Last news in Fakti

16 Април, 2024 05:41 1 142 8

Росен Христов: Защо няма комисия, която да разследва "Топлофикация София"?

  • росен христов-
  • боташ-
  • газ-
  • топлофикация-
  • русия

Очевидно внасяме газ от Русия чрез посредници, това не може да се търпи повече, заяви бившият енергиен министър

Росен Христов: Защо няма комисия, която да разследва "Топлофикация София"? - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Росен Христов заплашва да съди държавата за обвиненията за договора с "Боташ".

"Това зависи от действията на държавата, не съм виждал официалния доклад, не е приет, там са едни лъжливи и манипулативни твърдения, написани от хора, които са депутати без никакъв опит в енергетиката. Те отказаха да използват специалисти за анализите, въпреки моите призиви. Това е един изцяло политически доклад, атакуват стратегически важен за страната договор и атакуват мен. Крайно време е някой да направи нещо срещу това - този парламент узурпира съдебната власт, узурпира изпълнителната власт, той стана следствие, водят разпити, дават присъди", каза бившият енергиен министър в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му това не може да се търпи повече.

"Хора като мен, които имат капацитета да се борят, знаят как и имат необходимите ресурси, трябва да го направят, досега избягвах такива конфронтации, защото това вреди и на имиджа на страната. Той толкова е увреден повече, че няма накъде повече. Това, което се говори в медиите, че този договор бил пагубен за страната и стотици милиони щели да заминат, са манипулации и измишльотини", допълни Христов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че договорът е абсолютно нормален и стандартен за индустрията.

"Цената е оценена като пазарна, не знам кой казва, че договорът е надценен и т.н. Идеята беше България да се снабдява с неруски газ, ако ние не ползваме терминала в Гърция, който все още не е готов, и терминала в Турция - то такъв газ идва в България? Очевидно от Русия. Те върнаха тенденцията с посредниците. Абсолютно всички държави са казали, че искат да си намалят зависимостта от Русия", коментира още Росен Христов.

Бившият енергиен министър е категоричен, че този договор върши идеална работа за тези, които са противници на президента и се дава преимущество на посредниците.

"Защо няма комисия, която да разследва "Топлофикация София"? Защо не се разследва какво се случва с ПВУ? Причината е политическа атака, облагодетелстване на посредниците и скриване на истинските проблемите - ПВУ за 8 млрд., оборудване в "Белене" за 2,5 млрд. Как така няма комисии за милиарди, а има комисии за милиони?", попита той, като припомни, че договорът беше подписан публично и неговият подпис не е върху него.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изрита

    13 5 Отговор
    го италианската фирма , за която работеше в Москва за "лоялност" , изхвърли го друга за далавери в Нидерландия - в България го възнаградиха с постове и той направи куп врътки в неин ущърб ! Ей тоя !

    Коментиран от #3

  • 2 Егати у н а г л е ц а

    8 6 Отговор
    Егати у н а г л е ц а нагъл.
  • 3 Ами

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Изрита":

    Като е толкова грешен,да го осъдят.Ама май някой хора само лаят по медиите.
  • 4 При нулево

    9 0 Отговор
    потребление и хоризонтална инсталация в апартаментите, право на индивидуален отказ. Не може може неползващите топлоенергия за една една вертикална тръба в коридор да плащат огромни суми. Който ползва да си плаща, щяли да плащат по хиляда лева на месец, а ползващи климатици как плащат по 700 лв на месец.. Никой с нищо, на никого не е длъжен Там е грабежът. Винаги ако ви дължат пари, искайте да ви ги върнат, тогава има данъчно събитие, ако са спестили ДДС към хазната, според слухове. Василев беше намалил ДДС на 9% топлоенергия. За жалост, отново скочи. И нямат да замръзнат тръбите за топла вода, защото тя циркулира постоянно, както се опитват да ни убедят топлофикаторите.
  • 5 Никой не пише и не говори, нито комисия

    13 1 Отговор
    За Топлофикация Софоя??
  • 6 Нафталинка

    7 1 Отговор
    От къде са тези огромни загуби на топлофикация софия никой от потребителите ли не си плаща месечните такси нали осъдиха шефа на топлофикация за незаконен строеж на сауна други злоупотреби нямало затова съм на мнение ,че няма съдебна система това са висшисти които са назначени на издръжка на гърба на българския народ

    Коментиран от #7

  • 7 лечение

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Нафталинка":

    Предлагам
    1.Тези милиона лева, с които държавата е ощетена да се удържат от заплатите на работещите в Топлофикация и от банковите сметки на бившия директор В.Димитров. След което, да се предоставят на пламенния народен трибун, г-н Кърлев за разпределение между потребителите под надзора на бившия министър Петър Димитров
    2. Относно офис-оборудването. В "Топлофикация София" да се разреши закупуването и ползуването само на столове тип-дървен кухненски, по-възможност втора употреба. Доставките им да се реализират чрез съответното провеждане на търгове по Закона за обществените поръчки и контролират от Агенцията за държавна финансова инспекция, МВФ, ЕБВР, БНБ и журналистите.
    3. Никакво пиене на мин. вода закупувана с парите на абонатите. Само чешмяна и то с определен лимит разрешен от Агенцията за държавна финансова инспекция.
    4. Ходенето на море на директорите от ТС да се забрани.
    5.След като /„джакузито”/всъщност, служебната вана от мазето на управлението е иззета, да се изземат и мивките и тоалетните чинии и предоставят на разположение на Агенцията за държавна финансова инспекция. За задоволяване на хигиенните нужди на колектива на ТС да се закупят легни тип "Пласт-хим".
    6. Никакви захарни изделия.Захарта води до диабет. Деловите гости и партньори от България и чужбина да се черпят само при необходимост, само с курабийки приготвени от роднините на директора.
    7. За фирмени подаръци да се използуват бракуваните тръби от ремонтите, като се изработя
  • 8 Аха

    0 0 Отговор
    Сега ли се сети да предлагаш, бе, ухилен? Що не я разследва като министър?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове