Last news in Fakti

16 Април, 2024 16:55 1 611 26

Никола Минчев: Да се номинира зам.-председател на ГЕРБ за нов външен министър е сериозен ход

  • никола минчев-
  • мартин божанов-
  • даниел митов

Попитан дали смята, че Бойко Борисов е поискал назначението, Минчев отговори, че "той го е казал през деня преди това, но самия факт, че наистина се номинира за нов външен министър заместник-председател на ГЕРБ е сериозен ход"

Никола Минчев: Да се номинира зам.-председател на ГЕРБ за нов външен министър е сериозен ход - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Изненадващо е една седмица след съставянето на кабинета да се правят предложения за промени от министър-председателя, каза депутатът от "Продължаваме промяната- Демократична България" Никола Минчев пред журналисти в парламента. Той коментира темата след края на заседанието на временната комисия за изясняване на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, съобщи novini.bg.

Вчера служебният министър-председател Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложение до президента Румен Радев, Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. В мотивите за персоналната промяна служебният премиер посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите, от друга.

Никола Минчев отбеляза, че предложеното ново име е заместник-председател на ГЕРБ. Доста силно политическо предложение, изтъкна депутатът.

Попитан дали смята, че Бойко Борисов е поискал назначението, Минчев отговори, че "той го е казал през деня преди това, но самия факт, че наистина се номинира за нов външен министър заместник-председател на ГЕРБ е сериозен ход".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    24 5 Отговор
    Те къдравата Сю не го номинират ГЕРБ, а Посолството.
  • 2 ПП Е.ДА ЛИТ Е

    31 8 Отговор
    Опрахте Тиквата сега ревете
  • 3 Българин

    28 5 Отговор
    И този се прави на опозиция на ГЕРБ; щяха да вкарват Борисов в затвора, а са заедно. Политическият театър у нас отдавна е надминал всяка отвратителност.
  • 4 Сериозна

    16 5 Отговор
    зависимост между Боко и Главчев , грозни далавери и планове , пълна безотговорност и напрежение , а ужасиите тепърва предстоят - пагубни за България и за гражданите ! Но на тях не им пука , както винаги до сега !

    Коментиран от #19

  • 5 УРА, УРА

    21 3 Отговор
    Сега ще видите как Боко и дебелия ще ви друсат, защото се отметнахте от политиката си да воювате срещу статуквото и мафията. Проблемът ви е, че и хората предадохте и вече не ви вярват.
  • 6 ТаУмВзе

    11 4 Отговор
    Пудели на мутропитека и канадчето да искаш! Са се делка Пак, кой Колко да Краде и какви Кредити да се теглят по темата де.
  • 7 Майорс

    20 4 Отговор
    Мамин Кольо , а вие не правихте ли същото? Тс вие назначихте охранителя на просто Киро за зам. министър на МВР, в последния момент сменихте шефа нс “Митници” о тя се оказа забъркана в скандал! А това че искахте овладяване на службите и цялата власт в страната?
  • 8 Стига сте

    14 4 Отговор
    се правили на жертви. Приехте дружно антинационалното законодателство в НС, вкарахте България в последната национална катастрофа. Един закон, един който да защити българите не оставихте недпроменен. Нарочно променихте варварски Конституцията, за да обслужите господарите си от ЕЦБ, СЗО и ваксините на Лайен ЗДРАВЕН ГЕНОЦИД. Инфлацията е Чудовищна. Купуване на държавни чиновници с 300% увеличение заплати от нашите данъци. Борса ток. Предстоят СЗО, лекарствена политика ЕС и два регламента здравни ЕС4. Унищожихте български лев. Забранихте референдуми. Капковият ви Шенген е провал. Дигитализирате насила хората и увеличавате безработица. Закрихте държавна ТЕЦ2. Осъдени мигранти., Цифрово евро и национализация на депозити. Всичките в НС. С изключение на една партия, може би гласувахте като партизани. Заробихте ни със 60 милиарда лева един реактор Козлодуй. Безобразие ПВУ. Десетки милиарди заеми.

    Коментиран от #12

  • 9 нннн

    18 2 Отговор
    ППДБ от неумност дадоха властта на ГЕРБ, и сега реват. Знаех, че главата на Пинокио е дървена, но сега разбрах и че е съвсем куха. Главите на другарчетата му - също.
  • 10 Безобразие

    12 2 Отговор
    Още мини, 2 нови Концесии злато, фото, перки, ветрогенератори в Черно море, унищожаване на туризъм. Неподходящо гориво Козлодуй, скъсяващо живот на реактори, и неприбиране ОЯГ. Драстично поскъпване на консумативи и местни данъци и такси. Паспорти увеличение, такса смет предстои. Спрете се, хората изнемотват. Спад индустриално производство, откъде ги вадите тези растежи незнам. Унищожавате земята на България. Промяна статут земеделска земя и окрупняване. Какво правите? Полудяхте. Продадохте България за жълти стотинки.

    Коментиран от #13, #14

  • 11 Иван

    12 2 Отговор
    Боклуци
  • 12 Tётя Myтpoфaнoвa

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Стига сте":

    Пиши и как замръзваме без русски газ.

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Tётя Myтpoфaнoвa

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Безобразие":

    Ама много си личи, че си един и същ.
    За този няма копейки.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Минчев

    8 3 Отговор
    Вие завършилите двегодишния Харвардски Рабфак докарахте Бойко и Пеевски на бели коне.
    Излъгахте избирателите си и крадохте като не видели
    Нямаш думата

    Коментиран от #21

  • 18 Име

    4 0 Отговор
    Статистически - България сме на последно място в Европа, както и да е - ГЕРБ да са живи и здрави нещо там си правят.

    Какъв е този външен министър - знае ли изобщо с кого имаме приоритет - имаше един Кристиан Вигенин - той същото объркване.

    Не трябва ли да се учи това някъде или не трябва. Събуждаш се сутринта и ставаш Шарл Де Гол.
  • 19 Видьо Видев

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "Сериозна":

    И това ако са честни избори,
    то аз съм
    вселенският патриарх и папата,
    едновременно!

    ГЕРБ ще фалшифицират гласовете и в чужбина!

    По заповед на Борисов,
    марионетният му премиер Главанаков,
    бивш заместник председател на ГЕРБ
    и обслужващият го Президент Румен Радев,
    настоящ резидент на Решетников
    назначават за министър на външните работи
    Даниел Митов!

    Даниел Митов е настоящ заместник председател на ГЕРБ!!!

    ГЕРБ ще фалшифицират гласовете и в чужбина!
  • 20 КОЗЯКЛИЙСКИ СЪГЛЕДВАЧ

    4 2 Отговор
    Ние от КОЗЯК управляваме тук. Вие сте лузери
  • 21 оня с коня

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "Минчев":

    Нещо не ти са ясни нещата,щом Упрекваш ПП че са докарали на Бели коне Борисов и Пеевски.А е Простичко и Елементарно за разбиране - НЕ ПП,ДБ и която и да е друга Партия докараха въпросните Лидери на Власт,а НИЕ - ТВЪРДИЯТ ЕЛЕКТОРАТ от ГЕРБ и Дисциплинирания Електорат на ДПС ОПРЕДЕЛИХМЕ Тях за Водещи Фигури в НС !Така и не разбрахте че Упнравлението на БГ става с Брой Бюлетинки в Урните,а не че някой решил някого да "докара",ама оде Мозък е тиквите ви,след като всичко е Сурватка?!

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Какви бюлетини?

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "оня с коня":

    Влязохте в коалиция с ПП и ДБ по заповед на посолството и само помакинята от Хаджидимово бе ваш кадър в правителството на Денков
    Посолството е недоволно от сегашния министър който се изказа меко за Украйна и го сменя с тъпунгера на Боко
  • 24 морски

    1 2 Отговор
    Промяната отива на кино и идва ред Буда да го изхвърлят от от политиката и тогава ще настъпи мир !!!!!!!!!!!
  • 25 Ахил

    1 0 Отговор
    Даниел Митов е достоен за министър на външните работи на европейска България силен ход лицето Митов да бъде представителя на страната в чужбина. Образован, ерудиран, знаещ западни езици. За разлика от неговия шеф Бойко Борисов които освен, че не знае езици е типичен рубладжия криещ се зад маската на евроатлантик.
  • 26 Ахил

    1 0 Отговор
    Даниел Митов е достоен за министър на външните работи на европейска България силен ход лицето Митов да бъде представителя на страната в чужбина. Образован, ерудиран, знаещ западни езици. За разлика от неговия шеф Бойко Борисов които освен, че не знае езици е типичен рубладжия криещ се зад маската на евроатлантик. А Никола Минчев е толкова безличен и невзрачен, че по нищо не личи, че е председател на комисията за нотариуса и 8 те джуджета, тоест част от червената комунистическа Московска мафия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове