Last news in Fakti

21 Април, 2024 09:27 1 213 45

Ивайло Мирчев: Оказа се, че президентът има влияние, но не иска да го прилага

  • ивайло мирчев-
  • политика

Пеевски ни прати на избори, заяви депутатът от ПП-ДБ

Ивайло Мирчев: Оказа се, че президентът има влияние, но не иска да го прилага - 1
Снимка: БНТ

Определени кръгове не искаха по никакъв начин реформите да продължат. Това притесни Делян Пеевски - така той щеше да загуби влиянието си. Решението да отидем на избори беше на господин Пеевски, а не на преговорните екипи.

Това заяви пред БНТ депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев, цитиран от novini.bg.

"Още преди две години бяхме казали, че по отношение на промените в Конституцията ще разговаряме с всички. Направихме това, което бяхме обещали, и промените в Конституцията бяха приети", каза още той.

По думите му не може да има вот на недоверие. Това, което трябва да се случи, е да има едно нормално правителство, което да проведе едни нормални избори.

"Даниел Митов работи доста добре, бяхме заедно с него в Украйна. Съставът на това правителство обаче не е работа на политически лидери, а е работа между премиера и президента. Големият проблем беше вътрешният министър – от него зависи провеждането на изборите", категоричен е той.

"Президентът отказа да назначи друг външен министър и да смени министърът на земеделието, но ако си спомняте той каза, че не може да се меси в това, а сега се оказа, че може. Оказа се, че президентът има влияние, но не иска да го прилага", коментира Мирчев.

По повод тежките корупционни скандали Мирчев заяви: "Никой и над никого не трябва да има чадър. Когато някой е направил нещо нередно, винаги трябва да се разследва до последно. У нас това още не се е случило. Банкова, Коцев и т.н. – нека съдът си свърши работата и ако има нарушения, те ще си получат наказанията. По отношение на Бойко Рашков – нямам впечатлението, че е тежък контрабандист, но имам впечатлението, че Пеевски е започнал отрано предизборната кампания и е вкарал прокуратурата в нея."


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спрете да давате дума

    58 6 Отговор
    на това нищо! то лази в краката на президента, тръгнало за него да говори! Бягай с лодаката в скута на доган с останалите пропаднали от ПП и ДБ!
  • 2 12340

    52 3 Отговор
    Мирчо,
    де оня гений на юриспруденцията-Ристо Чушката, ве?
    ..... Вулканизира лодката?
  • 3 боклука се изгаря

    34 2 Отговор
    в тец, трябва да го разбереш ивайла
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Боко, крадецът от Банкя

    32 5 Отговор
    Жалко, че не си останал завинаги в окроина, тулуп.
  • 7 На еднокнижника

    7 32 Отговор
    тъпия гърбав трол тук може да плюе по Асен и ПП-Дб, но вдигнаха заплатите, пенсиите, безплатни лекарства за възрастните и сега ми натриса мутрата пак еднокнижника постната пица, мойте извенения, ама на изборите, ще обиколя целия град от селски тип и ще им натискам звънците на раята по всички кооперации, панелки и ще ги карам да ходят да гласуват, ако не искат мафията дпс-гроб да им замрази и намали заплатите, да им открадне парите за лекарства, чрез обществени поръчки за определени хора
    чекмеджан, ало Ваньо, Мишо бирата, кражи, убийства, геноцид над българите, това ли искаме?

    Коментиран от #9

  • 8 Тъмен субект

    29 3 Отговор
    Нали ВИЕ, иди оти, ограничихте правата ня предидента! Оправяйте се сега, варо умници!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хохо Бохо

    29 5 Отговор
    Оказа се, че тая селска пръчка и за чобан не става. Рядко обратното на умен е

    Коментиран от #12

  • 11 сигурно и

    9 8 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    и лекарствата на чиновниците, за да не получат удар колко са откраднали мафията дпс - герб и ор бъдещето на децата им
  • 12 вярно, ама той

    31 4 Отговор

    До коментар #10 от "Хохо Бохо":

    ивайло си само селяндур, нагаждач.
  • 13 Китин от Китен

    26 5 Отговор
    Основната цел на пъпкодебарките беше ограничаването на правомощията на президента Радев, сега, когато след промените в КРБ той не разполага вече със сериозни лостове за уреждане на подобни ситуации му се сърдят като малки деца, понеже не бил се възползвал от влиянието, което те с възторжени викове ограничиха до минимум!
    Тези са за психиатрията...
  • 14 Червената шапчица

    15 4 Отговор
    Този коментар няма да го напиша, защото аз не искам да ме санкционират заради нарушаване на Правилата за коментиране. Нека да уточним. Правило първо и единствено – Всяка крива линия, успоредна на евроатлантическата линия е права линия.
  • 15 Интересно

    5 15 Отговор
    Ивайло Мирчев каза доста сериозни неща за договора с "Боташ", как ни кеадът в услуга на турската държава, но нищо...няма доеи изречение за договора и прецедента.

    Коментиран от #19

  • 16 бай Иван

    25 2 Отговор
    Мирчев как е лодката ? Лодката как е ? Идат избори и с Мравояда няма ли да заплувате пак нанякъде? Да се овъртолите в пясъка на някой плаж, да дигнете електоралната подкрепа?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пейзанов

    27 2 Отговор
    Хитър селянин от с.Крушари, Толбухинско. Син на партийния секретар. Коварен, нахален, нагъл провинциалист. За това и заради такива като него, аз и моите приятели, семейство, познати, роднини, състуденти, комшии-няма да гласуваме.
  • 19 Кой тоя ивайло мирчев

    18 3 Отговор

    До коментар #15 от "Интересно":

    Имаше май с такова има един продаден като салам от ПП и ДБ, от партиите на лъжците и крадците и пропадналите хора без морал ПП и ДБ, та и той с една лодка оди на Росенец и седна на мазно турско кайве в скута на бея там! :))

    Коментиран от #21

  • 20 име

    20 2 Отговор
    Ауу, искали а строят детска.болница за която трябвало 40милиона, а по договора с Боташ сме им плащали близо.милиот на ден! Ама нищо не каза за 260-те милиона, които асанчо хариза на разни кухи фирми, напълнили скъп газ в Чирен, за компенсация, че се били понабутали покрай спада в цената на газта. ОК, разседвай далаверите, ама не само чуждите!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Простия

    23 4 Отговор
    Според "умните и красивите " президента трябва да издава укази всеки ден за смяна на министри. Абе Ивайло 7 дена имаше Главчев да си избере министри. А Вие от ПП определихте кой може да е служебен премиер така че отговорността не е на президента а ваша и си поемете отговорността.
  • 24 Хаха

    20 2 Отговор
    Мирчев като ти отрязаха част от стомаха, да не би случайно и малкия мозък дето имаше да са махнали?
    Кажи си комунистическо чедо, за да ти олекне,.
  • 25 Майора

    12 2 Отговор
    Уважаеми Мирчев , още ли не разбрахте че това което сам човек си направи , никой друг не може да му го направи! Благодарение на слабите юрист Ристьо и секретарката му Надежда станаха промени в Конституцията , които доведоха до това положение!А неистовата ви жажда за власи и пари и овладяване на службите , ви изигра лоша шега! Публично известни станаха връзките Рашков , Димитрови , Кожев , Банкова и евентуално Василев , така че стига се оправдавахте
  • 26 Кое от двете?

    10 2 Отговор
    Тоз е приятен за гледане като кожна екзема, за сметка на това е по-два пъти толкова прозззт. Тия или са направили промените в Конституцията в полза на Бую от самото начало, което значи че са просто негови мекерета. Или са направили промените с идеята, че все те ще са на власт, което пък означава че са пълни Едеоти
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Опа

    7 2 Отговор
    Съдът да си свършел работата за Банкова, Коцев и сие, ама нали вашия гним, че Коцев е чист хато сълза,т.е. влияете на съдебната власт. Д трябва и да си понесете отговорността за кадровия избор.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ежко

    8 3 Отговор
    Ха,ха...Мирчев, напълнихте гащите с промените в Конституцията и сега питате кой е виновен за това?Президента питахте ли го когато му орязвахте правомощията?Ако беше ваш президент не бихте направили никакви промени, нали?Е, щом променяте основния закон на държавата, не заради принципи,а според случая -търпете си последствията!
    Важното е,че показахте какви глупаци сте на цялото общество,а аз не искам да ме управляват глупаци!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Право на мнение!

    2 8 Отговор
    Реформите, които направиха ПП-ДБ дадоха резултат! Служебнжто правителство и Президента да се контролират идин друг! Сега стана прозрачна ролята на Президента и неговия подпис за и против даден Указ или назначение. Той горкия все лъже, че не носил отговорност за нищо! Но това и Лъжа! Той носи отговортост с подписа си поставен върху всики Указ! И ако изборите не са честни, Президентът е отговорен с Подпика си!!!!
  • 33 Истината

    1 9 Отговор
    Конституционните промени „историческо решение“! Само за 6 месеца управляващото мнозинство изготви и прие промени в Конституцията, за които се говори от години!
    1. ВСС се раздели на две - Висш съдебен и Висш прокурорски съвет.
    2. Служебен премиер може да бъде: Председател на НС, Управител и подуправител на Българската народна банка (БНБ), Председател или зам.-председател на Сметната палата, Омбудсманът или негов заместник​.
    3. Парламентът няма да се разпуска, ако не избере правителство.
    4. По-кратък мандат на главния прокурор.
    5. Регулатори ще се избират от парламента с две трети мнозинство.

    Коментиран от #34, #37

  • 34 Lоста

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "Истината":

    Какво ли не прави сядането в скута на Пеевски за пиене на кайве! Конституционна реформа. Умно и красиво😀
  • 35 Оказа се,

    7 0 Отговор
    че президентът има железни нерви, за да понася всякакви недорасляци в политиката, като този от снимката. И ако утре същият от снимката не хареса друг министър , следвали пак да се " играе по гайдата " му. Вместо да бъдат привлечени от закона, тези които предизвикаха умишлено конституционна криза, сега арогантно продължават да злословят по адрес на президента.
  • 36 Дрън -дрън

    6 0 Отговор
    На вас все президентът ви виновен, а като добавим и троловете ви,вкл. в тоя сайт, очаквайте обратен ефект, и браво на президента
  • 37 ежко

    7 0 Отговор

    До коментар #33 от "Истината":

    И какъв ще е ефекта от тези промени?Ограничиха правомощията на президента,избран с + 50% на преки избори и с рейтинг првишаваш пъти този на НС!?!Разрешиха на хора с двойно гражданство да заемат политически постове?!?
    Алоооо!Какво му е хубавото на промените?
  • 38 Наглев

    6 0 Отговор
    Хитър, нагъл селянин е този. Дошъл чак от другия край на България в София да трови обществената атмосфера, вместо да дои овцете в Крушари- Добричко. Но нали е син на виден местен селски комунистически партиен секретар....
  • 39 добруджанска питка

    6 0 Отговор
    На този му личи, че е простоват , но хитър и коварен селяндур.Никога няма да гласувам за тях.
  • 40 добрички мекици

    5 0 Отговор
    Два пръста чело, овчи поглед, нагло поведение, провинциално мислене. И татко- партиен секретар.На БКП, естествено....
  • 41 Серсемов

    5 0 Отговор
    Кой е този? Професор? Писател? Учен? Изследовател? Защо му се дава трибуна?
  • 42 софиянец

    4 0 Отговор
    Тоя се гласи пак за депутат. Иначе какво ще работи? А кой ще гласува за партийката му ?
  • 43 Аман

    3 0 Отговор
    Напълниха София и превзеха политиката и държавата.Аман оттях!
  • 44 Стефан

    1 0 Отговор
    С политици - аматьори като Мирчев сме заникъде
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове