Last news in Fakti

20 Април, 2024 21:45 1 667 30

Георги Кадиев: Как политическо лице ще организира честно избори в чужбина?!

  • георги кадиев-
  • избори-
  • мвнр

Сагата с министъра е позор за българската външна политика

Георги Кадиев: Как политическо лице ще организира честно избори в чужбина?! - 1
Снимка: БГНЕС

Това, което се вижда, е погром на външно министерство и позор за българската външна политика.

Това заяви Георги Кадиев от "Левицата" пред БНТ.

"Така не се прави и то от всички страни. Не може наистина три дни външният министър да не си вдига телефона. И не просто да не го вдига, а да е изключен. Не може да произнася реч, при която променя коренно българската политика за Украйна. Българската позиция винаги е била, че ние помагаме на Украйна във военен смисъл, в политически смисъл, ако Украйна реши да кандидатства за международни организации - ЕС и т.н. в икономически и хуманитарен смисъл. В тази реч се говореше само и единствено за хуманитарна помощ. Той няма право на това нещо."

"Това, което направи премиерът Главчев също е недопустимо. Не може да назначиш двама зам.-министри зад гърба на министъра, докато той си е взел три дни отпуска и е заминал за Черна гора. Не може в рамките на една седмица да сменяш трима външни министри", каза още Кадиев.

По повод предложението Даниел Митов да оглави МВнР, Кадиев каза:

"Външният министър наистина прави изборите зад граница, как политическо лице ще ги организира честно?"

"Промените в Конституцията бяха изключително нескопосани. Те предвиждат 12 души да станат премиер. Всички 12 позиции са хора, които са избирани от парламента на съответната позиция. Христо Иванов даваше пример с Гърция, където са само 3 позиции и там президентът е още по-ограничен, добре, но в Гърция са трима съдии, нито един от тях не е избран от парламента. Вероятността да бъдат политически лица е много по-малка, отколкото е в нашия случай. На практика всички 12 лица са политически и очевидно, че контактите им няма как да са неутрални. Не мисля, че премиерът Главчев ще се справи и с поста на външен министър. Той няма да има време, а няма и никакъв опит. Той го прави, защото стигнахме до тази ситуация. В момента върви някакво заяждане между Главчев и президента, в което нито една страна не иска да отстъпи."


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАБЛЮДАТЕЛ

    8 11 Отговор
    Още го боли човека за др. Иванчева. Добре разработена схема, навсякъде работеща и баш на него да се случи да му запушат едно от големите кранчета. Къде е грешката?
  • 2 Разпоредба

    6 10 Отговор
    Постоянният секретар на Министерството на външните работи организира изборите в чужбина, а не министърът.

    Коментиран от #5

  • 3 Шопо

    18 4 Отговор
    Демокрацията е опиум за масите, честни избори няма и никога не е имало. Можем да гласуваме за лошо или по-лошо, практически нямаме избор.
    Референдумите в България не се случват, народа няма право на глас.

    Коментиран от #6

  • 4 РЕАЛИСТ

    7 10 Отговор
    Някой разбра ли, какво какво иска да каже Кадията с този политически бълвоч?
  • 5 КАЗАХ!

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Разпоредба":

    За да спечели изборите ГЕРБ

    Борисов Нареди!
    За да фалшифицира изборите в чужбина
    Главчев да стане външен министър!

    Борисов Нареди!
    За да фалшифицира изборите в България
    Главчев да стане и главен секретар
    На вътрешното министерство!
  • 6 ИМА ИМА

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Шопо":

    Изборите правеха разликата между ГФР и ГДР! Между прекрасният мерцедес и мукавеният трабант!
  • 7 Бекапе

    13 2 Отговор
    За 34 ГД починаха над 1 млн българи и все млади хора..3 млн заминаха завинаги с децата си тук останахме около 4 млн и се стопяваме. А сега браво...и честити избури.......
  • 8 Прав е

    6 3 Отговор
    И прав, и разумен, ама кой да чуе
  • 9 Някой

    2 3 Отговор
    Тоя друга песен запя. Преди няколко дни се изтропа неподготвен и стана за смях с некомпетентността си. Казано е: "Обущарю, не по - високо от обувките. "
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иван

    5 2 Отговор
    Много акъл се изля напоследък, всяка промяна в законите е полезна, Конституцията трябва да се пробва кое работи и - кое не работи, не знам - Правителствата само идват - усмихват се за 2 дни и - това е - не е нормално да не се заработи.

    Не знам какво стана с Конституцията точно - но ГЕРБ трябва да си отидат, просто и ясно - не успяха да направят "преврат", биха ни пред Министерски съвет на колоните, то е ясно - какво са.

    С насилие - любов няма.
  • 12 Иво

    1 1 Отговор
    Кадиев, що се правиш на луд ??? В служебните на Радев, ставени от кадри на БСП, ДС и ПП, дали НЕ политически лица организираха изборите??? Да, ама не.
  • 13 Просветител:

    4 1 Отговор
    Ключова външнополитическа цел за военно-икономическа слаба Бг недалеч от Украйна и Израел при скопената си псевдоикономика. 3. Не може управляващата клика и даже грамотни кадиевци да критикуват може да бъде само: 1. МИР и максимално съхраняване на български животи. 2. Външноикономически баланс разумната, достатъчно ясната позиция - по лоялност спрямо ЕС и НАТО - на министър Димитров на конференцията на 15 т.м. в ЦВК по ПРЕРАЗКАЗИ. Или по оценки на некомпетентни соросоидни папагали, които не желаят да си спомнят, че решението на влизане на РБ в НАТО и ЕС е чисто чиновническо. Не се базира на всенародно допитване– референдум. Както постъпиха всички други държави членки. Дори и пост-фактум. Позицията на Димитров бе дипломатично почти национално отговорна. България не може да бъде рискувана с хората си заради чужди войни заради егоистичните интереси на бивши и сегашни империи. Не сме длъжни да бъдем Гюромихайловци със съюзите! 4. Главчев и МВнР би следвало да предприемат стъпки, освен да опазят българското население и територия от въвличане във война, да лобират и за неучастие в нея на хората с българско национално съзнание в Украйна и Русия. 5. Дали и защо Главчев и Димитров не са били в телефонна връзка си знаят само двамата, но не и СМИ. Много възможно е м-рът да има личен, „посланически” от Църна гора + нов „министерски” мобили и да се получи недоразумение или некоординираност. Още повече, че той е назначил своя зам.-министърка да го замества, а Главчев я
  • 14 Просветител:

    4 0 Отговор
    Продължение: ...а Главчев я сменя без да уведоми м-ра. Не знаем и нейната реакция.
    За останалото г-н Кадиев е логичен.
  • 15 Последният съд е честен

    2 2 Отговор
    Бих попитал Кадийката и останалите алчни политици, къде в ядрената пустиня наречена Земя ще заровите имането? Армагедон завършва със съд и първият въпрос към всеки ще е: Това което награби можеш ли да го изядеш? За следващите не гарантирам, но Той знае отговорите предварително.
  • 16 Просветител:

    4 1 Отговор
    С извинение, но първите ми 7-8 реда са разместени:
    Ключова външнополитическа цел за военно-икономическа слаба Бг недалеч от Украйна и Израел при скопената ни псевдоикономика може да бъде само: 1. МИР и максимално съхраняване на български животи. 2. Външноикономически баланс. 3. Не може управляващата клика и даже грамотни кадиевци да критикуват разумната, достатъчно ясната позиция - по лоялност спрямо ЕС и НАТО - на министър Димитров на конференцията на 15 т.м. в ЦВК по ПРЕРАЗКАЗИ. Или по оценки на некомпетентни соросоидни папагали, които не желаят да си спомнят, че решението на влизане на РБ в НАТО и ЕС е чисто чиновническо. Че то не се базира на всенародно допитване– референдум. Както постъпиха всички други държави членки. Дори и пост-фактум.
  • 17 Прав е

    1 0 Отговор
    И прав, и разумен, ама кой да чуе
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове