Last news in Fakti

21 Април, 2024 13:08 1 139 41

Костадин Костадинов се закани: Ще има вот на недоверие

  • костадин костадинов-
  • възраждане-
  • избори-
  • евровот-
  • вот на недоверие-
  • българия

Това не е служебен кабинет, а правителство на сглобката, посочи лидерът на "Възраждане"

Костадин Костадинов се закани: Ще има вот на недоверие - 1
Снимка: БГНЕС

Ние нямаме служебно правителство, а кабинет на ГЕРБ и ДПС, както и на ПП-ДБ. Това заяви пред БНР Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане".

Възраждане е инициатор на внасянето на вот на недоверие към служебния кабинет – нещо, което се случва за първи път в България. Към това искане подписи са положили и депутати от БСП и ИТН.

В ефира на БНР преподавателите по Конституционно право Христо Орманджиев и Орлин Колев обясниха, че вот на недоверие към служебен кабинет е невъзможен, защото противоречи на решение на Конституционния съд от 1992 година.

Костадинов отхвърли експертизата им и попита защо не е поискано мнението на проф. Пламен Киров - бивш член на Конституционния съд. "Той ясно заяви, че този вот е допустим, защото ситуацията през 1992 година, когато е имало една Конституция, е различна от тази, при която в момента има Конституция, преправяна шест пъти. Институтът на служебното правителство през 1992 г. е съвсем различен от института на служебното правителство сега".

Костадинов заяви още, че представителите на неговата партия "са канени изключително рядко в национален ефир". Според него "огромната част от българите мислят, че има тежка цензура и медийна блокада в националните медии, които създават едностранчива гледна точка. Ако искаме да има демократична държава, трябва да има свобода на словото".

„Ако този вот на недоверие успее, трябва да има нов служебен кабинет”, посочи лидерът на „Възраждане“. ЕПросто намалява списъкът от хора, които могат да станат министър- председатели. Този списък беше съставен от ПП-ДБ. Защото това се техните конституционни промени, това са поправките, които са написани от ПП-ДБ. По този начин те дават властта в ръцете на хора, които са от ГЕРБ и ДПС”, заяви още Костадинов.

„Лошото е, че след това ще бъде назначено на практика същото. Няма избор. А когато нямаш избор, това означава, че няма и демокрация. Благодарение на поправките на ПП-ДБ, ние нямаме избор. Президентът също няма избор“.

„Стана ясно, че имаме тежка политическа намеса от страната на лидера на една от политическите сили в България, а именно – Бойко Борисов, който нареди на Главчев да смени външния министър”, каза още Костадинов.

„Нашата цел винаги е била да спечелим изборите. Ще се борим за това на предстоящите два вота. Имаме програма, която разпространяваме сред хората. Европейските избори са изключително важни. Всяка седмица гласуваме някаква поправка в закон, която е заради директива на ЕК. Ние се превръщаме в територия, управлявана от Брюксел. Българският глас не се чуваше в Европейския парламент”, обясни лидерът на "Възраждане".

Костадинов смята, че трябва да има предоговаряне на условията за членството ни в ЕС. "Имаме партньори в десет европейски държави. Целта на "Възраждане" е да създаде група в ЕП. Никоя българска партия не се е опитвала да го направи. Само преди две седмици излезе поредното изявление на Урсула фон дер Лайен, в което тя казва, че ЕС трябва да се реформира и решенията в него вече да не се взимат с пълен консенсус, а с мнозинство от две трети. Това означава, че Германия, Франция, Италия, големите държави решават, че нещо трябва да се случи. Ако България не е съгласна, е длъжна да изпълнява. Това означава, че си подчинен. Аз не искам България да е подчинена на никого".

Костадинов коментира предложението на Димитър Главчев да поеме и външно министерство: „Не одобряваме тази идея. Няма смисъл.”


Поставете оценка:
Оценка 3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истина

    23 34 Отговор
    Друсаййййййй, Коце тия некадърници !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Обаче

    8 10 Отговор
    ✔️Институтът на служебното правителство през 1992 г. е съвсем различен от института на служебното правителство сега✔️
    Промяна на статута (института) на властите е от компетенциите на Велико НС според конституцията.

    Коментиран от #35

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мичо

    13 16 Отговор
    Коце, не искам евро, не искам лев, искам нова валута, един коц, с твоя лик на нея!!!

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Връщай

    20 13 Отговор
    Парите,бе!
  • 10 Майора

    22 14 Отговор
    Явно Копейкин докато си обикалял Европа срщу която си , не си следил изказванията включително и на Пламен Киров за решението за недоверие на служебния кабинет! Той каза че е възможно , но няма да свали кабинета а е само с политическа цел! Така че нали си против ЕС и НАТО , тогава защо ще участваш в евроизбори и защото спестяванията ти са в евро!? Може да излъжеш само избирателите си от”Максуда”!
  • 11 реру

    30 10 Отговор
    "... Костадинов смята, че трябва да има предоговаряне на условията за членството ни в ЕС..."



    Аз се надявах най-после да си изпълни обещанието и да извади България от ЕС... Сега нова песен...
    Май подобни обещанията са само за да екзалтират клакьорите... до следващото...

    Коментиран от #25

  • 12 тоя кой беше

    21 10 Отговор
    Разграждане са бита руска карта.На следващите избори ще имат най много 4% гласове
  • 13 Възрожденец

    9 10 Отговор

    До коментар #7 от "Мичо":

    Мичка, като спечелим пълно мнозинство ще я въведем с курс 1 коц = 1000 евро.

    Коментиран от #31

  • 14 И аз НЕ искам

    11 16 Отговор
    "Ако България не е съгласна, е длъжна да изпълнява. Това означава, че си подчинен. Аз не искам България да е подчинена на никого""
    НО, България след 1989-та г. се управлява само от продажници. Но и в населението има много роби на принципа: "Преклонена глава, сабя не сече..."
    Който е роб по природа, много трудно можеш да го научишиш да обича свободата.

    Коментиран от #17, #24

  • 15 Дедо ви...

    8 9 Отговор
    Ето защо Борисов похарчи Митов и Главчев
    Изскача сянката на "Галя от посолството". Има ли запис с ОБрайън, който натиска лидера на ГЕРБ. Нелогичната маневра на Бойко Борисов, който посред нощ от партийно събрание в „Подуене“ заплаши премиера Димитър Главчев и поиска главата на външния министър Стефан Димитров, се превръща в бумеранг за ГЕРБ. В крайна сметка Стефан Димитров запазва поста си, а близките до ГЕРБ Главчев и Даниел Митов са унижени. Борисов за пореден път, нервно самоизтъквайки се като първи евроатлантик пред посолството, похарчи свои. Борисов просто е искал да се „натегне“ пред посредствения американски чиновник Джим О’Брайън, който пише санкциите „Магнитски“. О’Брайън е в София и се ядосва от „меката“ позиция на външния министър Стефан Димитров по линия на Украйна. Димитров си позволява да изрази еретичната теза, че е време да се постигне мир, макар и по украинския сценарий. О’Брайън недоволства пред посланик Кенет Мертен. Мълвата достига до прословутата лобистка Галина Събева („Галя от Посолството“), която побързва да позвъни в централата на ГЕРБ със спекулацията, че шефовете й не харесват Стефан Димитров. Това е достатъчно да активира Бойко Борисов. Той няма време за губене и експресно се появява на партийна сбирка в „Подуене“ (макар че по традиция не посещава мероприятия в София), за да бъде чут от медиите и най-вече от посолството, че иска главата на провинилия се министър. Два часа по късно, малко преди полунощ, премиерът Главчев влиза
  • 16 Факти

    16 4 Отговор
    Копейката изплати 20 годишния кредит за палата за 2 години, а балъците гласуват за него и му пълнят джоба със субсидията. За него е идеално всяка година да има по няколко пъти избори.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 2 Отговор
    Нищо служебно няма в това правителство! Има си работрщ Парламент! България е Парламентарна РЕ-публика❗
    Пред кого се закле Правителството, пред Президента ли 🤔❓

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    РАБОТЕЩ ПАРЛАМЕНТ със МАРИОНЕТНО ПРАВИТЕЛСТВО ‼️
  • 21 тъпани

    1 3 Отговор
    Всичко за България, освен ако ЕНП и ваксърката не кажат, че е нацистко! Да пълнят офшорки е яко....
  • 22 ЦарВул

    2 16 Отговор
    Давай Коце!!С тебе сме!!Да изметем тази измет на бунището на историята!!Едно време когато правехме БЗНС "Никола Петков"си мислехме едно,а се оказа нещо съмсем друго!!Кога ако не сега?Давайте да грабнем метли,лопати и сопи/неочегарени сеченици-по Луковитски/и да ги почваме!!Гледах онзи ден ПРОСТОКИРЧОТО-в интервю пред Сашо Диковлиев-дето се спряпа на всяка втора дума и израз/как ЛЪЖЕШЕ,ЧЕ НА 9/девет/години ПИТАЛ ЕДИН КОМУНИСТ ЗАЩО ТАКА СА НАПИСАЛИ КОНСТИТУЦИЯТА?? и ПРОДЪЛЖИ:ЧЕ ОНЯ КОМУНИСТА ДЕ,ЛУКАНОВ ВСЕКИ ДЕН БИЛ ПРИ ТЯХ И ГИ НАДЗИРАВАЛ К,ВО И КАК ДА ГО НАПИШАТ??ЕГА ТИ И НАХАЛСТВОТО!!ТОА СЧУПИ ГЛУПОМЕРА И ЛЪЖОМЕРА!!МАЛЕ.Е.Е. И Т,ВА МИ БИЛО ПОЛИТИК И МИНПРЕД!!АМИ КОГИТО БЪРКАШЕ НА ЛЕНЧЕТО ПОД ПОЛАТА??МИ АКО АЗ БЯХ НАПРАВИЛ ТОВА НЯМАШЕ ДА ИМА ВРЪЩАНЕ В КЪЩИ!!ОНАЯ МОЯТА ЩЕШЕ ДА МЕ ПОТРОШИ ВЪВ ВСЯКАКЪВ СМИСЪЛ!!!Е ТЕ КРАВАРИТЕ ВСЕ ТАКИВА НИ ГИ ИЗБИРАТ И НАТРИСАТ,ЗА ДА ПОКАЖАТ,ЧЕ НЕ СМЕ НАРОД А МЪРША/по СЛАВЕЙКОВ/!!!КАЗАХ!!ГЛАСУВАЙТЕ ЗА "ВЪЗДРАЖДАНЕ"!!ДРУГИТЕ СА ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ!!

    Коментиран от #33

  • 23 марш ве

    11 1 Отговор
    Плашимутак.
  • 24 Оги

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "И аз НЕ искам":

    Вижте сега, смешковци, България е малка и незначителна страна. Такива страни винаги са подчинени на някого - преди 1878 5 века турско, после на СССР, сега на Америка. Много малко са страните с армия и икономика, които могат да си позволят да играят независимо. Такава е Турция, примерно, но те имат втората армия в НАТО след америте. Така че, успокойте се. И слушкайте Коцко какви ги разправя, много гордо звучи, но напълно нереалистично.
  • 25 оуу

    16 1 Отговор

    До коментар #11 от "реру":

    Най-много да извади още една къщурка измамника.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 007

    10 0 Отговор
    И като има вот ко! С 15% слуги на путлер +12% бивши комуняги и 4% клоуни на учиндолеца ли ще правиш вот пподлого?🇧🇬🇺🇦🇺🇲🇰🇷🇯🇵🇬🇧🇪🇺🇧🇬
  • 29 Браво!

    11 0 Отговор
    И днес си заработи рублите, конвертирани и платени в ЕВРО. (Време е копейката да бъде преноминирана в "рублата", защото този се издигна в ейерархията на слугинажа и вече заработва много.)
  • 30 По делата ще ги познаете!

    7 1 Отговор
    Гласуваш за Костадинов - печелиш ГЕРБ!
    Коцето вече си каза, че няма да се коалира след изборите само с ДПС...
    Същото е и с пепедебетата, но те вече и не крият, че са всеядни и готови на всичко за властта.
    Не трябва да се гласува за партии, които са готови да въвлекат българите във войната, която жадуват глобалистите. Не вярвам да искате разрушени български градове и убити български мъже...
    Не ги слушайте какво говорят, гледайте ги какво правят.
  • 31 ПЕСИМИСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Възрожденец":

    Сигурно ще е много, много далече...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 РОМАН

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "ЦарВул":

    Ще ви спонсорирам с метли и лопати, ако искате и с цървули...
  • 34 Събуди се

    14 0 Отговор
    Този .ангал зощо не е в Русия
  • 35 ФИЛ

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "Обаче":

    Абсолютно правилна забележка, но явно копейките, гледайки звездата на Кремъл, не я забелязват. Колко тъжно, глупаво и....
  • 36 Незнаещ

    8 1 Отговор
    Какъв ли адски страх тресе служебния кабинет, прочитайки заканата на Коцето??
  • 37 Този

    9 1 Отговор
    Копейкин не разбра ли, че вот не може да има срещу служебен кабинет. Само говори глупости копейките да му се радват.
  • 38 Връщай

    3 0 Отговор
    Парите,бе!
  • 39 ефедрил

    0 3 Отговор
    Българският глас не се чуваше в Европейския парламент”, обясни лидерът на "Възраждане". Че то кога някога се е чувал. Нашите евродепутати мълчат като мутки как да се чуе. Само не знам защо трябва да гласувам за някакви евролапачи които не защитават интересите на държавата си. За какво ни трябваше да сме член на ЕС след като можеше да сме част от Европейското икономическо пространство както са Норвегия и Щвейцария,Лихтенщайн и Исландия. Така нямаше да изпълняваме нарежданията на Брюксел.
  • 40 Хахаха

    10 0 Отговор
    Тази мурзилка съвсем е изперкала, откакто се класираха на пето място с другите комунисти от БСП 🤣
  • 41 Нина

    0 0 Отговор
    🍓 Г­о­р­­­е­щ­и­­ ­м­­о­­м­­­и­­­ч­­­е­т­­­а­­­ ­­в­­и ­­­о­­ч­а­­к­­­в­­а­­­т 👉 ­𝗡­­­𝗨­­­­𝟮­­­𝟭­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове