Last news in Fakti

27 Април, 2024 13:19 753 20

БСП определя листите си за вота 2 в 1 на пленум

  • бсп-
  • лист-
  • кандидатури-
  • избори

Най-вероятно еврокандидатурите ще бъдат оглавени от Кристиян Вигенин

БСП определя листите си за вота 2 в 1 на пленум - 1

Пленум на БСП определя кандидатските листи за парламентарните и европейски избори. Това се случва на фона на множащи се политически формации в лявото пространство. На 1-ви май социалистите поканиха повече от 20 партии и над 20 граждански сдружения на дискусия.

Най-вероятно еврокандидатурите ще бъдат оглавени от Кристиян Вигенин. А на влизане Румен Гечев посочи, че вероятно ще бъде част от листите. "Аз ще съм номиниран там, тъй като ми звъняха от цялата страна - на мен и на други колеги, за номинациите. И съм дал съгласие, нищо необикновено няма. Политиките са разписани в проектопрограмата, която сега ще гласуваме. Ние я обсъждахме два пъти, сега е финалният вариант, но трябва да ви кажа, че няма нищо сензационно, тъй като ние си имаме цели. Няма как една сериозна партия да ги променя. Политиките са ясни - ние си ги следваме, не се прегръщаме с лоши другарчета", обясни той.

Петър Мутафчиев от своя страна смята, че Левицата трябва да направи всичко възможно да се яви обединена на тези два избора. "Не може да се явим с пет листи. Още утре това ръководство трябва да направи всичко възможно, за да събере всички тези формации, които заявиха, че ще се явят на изборите, да ги обедини около идеите на социализма, и ги призовавам - бъдете малки и хрисими. Победите, които демонстрирате като София, не са победи, те са падения", коментира той.

Ваня Григорова, която е председател на коалиция "Солидарна България", подчерта, че дискусията ѝ с Корнелия Нинова е станала неприкрита. "Всички неща, които тя правеше в кампанията, аз вече не ги прикривам. Казвам какво се случва. В предишните избори тя се опита да счупи коалицията, работеше срещу мен и срещу собствените си кандидати за общински съветници. Изхабени от политическа употреба бастуни им се привиждат патерици, аз не съм такава на ГЕРБ. Това е накратко начинът, по който бих могла да коментирам всичките тези изявления на БСП и конкретно на г-жа Нинова", заяви тя в ефира на "Събуди се".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зрител

    8 3 Отговор
    Спор на женския пазар! Ванчето олеква с разправиите си с Нинова. Да не забравя, че тя няма солиден електорат, ако изключим ромския етнос.

    Коментиран от #6

  • 2 АГАТа Кристи

    7 2 Отговор
    Те толкова се нароиха, че всеки комунист - със собственна единична листа !
  • 3 обективен

    2 5 Отговор
    Вагинин е най-достойният и той е олицетворение на държавата като ББ от Банкя .Само тези хора ще ни направят най-великата държава в света , че и Путин ще трепери от тях !
  • 4 Язовец

    7 0 Отговор
    Щом Гечев ще е втори след Вагинин работата е ясна. Улетехте у киреча. Дори изкукалите пенции няма да гласуват за вас. Тиквун и Шиши форева.
  • 5 бат Данчо

    5 3 Отговор
    Същият този Вгенин , като външен министър отиде в Киев , прескача изгорелите гуми на Майдана , за да поздрави хунтата там.

    Коментиран от #18

  • 6 Бъркаш

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Зрител":

    Ромите са запазени от Мата хариПеевски за konaнаpина от Максуда, късата копейка и тошко шибека от ИТН.
  • 7 Последния Софиянец

    3 2 Отговор
    Граждани! Поддръжници на братска Русия! Моля за 1 съвет- За коя наша партия да гласувам? За "Възраждане на Костадин , за "Величие" на Ивелин от Исторически парк и моя приятел полковник Николай Марков ,за "Солидарна България" на Ваня Григорова и Мая Манолова ,за "Левицата " на Румен Петков и Георги Първанов ,за "Русофили за България" на Николай Малинов ,за коалиция "Неутрална България" с лидер Волен Сидеров от "Атака" или за БСП? Слави си замина ,той отпада ...Или да взема за "МЕЧ" на Радостин Василев ? ще черпя всички ви заведението ми за съветите!

    Коментиран от #8, #9, #11, #17

  • 8 Отец Чапаев

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Гласувай за мен, ще управляваме заедно като съпредседатели.
  • 9 Мечокът Миша

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Съвсем ошашавиха пенциите. Които и без друго са си шашави.
  • 10 Град Симитли

    3 0 Отговор
    "Мотики"
    като станишчо, витанчо и хелена ханъм
    ако не настъпят за потеден път---
    Ще е добре!
  • 11 Отец Чапаев

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Първия закон който ще приемем ще е за тържественото посрещане на дядо Иван.
    Втория закон ще е за репарациите от 35 години колонизация от САЩ.
    Третия закон за пълна национализация и
    четвъртия закон за Народен съд, Шиши Бойко Кирчо и Кокорчо в Белене за превъзпитание.

    Коментиран от #16

  • 12 Недева

    1 3 Отговор
    Нинова и обединение…Тя е специалистка по разединението.Мутафчиев говори правилно въпреки,че е абсолютно наясно,че това не може да стане.Подкрепям Ваня.Напълно права е в оценките за Нинова и това е мисленето на много социалисти,които потърсиха други формации отвратени от интригите на Нинова.С нея не!!Ново ръководство и тогава естествено ще дойде обединението.До тогава успех на Ваня👍
  • 13 Карл Маркс

    2 1 Отговор
    30 леви партии и начело все дърти бандити от БКП.
  • 14 Партизан за бой се стяга

    2 0 Отговор
    Ще напада мандра!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Отец Чапаев":

    Забравяш за Пасито,Ив.Костов и Тагарев.И само с Белене ли ще им се размине?Я ги виж какви са охранени,може и да оцелеят.
  • 17 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    По делата ще ги познаеш.За сега дела имат само Възраждане,но силиците им не стигат.Бай дъ уей,къде ти е заведението?
  • 18 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "бат Данчо":

    И все още оцелява?Беше първа дружка на Станишко,след това на Нинова.Нагаждач.В днешни дни това качество високо се цени.
  • 19 Ристю Ариела

    0 0 Отговор
    Не се сърдя просто се скатавам ш си трая докато всичко отмине като знам какви ги вършех.Много обичам да обещавам на шеметите разни работи и после да правя каквото си искам.Пеевки,моля ти се не ми се сърди.Обади ми се в името на общите ни дела и голямата ни взаимна любов!Вечно твоя Ицо.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове