Last news in Fakti

19 Април, 2024 19:38 8 493 72

Асен Василев: Опитват се отново да ни вкарат в разказа на "Всички ще умрем от студ"

  • асен василев-
  • финанси

Той обясни, че това се прави и с цел накрая на годината да остане поне 1 милиард, който да бъде разпределен между определени фирми

Асен Василев: Опитват се отново да ни вкарат в разказа на "Всички ще умрем от студ" - 1

Опитват се отново да ни вкарат в разказа на "Всички ще умрем от студ". Когато някой ви плаши, се огледайте много добре защо се опитва да ви бръкне в джоба, препоръча съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Той обясни, че това се прави и с цел накрая на годината да остане поне 1 милиард, който да бъде разпределен между определени фирми.

Василев дебело подчерта, че пари в държавата има.

По въпроса за средствата за България по Плана за възстановяване и устойчивост, той коментира: "Има 4 закона, които са необходими, за да се отпуши второто плащане. Те отлежават в Народното събрание от октомври месец и още не са вкарани да се разглеждат в зала. Председателят на Народното събрание дължи обяснение не само на депутатите, но и на всички български граждани", заяви Василев.

"Сделката "Ботош" е изключително неизгодна за българския народ. Плащаме 1 милион на ден за нещо, което не ползваме", каза още съпредседателят на ПП.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голата истина

    34 18 Отговор
    Ах каквш големи очи а и е умен
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иво

    53 17 Отговор
    Всички сте за избиване
  • 4 Последния Софиянец

    52 20 Отговор
    Кокорчо има много тлъстини и не се плаши от студ.

    Коментиран от #7, #13, #17, #21

  • 5 Истината

    36 20 Отговор
    Т@пака Асен
  • 6 По-скоро се опитват

    41 8 Отговор
    да ви вкарат в разказа "всичките са маскари", който звучи прелъстително, защото за 30 и кусур години преход едва няколко години са били реално български разказ, а останалите са били кърджалийски времена.
  • 7 Голата истина

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Аз сэм поръчал камион дърва 1000 лева и са дабови
  • 8 трагедия шопо

    43 20 Отговор
    Видим ли Кокорчо и Кирчо, почвам да пцуем, мъчим се да спрем, но немоем ! Га заспим ги сънувам и почвам пак да пцуем, жена ми мисли, че пцуем нея и сака да се развеждаме !!!!
  • 9 Сталин

    40 14 Отговор
    Путин подписа указ за национализиране на 250 000 хектара земеделска земя принадлежаща на американската компания NCH Capital на Джордж Рор , който още е собственик на земеделска земя в Румъния и България,как е успял да придобие замя в България след като Волен Сидеров наложи мораториум на чужденци да купуват земя,изглежда след като Волен се отказа от политиката вече няма кой да спира западните мародери
  • 10 Сталин

    26 8 Отговор
    "Илюзията за свобода ще продължи толкова дълго колкото е печелившо да продължи илюзията.В точката ,в която илюзията стане твърде скъпа за поддържане ,те просто ще свалят сцената ,ще дръпнат завесите,ще преместят масите и столовете от пътя и ще видите тухлената стена на затвора в задната част на театъра."

    -Франк Запа
  • 11 Майора

    54 18 Отговор
    Не обикновените хора ,а ти Василев за 9 дни похарчи 9 млд лв , изтегли заеми за повече от 20 млд лв , взе от ФЕС 5,4 млд лв , какво още ще излъжеш че има пари в бюджета! Отделно американски съд те съди за 1,6 млн$ , открадна от партньорите си в Англия 15 млн паунда , кой още ти вярва! А за “Боташ” нищо не направихте , вие трябваше да го предоговорите , мошеници!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Последния софиянец

    15 7 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    има пенкилер мозък и слабосилна амбиция и се плаши от всичко.
  • 14 Никой

    26 10 Отговор
    не им вярва за каквото и да било !
  • 15 Народа,

    25 8 Отговор
    За теб не мислим...
    СпИцата те топли !
  • 16 Защо давате дума на този крадец

    42 13 Отговор
    Това е дъно в обществото! Къде са милиардите асане?
  • 17 123

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    И ти не се плашиш !
    Кафявото излиза топло....
  • 18 Всички нама да сте!

    21 9 Отговор
    Пуделите ще бъдат нахранени от господарите си ;)
  • 19 Този

    25 10 Отговор
    Е наркоман. Пико
  • 20 А ти

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Професора":

    "професор" по запушени весета ли си ?
    "Последния" има нужда от теб !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Няма

    21 10 Отговор
    инфлация, няма дефицит. Цветя и рози. Още 120 милиарда няма ли да подарите на някой, празен чек? Ей така за купона, майтап да става. Народът плаща няма се притеснявате. Ако не плаща, му вдигнете данъците да пълните хазната. проф. Ричард Вернер пристига в България, доживях да видя истински икономист в България. Някое законче, ала бала да се поизгаврите не остана ли? Някое милиардче няма ли да теглите? Споко, като махнете Валутният Борд, единствената защита на българите от алчни политици, ще теглите стотици милиарди, ще си ги делнете с ГЕРБ, ДПС, СДС, ДБ, ИТН, БСП, депутат гладен няма. 50 милиарда дългосрочни заеми, разбрахме сте обещали дългосрочно на Укрия, според Борисов. Я кажете колко е инфлацията, годишната? Да се посмеем?
  • 23 Асена Спецова ще води София прайд

    29 12 Отговор
    Асено крадло пропаднала, разкарай се
  • 24 БайХой

    26 9 Отговор
    ЕС наливат милиарди по Плана за Възстановяване и въпреки това Хасенчо натрупа нови 20 милиарда евро дълг. Това е когато си феноменален магесник!
  • 25 Язе съм

    20 3 Отговор
    Пролет е! Най-убавото време! Дръвата цъфтат. Ората киат. Пчелите са зашаматени още. Слънцето ти вади очите. Сутрин пече, следобед вали, вечер вее. С ватенка си препотен, без ватенка си простинал. Туршията свърши, домате нема. Требват парета за бански, ма требват и за кюмюр. С юрган пръхтиш, без юрган се гърчиш. С обуща ти почервенеят пръстите, у сандале - посинеят. Със затворени прозорци на колата се изприщиш, с отворени - ангина. За спържа е късно, за таратор е рано. Зимнио театър затвори, летнио още не е отворен. Снего се стопи, морето не се е сгреяло... Пролет е!😉🙃

    Коментиран от #48

  • 26 Въпросът е

    14 7 Отговор
    Засега не мръзнем,ама нали идеята е да сме добре,т.е да не сме зле дългосрочно.Вие "гасите пожари".Взимате пари,раздавате.Къде са парите за "Хемус" ? Няма нито пари,нито магистрала.Имате контакти с контрабандисти,но като ви питат,започвате да говорите,че имало натиск над главния секретар.Постоянно измествате темите.
    Мръзненето е образно казано,както липсата на банани при соца.За канарчетата ни взимате.

    Коментиран от #35

  • 27 Промяна

    20 12 Отговор
    СПРИ ДА ЛЪЖЕШ АСЕНЕ
  • 28 Ден

    17 14 Отговор
    Крайно време е някой да застреля това говедо!
  • 29 Зимата ще ви видим

    17 6 Отговор
    Досега от борса хаир не съм видял, освен печалбата на Лихварите. За няколко милиарда социални помощи по ПВУ, унищожи базова мощност ТЕЦ2 с ресурси за 90 г. напред, изцяло български. Вместо да настояваш да паднат квотите, защото спрямо пиковите 90 години, България е единствената държава в ЕС намалила квотите си с над 46%, в ЕС най-много 32%. Така разправяше и Кака Теменужка на Борисов, нямал да поскъпне газ от борсата. Преди това жълтопаветницата Кунева Пръмова затри 2 реактора, щети от непродаден ток 90 милиарда лева. Сега затривате Козлодуй с неподходящо гориво. Реакторите Уестинг след 30 г. ако тръгнат изобщо, в Китай 25 години се мъчиха да тръгнат, смениха цялото оборудване, за да стартира. Британия ги отказа. Унгария, Чехия, Анстрия, също. Но ни зароби със 60 милиарда лева за един стара технология, я тръгне, я не. В САЩ пускат спират, пускат спират., спрямо 12 милиарда Белене работещи в цял свят, ново поколение. За вас народ и благоденствие, защита на национални интереси са мръсни думи.
  • 30 007

    15 8 Отговор
    Когото някой ти каже, че си никадърник, крадец, магаре не обръщай внимание, ако няколко- замисли се, но ако са мнооого, да знаеш, че си, Асенчо. Е, ако имаш морал, очи, чуствителност, иначе роса го капе. Вървете си и двамата от където сте дошли! Има кой да направи промяна (а този лозунг за промяна е типичен при американските избори, кухи лейки такива).
  • 31 Време е

    10 10 Отговор
    да почистим Отечеството от продажниците майкопродавци "възраждане (на комунизма)" които за жълти копейки сеят лъжите на русия и простотокостя!
  • 32 Така е

    10 10 Отговор
    комунистите никога и никъде не са идвали на власт по законен начин чрез избори! комунистите винаги и навсякъде са идвали на власт по незаконен начин не чрез избори, а като са предизвиквали хаос (чрез разпространяване на дезинформация), метежи, размирици, тероризъм, граждански войни (раздухвани от московия) и прокремълски преврати! Подобни методи използват и фамилия копейкини БСП, ИТН и новоизлюпените продажници майкопродавци "възраждане (на комунизма)" приемници на дошлите с прокремълски преврат на 9. IX. 1944 г. терористи БСП които осемдесет години унишожават България!

    Коментиран от #41

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Иван

    16 7 Отговор
    Пари има - просто ГЕРБ ги окрадоха - едва ли е друго, може пък да са паднали в някоя шахта на улицата, в канализацията да е паднала "хазната" на държавата, може и това. Може - просто са се стопили - да кажем - ако са били на прозорец - на слънчева светлина.

    Грозното е - че пенсионерите бяха с по 100 лева пенсии.

    Докато - ГЕРБ преяждаха - само погледнете Бойко Борисов - то от Средиземноморска диета ли е фигурата му.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Съвет за без пари

    1 7 Отговор
    Не говорете много срещу комунизма и комунистите. Те бият много лошо. Както правеше Сталин, унищожи ЕС на бай Хитлер. Дори не го погреба.

    Коментиран от #37

  • 37 Знаем и помним

    8 10 Отговор

    До коментар #36 от "Съвет за без пари":

    Това че комунистите са терористи и убийци ние българите си го знаем отдавна!

    Коментиран от #40

  • 38 Даааа

    18 1 Отговор
    Ами оказа се, че за пенсионерите пари няма, но за други обществени прослойки пари има. Сега и на военните и то с 30%, че и със задна дата от 01.01.2024г. Браво! В такъв случай, защо актуализацията на пенсиите не е 01.01.2024г, ами я пратили чак на 01.07.2024г? Защо питам АЗ? Не ви ли е срам. Великденски възнагражденя за всичките пенсионери също няма, но за държавната администрация се оказа, че пари за вдигане на заплатите има и то от 01.01.2024г. Прието беше Постановление на МС в което кабинетът в оставка без реформа вдигна заплатите на държавната администрация. Със 200 лева на най ниските нива и със 300 лева от началник отдел и нагоре във всичките 304 администрации. За целта са заделени за разпределение от бюджета 270 милиона лева. Вдигат се рязко и минималните възнаграждения за всички нива в администрацията. За шестте най-ниски нива от 933 то става 1400 лв. - тук попадат стажанти, сътрудници и изпълнители без опит. Минималната заплата за най-високото експертно ниво - съветник в дирекция "Правна" на МС, от 933 лв. става на 2100 лв. Най-ниското минимално възнаграждение за главен секретар на министерство става 2500 лв. При най-ниските изпълнителски нива се вдигат и максималните заплати. Не е ли срамота....а?
  • 39 Даааа

    15 3 Отговор
    И така, за да бъдем напълно точни, нека видим другото финансово перо за което Асен Василев се погрижил за сметка на пенсионерите. Заделени са допълнително в Бюджета още пари, конкретно за Великденска добавка на заслужили в държавата. И така, както се постъпи при пенсионерите предлагам и за държавната администрация да се приложи този критерий. Предвидени са 360 милиона лева само за Великденска добавка и предлагам същата да се даде само на част от служителите! Само на онези служители, които получават минимална заплата 933 лева. Над 933 лева никаква добавка! Тогава от Бюджета ще бъдат разходвани 100 милиона лева, останалите 200 милиона ще бъдат спестени. Да, ама не нали? Как ги виждате примерно мисирките от БНТ и БНР без Великденска добавка? Ами чиновниците от СЕМ? Ами МО, МВР, НСО, НСлС, СЪД, ПРОКУРАТУРА и т.н? Няма как това да стане, нали? Пусто око лакомо! Или примерно магистратите, които традиционно вземат по няколко хиляди Великденска или Коледна добавка. Ами шефовете по Агенции и Министерства? Там е малък ужас, масово се разпределят пачки Великденски пари. Значи за тях може на калпак, а за пенсионерите не може. Срамно и недостойно. Над половин милиард лева разход от Бюджета предизборно за чиновници и журналя в РБългария. Срамота. А, за пенсионерите пари за добавка няма. Това е положението.
  • 40 Знаем и помним

    11 4 Отговор

    До коментар #37 от "Знаем и помним":

    така е! Няма по големи терористи и убийци от фашистите. Нека припомня в историята го пише дори.Професорът Александър Цанков с преврата който направи, бедна е фантазията що народ изби и издави с шлеповете във водите на Дунав. Десетки хиляди загинали. Фашистките убийци играха футбол с отрязаната глава на сваленият министър председател на земеделското правителство , Александър Стамболийски. Прозвището му е Професорът-кръволок..

    Коментиран от #42, #46

  • 41 ха ха ха

    10 4 Отговор

    До коментар #32 от "Така е":

    комунистите никога и никъде не са идвали на власт по законен начин чрез избори! А, преврата на фашиста Александър Цанков през 1923-та година свалил законното Правителство на земеделците какво е това? Що лъжеш бе фашист. Метежите, убийствата и давенето на българи във водите на Дунав професор Цанков и фашистката клика около него ни го показаха как става.,

    Коментиран от #43

  • 42 комунист мр ъ сен

    5 4 Отговор

    До коментар #40 от "Знаем и помним":

    То фашистите и комунистите са едно и също бе!
    Мусолини първо е бил социалист св иньо комунистическа!
    Дай боже и с главата на костя копейкин да играят футбол, хихихи

    Коментиран от #47, #59

  • 43 ха ха ха

    6 3 Отговор

    До коментар #41 от "ха ха ха":

    Браво на Александър Цанков че е тепал комунистическите терористи!
    Да даде бог на България нов Александър Цанков който да довърши делото по прочи ст ването на Отечеството от комунистическата из мет! Читава комуняга да не остане на земята!
    АМИН
  • 44 Вярно е

    7 1 Отговор
    комунистите винаги са били и винаги ще бъдат най големите предатели и врагове на България! Дори един от тях искаше да направи България шестнайсета съветска губерния!

    Коментиран от #57

  • 45 ма мито ви комунистическо

    6 2 Отговор
    Тумора който трови света се нарича комунизъм и трябва да се унищожи!
    Държава която се управлява от комунисти умира! Да спасим България от комунистическия тумор!
  • 46 И ние знаем и помним

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Знаем и помним":

    Няма по големи терористи и убийци от комунистите. Нека припомня в историята го пише как терористите бкп дойдоха на власт на 9. IX. 1944 г. с прокремълски преврат с помоща на съветските окупатори, бедна е фантазията що народ из биха комунистите терористи. Десетки хиляди из биха. Интелигенцията на България унищожиха! Съсипаха България! Осемдесет години бкп терористите унищожават България! За съжаление в България има неокомунизъм, но това скоро ще се промени!
  • 47 Наблюдателен

    10 1 Отговор

    До коментар #42 от "комунист мр ъ сен":

    То разликата между комунизма и фашизма е единствено само в дължината на мустаците на Хитлер и Сталин

    🤭😁🤣😂

    Коментиран от #52

  • 48 Ей, човек,

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Язе съм":

    вземи да пишеш по-често тук, за да накараш народа да се усмихне малко! Каква ти усмивка, смях се с глас! Прочетох го още 3 пъти и пак умирам от смях! Жив и здрав да си!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Петър

    5 5 Отговор
    Асена Василева много ама много лъже

    Коментиран от #51

  • 51 Павел

    4 4 Отговор

    До коментар #50 от "Петър":

    Костя Копейкин много ама много повече лъже
  • 52 .....

    2 4 Отговор

    До коментар #47 от "Наблюдателен":

    Сляп си. Това са 2 коренно различни политически системи.

    Коментиран от #61

  • 53 Ококорени Лъжи

    4 3 Отговор
    Другарки и Другари, Цигани и Копанари аз Асан Ококореното само за вас мислех цели 3 години докато въртях на пръста си вашите пари! Сега и аз и вие сме по-богати, ще извинявате, ако съм малко по-богат от вас!
  • 54 Най-прекрасните лъжи

    6 3 Отговор
    ще виги каже само Кокор4о!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Родител 6

    3 3 Отговор
    Тоз .ЕЙ ще е радост за килия 69 на Централния.Опашка ще се реди.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Халваджан

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "комунист мр ъ сен":

    На кол да я побият на сред Варна да стърчи и гларосите да я кълват .
  • 60 незнайко

    2 1 Отговор
    Не знам дали всички ще умрем от студ но знам, че ще умрем от ЗАЕМИ !!!
  • 61 Наблюдателен

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от ".....":

    Терорът обаче който налагат и двете политически системи е един и същи!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове