Last news in Fakti

15 Април, 2024 18:33 1 969 36

Президентът на КТ „Подкрепа”: Увеличението на заплатите ме притеснява

  • димитър манолов-
  • увеличаване-
  • заплати

„Тези, които дават такива пари, имат план как да ни ги вземат”, каза Димитър Манолов

Президентът на КТ „Подкрепа”: Увеличението на заплатите ме притеснява - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Покачването на цените в България е все по-малко и през март се е върнало до нивата от юли 2021 година. Това показват данните на Националната статистика, които бяха обявени днес.

„Това донякъде е добра новина. Но, от друга страна, трябва да кажа това, което ме притеснява от години. Тази година имаше увеличение на заплати и колкото парадоксално да звучи - мен ме притесняват тези увеличения. Защото тези, които дават такива пари изпреварващо, най-често имат план как да ни ги вземат с горница. Това няма как да не ме притеснява”, заяви президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов.

Това, че увеличението на цените се е върнало на нивото от 2021 г., далеч не значи, че цените са се върнали на същото ниво. Това значи, че растат толкова бързо, колкото тогава, което сигурно има някакъв смисъл извън България. Защото ние много малко влияем на този процес. Нашата инфлация, в огромната си част, е най-вече вносна”, обясни той.

Според него има възможност цените на електро и топлоенергията да се вдигнат от 1 юли. „Политиците вече започват да ни подготвят, че парите във Фонд енергийна сигурност ги няма. Средствата, с които трябва да бъдат компенсирани дружествата, ако ги няма, тази разлика кой ще я поеме?”, попита той и изрази опасения, че може да стигнем до ситуацията да плащаме ток на такава цена, на каквато ще го купуват електроразпределителните дружества.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    16 2 Отговор
    При 5лв/л А95 положението със заплатите си идва в рамките на нормалното.

    Коментиран от #17

  • 2 А не

    39 0 Отговор
    те притеснява , че хората гърбят и за теб , а си им като воденичен камък ! От две майки бозаеш и срама нямаш !

    Коментиран от #4, #28

  • 3 Тоз кърлеж

    38 1 Отговор
    Къде живее??? Кой цени са се върнали на нива 2021г.,че не схванах....
  • 4 депутат

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "А не":

    Вярно е и тоя бозае, като мен от много майки !
  • 5 Оцъклил

    29 0 Отговор
    се от алчност , цял живот на държавна хранилка !
  • 6 МЪРШШШШШ

    14 1 Отговор
    БЕ!!!
  • 7 И тоя го чака бай

    11 0 Отговор
    Ставри диригента за хорово пеене…
  • 8 Шиши

    17 0 Отговор
    Тоя пичага колко риба и вино плюска на месец за сметка на ПОДКРЕПА,вие не мога го стигнете и със SU-57....
  • 9 Изкривяват

    16 0 Отговор
    данните за "цифровото евро". Ще кажат ето бюджетните заплати стигнаха 6 хилядарки, а че са взети от преки и косвени данъци на българите, не им дреме. Разходите на един човек само за 2.5 години се увеличиха със 1165 лева, без разходи и данъци кола и мед. услуги, непредвидени ремонти. Смятайте каква е истинската инфлация. Цялото това безумие започна от ГЕРБ, ЕRMII 30% инфлация и борса газ. Продължи при Сглобка и служебни кабинети. Сакралната дата е 30 януари 2020 г. НФСБ, Воля, ГЕРБ, ДПС, БСП. едните по-хард евроатлантици, другите по-меки. Но лапат дружно от фондове, концесии, фото, перки, земя, енергетика, строителни балони, транспорт, мини, злато, аптеки, бензиностанции, зеленчувови борси, вериги магазини, частни ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове, митници, всичко е техни обръчи от фирми.

    Коментиран от #22, #29

  • 10 Мен ме

    14 0 Отговор
    притеснява, че си некадърен синдикалист.
  • 11 ХаХаХа

    11 2 Отговор
    Комунистите като раздаваха куфарчетата на свои хора да стават капиталисти не забравиха и да назначат синдикати, които да са им подчинени и да защитават интересите на новобогаташите
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 инж. Ганчо Илков

    6 0 Отговор
    Лидерите на Българските Синдикати са се Позиционирали в Администрацията на НОИ и се Издържат от Бюджета. Имат Внедрени Профсъюзни Председатели в Крупни за България Производствени Фирми, чрез които Осигуряват Организирането на Националните Протести. Тези Протести са по-близко по Характера си до Рекет срещу Правителството. Няма Профсъюзен членски Внос, няма Реални Профсъюзи Членове. Смятат, но не променят Статистическата Издръжка на Българина. Защо не Реагират срещу Неизплащането на Дивиденти от Фирмите на Приватизационните Фондове (Боновите Книжки, Акциите в Главния Депозитар)? Настояваха, Протестираха и Правителството Увеличи с Пъти Учителските Заплати. Станаха ли Учениците по - грамотни? Пълнолетното Поколение напуска България. Къде, освен в България Минималната Работна Заплата е 2,5 €/час? Какво става с Демографския Проблем? Сивата Икономика, Корупцията и Олигархията се Прикриват с Дейноста на Синдикатите.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бийк

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Ционисте де го видя този А95 по 5 лв
    В събота заредих за 2,64

    Коментиран от #23

  • 18 Трак

    6 0 Отговор
    А мен ме притеснява робовладелческата безконтролна алчност безскрупоност кражба олигопола олигаргията ОПГ без държавен контрол и на това хората да работят за жълти стотинки докато ги има такива кърлежи корумпирани като теб от същата тази ОПГ
  • 19 Българин

    8 2 Отговор
    ТОЗИ ИНДИВИД Е ПЪРВИЯТ ВОДАЧ НА ПРОФСЪЮЗ, КОЙТО СЕ ПРИТЕСНЯВА ОТ ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ НА РАБОТЕЩИТЕ!!! С Р А М. И
    П О З ОР!!! НИМА ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛЯВАТ ЗАПЛАТИТЕ, ЗА ДА СИ ДОВОЛЕН ТЪР.ЛЪК?

    Коментиран от #33, #34

  • 20 То на теб

    2 1 Отговор
    не може да ти се угоди. Като не дават - що не дават, а като ти дават ......коментарът по-горе. Май е важно Кой ти ги дава?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дон Отворко

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Изкривяват":

    Цър.вул, знаеш ли какво е ERMII, че коментираш?
    Имаш мозък на еуглена!
  • 23 оня с коня

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Бийк":

    А ти направи ли предложение НА СЛУЖИТЕЛИТЕ в Бензостанцията да ти разрешат да платиш Горивото вместо по 2,64лв/литър по 5,00лв?Явно не си,затова и ще зареждаш на Конвенционални цени като "Обикновен човек от народа".

    Коментиран от #25

  • 24 Малко крайно решение

    2 0 Отговор
    Например учените в БАН заслужават, но с по 300 и 400 лв и повече увеличение само за титли, и отделно на заплатите , е прекалено, трудът един път се пише все пак, доста необмислено... да не говорим за прецаканите пенсионери
  • 25 Бийк

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "оня с коня":

    Нищо не разбрах....
  • 26 Факти

    4 0 Отговор
    Ей, мушморок!! Такива като тебе, им трябва по една лопата, да видят как се изкарват пари!Заплатите в бг. са толко смешно ниски, че никой не иска да работи! Но на Вас, така Ви изнася!
  • 27 Митьоооо , Митьо

    1 0 Отговор
    Защо със ония Пачо Димитров, изоставихте енергетиката, която започна вече своя крах?! Нагушкахте се с пари и сега вече загърбихте хората! Бъдете поне за един миг истински мъже , и кажете истината за заговора да се унищожи България!
  • 28 Мима

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "А не":

    Прав си, тоя нагл.яр Манолов, подлога на ББ и ши ши, от 20 години на тая синекурна длъжност, където папка по 5-6 000 на месец на гърба на работещине и техния членски внос. Няма срама, готви се да остане, защото има шанс мут рата пак да е на власт с ДПС..Ей, тия фалшиви синдикати, как не го свалиха , бе, същия е и на КНСБ, по 18- 20 години на тая фалшива длъжност..
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ОТ Цървулът

    0 0 Отговор
    Аз цървулът, не знам какво е банков механизъм, не знам и за ERMI, не знам и за "черната сряда", вслествие на която по-късно Великобритания подписа специална клауза за запазване на валутната си единица. Цървул съм и не се срамувам от този факт. Мога да стигна и до по-рано, но ще уморя аудиторията. Малко цитатче от 2018 г. от заместник-гуверньорът на Чешката национална банка Моймир Хампл нарече условията на ERM II за България „унизителни“. Нито едно правителство с поне малко достойнство не би могло да приеме тези условия“.
  • 31 Този

    2 0 Отговор
    А Защо Увеличихте Минималната Работна Заплата ????????????????????????????
  • 32 Не ВИ прави

    1 0 Отговор
    ЧЕСТ ,факти да блокирате / триете и манипулира те коментарите . Просто ГИ махнете 👋
  • 33 Гешо

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Погрешно слагаш в кюпа и ПП. Тия измислени синдикати от 16-17 години са хора на Б Б и Пеев.ския, те направиха схемите с тях, а Пе.тков преди 1 година яко беше критикувал точно Манолов .Да си чул това ле ке да е казал нещо срещу ББ?? Не слагай ПП наравно с дългогодишните крадци- те това целят сега: омаскаряване на ПП, за да ги приравнят на себе си, престъпниците. А такива като теб им помагат в калната битка! Осъзнайте са, бе, заблу.дени хора! Този е част от престъпното ста тукво!
  • 34 Мъжът

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Хаха, така е, тоя е пълен нонсенз, ама нали го устройва да се подлага на работодателите, защото и оттам цуца, за да мълчи...в същоно време винаги скача срещу решения на бившето правителство- на ПП..ми шка подла и продажна!
  • 35 Тодов Славков - Циганин Яшарски

    2 0 Отговор
    Синдикалистът на хранилката се появи.
  • 36 Ми да беше

    2 0 Отговор
    Митко го казал на професорът Денков. Кабинетът прие ПМС за повишение на заплатите със задна дата 01.01.2024г и чиновниците се облажиха. 270 милиона лева ей тъй отидоха. Но за пенсионерите пари за добавка на всички пенсионери няма, нали? Сега и на Армията с 30% вдигане на заплатите от 01.01.024г. Пари се намериха. Това е положението.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове