Last news in Fakti

17 Април, 2024 14:23 1 941 72

Финансисти: Ще влезем в еврозоната, независимо от изборите и политическата криза

  • еврозона-
  • избори-
  • банки

Банковата система е стабилна, добре капитализирана и управлявана според регулаторните изисквания, увери Петя Димитрова, председател на Асоциацията на банките в България

Финансисти: Ще влезем в еврозоната, независимо от изборите и политическата криза - 1

Изборите и политическите събития няма да забавят процеса по присъединяване на България към еврозоната, увери подуправителят на БНБ Петър Чобанов. Същата теза изрази и зам.-министърът на финансите Методи Методиев, съобщи БНР.

Двамата участваха в конференция, организирана от Асоциацията на търговските банки в България.

Секторът увери, че е готов за приемането на единната европейска валута.

Банковата система е стабилна, добре капитализирана и управлявана според регулаторните изисквания, увери Петя Димитрова, председател на Асоциацията на банките в България и изпълнителен директор на една от водещите банки у нас.

"Банките акредитират консервативно и в рамките на регулаторите, нямаме цифри или ръстове, които да застрашават стабилността на системата", поясни тя.

Повечето банки в България са част от големи международни групи, които вече са преминали през процеса на въвеждане на еврото и имат опита и експертизата, увери Цветанка Минчева, зам.-председател на Асоциацията и ръководител на друга водеща банка у нас.

Независимо че инфлационният критерий все още остава предизвикателство за България банковият сектор работи с идеята за въвеждането на еврото догодина.

Политическите сътресения няма да променят хода на събитията, смята подуправителят на БНБ Петър Чобанов. "Силен сигнал затова, че се движим в правилната посока и имаме подкрепа от европейски партньори е подписаното с тях споразумение. Ако имаха резерви, нямаше да го подпишат", каза той.

От своя страна зам.-министърът на финансите Методи Методиев припомни, че еврозоната е топ приоритет.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    56 12 Отговор
    Ще въведат цифровото евро и ще оберат парите под дюшеците на хората.Пълно робство.Който протестира му блокират сметката в банката и отива да рови по кофите.
  • 2 КОТарАК

    27 10 Отговор
    след няколко години в пълен ШЕНГЕН , може да говорим за еврозоната/рано е още
  • 3 456

    67 14 Отговор
    Разбира се, че България ще влезе в еврозоната. Еврозоната е в рецесия, няма пари и за Осрайна, а България като влезе ще внесе едни свежи 40 милиарда. Отделно резерв в злато и долари. Свежи парички, и голяма работа, че народа не желае. Отделно ще има скок на стоки и услуги, а и ще стане солидарна с нашите дългове. И най вече ще намалеят българите. Не може да има за тях"
  • 4 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    57 7 Отговор
    ЕСССР БЪРЗА ДА НИ ПРИБЕРЕ ПАРИЧКИТЕ А ПОСЛУШКОВЦИТЕ ЩЕ ИЗПЪЛНЯТ ВСИЧКО
  • 5 Сталин

    55 8 Отговор
    Финансовата пирамида на Ротшилд търси нови жертви да плащат трилионите задължения на Италия, Франция, Гърция, Португалия и другите калпазани в Европа,като България не е видяла и един цент от тези пари

    Коментиран от #63

  • 6 Стилян

    53 8 Отговор
    ЕВРОТО ще ни погуби.
    Тежко ни и горко.

    Коментиран от #61

  • 7 Никой нормален в България

    55 7 Отговор
    Не ви иска еврото. Дръжте си го в гниещата Европа.
  • 8 Иван Вазов

    38 3 Отговор
    Ако влезем в еврозоната, трябва задължително да бъде закрита Българската народна банка.
    Да издържаме две централни банки - една във Франкфурт и една в София ни е малко множко.
  • 9 Русороб

    16 14 Отговор
    Нещем евроо, че ни оапе по гъ зооо

    Коментиран от #37

  • 10 оня с коня

    10 39 Отговор
    Ама не може да да приемаме Еврото и да влизаме в Шенген без Референдум,щото избирателите на "Възраждане" ще се разсърдят и ще спрат да ни говорят.Верно че им се обясни че Върховния съд че Референдум е ИЗКЛЮЧЕН по Въпроса,но това не пречи да си го Организират и проведат като Резултатът ще има СИМВОЛИЧНО Значение което ще донесе ПОКОЙ на Душите им,Смирение и Възвишеност на Духа им.Затова да слагат Масичките по Площадите с Тефтерите за Подписи и да го почват тоя Референдум- в тяхна полза е!

    Коментиран от #14, #18, #20

  • 11 Мъдрият

    31 8 Отговор
    Да излизаме на протести против въвеждане на еврото!

    Поне, докато не проведем референдум по този въпрос! - но не референдума на Костадинов, в който само го отлагаме, никога да не го приемем!

    И, понеже някой ще ме апострофира - че сме били поели такъв ангажимент при влизането си в еврогейския съюз - ОК, за да няма противоречие въпросите на този референдум трябва да бъдат следните:

    1. Излизане от ЕС
    2. Излизане от НАТО
  • 12 Тома

    12 2 Отговор
    Щом казва като кучето: какво ми е наред че м.ад.ете да ми са отпред такъв чок експерт значи е така
  • 13 Тиква

    14 4 Отговор
    Скоро не бях чел такъв Бълвоч. Тя простотията по принцип по хората ходи. Но е лошо когато я Споделяш и публикуваш!
  • 14 Последния Софиянец

    20 2 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Волята на народа е над всичко.
  • 15 Хе хе

    15 23 Отговор
    Евро не искат невежите и тези които имат пари но немогат да докажат откъде ги имат. Голям страх тресе четният пазар на работа ръка.
  • 16 Българин

    18 4 Отговор
    Подлоги!
  • 17 КЪМ коментар # 3 456

    26 3 Отговор
    " свежи 40 милиарда евро " това са кървави пари изстрадани от българите през последните десетилетия. Чобанов, какви резерви може да има ЕС , след като това ще е ограбването на века , на най- бедната нация в Европа.

    Коментиран от #60

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ТаУмВзе

    17 4 Отговор
    Бивша Европа Фалира от санкциите срещу Русия, тия мъпети се юрнаха и ние Приключим Официално. Оставям настрана, че евро не може да се въведе, щото сме под Валутен Борд, ако не си спомнят тия твари.
  • 20 Мнение

    20 3 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Не върховния съд, а конституционния!
    И кой влезе там за да не се допусне референдум, ами Десислава Атанасова, най-"знаещата и можещата" в юридическите среди!

    Въпросният съд се произнесе, че уж референдум по темата не можел да се провежда, понеже противоречал на точката от конституцията за вече сключени международни договори, НО същия тоя абсолютно зависим съд, НЕ обяви на коя точка от въпросния международен договор противоречи въпросът за референдума!!!
    Нещо повече, редица други страни от ЕС решиха да отложат приемането на еврото!!!
    Нещо още повече, механизмът за отлагане на еврото не е случайно създаден, а напълно умишлено!
    Понеже няма как когато с кредит си плащаш сметките, да те приеме някой в еврозоната, понеже уж си бил покрил критериите!

    Следователно всички тези стъпки на управляващата мафия и овладения конституционен съд, са абсолютно незаконни и антибългарски!
    Което значи, че за тези и др действия, марионетките ще носят отговорност пред народа си!!!
    А еврото никога няма да бъде законно прието, докато не се пита народа по този въпрос!!!

    Коментиран от #26

  • 21 Ееех робе, робе...

    18 2 Отговор
    Тая държава е обречена, щото в нея само послушни агънца, рупкат тревица и чакат овчаря с гегата да им каже накъде да поеме стадото...Пфууу!
  • 22 Няма да стане

    20 4 Отговор
    Не може еднолично да взимате Антибългарски решения. Не се изживявайте като Богове, не сте. Референдум, който е поемал еднолични решения без допитване, да си носи наказателната отговорност. Че искате да грабите държавен резерв, да ви падат бариери буфери банки, и обръчите ви от фирми да не превалутират, а 6 милиона българи да страдат, НЯМА ДА СТАНЕ. Падне ли Валутен Борд, ще теглите ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ за ваши фирми. Пример естония над 300% дългове. Народът не иска фалиралото евро. Няма да национализирате депозити, комуняги пребоядисани. Искате Диктатура и еднолични авторитарни решения, отивайте в Северна Корея, Китай, Русия.
  • 23 Реалист

    8 10 Отговор
    Никога няма да ни приемат в сухопътен Шенген и Еврозоната с управление на руските ибpиkчии бойко-разбойко и делян-магнитски
  • 24 1020

    26 3 Отговор
    Разбира се, че ще ни приемат в еврозоната! Това са им свежи пари и тоталнно влияние в ключов геополитически район. Как няма да ни приемат?! Българското население въобще не ги интересува. Територията и парите са им важни, нищо друго.

    Коментиран от #49

  • 25 Не на НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на ДЕПОЗИТИ.

    15 2 Отговор
    България НЕ ТРЯБВА да приема фалиралото евро. Държави извън еврото Швеция, Швейцария, Исландия, Норвегия, Дания, Румъния, Полша, Чехия, Унгария. Цифровизираните държави като Швеция и Германия са с НЕДОСТИГ НА КАПИТАЛ Изкупуват се обезценени книжа. В еврозоната загубите от отрицателна преоценка на книжа, закупени в рамките на програмата за количествени улеснения, се усещат най-вече от германската Бундесбанк. Защото Германия намали резервите си. Това чака България с премахване на Валутен Борд. До 2030 България категорично не трябва да влиза в Еврозоната. Златото ни ще премине под управление на ЕЦБ, и не е договорено количеството. Курс обмен лев евро, не е сигурен, че ще е фиксиран. Според ЕЦБ варира плюс минус 15%. Едва ли ЕЦБ и останалите държави ще се съобразят с някакво местно документче на БНБ и НС с бивше управители за фиксиран курс. Гледа се реално състояние, освен ако не искат да заграбят резервите на България. Да изкупуваме дълговете им задължително.
  • 26 оня с коня

    0 8 Отговор

    До коментар #20 от "Мнение":

    Абс. съм съгласен с Аргументите ти,но ние сме длъжни да опитаме да приемем Еврото и да влезем в Еврозоната независимо че си плащаме с Кредит сметките както твърдиш пък ако се случи,...значи така е трябвало да стане.

    Коментиран от #29

  • 27 Бийк

    2 3 Отговор
    Да вярно е,
    за жалост на цялата рашизоидна аморфна биомаса
    Използвам речника на руското наци ККК
    Комплексарят Костя Късият
  • 28 И аз искам еврозона

    5 2 Отговор
    Аз като един здрав еврофашаг искам заплатите да паднат наполовина (както пише в министерството на финансите) искам хората ,които взимат 900 ,да взимат вече 450 евро ! Или тия дето взимат 2000 и едвам свързват двата края сега ,да взимат 1000 ! Всичко надолу трябва да върви ,не нагоре !
  • 29 Мнение

    8 1 Отговор

    До коментар #26 от "оня с коня":

    Ние сме длъжни единствено да питаме народът си какво мисли по важните за страната въпроси!
    Останалото дето сме длъжни е да отговорим по същия незаконен начин, по който ни налагат управляващите и техните марионетки, политиките на външните интересчии!

    Коментиран от #35, #45

  • 30 Референдум

    12 2 Отговор
    задължетелно вписване на КЕШ и ЛЕВ в Конституцията, както Австрия. Редица щати в САЩ внесоха Законопроекти за отказ от CBDC. Целта ви е цифрово евро, цифрови концлагери, чипове, умни градове, на всяко харчене проценти зелен данък. И всичко съчетано със Здравен Геноцид СЗО, здравна лекарствена политика, и два регламента ЕС4. Вие как мислите, че народът е стадо, което ще пие лекарства с изтекъл срок без етикет, или ще ни ваксинират без да знаем с какво. А хора като проф. Мангъров в затвора. Вие как я мислите тази работа, цензура, здравен геноцид, тотален контрол и отказ от основни базови права. "Корпоративната държава е в основата на фашизма, сливане на ТНК-та и държава", това са думи на Мусолини. Че и готвят с цифрово евро договори с големи търговски вериги. И целият капацитет на Държава, експерти и Комисии се занимават с глупостите на ЕС и СЗО, и еврото. На експертите им горят главите от 45 Протокола, преводи, становища. Казвайте каква е позицията на съвещанието на СЗО? Да знаят Българите.
  • 31 българин

    1 8 Отговор
    простите хора са по-гръмогласни и създават усещането, че са повече. И точно защото са прости, не можаха да разберат, че умните са повече и не им се занимава да стоят по сайтовете и да се обясняват и спорят с индивиди, който два лева не могат да спестят, но иначе разбират от световни финанси.

    Коментиран от #34

  • 32 Здравейте

    3 1 Отговор
    Аз съм един евроталнтик. Вие русофилите не можете да пестите ! Трябва да сте като мен ,взимате на баба бурканите от село ,продавате нивите на село ,теглите един кредит и идвате в София и си купувате тениска за 50 лв и вече сте велики ! Като мен! Тъпия евроталнтик 😂😂😂
  • 33 ЕС е пред разпад!

    8 2 Отговор
    Ай стига реклама на л@йняното евро. Утре ЕС ще се разпадне и пак ще изхарчим милиони за връщането на лева!

    Коментиран от #46

  • 34 Мнение

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "българин":

    Ей го поредния който съди за другите по себе си!

    След като "умните" сте толкова "много", що да не проведем референдум по темата тогава, а???
    Или сте много само при получаване на грантове от посолството?!

    Когато малцинството налага мнението си над мнозинството, това се нарича див фашизъм!
    Ако малцинството си повярва, че ще му се размине като работи срещу интересите на народа си, то "гърмежът" от ясно небе е неизбежен!

    Коментиран от #39

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Мхм

    3 1 Отговор
    Ще влезете даже в марсианската зона.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 И в зоната

    1 3 Отговор
    На рублата ще влезете щом много дрънкане.
  • 39 Ееее сега

    9 1 Отговор

    До коментар #34 от "Мнение":

    ти не разбра ли ,че при тази демокрация която имаме, не може демократичен референдум и т.н. !
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Истината!!!

    2 5 Отговор
    Ще влезем в Еврозоната благодарение на уникалния финансист Асен Василев и брилянтните му държавни бюджети!!!! Благодарения на краткото, но ползотворно управление на ПП-ДБ! Благодарение на интелигентния академик Денков!
  • 44 Костадинов като

    4 1 Отговор
    дойде на власт ,трябва да излови евротроловете !
  • 45 Ха ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Мнение":

    Кой народ бе, то в България останаха само римляните

    Коментиран от #48

  • 46 Хахаха

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "ЕС е пред разпад!":

    Рашка подддлооогааа!
  • 47 УдоМача

    5 0 Отговор
    Да даде Господ проклетият ЕС да се разпадне преди това!!!
  • 48 Мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ха ха ха":

    Щом не-римляните още имат време и средства да ходят за гъби и в Гърция по време на избори, значи още има на къде да се ръчкат, докато се събудят!
    Но повярвайте, събуди ли се българина за справедливост, не искам да съм на мястото на предателите!
    Холивудските хорър филми ще им се видят като анимационни филми в сравнение с нагнетената народна "любов"!
  • 49 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "1020":

    За България, "влизането" ни в Еврозоната през 2025 г. ще бъде като поредната смяна на парите ни....За последните от 70 години сме имали 4 такива смени. Ниe oтдaвнa cмe въвeли Eврoтo, a cлeд 1. Януари 2025г., caмo щe прeмaхнeм бюрoкрaтичнитe фoрмaлнocти, oблeкчим cчeтoвoдcтвoтo нa бизнeca и oблeкчим бaнкитe oт двoйнaтa пaричнa cиcтeмa. Дoри и ceгa, нямaш никaкъв прoблeм дa тeглиш нa кacaтa в бaнкa Eврo, oт лeвoвaтa cи cмeткa. У нас фактически има двойна парична система – ЛЕВ и ЕВРО. Теоретично в България още утре може да въведем еврото за плащания по магазини и пазари едновременно с това в лева....
    ...Цялата тази дандания около приемането на Еврото у нас ПОКАЗВА НЕЧИСТИТЕ НАМЕРЕНИЯ НА УПРАВЛЯВАЩАТА ВЪРХУШКА...
    • копи-пейст: "...правителството ще похарчи 10 МИЛИОНА ЛЕВА за разяснителна кампания за ползите от еврозоната...."
    За да се оправдае изразходването сега на тези 10 МИЛИОНА ЛЕВА, тарикатите ни разиграват театър със сценката "доброто и лошото ченге"!

    Коментиран от #52, #54

  • 50 Така така

    1 0 Отговор
    Искаш ли да ти платя един час при психиатър? Няма да ми връщаш парите!
  • 51 Финансисти??? Не искаме никакво Евро!!

    3 0 Отговор
    Вървете на М A Й. Н. А, Т. А. С. И! Б. О. К. Л. У. Ц. И
  • 52 провинциалист

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    "Ниe oтдaвнa cмe въвeли Eврoтo" - но не сме влезли в еврозоната. Недоволството е срещу еврозоната. Там не щем.

    Коментиран от #68

  • 53 Великобритания

    2 0 Отговор
    била "рашка подлога", моля? Швеция, Швейцария, Исландия, Норвегия, Дания, Полша, Чехия, Унгария какви са???
    "Копейкаджии или рашки подлоги". Та чак Великобритания напусна ЕС, и се чудехме защо? Тръмп "копейка ли е, или рашка подлога". Стотинката, цента, "копейки" ли са. Като ви вземат кокъла от устата, озверявате! Че за крадене има, има. 34 г. ви гледахме сеира, всичко унищожихте. Та чак Конституцията не се посвенихте да изцапате, за да обслужите господарите си.
  • 54 Мнение

    4 2 Отговор

    До коментар #49 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ние изобщо не сме въвели еврото, както твърдите, а сме вързали лева чрез валутен борд, като политиката за това идва ИЗЦЯЛО от нашата държава!
    С други думи, днес лева е към еврото, утре може да е към швейцарския франк, а в други ден може да е към златото!!! Това е нещо което (за момента) зависи единствено от ръководството на България!!!
    Ако ни натикат в еврозоната, тогава монетарната ни политика ще зависи единствено от ЕЦБ, която ще може да диктува (още по-изкъсо) вътрешните политики на страната ни, включително и ще въведат т.нар. дигитално евро, което ще следи кой какъв въглероден отпечатък има и дали "слушка"!!!

    Следователно ИЗОБЩО не трябва да въвеждаме еврото, а трябва да запазим лева с готовност да го отвържем от тая валута, щото съвсем скоро ЕС ще фалира заради политиките на кукловодите!

    Коментиран от #66, #67

  • 55 Едно е обвързване към

    1 0 Отговор
    Курс марка и Валутен Борд, съвсем друго прием на чужда парична единица, и то обезценена след криза 2008 г. без Валутен Борд. Има разлика, нали? Темата за цифрово евро да не я отваряме. Тотално показване на права и свободи. Искате евро, Германия, Франция, Испания ви чакат, с отворени обятия. Умни сте, красиви, търсят се способни хора. Какво правите при "неграмотните туземци"? Продавате им стъкълца срещу материални активи земя.
  • 56 Българин

    2 0 Отговор
    Банките много бързат за еврозоната, защо ли ? Хорате не бързаме, можем си и с лева.
  • 57 Виакам на

    0 0 Отговор
    на всичко
  • 58 Готви се

    1 1 Отговор
    под някаква форма, "Нулиране" в еврозоната. По подобие на Сорос и Англия 1992 г. От 1979 са напъните Европейската парична система (EMS), 1992 г. EMS се наследява от Икономическия и паричен съюз на Европейския съюз (ИПС). През 1999 г. ERM II замества оригиналния ERM или ERM I. Интересна е историята на Дания отрицателния вот през 1992 г. относно договора от Маастрихт. За България всичко е скрито, покрито, тайничко, на "колянце". Виж частични дебати видео от 30 януари 2020, относно "защитна клауза" за обмен лев евро фиксиран курс, което не е достатъчно условие, че няма да се промени курсът при Външен натиск. На който му е интересно да прочете за "черната сряда". Най-вероятно ЕС ще се разпадне, затова готвят дублиращи се споразумения зраве ЕС4, лекарства ЕП и ЕС, и СЗО. Плюс промяна статут земя и окрупняване. Всичко е вързано.
  • 59 Емил Боев

    1 0 Отговор
    П. ЧОБАНОВ е българин от ДПС. Да му се вярва, не предател на вярата, просто си обаче парите и властта.
  • 60 456

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "КЪМ коментар # 3 456":

    Май не разбра иронията. Разбира се, че парите са на българите, но никой не го интересува това. Важното е че за да те вземат в еврозоната се ДАВАТ тези ресурси. Всички държави са дали. Условията са такива. А в ЕС НЯМА ПАРИ. И затова нашите български пари са свежи за тях. Влизат в сметката им. А не е важно какво ще стане след 1-2до 3 години когато ще се разпадне ЕС
  • 61 Варненец

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Стилян":

    Тя щото раблата за 45 години ни възнесе.
  • 62 Гост

    1 1 Отговор
    Ще пр0дадем България, независимо какво искат българите! Толкова, за дем0крацията тук.
  • 63 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Сталин":

    Богатите страни предлагат членство на малките само, за да им връчат сметката за плащане.
  • 64 Гост

    0 1 Отговор
    На 3ам министер0т Мет0диев може и да му е топ приоритет влизането в 30ната, но май се е сам03абравил, че трябва да управлява съобразно желанието на народа, кото го е избрал.
  • 65 Гост

    1 1 Отговор
    Ако евр0пейските ви партнъри имали ре3ерви, нямало да подпишат споразумението???? Абе, 40банов, бива ли да си такова 6иле, бе?
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Мнение":

    Добре, айде сега да обясниш как, без да пита за разрешение, ЧЕРНА ГОРА през 2002 г. ВЪВЕДЕ ЕВРОТО за национална валута и тази мини-държава още не е фалирала вече над 20 години???
    С въвеждането на Евро в България на братушките тук ще им се разкатае м...а, а те са злобни и отмъстителни и ще берем с тях ядове...
  • 68 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "провинциалист":

    България се държи умишлено извън ЕВРОЗОНАТА в угода на международните-олигарси, които при въвеждането на ЕВРОТО у нас ще изгубят контрола над левовите потоци, а от там и върху икономическите механизми в България. Далаверата с обезкръвяването на Българската икономика ще секне, а Европа не иска да се лиши от облагодетелственото си положение спрямо нас. Националната ни валута в момента е пробита от всякъде. Всеки може да участва в търг за обществена поръчка в евро, но да плащаш и продаваш в евро на "женския пазар" в София е в нарушение на закона. За мафиотите левът е една досадна междинна гара. Нито една голяма фирма у нас не капитализира печалбата си в левове, а в чужда валута, тъй като няма интерес да увеличава левовата наличност. Левът, поставен в това унизително положение е направо вреден за икономиката ни. Изходът е само един, максимално бързо въвеждане на еврото, докато не сме се обезкървили съвсем.
  • 69 До Империалист

    0 0 Отговор
    С част от аргументите ви съм съгласен. Но не споделям последствията, че реално наказвате 6 милиона българи, заради шепа олигарси. Ако са знаели за "контрол на парични потоци", къде бяха политиците ни 34 г. За какво са десетки служби, чиновници и т.н. Решенията отвън не са панацея. Индикация за неспособност на българските елити да се справят. Изнасянето на парите в офшорки започна още 2015 в Ю. Америка, Африка, Азия, Близък изток. Постфактум да "предприемате мерки" е несериозно. Да попитам защо 200 милиарда долара не се върнат на България от офшорките, защо? Там са парите, в офшорките. Да налагате цифров контрол с отнемане на права и свободи, огласени от Давос, БМР, СИФ граничи с диктатура. Ако замениш сигурност, срещу свобода, губиш и двете!

    Коментиран от #72

  • 70 Цитат

    0 0 Отговор
    "Аз вярвам, че банковите институции са по-опасни за нашите права и свободи, отколкото въоръжените армии. Ако американците някога позволят на частните банки да контролират парите в обращение, първо чрез инфлация, после чрез дефлация, банките и корпорациите около тези банки ще отнемат цялата лична собственост на хората. Един ден децата ще се събудят бездомни на континент, завладян от техните бащи.“. Бих добавил цифрово евро и ТНК-та. Няма да притежавате нищо, и ще бъдете щастливи. Фраза на еврочиновничка, после е заимствана от Шваб. Дрехите на гърба й не били нейни, затова била щастлива. Били под наем. Моля? Пътуваща с частни самолети, нагъваща ястия с трюфели и хайвери по шведски маси в ЕС, и ще ми казва, че носила дрехи под наем.
  • 71 Глешка

    0 0 Отговор
    "Ако замениш свобода срещу сигурност, губиш и двете".
    Ще ни блокират сметки ако изразим несъгласие със статуквото, като в Канада и в Гърция, що за безумие, висша форма на диктатура.
  • 72 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "До Империалист":

    Безспорно е хубаво България да си има национална валута, но проблемът е, че левът е неизлечимо болен, по точно финансовата ни система. Най-пресният пример е фалита на КТБ, през СЪЩАТА ГОДИНА, тази банка беше наградена като финансовата институция с най-добро корпоративно управление. Е-е-е???
    Вице-премиерът и министър на финансите в първото правителство на Бойко Борисов, Симеон Дянков, направи всичко възможно да въведе Еврото в България, но олигарсите му го казаха в прав текст: "Т-ц-ц".
    Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничен недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията, а бе дантел-марка сме и това се дължи ДВОЙНАТА ПАРИЧНА СИСТЕМА. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива.
    Левът в момента е като "Троянско конче" за българската икономика. Колкото по-бързо се освободим от левчетата, толкова по-добре за обикновените хората и толкова по-зле за нашите и чужди мафиоти олигарси.
    Европа не иска да се лиши от облагодетелственото си положение спрямо нас.
    Ще изчезнат и различните такси и комисионни при обмяна на левове в евро и обратното. На "Ченч-бюрата" и мошениците "магураджии" ще им секне далаверата. Накратко, ползите от въвеждането на еврото са много.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове