Last news in Fakti

22 Април, 2024 15:38 1 355 60

Денков: На избори ни изпрати Борисов под натиска на Пеевски

  • николай денков -
  • избори-
  • пеевски-
  • борисов

Считам, че Пеевски е най-заинтересован от новите избори, защото се надява да увеличи изборните резултати на ДПС и заедно с ГЕРБ да имат мнозинство в следващия парламент

Денков: На избори ни изпрати Борисов под натиска на Пеевски - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Защо отново отиваме на избори? Струваха ли си тези 10 месеца? Какво предстои? Това са само част от въпросите, които ни задаватe при срещите ни в страната – нерядко с тон на критика и разочарование. Чуваме ви! Ще продължим разговорите и през следващите дни и седмици, в търсене на най-доброто решение за България след изборите. Това пише в профила си във "Фейсбук" акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната".

В публикацията си той обобщава фактите по темите, които обсъждат в срещите си с хората.

Кой ни изпрати на избори и защо?

Краткият отговор е – Борисов, под натиска на Пеевски, който непрекъснато се опитваше да се вклини във властта. Започнахме реформите, но двамата не пожелаха те да бъдат доведени докрай – може би защото това би позволило реални разследвания, истински контрол и ефективни присъди за престъпна дейност.

Считам, че Пеевски е най-заинтересован от новите избори, защото се надява да увеличи изборните резултати на ДПС и заедно с ГЕРБ да имат мнозинство в следващия парламент. А в хода на изборите да смени много от депутатите с лоялни нему хора – не само в ДПС, но и в ГЕРБ, където вече има много силно влияние, както установихме през последните месеци.

Струваха ли си последните 10 месеца?

Едно управление има смисъл, ако постига полезни резултати. За първи път успяхме да накарахме ГЕРБ и ДПС да работят по нашата програма - с планираните реформи в полза на хората и на бизнеса. Да, очаквахме всеки ден да е битка и всеки успех да е труден. До голяма степен знаехме с какво се захващаме - и че може кабинетът да не издържи до края. Но не се отказвахме, защото разочарованието ви от подкрепата на ГЕРБ и ДПС беше знак, че сте стигнали предела на търпимостта към латиноамериканския, олигархичен модел на управление.

В същото време бяхме наясно, че нищо няма да се промени, ако критикуваме този модел отстрани. Промяната не може да се случи само с призиви, декларации и протести. Тя идва от сърцето на институциите, с промяната в законите, с хората, които работят отвътре, стъпка по стъпка, чрез инструментите на властта – и по-бавно, отколкото ни се иска.

Какво предстои?

България отново е на кръстопът и трябва да избира измежду два пътя:

1. На реформите за по-добро европейско бъдеще с повишени доходи, по-малко неравенство и подходящи условия за развитие на личната инициатива и бизнеса.

2. Назад към мрачните практики с институциите „бухалки“ за рекет върху бизнеса, регионалните власти и гражданите, застанали на нечий път. Без правосъдие и с продължаващо усещане за несигурност, в името на забогатяването на няколко олигарси, за сметка на всички останали българи.

Олигархията ще мобилизира целия си ресурс, за да се върне отново на власт и да отмъсти за „загубите си“ през последните 3 години, в които не можеше да управлява пряко чрез ГЕРБ и ДПС. Отмъщението и желанието за спечелване на служебна победа на изборите личи в светкавичните координирани действия по смени на хора на ключови позиции и скалъпените обвинения към политически опоненти.

ПП-ДБ ще работим заедно за резултати, които да ни позволят да продължим реформите. Това ще бъде основният залог в предстоящите национални и европейски избори. А от вашата подкрепа зависи в коя България ще живеем.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    32 31 Отговор
    Да не забравяме, че Баце е дребен крадец на коли, назначен от мутрите за охрана на бай Тошо,
    издигнат от Дедо и направен генерал от Доган, построил патока на Путин,
    кътащ пачки и кюлчета в чекмеджета, който лъже за световно и се гордее, че прецаква
    Европата с 200.

    Коментиран от #49

  • 2 така така

    17 42 Отговор
    Денков, стягай се за премиер и външен, че ГЕПП каквото каша ще надроби никой няма да иска да я сърба после.
  • 3 Хохо Бохо

    52 9 Отговор
    Плъx, как тъй пропусна президента ве? На клоунадата основен наратив и е президента. На бойкикев като не му става патката и неможе да оправи мирчева пак президента му е виновен
  • 4 ХАХАХА

    59 9 Отговор
    По жалко същество от този на снимката няма и би трябвало да му се отнеме думата.
  • 5 Българска гордост на снимката

    50 7 Отговор
    Докъде я докарахме мале!
  • 6 Гост

    51 7 Отговор
    Амииии, ти да видиш! А нещо за ала балата и нашто МВР? Толкоз сте елементарни, че чак презират! Смехурани...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Да, бе

    48 9 Отговор
    Явно докато са се гушкали в скута на шиши не са се разбрали... Пък и никой не уважава такива подметки...
  • 9 Голямата халка

    44 7 Отговор
    Мълчи вееее страпон безгръбначен
  • 10 Весела

    48 6 Отговор
    Каза съсела дето иска да пътува!
    Заминавай бе плъх сапунен!
  • 11 12340

    15 21 Отговор
    ДПС и заедно с ГЕРБ НЯМА да имат мнозинство в следващия парламент, ХХР за тях!

    Коментиран от #23

  • 12 Кимбо

    11 2 Отговор
    От къде точно крадат пари политиците? За какво се боярат всички които дават по телевизията- анализатори ,държавни чиновници и други държавни служители? Какъв е алгоритъма за цапцаросване на държавни пари?
  • 13 Рядко

    41 7 Отговор
    противна личност е този!
  • 14 Българка

    11 27 Отговор
    Аз избирам първия път за развитие. Вторият ни доведе до превзета от мафията държава, бедност, липса на правосъдие, разграбване и то стабилно, гарантирано от ГЕРБ-ДПС
  • 15 Миризлив пор

    37 8 Отговор
    Не баце и шиши! Жаждата за еднолична власт на Кирчо и Кокорчо ни докараха до избори!

    Коментиран от #17

  • 16 Трол

    33 3 Отговор
    Г-н Денков е следващият топ-десантчик на Росенец.
  • 17 тхйт

    9 26 Отговор

    До коментар #15 от "Миризлив пор":

    Eдноличната власт я упражнява само ГЕРБ. Мария Гавраел, сега Главчев. Управляше авторитарно Сметната палата, а вече и цялата държава, но кучетата пак лаят срещу когото не трябва.
  • 18 Коиловци брадърс

    29 3 Отговор
    Цър, цър, цър... Някакво мишле се чува наоколо..
  • 19 Го4о

    35 5 Отговор
    На избори сме, защото Денков и ПП се ОТМЕТНАХА от ротацията на 6-ти Март! Сега се чудят как да се оправдават! Тези нещастници повече никога няма да им подарят мандат, нито пък ще спечелят такъв! ПП са мъртви!
  • 20 Люхендрия

    19 2 Отговор
    Гледам "вождовете" и "учените" в тази страна и си мисля, дали някога е съществувала подобна измислена държава?
  • 21 Страх и памперс

    8 19 Отговор
    До като двата шопара са на свобода, няма бъдеще за Българския народ.
  • 22 Мдааа

    16 14 Отговор
    Денков много си повярва. Помисли си, че Баце ще го държи 4 години. Ти министър председател, ту външни работи. А на Баце му трябват само балъци за пералнята. Поизпра си чекмеджетата и кюлчетата и сега е готов за нови висоти като артист, литератор, икономист и какво ли не. Абе тулупията пристига с нова сила!
  • 23 Тошко

    31 5 Отговор

    До коментар #11 от "12340":

    ПП ще имат само 20 депутата!

    Коментиран от #43

  • 24 кална вена

    20 2 Отговор
    менков радвай са че не тъ пратихме ние, че нямаше да стигнеш до избори ......наглеци....нищо той тиквата си отмъсти доволно, просто ви заличи!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 съвети за родители

    25 1 Отговор
    Ако дето ви , ви попита за значението на думата МУХЛЬ@ или ПЛАЗМ@ДИЙ или ГЬ@НСУР@Т , ТЕПЕГЬ@З , ИБРИК/ЧИЯ и пр. , не губете време в обяснения , просто му покажете горната снимка .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ник

    23 2 Отговор
    Не е късно а станеш за резил ....тия вече станаха ....и сега се стремят да не спират ....с резила ...
  • 30 Майора

    25 4 Отговор
    Денков за съжаление никой не ви е виновен , виновни сте вие с вашата неистова жажда за власт и пари и овладяване на службите , теглене на големи заеми , изтеклите факти за връзка с контрабандисти на най високо ниво!Това което човек сам си направи , никой друг не може да му го направи!
  • 31 Българин

    17 4 Отговор
    С избори, или без избори, ДпС ще продължи да управлява, защото за нас така е определено! И не е работа на разни провалени и фалшиви учени да ни дават акъл и да се опитват да разрушат държавата!
  • 32 Реалност

    7 16 Отговор
    Тече поредната хибридна руска атака. Докато не бъде разрушен Мордор и не бъде изчистена България от руските агенти за влияние, мир и просперитет в България няма да има.
    Защото това е главната цел на Кремъл- чрез тотално разделение на нацията, подклаждане на омраза между гражданите, чрез създаване на съмнения и колебания за пътя на България,
    Русия да продължи да държи Отечеството ни в своята "мъртва хватка". Дори когато загива, Мордор ще направи всичко с него да загине и България.
    Русия винаги е била най-големия враг на свободна и независима България. Всички наши възрожденци са предупреждавали за коварния план на московлии да ни поробят и затрият като държава, така както са сторили с две Българии.
    Унищожаването на Империята на Злото е шансът за свобода и просперитет на България и на българските граждани. Винаги когато сме се откъсвали от ноктите на московците сме бележели бум в развитието на страната.
    Триото Борисов-Радев-Пеевски се готви да реализира следващия етап в развитието на проекта "Турски поток"-"Боташ", като пренасочи текущите обеми руски газ през Украйна през България, като по този начин освободи Путин от сегашните задръжки за атака на газовата инфраструктура на Украйна.

    Коментиран от #48

  • 33 Име

    20 1 Отговор
    Лустрация! Молец, и за теб също важи!
  • 34 Аз,стига ли ви?

    24 3 Отговор
    По-добре на избори, отколкото да управляват такива несвестни като вас. И дано тези избори ви изпратят в историята като най-черния период от съществуването на България.
  • 35 боко

    7 7 Отговор
    Алчен, малоумен кретен.
  • 36 демократ

    8 2 Отговор
    денка ти си виновен за нови избори искаже да патуваш и за това не се разбрахте в склобката ти големия акадевик- кирцата и наи големия финансис в българия кокорчо тоес наи големия комбинатор вие нямате мядто м българия а вземаите пушките и каските и бегом в украйна
  • 37 Призив!

    8 6 Отговор
    Има реална опасност Мафията зад ГЕРБ и ДПС окончателно да превземе държавата след Изборите! Затова, братя българи, отидете и гласувайте, за да не ви управляват мутро-мафиоти като Боко и Шиши!!!!!
  • 38 Значи браво на борисов

    14 3 Отговор
    Вие се оказахте вредни и гнусни за България.

    Коментиран от #45

  • 39 ЕЙ ПЛЪХ

    14 1 Отговор
    Абе аланкоолу, ти до вчера ревеше за власт и пари и сега космоса ти крив. Ти си жалко нещастно мишленце. Срам си ти за човечеството. А за България - срам с такъв премиер. Дано си получиш, това, което заслужаваш!
  • 40 Шарлатани ООД

    11 1 Отговор
    Аве на вас джендъpите все някой друг ви е виновен! То се видя шефа ви пудела, кви ги върши!
  • 41 Бат Бойко

    7 2 Отговор
    Ники няма да лети.
  • 42 Илиев

    4 6 Отговор
    Един депесебългарин, пръкнал се от нищото,стана фактор в очите на побратимия си Борисов.Клиент на прокуратурата на САЩ,милиардери със своя банкянски авер,тези разполагат с държавата като с приватизирана фабрика.Назначиха един чиновник за премиер,хареса му на този шмекер,той пожела и външното ни ведомство,за да продължи да пътува по света,но и да агитира в посолствата ни за партията си,благодарение на която днес кацна на най високия стол в правителството ни.Докъде ще стигне държавата ни с такива управници,един Господ знае!
  • 43 хе хе

    0 6 Отговор

    До коментар #23 от "Тошко":

    Очаквам галимация сред неграмотния ви електорат. Останалите ще гласуват с машини, дори в случай, че не успеете да осигурите такива в някои секции в столицата.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 този филм сме го гледали

    2 5 Отговор

    До коментар #38 от "Значи браво на борисов":

    "Постна пица" ви е приготвил Борисов, затова никакви поздравления!
  • 46 Асенчо Ококореното в центъра на Пловдив

    3 0 Отговор
    каза открито и на висок глас пред няколкостотин души, че ПП-ДБ нарочно са провалили кабинета на Габриел, за да прецакат ГЕРБ! А смърфчето Академик ДенкоФ лъже точно обратното! Тия стават все по- и все по- брутално нагли вагабонти! Толкова са нагли че дори не си правят труда да си координират лъжите, всеки лъжи колкото може повече!
  • 47 Любовниците на Пеевски се казват

    3 0 Отговор
    Киро, Асен, Христо, Танас, Денко и останалите травестити! По устата на всички тях има следи от "бялото му сладко", а и не могат да седнат на задните си части, защото са му седели на коленете!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Русия руши целият свят, а ПП-ДБ рушът

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    цяла България!
  • 50 Тая лъжлива мишка, тоя смешен

    2 0 Отговор
    смърф е български Академик, и беше премиер, представяте ли си подобна подигравка?
  • 51 Мрънкач изчезвай вече

    1 0 Отговор
    Просто ви разкара, като досадни, алчни насекоми, молци например!
  • 52 Горски

    2 0 Отговор
    Олигархията приспа ПП/ДБ, сглоби се с тях и спечели. губещите са ПП и ДБ и излъганите от тях хора, гласували против бат Бойко дебелия Пеевски. А благодарение на "гениалните мозъци" на разни индивиди, които промениха конституцията, същата тази олигархия ще провежда "честни избори".
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове