4 Отговор
    Абе Ченчев ,защо остави спортната журналистика и се хвана с политиката ,че и с БСП.Срам ме е от теб.Срам си за ЦСКА.

    Коментиран от #11

  • 8 Божанков

    5 2 Отговор
    Ще го вземете ли?
  • 9 Име

    5 2 Отговор
    Според теб - през тези години - как сме оцелели. Никога не напускам партия, аз обаче дружелюбно съм с други идейни противници - доколкото това е един спортен терен, нищо лично и нищо - дето да сее омраза.

    Единоначалието - Корнелия Нинова ни преведе през "ада" - ние запазихме "живеца" на модерното добродушие, хората станаха зли - но има начин да станат и учтиви.

    Когато стане, един вид - да сме добри и без агресия - не е казано днеска.
  • 10 Зевзек

    6 6 Отговор
    Гласовете на червените бабички не стигат за да има 2 партии. Или всички бивши комунисти се обединяват в една партия или изхвърчат от бг и евро парламентите.

    Ало БСП поне сложете нови млади лица за депутани.
  • 11 Зевзек

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Айвар":

    Струва ми се, че са прекалено много на глава от населението и депутатите, и спортните "журналисти", и другите "журналисти", и политолози, и социолози ...
  • 12 ВеЦе

    7 3 Отговор
    Това с 25.... хиляди партийни не е ли сглобка... само, за да можете да минете 4% !!!
  • 13 Нещастници сме ние

    6 1 Отговор
    Поканата важи ли за тиквата?
  • 14 Диана

    6 4 Отговор
    Както винаги манипулатори и лъжци - какво вярно има в това, че ако "левите" /тоталитаристите!/ у нас се били обединели щяло да се случи нещо добро на света или /не дай си боже!/ на България..Ние знаем колко добро донесоха на България тези "леви" у нас най-добре, да не говорим пък какво добро можело да донесе обединението им за Света - нищо друго освен увеличаването на овчето стадо по света, значи...Тези хора трябва да забравят за политиката изобщо - те четат политиката както дяволът чете Евангелието! Направо са си дяволско творение алчни за материални блага, власт, "циркове и театри"...Колкото повече разобличаваме мръсотиите им, толкова повече се натискат, обединяват, озлобяват...Докато не ги махнем от политиката ще има да си патим, явно...Според мен, днес всеки трябва да направи всичко, което може за да изчезне БСП от политическия ни хоризонт. Друго нещо, което можем да направим е да не ги допускаме до медийното пространство, при всяко тяхно явяване там да бъдат безкомпромисно и детайлно разобличавани - лъжите им не са част от Демокрацията, а остатък от Тоталитаризма! Може би трябва да почнем и да ги съдим за всичките им постоянни лъжи и мръсотии, с които ни заливат в Европейския Съд /българската съдебна система е в ръцете на БСП/...Наистина ще се излагаме много с тези хора по света, но още повече се излагаме с тези хора непобутнати у нас, според мен...
  • 15 Иван

    4 0 Отговор
    Може пък да им дошъл акъла в главата и да не искат в БСП.
  • 16 Ако беше толкова хубаво в БСП

    5 0 Отговор
    Ако беше толкова хубаво в БСП тези нямаше да бягат бе, Ченчев. Ще останете ти, Корнела и чистачката. Даже за последната не е много сигурно.
  • 17 Със стари

    0 0 Отговор
    Ку.....ви нов бардак не става
  • 18 РЕД И ХАОС

    0 1 Отговор
    Бащата на Волгин е от ДС и придворен поет на Живков. Баща му работи още от 1960те в БНР, а Пешо Волгин участва в радио пиеси като пионер. И бащата и синът са с името Петър Волгин. ПОЛКОВНИК ВАНДОВ Е ДЯДО НА АСЕН ВАСИЛЕВ. Бе в правителството на Райков – син на друг офицер от ДС. БКП управлява 40 години чрез Москва и в името на Маркс и Ленин. И ще направи още 40 години управление чрез Вашингтон в името на Айн Ранд и Милтън Фридман. Сега К в името е капиталистическа. Волгин работи за полковникът от ДС - Андрей Райчев. А. Райчев работи за БКП. Райчев нарече дядовците и бабите, хората работещи през времето на НРБ - социализмът, че са мързеливи. Вашите дядовци и баби, били мързеливи, съгласни ли сте? Дачков също е антикомунист като Путин и Райчев. ЦИОННИССТИ!! Който не говори за Алън Дълес и Макиавели, не е опозиция, а е актьор на статуквото, прави се на опозиция, като полковник Марков и Костадинов. ВСИЧКИ ОТ РАДИОТО СА ЕВРЕИ ОТ ЖИВКОВАТА НОМЕНКЛАТУРА. ВСИЧКИ ЖУРНАЛИСТИ И ПОЛИТИЦИ СА ЕВРЕИ ОТ ЖИВКОВАТА НОМЕНКЛАТУРА. Обажданията на слушатели по радиото и всички телевизии, са от агенти на ДС. Волгин знае, че е така. Линията на БКП след 1989г. е да има фашизъм и дясно..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове