Last news in Fakti

16 Април, 2024 18:33 1 657 34

Уволнения и назначения: Служебното правителство продължава да сменя фигурите по върховете на държавното управление

  • служебно правителство-
  • министри

Само днес са издадени заповеди за нови единадесет заместник - министри, шеф на патентното ведомство, без да броим двама от прясно назначените министри, които чакат указ на Радев за смяна

Уволнения и назначения: Служебното правителство продължава да сменя фигурите по върховете на държавното управление - 1

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев са назначени още двама заместник-министри в две министерства, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет, цитирани от БТА.

Давид Сукалински заема длъжността в Министерството на икономиката и индустрията. Той е магистър по право от Югозападен университет „Неофит Рилски“, притежава също магистърска степен по финанси от Великотърновския университет (ВТУ) „Св. Св. Кирил и Методий“ и по история от Нов български университет. Защитил е дисертационен труд за докторска степен по наказателен процес в Югозападен университет „Неофит Рилски”. Преподавател по „Наказателелно-процесуално право“ и „Данъчни нарушения и наказания“ в същия университет между 2010 г. - 2023 г.

В периода 2015 г. – 2021 г. е бил заместник-председател на Патентно ведомство на Република България. От 2016 г. до 2021 г. Сукалински е член на Съвета по европейски въпроси и ръководител на Работна група „Закрила на интелектуалната и индустриалната собственост”. Бил е административен директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД. От 2008 г. до 2015 г. е адвокат в Адвокатска колегия – Благоевград, а от юли 2023 г. до момента е съдия в Районен съд Разлог.

Иван Капитанов е назначен на длъжността заместник-министър на земеделието и храните. От тази позиция са освободени Александър Йоцев и Георги Тошев. Капитанов е бил заместник изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“. В периода между 2017 г. и 2020 г. е заместник-председател на съвета на директорите на „Пристанище Бургас“, а преди това е бил председател на съвета на директорите и член на съвета на директорите на „Пристанище Бургас“. Работил е в Министерството на земеделието и храните и в Министерството на финансите. Магистър е по „Икономика и управление на индустрията“.

С друга заповед на премиера Димитър Главчев за председател на Патентното ведомство е назначена Оля Димитрова. От поста е освободена Владя Борисова. Съгласно изискването на Закона за патентите и регистрацията на полезните модели за председателя на ведомството и неговите заместници са задължителни следните изисквания: да са работили в областта на индустриалната собственост над десет години и да имат висше техническо или юридическо образование.

Кандидатурата на Оля Георгиева отговаря на посочените в закона изисквания. Близо 20 години от професионалната ѝ кариера са преминали в Патентното ведомство, където е заемала различни длъжности, включително директор на дирекция „Експертиза и закрила на изобретенията, полезните модели и промишлените дизайни“. Притежава патентно-правна квалификация от Техническия университет в София.

С друга заповед на служебния премиер Димитър Главчев от днес бяха назначени девет заместник-министри в шест министерства.

Главчев направи и две предложения за промяна в персоналния състав на служебното правителство. Той предложи Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов, както и Георги Тахов да замени Кирил Вътев на моста министър на земеделието и храните.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    13 20 Отговор
    Трябва да се чисти до здраво, ОПГ ПП да бъдат изчегъртани от властта.

    Коментиран от #11, #25

  • 2 ТаУмВзе

    19 6 Отговор
    Марионетки сменят други кукли де! БУХАХХАХХА
  • 3 Стомахчев

    28 4 Отговор
    ПразноГлавчев да се самоуволни или самосмени с някой друг .
    Позор и посмешище.
  • 4 Намества Гербаджиите

    25 4 Отговор
    По заповед от Тиквата.

    Коментиран от #8

  • 5 Леон

    16 3 Отговор
    По Нарежданията Н а БМБ
  • 6 ха ха

    20 1 Отговор
    брей що кадри сме имали , за всяка служба по 10тина
  • 7 Пълно

    22 5 Отговор
    Овладяване на държавата. Без свян без морал безпардона замянка от еднокнижник и магнитски. Или някой нещо ги е обладал или ги е настъпил по мазола. Тулпа явно изглежда много изплашен. А президента МЪЛЧИ КАТО УТКА.

    Коментиран от #20

  • 8 Леон

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Намества Гербаджиите":

    Вярно и Точно
  • 9 Гост

    18 2 Отговор
    Това си е.чист реваншизам, чистка без подбор и без причина, без мотиви! Слагат се хора с компроментирано минало и съмнителна репутация но с явна принадлежност към..... дъно, може и още
  • 10 Смях

    18 2 Отговор
    Добре де,решили да сменят някой,ок нормално! Обаче, като видях първия - завършил ЮЗУ и веднага си казах- поредната проста, тиквена фашкия!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Имам чувството

    12 2 Отговор
    Че РАДЕВ Е ИЗИГРАЛ ДОБР ХОД С НАЗНАЧЕНИЕТО. И СЕГА ИМ ГЛЕДА СЕИРА. ДАНО СЕ НАМЕСИ В ТОЧНИЯТ МОМЕНТ И ДА СЕ СВЪРШВА СЪС МУТРАГЕНОС.
  • 13 Годт

    5 1 Отговор
    Виж им само министрите, Петко Николов стар кадър с още по стари навици! Сартел на горивата, продажба на недвижими имоти в индустриални зони, и съмнения, направо натвърдеци дори споменати от Радан Кънев за поръчкови решения на правилната страна $$$$
  • 14 Давам голяма награда

    3 1 Отговор
    На този който познае кой е третият сменен министър
  • 15 Въпрос

    4 1 Отговор
    Какво ще се случи ако Главчев подаде оставка
  • 16 Хипотеза

    6 1 Отговор
    Ако след изборите пак не се състави правителство Главчев ще продължи да управлява до безкрай
  • 17 Нямате ли чувства

    8 1 Отговор
    Че цялата ни държава е заприличала на една голяма лудница
  • 18 хххх

    8 2 Отговор
    Сменя от лоши с по-лоши. Накъде??
  • 19 ГЕРБ

    11 1 Отговор
    Преяждат с власт.
  • 20 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пълно":

    Какво да направи❗ Както направи Борисов , да хване Главчев за ухото и да го уволни ли ❗
  • 21 Оляха се

    8 1 Отговор
    И Главчев ли ще е пионка
  • 22 УРА, УРА

    11 2 Отговор
    Честита ви диктатура драги сънародници!
  • 23 щоки

    7 2 Отговор
    Нали само избори щяха да организират? Чиновниците от личен съста в съотвеетните министерства ще се преуморят да издават заповеди и да пишат документи....
  • 24 Главчев и компания

    6 1 Отговор
    Всички са 60+ ...не очаквайте нещо ново и иновативна, модела е стария, прилаган от Банкята, комунистически
  • 25 да се знае

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    След изборите ще чегъртат Шопо.
  • 26 Артилерист

    4 0 Отговор
    Това не е служебно правителство, а такова на Ристю Иванов и бездарните му предложения, приети от парламента на сглобката, за промяна на Конституцията. Георги Марков обяснява, че Конституционният съд трябва да обяви тези промени за нищожни и да върне старите постановки, приети от ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ. Наистина не е нормално една случайно събрала мнозинство изкуствена сглобка, от случайно оказали се в парламента измамници на избирателите от Подмяната и жълтопаветния умнокрасивитет от ДъиБъ, да правят промени в основния закон на държавата...
  • 27 Не стана ли ясно

    6 1 Отговор
    Цялото МВР и ДАНС са собственост на Диктатора Бойко Методиев Борисов, този сатрап ще ни унищожи чрез т.ъпите му схеми!
  • 28 Този

    1 1 Отговор
    Тиквата е начело, иска да ни бие ако не слушаме, разбрахте ли страхливци от бостана с тиквичките.
  • 29 Емил Боев

    3 1 Отговор
    Борисовата държавна мафия изплува в управлението на кражбите. Винету от Банкя не е ли в затвора?
  • 30 Гай Турий

    3 1 Отговор
    В този сюблимен момент на безпрецеденен и безочлив външен натиск на злите сили на запада срещу нещастна България, призоваваме президента да не издава указ за назначаването на жидопедигрипала Митофф на важния за България пост. Това му позволява тюрлюгювечът на просто предателите в променената конституция. Тулупът очевидно е ръгнат с остен от посолството навреме да сменят сегашния неудобен за козяците дипломат с това тяхно плазмодийче, което да свърши някаква тайна засега мръсна работа за 2 месеца, както наскоро в МО бързо я свърши Тошо шпионът. Вероятно предстоят важни външнополитически стъпки, които агентът на ЦРУ и сатанинския либерален запад трябва да подпише и подпечата безпрекословно във вреда на България. Козяк имат предвид нещо зло и гадно за България, и на тях им трябва безпогрешна пионка, какъвто е Митофф шпиона, най-опасното да ни вкарат във война срещу Русия, нещо което тоя мазен гелосан напърхутен жидопудел ще свърши на колене и с уродливо удоволствие, подобно на това от преди години, когато се разписа да бъде закрит Южен поток.
  • 31 Правят услуга на ПП то

    3 1 Отговор
    Тъкмо се погнусихме от дебейци, пепепейци и прочие атлантици, но сега ББ определено им кара да им симпатизират, що за политика
  • 32 Тагарев Тошко

    0 0 Отговор
    Бойко започна явно да се меси в работата на служебния кабинет, това е демокрацията в България. Борисов и ПП не трябва да бъдат допущани да управляват.
  • 33 граф Монте Кристо

    0 0 Отговор
    Определено интуицията не ме подведе ,когато определих кабинета главчев като преходен,към постепенно завръщане на боко на бял кон.Служебен кабинет на куково вято,главчев дори прецаква радев ими изземва провомощията,като се изтъпанчва вместо него в изв. европейски съвет,кадрува си наляво и надясно,назначава боковисти.Трябва да завладеят и мвр,защото какви избори ще правят без да контролират полицията.Ив еп ще се набутат с кучетата барабар,иска ли питане,после и еврото ще ни изтагарят,и мобилизация,и пращане на войници в Одеса,нищо няма да им се опре на ганьовците.
  • 34 Първи из между равните

    0 0 Отговор
    Тия ни правят на Идиоти, Петко Николов си връща бастиона, където дълги година кто в КЗК правеше неПлатени рещения, да въне модела като прави председател назначени4я от него дирктор Оля .... еди коаси да изпълнявма, а зам председателя си който не е коооорпоретивен да бъде за министър. Смях!!!! Дълбоката държава или дълбокото гърли на Боко!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове