Last news in Fakti

23 Април, 2024 10:37 2 952 49

Затяга се контролът срещу неправилното паркиране в София

  • паркиране-
  • софия

Възможностите да се паркира за 10-15 минути, без да се изпраща съобщение, ще намалеят рязко. Шансовете да не бъде поставена скоба на водач, спрял за малко, клонят към нула

Затяга се контролът срещу неправилното паркиране в София - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Затяга се контролът срещу неправилното паркиране в София. Това заяви директорът на Центъра на градска мобилност (ЦГМ) Димитър Дилчев, цитиран от Нова телевизия.

Той подчерта, че автомобили, оборудвани с камери ще следят за нарушители. Дилчев отбеляза, че най-късно до средата на май те ще започнат да обикалят софийските улици.

По думите му 20-те превозни средства са достатъчни да покрият всички зони в столицата.

Възможностите да се паркира за 10-15 минути, без да се изпраща съобщение, ще намалеят рязко. Шансовете да не бъде поставена скоба на водач, спрял за малко, клонят към нула, поясни Дилчев.

Според него е необходимо да бъдат направени нормативни промени, които да отворят възможност на службите за контрол да поставят дигитални скоби. Това ще улесни екипите и гражданите. Идеята е да бъдат премахнати съоръженията, с които се закопчават колите, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    55 6 Отговор
    Тоест , засилват рекета и грабежа върху водачите , и хич не им пука за проблема с паркирането !!!

    Коментиран от #47

  • 2 Бавноразвиващи се

    32 0 Отговор
    Във Виена още преди 30 години, просто те снимат и ти оставят бележка на чистачките. Ако не платиш, жална ти майка.

    Коментиран от #13

  • 3 сектант

    14 3 Отговор
    затягат дръжки
  • 4 Холандия

    20 1 Отговор
    построиха мост под магистралата и я построиха наново над него за 24 часа. ние строим хемус 3 поколения
  • 5 Ко каза

    39 1 Отговор
    А паркинги да направите нещо?

    Коментиран от #7

  • 6 Аз съм тъпо копеуе

    32 2 Отговор
    Стана ми смешно от израза "дигитални скоби". Очаквам дигитална съпруга и тъща, дигитална храна по магазините и дигитален алкохол...Общо взето - дигитален живот. Пожелавам на всички дигитално лек ден!
  • 7 Софиянски

    19 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ко каза":

    Нямат толкова акъл, най лесно е с боя да очертаят и рекет до дупка. Като гледам и пп-ДБ с подкрепата на осери София са на същото мнение.
  • 8 12...34

    17 1 Отговор
    Когато се прави мрежата се МИСЛИ за паркинг,коли бол,паркинг няма, шофьорите виновни,или има гладни.
  • 9 Симеон Хасан Банкянски

    18 3 Отговор
    Гласувате за терористи - получавате терор по улиците в София. Нормално.
  • 10 замислен

    21 3 Отговор
    Направете нормални паркинги, по периферията също нормални паркинги в центъра а не да са дадени "под наем" на "наши хора", когато някой "несофиянец" му се наложи и има работа до центъра, да може спокойно да си остави колата и да ползва метрото. Сега няма къде да си оставиш колата, транспорта е под всякаква критика и на човек му е по-лесно да отиде с колата до центъра.
  • 11 Аууу, какво

    30 2 Отговор
    “Облекчение за гражданите!!!
    Ако с такъв хъс държавата работеше в здравеопазването или образованието, до сега отдавна да бяхме изпреварили Швейцария!! Но хъс има само за тормоз и рекет!
  • 12 Спаси София от Спаси София

    18 2 Отговор
    Жълтопаветните терористи от ПП, ДБ и Спаси София ще унищожат окончателно този град, първите признаци са вече налице.
  • 13 Във Виена,

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бавноразвиващи се":

    Байчо, първите 15 мин. са ти безплатни! Тука и за 5 секунди ти изгарят душата! У нас всичко се прави не за да се спазва и помага на хората, а за да де нарушава и пълни хазната!
    Има Огромна разлика в мотивите на държавата!
  • 14 Къде са американските НПО

    13 1 Отговор
    да поведат хората на протест заради нарушаването на личното пространство на водачите на автомобили. Да изискат информация колко време ще се съхранява и къде получената от камерите информация и дали с това не се профилират навиците на определени собственици на автомобили.

    Коментиран от #43

  • 15 Трол

    9 1 Отговор
    София е един огромен паркинг за неправилно паркирали.

    Коментиран от #40

  • 16 Аз......

    8 1 Отговор
    10,15 минути = лъжите на Фандъкова.
    Изсмяха ми се на тези думи още 2022год.
  • 17 Аз съм ЗА

    8 4 Отговор
    Като искаш да караш и да спираш където ти е удобно ще си плащаш. С две ръце съм ЗА да се слагат скоби.
    Нямало къде да се спре. Искали паркинги.
    Ами като има паркинги да не би там да не се плаща?
    Най се дразня когато улицата е тясна и едвам една кола минава а те паркирали както им е удобно а ти се чуди как да минеш. А още по – неприятно е когато все ще се намери някой да спре пред врата на гараж за 20 автомобила. Както казва – „за малко“ има няма 30 – 40 мин.
    На село няма проблем да отидат там. Нали искат природа а и коли няма, синя зона няма може да си спират дето им е кеф.

    Това е от мен

    ЗА скобите и глобите само така ще се научи човек

    Коментиран от #24, #39

  • 18 Опорка

    10 0 Отговор
    Очевидно не става въпрос за неправилно паркиране, а за такова без да е платен рекета. Относно неправилното паркиране, т.е. това, което нарушава правилника, нещата най-вероятно ще останат същите.
  • 19 бармалей

    8 0 Отговор
    Пред Община Лозенец има паркоместа за общинската върхушка , има табели ,, СЛУЖЕБЕН АБОНАМЕНТ но няма плащания за тях от общинската администрация към Гр.мобилност !
  • 20 Столичен катаджия

    6 1 Отговор
    Аз винаги си оставям палката и фуражката на видно място и не ме закачат .

    Коментиран от #22

  • 21 хахаха

    9 0 Отговор
    Парапитеците масово спират и втора линия на паркиралите и пускат аварийки. Ахахахахаха
  • 22 аха

    10 1 Отговор

    До коментар #20 от "Столичен катаджия":

    Скъсват се от смях, като видят милиционерската фуражка с НРБ на кокардата. Ахахахаха
  • 23 Минувач

    17 1 Отговор
    Някой би ли пояснил в синя зона, какво е паркиране и, какво е СПИРАНЕ! Говори се за паркиране, знакът е за паркиране, т.е. ако си спрял и си в колата, не подлежиш да заплащаш.
    Тая камера ще може ли да засече, дали има шофьор в колата, особено, ако си спрял с предницата към тротоара, а колата с камерата мине отзад?
    Друг въпрос - паркираш, гасиш колата и почнеш да набираш смс-а да платиш. В този момент минава колата, директно ти снима номера и си глобен на момента, без да можеш да обясниш на никакъв служител, че в момента набираш смс-а. Тези, какво предлагат - още преди да паркираш да се оглеждаш, като гърмян заек за кола с камера и да пускаш смс в движение?
    И пак казвам - ако си в колата си спрял, не си паркирал, а знакът е забранено ПАРКИРАНЕТО, не е знак забранено спирането! Но съм сигурен, че камерата ще те снима и глоби.

    Коментиран от #30, #36, #45

  • 24 Ко каза

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Аз съм ЗА":

    Ако има паркинги почти никой няма да си зареже колата където му падне.Да всичко се плаща, но в момента просто няма къде да паркираш. Иначе и аз съм ЗА да има ред.
  • 25 Олигофрен

    8 1 Отговор
    Затягат паркирането , но пък наламяват градския транспорт ! Да Ви пикая на тъпата " Столица " , Софянец 3 -то поколение !
  • 26 Само така

    6 2 Отговор
    Плащам 300 лв и не мога да паркирам ,защото местата са заети ежедневно /разбирай за малко/ от фирмаджии, кафеджии, офиси,бюра и т.н.Трябва да чакам да им свърши работното време.За ЦГМ те са невидими срещу какво ли ? Та пуснeтe повече такива коли ,ще се изплатят за няколко дена/ако не се пипне програмата им/.
  • 27 МИМ

    3 0 Отговор
    Ама нали пак трябва да спрат,да слязат и да погледнат за талонче или стикер...
  • 28 Циник

    2 0 Отговор
    Няма проблем с контрола ама нужни ли са хиляди хора на доста добри заплати и осигуровки и стотици коли на ЦГМ, които сами по себе си заемат място и допринасят за хаоса. Бил съм в Шанхай, град с над 25 милиона човека. Контролът на паркирането се осъществява от хора на електрически велосипеди (а даже и на обикновени), които отчитат нарушението и то електронно се обработва. Няма скоби, паяци, разправии и т.н. простотии.
  • 29 Димитър Дилчев

    2 0 Отговор
    Ама как съм го измислил само,да раздуя още щата и да назнача приятели негодници и мързеливци да се возят по цял ден с колата.
  • 30 Опорка

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Минувач":

    Доста валидни аргументи, колега. Предстои да научим дали са отчетени тези специфики по лавината от дела, които ще бъдат започнати.
  • 31 бармалей

    2 0 Отговор
    Правилен въпрос . Явно , този Дилчев желае богата ЖЪТВА , с нищожна посявка ! Както и тлъсти заплати за върхушката на Ц.за Гр. Моб. , като ДЕРЕ шофьорите , НО КОИ ШОФЬОРИ или и тук ще има ПРЕФЕРЕНЦИИ и СЕЛЕКЦИЯ на ,,дигиталните скоби ???
  • 32 Циник

    4 0 Отговор
    А Майбасите и Рейндж Ровърите дето "спират временно" на Коня ще ги ловят ли камерите? За един приятел питам, че там си язди коня и му пречели, казва.

    Коментиран от #35

  • 33 Няма бира

    1 0 Отговор
    Дано са сериозни, че в София е страшно. Всеки спира без да мисли дали пречи на движение, пешеходци или други паркирали. Най се дразня когато някой е пуснал аварийки на места за инвалиди.
  • 34 Баш Батка

    1 0 Отговор
    Отварям капака, пускам аварийките и слагам триъгълник на задния номер. И папат шарана.
  • 35 Баш Батка

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Циник":

    Нотарята попитай, там нали си имат мартиновци хаха
  • 36 бармалей

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Минувач":

    Правилен въпрос . Явно , този Дилчев желае богата ЖЪТВА , с нищожна посявка ! Както и тлъсти заплати за върхушката на Ц.за Гр. Моб. , като ДЕРЕ шофьорите , НО КОИ ШОФЬОРИ или и тук ще има ПРЕФЕРЕНЦИИ и СЕЛЕКЦИЯ на ,,дигиталните скоби ???
  • 37 Дебелян Прасевски

    0 0 Отговор
    В почивни дни на бул, "Петко Ю. Тодоров" до Южен парк се паркира от двете страни в активна лента, на самите спирки на МГТ и в кръстовището с ул. "Нишава"
    Паяк там НИКОГА не е минавал, полицията НИЩО не прави, нали са избиратели и евроатлантици водачите!
  • 38 Факт

    0 0 Отговор
    Мутринландия
  • 39 Некой

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Аз съм ЗА":

    И викаш да заключиш със скоба колата дето е паркирана такс че да пречи на гараж с 20 паркирани коли е решението?
    Никъде в западна Европа не се слагат скоби за неправилно паркиране - бележка на чистачката и глоба на пощата и това е. Ама само в България институциите явно са некадърни и единственият вариант да си вземат глобите е ако ти заключат или репатрират колата иначе не могат да те хванат.

    Случка от миналата година - живея извън България и отивам в България в друг град не родния ми. Вземам кола под наем и паркирам на една улица зс 5 минути. Не виждам ясна маркировка за забрана за паркиране, нито пък за платено паркиране. Връщам се след 5 минути колата я няма, естествено репатрирана като се оказва че знакът е паднал в храсталаците (в Централна част на град!) и се вижда само някакъв прът. Въпреки това аз трябва да платя и глоба и такса за да си прибера колата и губя половин ден в разправии. Вместо да ми тикнат една бележка с глобата на чистачката и всеки дс си кара работата
  • 40 Факт

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Трол":

    Кой поставя знаците и защо
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Още малко ви остана да се осъзнаете

    1 0 Отговор
    Концлагера е готов
  • 43 Края на света

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Къде са американските НПО":

    Скоро не само НеПеОта няма да ги има, ами и хората и живота на земята...
  • 44 Вуте

    4 0 Отговор
    За послушния ваксиниран в мозъка бг зомби матрял няма никакво значение със скоби или без скоби, ще му смучат кръвчицата... Той при всякакви обстоятелства ще бъде политкоректен и щастлив, че са му го набутали... Важно е само да бъде "демократично" и евроатлантически 🥂
  • 45 Минувач

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Минувач":

    Ще се коригирам... сега проверих и в правилника за синята зона пишело, че не е позволено и паркиранети, и престоя, т.е. дори и шофьорът да е там.
    Но така или иначе си остава недомислицата, че ако колата с камерата мине точно в момента след спирането, докато набираш смс-а, ще те глоби и не можеш да се оплачеш и възразиш.
  • 46 Водач

    0 0 Отговор
    А парите от скобите и зоната къде отиват?
  • 47 Неизбежно е

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    След като продължава безконтролното и бясно презастрояване на София,вие какво очаквате? Автомобилите във въздуха ли да паркират или един върху друг? Сърдете се на тези,които раздават разрешителни за строеж като топъл хляб. Ясно е срещу какво.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове