Last news in Fakti

27 Април, 2024 19:17 1 631 29

Вигенин: Елена Йончева направи грешен избор

  • кристиан вигенин-
  • елена йончева-
  • евроизбори

По думите му преди пет години всички членове на столетницата са се борили да защитят мястото на Елена Йончева в Европейския парламент. „Сега тя кацна на коляното на Пеевски

Вигенин: Елена Йончева направи грешен избор - 1

Елена Йончева направи грешен избор, кандидатирайки се от листите на ДПС. Това каза в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин. Той поведе листата на партията за евроизборите. Решението беше взето на пленум на столетницата в събота.

„Амбицията на БСП е да покажем, че различна политика е възможна, че евродепутатите могат да отстояват достойнството на България с риск да не се харесат на основната позиция в Брюксел. Всичко това обаче трябва да е базирано на ясни принципи. Тук е и големият проблем”, каза Вигенин.

По думите му преди пет години всички членове на столетницата са се борили да защитят мястото на Елена Йончева в Европейския парламент. „Сега тя кацна на коляното на Пеевски. Това за нас наистина е необяснимо”, посочи зам.-председателят на БСП. Според него „едва ли има човек, който преди 5 години е гласувал за нея, а сега да не съжалява за избора си”. Вигенин е категоричен, че Елена Йончева е направила грешен избор, кандидатирайки се от листите на ДПС.

„Жалко е, че хора, които можеха да са сериозна част от една истинска лява алтернатива, прецениха, че техният път е другаде. Голяма част от тях демонстрират учудваща политическа шавливост”, каза още социалистът, като подчерта политическата биография на Ваня Григорова.

Кристиан Вигенин коментира и мнозинството, с чиито гласове беше свален председателят на Народното събрание Росен Желязков. „Тук нямаше коалиция, която да е някаква форма на трайно политическо взаимодействие. Имаше коалиция от политически формации, на които им омръзна от злоупотреба с правилника на НС”, посочи депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грешен я

    12 12 Отговор
    Верния е Курнела. И 3% може да не фанете. БСП беше разпадното от крушовица.

    Коментиран от #17

  • 2 Иван Грозни

    23 0 Отговор
    Ако тя е приела предложението ще яде рязаната карабина. Станишката отпадна. Много е интиресно как ще се справи с магнитски.

    Коментиран от #5

  • 3 Чичо Сам

    34 1 Отговор
    Не е грешен изборът, другар Вигенин... Това са 20 хил евра заплата +командировъчни, представителни и други благинки от "гнилия" капитализъм....
  • 4 Нане

    29 1 Отговор
    Всичко е за пари другарю Вигенин. Колко години предателката цицаше от партията. След като се явява като предател, да върне парите получени от мандата и в ЕС. Какво излезе, ние сменихме имената им, а тя отиде при тях. Явно рожденото и име е Фатме и е внедрена в БКП много отдавна. Трябва да проверим и другаря Станишев, който ни я пробута.
  • 5 Грозни

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Грозни":

    Ще се магнитизираме и тя. Има доста заложби за това.
  • 6 Елена се уреди

    10 12 Отговор
    Яд ви е.
  • 7 обективен

    25 3 Отговор
    Всички сте от едно котило ,и работите само за власт и пари ,а народа кучета го яли!

    Коментиран от #10

  • 8 и що рИвете?!?

    12 16 Отговор
    Първо тя не е ваш член, второ с витанов свършиха повече работа от послушните ви евродепутати и трето вие се отрекохте от нея преди тя от вас! Шо си мислите, че сме бавноразвиващи сме и не помним?!?

    Коментиран от #12

  • 9 БКП

    10 3 Отговор
    Вагинин е Н1! Нинова е КуРнелия на новото време.Наско ЗафироФ е най - елегантният в БСП тесни.
  • 10 РЕАЛИСТ

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "обективен":

    Е заради тая приказка " всички са едно" се отблъскват избиратели и при ниска избирателна активност ни управляват все крадци и мошеници.
  • 11 Жалко.

    23 0 Отговор
    Можем да търсим много причини извън въпросната, но всяка от тях може само донякъде да прикрие истинската - алчност и лицемерие. Проститутките са по-морални от тази женица - те поне заявяват ,че са такива. И какво сега - след толкова години "принципност" сега ще защитава със същия патетизъм онова, срещу което "се е борила"?
  • 12 Не знам кой чий член е.

    15 1 Отговор

    До коментар #8 от "и що рИвете?!?":

    Факт е, че Елена Йончева беше позитивен пример. Вече не е.
  • 13 Енчева

    10 5 Отговор
    Елена направила грешка според Вигенин.Сигурно,но и той,като водач на листата на БСП е грешка.Защо?Защото е също прелетна птичка в политиката.Избуя при Станишев и в момента в който той вече не му вършеше работа кацна при Нинова.Мига с очички кротък и смирен но си плете кошницата много добре.Ще си кацне в апартаментчето в Брюксел,а тези които го изберът ще броят жълти стотинки.
  • 14 Срам и позор!

    22 1 Отговор
    Елена Йончева полегна в скута на Делян Пеевски! Тази жена няма никакъв морал! До вчера се бореше уж с корупцията по граничната ограда, а днес вече е в скута на един от най-коремпираните санкциониран за това по Магнитски от проветелствата на Америка и Великобритания!
  • 15 оня с коня

    4 7 Отговор
    Вигенин се прави на Чалнат,сякаш не знае че Грешният Избор за едни е Правилният избор за други.И така:Направи ли Грешен избор БСП като издигна Радев за Президент,когото след това обявиха за ПРЕДАТЕЛ?Направиха ли Грешен избор БСП след като пратиха Йончева и Станишев в Европарламента,а след това ги обявиха за Предатели?А топи ли се Електората на БСП под "вещото ръководство" на Нинова,заобиколила се с верни "Другари" в Изпълнителното Бюро,които с Решенията си ГАЗЯТ всякакви Инакомислещи в Партията?И след всичко това...КОЙ Червен идиот ще гласува за тая Проскубана Столетница,дето се чуди къде да се тръшне за да предаде Богу Дух?!
  • 16 Румен

    11 1 Отговор
    Елено Елено, хвърли се за зелено, ама ще се триеш един ден отдоло със сено
  • 17 БЕЗ МАЙТАП

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Грешен я":

    Нищо не разбрах от коментара.Честно
  • 18 Българин

    1 7 Отговор
    А ти си грешен избор още като външен министър.
    Елена поне има достойнство да се определи

    Коментиран от #19

  • 19 охо

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Знаех си, че си депесар. Във форума всички се правите на каквито не сте! Между другото, в следващия парламент ще имате по-малко депутати от сегашния!
  • 20 Кнаус 485

    3 4 Отговор
    Европа трябва най-сетне да види истината без украса, а именно - Русия е един изключително опасен враг. Независимо, че Русия произвежда мизерните 1,5% от световния БВП, независимо че Европа е най-мощната икономика на земята (малко по-голям БВП от този на Щатите), Русия е в състояние да направи огромни поразии. И ги прави - даже в Африка направиха преврати и поразии, подкрепят терористи по цял свят, както и престъпни държави като Сев. Кореа. Затова, срещу Русия са нужни драстични мерки - вън от световния обмен и финанси, вън от всяка търговия (легална) и да се гледа на тях като на престъпен режим. Дипломатическите отношения с Русия да се сведат до ниво консулска служба с не повече от 4-5 дипломата. Европа има огромно богатство, интелигентност, висок стандарт и всичко това се застрашава от калния колхоз, който е неспособен да създаде общество, което хората да харесат - недопустимо е Европа да се държи меко с държава, в която само калта е повече от корупцията! Политиката трябва да е насочена към колапс на Русия за 5-6 години време, а не да се чакат 70 години както беше със СССР. Наскоро бях в Италия. Навръщане, единственото по което се разбира, че влизаш в Словения е ограничение на скоростта до 100 км в час за 500 метра. Спираш на бензиностанция -всичко е в Евро. В Хърватия - същото. Имат хората и Евро и Шенген. А на Бг границата чакаш, вадиш документи и пр. Заради Руската агентура, просмукала се на всички нива на власт в България.
  • 21 РЕАЛИСТ

    4 2 Отговор
    Глобализмът или по-точно Американският ред на земята води до създаване на огромно богатство, което многократно надвишава сумарното богатство, което би се създало от национални държави. Баснословното богатство на Британската Империя в миналото е създадено най-вече от търговията през океани и континенти. Свободното движение на хора, стоки и капитали е много, много по-могъщо в производителните си и творчески сили от всяко национално затворено стопанство. Затова, Глобализмът няма алтернатива и да знаете - епохата на националните държави приключи. Европа ще се превърне в нещо като Съединените Щати, макар и бавно, но тенденцията е определено в тази посока. И това е в интересите на 80% от хората.
  • 22 Макс

    5 0 Отговор
    Преди няколко години Карадаалъ каза, че всички ще сте Дъ Пъ Съ . Позна. ГЕРБ реално ги управлява ДПС чрез зависимостите на Борисов от Пеевски , а вашите стари кадри влизат в техните листи . Все пак е вярно , че когато нещо не може да се купи с пари, се купува с мнооого пари . А парите са в ДПС .
  • 23 Кнаус 485

    2 2 Отговор
    Безогледно жесток терорист без никакво притеснение каза,че няма да има Украйна, това е целта му. Нашите изроди като проф.историчка от СУ дарина григорова каза путин след като приключи с денацификацията на Украйна трябва да дойде да денацифицира България. Такова гнусно национално предателство може да се разреши само в България безнаказано. Това същество учи нашите деца, съвсем ли са обезумяли всички отговорни органи за национална сигурност? Този изрод трябва да бъде изгонена от България и депортирана в москва при любимия и убиец.
  • 24 555

    1 0 Отговор
    Грешен ли е избора и, да си подсигури сочно похапване от евро хранилката за още пет години ….?… Изглежда ми …безпогрешен…
  • 25 От отдавна

    1 0 Отговор
    Метресата на Съсела от много от отдавна е много меркантилна.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 бай село

    0 0 Отговор
    Абе Вагенин защо всички се натискате за Брюксел а никой от вас комунисти не иска да отиде в Русия.Вие не сте Българи а защитавате интересите на Русия.
  • 29 Ааааа

    0 0 Отговор
    Сега гласове от БСП ще прелеят в ДПС за Йончева. ДПС печели, БСП губи проценти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове