Last news in Fakti

14 Април, 2024 19:55 2 634 54

Севда Шишманова: Преживях една особена нощ, с особен поглед към нападението на Иран срещу Израел

  • израел-
  • дронове

Преживях цялата тази преса, която бе упражнена върху живеещите в Израел, каза журналистката

Севда Шишманова: Преживях една особена нощ, с особен поглед към нападението на Иран срещу Израел - 1

Атаката от нощта на събота срещу неделя не е атака, организирана за няколко дни - тя е добре планирана. Това каза в студиото на bTV журналистът и режисьор Севда Шишманова за наказателната акция на Иран срещу Израел.

„В момента трябваше да съм в Израел, но събитията отмениха полета ми. Преживях една особена нощ, с особен поглед към всичко, което се случи – нападението на Иран срещу Израел. Бях като в емоционална капсула, защото полетът ми беше отменен чак в 4 часа призори“, разказа тя.

Според нея усещането е било неописуемо, защото в реално време е проследила тази атака, преброявала е всеки дрон и е преживяла „цялата тази преса, която е упражнена върху живеещите в Израел“.

„В самото начало коментарите бяха, че Иран ще внимава и дори да отговори – това ще е по-скоро символично. Даваше се пример с унищожаването на ръководителя на силите „Кудс“ преди години в Ирак, когато ответният удар беше срещу една американска база и без жертви. Предполагаше се, че ще отвлекат кораб или ще имат някаква символична реакция“, каза още тя.

Според журналистката това, което светът видя в нощта на събота срещу неделя, не е нещо, което е планирано в рамките на няколко дни.

„Това беше атака със 170 дрона и 150 крилати и балистични ракети. Това беше атака, координирана с „Хизбула“. Иран сякаш седеше в сянката на това, което се случваше досега“, уточни тя.

Севда Шишманова коментира още, че вероятно зад атаката срещу Израел на 7 октомври 2023 г. седи също Иран, който работят със своите проксита „Хамас“ и „Хизбула“. Според нея Иран се позиционира по коренно различен начин в Близкия изток.

„Един от големите въпроси е какво следва. Израел каза, че ще отговори на това, но аз съм сигурна, че в цялостната стратегия за Близкия изток ще трябва да бъде намерена някаква нова платформа за установяване на взаимоотношения, която да не е краткосрочна и в същото време в нея да бъдат включени всички засегнати страни. САЩ имат опит в тайната дипломация с Иран – ако мога така да го определя.

Не съм сигурна обаче, че това ще е валидно след тази заявка, която Иран даде снощи. Те вече трябва да бъдат поканени официално на масата за преговори“, каза още Севда Шишманова.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    73 4 Отговор
    Аз пък видях една постоянно заекваща и повтаряща се Шишманова в предаването.
  • 2 другият път

    54 3 Отговор
    ще са повечко ракетките

    Коментиран от #19

  • 3 Сандо

    78 0 Отговор
    Изключително вредна патка,но пък верна на правилната линия.
  • 4 Сталин

    55 1 Отговор
    И тая ли е чуфутка

    Коментиран от #50

  • 5 Хайде

    54 0 Отговор
    седни си на г..а Севда !
  • 6 Сталин

    62 5 Отговор
    "Ако някой е атакуван от евреите,това е сигурен знак за добродетелта на този човек.Този който не е преследван от евреите и който е награждаван от тях е безполезен и опасен."

    -Йозеф Паул Гьобелс
  • 7 Сталин

    58 5 Отговор
    "Човечеството ще потъне във вечна тъмнина и ще изпадне в тъпо и примитивно състояние ,ако евреите спечелят тази война."

    Д-р.Йозеф Гьобелс

    Коментиран от #24

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 УСА боклук

    76 1 Отговор
    Севде, къзъм,
    къде беше когато Израел унищожи консулство в Сирия и уби 16 дипломати? Под юргана?

    Коментиран от #13, #18

  • 10 А на Примитивните гръцки отрепки

    33 2 Отговор
    Им дай само война и им гледай маймунското поведение ,такива олигофрени лайнарки грозни гъркини гнусни неумоти ,прокажени пропаднали умрели кучета и тъпи дебили идиоти и хомосексуални отвратителна византийци отвсякъде са
  • 11 Сталин

    47 3 Отговор
    Един милиард струва на Израел да отблъсне атаката на Иран снощи,като се има на предвид че повечето ракети на Иран са били без бойни глави по молба на Бай Дрън
  • 12 Ромейте първи

    17 4 Отговор
    Станаха известни извратени и нетолерантни цигани но нормално е това си им е в примитивната африканска кръв от тъпи орки гръцки ,толкова са грозни и прокажени пропаднали и умрели че няма накъде пълни туркофили иранофили и на китайски оборот живеят
  • 13 Сталин

    42 2 Отговор

    До коментар #9 от "УСА боклук":

    Севда беше заета на кавала на евреите да заработи шекели
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Град Козлодуй

    12 3 Отговор
    Дано Надделее Разумът

    Коментиран от #26

  • 16 Жалка пропаганда

    49 2 Отговор
    Още една слугиня на Юда. Дайте и другата гледна точка - някой, който е преживял някоя и друга нощ в Газа. Където бяха зверски избити над 28 000 деца.
  • 17 Ти си

    42 1 Отговор
    Как гледала мисирката на нападението на НАТО над Югославия? А на САЩ над Афганистан и Ирак? На Франция над Либия.......
  • 18 Свирела е

    30 2 Отговор

    До коментар #9 от "УСА боклук":

    На еврейски дюдюк
  • 19 ха ха

    3 23 Отговор

    До коментар #2 от "другият път":

    Едва ли... Иран даде на Путя 400 балистични ракетки. Няма да е много вероятно да изстреля всичко...
  • 20 Гад Зеев

    41 3 Отговор
    Иран забиха 7 хиперзвукови ракети в израелската авиобаза в пустинята Негев и я опустошиха, само да покаже на еврейските нацисти какво ги чака и колко са безпомощни. Останалите дронове и ракети , повечето стари и евтини бях кьорфишек за пред публиката и телевизиите. Краварските им господари са вцепенени в момента, защото разбраха, че всъщност Иран е изключително напреднал във военно отношение и когато реши може да унищожи както Израел така и всички краварски военни бази в района за сравнително кратко време.
  • 21 Помак

    31 1 Отговор
    Както винаги Севда мисли само за ...онуй ...няма лошо
  • 22 Червената шапчица

    34 1 Отговор
    Севда Шишманова нито е чула, нито е видяла, но коментира силно възбудена, заеквайки... ---- Най- е жалък Борисов, който се върти като пумпал и се чуди на коя страна какво да каже, че да не сбърка и господарите му да го нахокат. Браво.

    Коментиран от #28

  • 23 Анонимен

    23 0 Отговор
    Аз ,пък си спах спокойно ,и не броих дронове!
  • 24 ха ха

    8 9 Отговор

    До коментар #7 от "Сталин":

    Кажи още някойо виц, че добре ни разсмиваш!

    Коментиран от #27, #29, #44

  • 25 Само дето Иран

    29 3 Отговор
    За да не пострадат мирни жители преди 3дни предупреди за атаката и никой не изгуби живота. Щетите са основно за израелските финанси от които се изпариха над половин милиард, докато в Газа загинаха над 34 Хил доказани и изровени и поне три пъти по толкова затрупани под руините. Та хубаво е да мерим с един аршин севде
  • 26 Помак

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "Град Козлодуй":

    Няма разум друже ...вайна ще има, трета ...но няма да е стомна ...никои не иска да са самоубива
  • 27 Сталин

    27 1 Отговор

    До коментар #24 от "ха ха":

    Един евреин постъпил на работа в търговския отдел на фирма и бил много добър в работата ,но колегите му не го харесвали и се чудили как да се отърват от него без скандал.Решили да му дадат трудни задачи за работата,решили да го пратят в Англия да продава" Лади", отива евреина в Англия у след 2-3 месеца се връща с контракт за продажба на Лада в Англия,там му било лесно,Лондон е пълен с евреи и след няколко телефонни разговора евреите започват да лобират в парламента ,раздават се пари и се гласува контракт за внос на Лади в Англия.Колегите на евреина решили да му дадат още по трудна задача,пратили го Япония да продава калкулатори,там се забавил 5-6 месеца ,но се върнал с контракт за внос на калкулатори в Япония,там евреина се забавил ,тъй като в Япония няма много евреи,но след много телефонни разговори и срещи успял да намери един евреин и започват да лобират в парламента и накрая се гласува контракт за внос на калкулатори в Япония,колегите на този евреин започнали да се чудят каква по трудна задача да му дадат и решили да го пратят в Африка да продава шуби,отива евреина в Африка и са забавил една година ,и колегите му вече си мислели че са се отървали от него ,но на края на годината евреина се връща с контракт за продажба на шуби в Африка,там се е забавил по дълго тъй като в Африка има евреи ,обаче няма правителство и евреина е трябвало да организира избори,да се избере парламент и създаде правителство и да се гласува закон за контракт за внос на шуби
  • 28 Анонимен

    21 0 Отговор

    До коментар #22 от "Червената шапчица":

    Не забравяйте ,че Киру ,и Кокору също си имат господари ,нищо ,че се опитват да разбиват модела Борисов!Покрай модела Борисов вървят към разбиването на цяла Бг!Властта ,и за тях властта е най важна ,и те замайват много лапни шарани ,,видите ли ,колко много мислим за Бг ,,И аз ще съм голям патриот ,и ще мисля за Бг ,ако получавам 10бонбона заплата!
  • 29 Сталин

    21 1 Отговор

    До коментар #24 от "ха ха":

    През моите дълги години достигнах до заключението ,че един безполезен човек е Шломо(еврей); двама са адвокатска кантора и трима или повече са правителство."

    Джон Адамс -сенатор
  • 30 Червената шапчица

    30 0 Отговор
    Севда Шишманова е българска журналистка
    Роден: 2 юни 1962 г. (възраст 61 години), Разград
    Родители: Сали Шишманов, Айше Шишманова
    Милиони при Севда Шишманова! Откъде са парите
    Журналистката наследи хлебозавода на баща си в Разград
  • 31 какваеТАЯ

    24 2 Отговор
    Поредната незнайна мизирка и предател . Иран ще победи .изрел като бандинт ще загуби
  • 32 Факт

    25 3 Отговор
    Израел е най-скапаната държава за живот. Само чукари, чакъл, пясък и навсякъде цигани! Само в богатите квартали са си посадили палми и растителност.
  • 33 много емоционално

    24 1 Отговор
    и много едностранчиво. Права е Севда, че Иран са подготвяли подобна операция от много време. Като имаш в близост държава като Израел трябва винаги да бъдеш готов за отбрана или нападение. Севда дълбоко преживява нападението над Израел, което се проведе без нито една жертва. Севда удобно забравя, че операцията е в отговор на нападението на Израел над иранското посолство в Сирия, което остави 7 жертви. Севда не ни казва има ли право Израел да напада дипломатическа мисия на Иран в друга държава. Севда е от хората, на които не бива да се вярва, защото виждат само едната гледна точка и са напълно слепи за другата. Питам се дали Севда все пак ще посети Израел в следващите седмици и месеци или ще стои у нас да ни разказва какви страдалци са евреите на територията на израелската държава. Залагам на второто.
  • 34 Мандо

    21 1 Отговор
    От балкона ли е броила дроновете и ракетите ? Гледалаги де падат , стига с тези измислени новини и анимационни герои. Некви други българи пъ видели че нито енда ракета не улупила нищо , бегали са зад ракетите да видят де ша паднат .....кажете нещо за израелското военно летище от което се предполага че е извършена атаката на посолството.. май вече го няма ааа. А биби натаняхо и богоизбранния му народ нещо скърават бройката на избитите войници в газа ...един от трима в чувал . Добре че са американците да държат и еврейте на изкуствено дишане , като украинците
  • 35 ЗОРО

    18 0 Отговор
    Та какво е казала тази мисирка Шишманова?
  • 36 поредната ционистка пача

    19 1 Отговор
    тази незнам каква е и защо реве тука но да се беше сетила дс реве така когато изсраел избиваха палестинците а сега реве на умряло за няколко си ракети които дори не са се цели във мирното население ??? защо медиите винаги дават гласност само на едната страна от даден конфликт това не е независимост а точно обратното но хората не са глупави …
  • 37 беги ма

    14 2 Отговор
    "Това беше атака, координирана с „Хизбула" Ей с това направо ме убеди, че не е мисирка!? Аре беги!
  • 38 Павел Николаев

    13 0 Отговор
    Ох милата
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гошо

    16 0 Отговор
    Тази много взе да ги разбира нещата, тва да не ти е да гониш министри по приеми с манекенки
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 дано избият вси1ки в израел

    8 5 Отговор
    мръсни
  • 44 еми така е

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "ха ха":

    глупавите хора виждат реалността като виц…
  • 45 когато еврей избиват цивилни е ок

    17 1 Отговор
    но когато някой каже стига не е ок подлоги
  • 46 ха ха хаааъ

    4 11 Отговор
    Нашите "пусти московци" , вече са иранци ... 🤭😁 А иранската атака показа , че Купола работи .. Работайте братья , работайте. 👍
  • 47 Кой е по по най

    14 1 Отговор
    Севдето ме просълзи. Чакала до 4 сутринта да и отменят полета, иначе щяла да лети сред крилатите ракети? Поне схваща че Израел и САЩ трябва да се обуздаят, защото открит конфликт с Иран означава направо 3та световна.
  • 48 Опа

    16 1 Отговор
    А преживя ли подобна нощ или нощи, като евреите изтрепаха десетки хиляди невинни палестинци в т.ч. и над 15000 деца или пък като убиха над десет ирански дипломати? Не няма да отговориш щото не ти изнася. Поредната евроатлантическа подлога.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 хитлер

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    От пума и еврей е.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Перо

    4 1 Отговор
    Какво е правила мисирката там, на гости при роднини или инструктаж със специализация!
  • 53 Млин 97

    2 0 Отговор
    Севда Салиева Шишманова нали сега произвежда солети, каква журналистика какви пет лева.да си гледа там хрус хруса и да не се обажда много.
  • 54 Тая

    0 0 Отговор
    Вчера невероятни истории разказа, направо фантастика без граници... Нито един факт не представи, нищо общо с реалността.. Пропагандата си върви.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове