Last news in Fakti

29 Април, 2024 18:27 2 920 32

Каракачанов за изборите в РСМ: Нищо не може да се промени! Пендаровски си отива

  • красимир каракачанов-
  • вмро-
  • избори-
  • северна македония-
  • българия

Ангел Джамбазки ще води, Андрей Слабаков ще бъде втори в листата за евровота

Каракачанов за изборите в РСМ: Нищо не може да се промени! Пендаровски си отива - 1
Снимка: бТВ

Нищо не може да се промени, защото на първия тур излезе Гордана Силяновска-Давкова с малко над 40%, а вторият е досегашният президент Стево Пендаровски. Дори да съберем албанския вот, пак няма шанс. Явно този президент си отива. Това заяви Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, в ефира на бТВ.

По думите му сблъсъкът в РСМ е жестока битка за власт и за парите, които могат да се откраднат от властта.

„България няма ясна позиция в последните три години. С изключение на президента Румен Радев, който държи на приемственост в политиката, виждаме, че правителствата на сглобката и първото правителство на Петков извършиха национално предателство. Няма защо да търсим малцинство в Македония. Ние искаме простички европейски неща да станат – да се спре преследването на българите, да спре езика на омразата и фалшификацията и кражбата на българската история. Това са елементарни общочовешки правила, заложени в устава на ООН”, категоричен е Каракачанов.

„Пендаровски дойде по времето на Заев и бе един от хората, пледиращи за подобряване на отношенията с България. Той обаче стана най-големия българомразец. Всяко нещо, което не могат да свършат, го обясняват с България и обвиняват нас. В РСМ и двамата кандидати за президенти изграждаха кампанията си на антибългарска основа. Това в Македония е практика още от времето на комунистическа Югославия. Българите в Македония бяха преследвани, убивани, вкарвани в затворите. Сега е същото, само дето не ги убиват”, коментира той.

„Докато ние управлявахме с ГЕРБ, не чух някой да е седял в скута на Делян Пеевски”, допълни още той и открои важните според него въпроси пред страната:

„Първият е свързан с икономиката на България и със Зелената сделка. Второто - нелегалната миграция. И още - демографската катастрофа, образованието, здравеопазването.”

На въпрос кой ще води евролистата на ВМРО, той обяви: „Ангел Джамбазки ще води, Андрей Слабаков ще бъде втори. Ще бъдем сами на тези избори.”


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    24 1 Отговор
    В Македония всички партии се надпреварват, коя по-звучно да псува България.
  • 2 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА😀

    7 0 Отговор
    МИ ЧИ ТО...
    ТАКА ЩЕ СИ Е НА ..ФИНАЛНОТО БРОЕНЕ..
  • 3 Бамбука

    18 0 Отговор
    Изглежда ми се отслабнал ? Какво ще дадат Джамбамски/ Слабаков положително за позицията на България в ЕС ? Конкретно ? Какво ти даде на България стоейки толкова години на политическата сцена ? Давай - имаш ли нещо положително за страната ни ? За софрите не споменавам - те се се броят за положителен актив.
  • 4 много се радвам

    8 0 Отговор
    Беше започнал да ме дразни. И други, дето ме дразнят, ще си ходят.😜
  • 5 Как

    18 0 Отговор
    Кара кочана е агент на ДС!
  • 6 007 /агент/

    15 0 Отговор
    Като го гледам на кадрото - се сдал багажа....
    А по време на Била торбичката - лъскав косъм, наперена му тра...
  • 7 Хехех

    9 0 Отговор
    Това Македония какво е? За един приятел питам..
  • 8 ха ха ха...

    16 0 Отговор
    „Ангел Джамбазки ще води, Андрей Слабаков ще бъде втори."

    Всички на изживяване! Бардака нов ама урвите стари! Ами като изгонихте младите навън...
  • 9 Бягай бе толуп

    15 1 Отговор
    Видя се, че за нищо не ставате
  • 10 МЪРШШШШШ

    6 1 Отговор
    БЕ!!!
  • 11 Демократ

    9 8 Отговор
    Нищо не може да се промени в България, докато служители на ДС са навсякъде. Каракачанов е работил в 6-то управление на ДС,отдел антимакедонски национализъм. Как това злобно ченге, чиято задача е да работи против Македония и България и да не разрешава добросъседство и членство в ЕС. Ако Македония стане член на ЕС за България ще бъде също много добре, защото двете държави ще бъдат заедно и всички исторически измислици ще изчезнат.Това обаче е задачата, спусната на ДС от КГБ- да има вечни раздори на Балканите, за да няма спокойствие и развитие на района, за да шества Русия. Македония е създадена от Коминтерна точно с тази цел с помощта на съветския гражданин национален предател Георги Димитров. Сърбия и Унгария ,проксита също на Кремъл пречат на Македония и помпат омраза към България и Каракачановци искат вето за ЕС.

    Коментиран от #27

  • 12 Браво

    8 0 Отговор
    Добър избор за евродепутати но този път избирателите узряха защото ги поливаха с маркуч.
  • 13 оФчара

    9 0 Отговор
    Каракачанка,на Украинците нещо не им подновяват пяспортите в чужбина.Нема ли да им удариш едно рамо,в това поне ви бива.
  • 14 Шкембе войводата евно е огладнял

    10 1 Отговор
    Откакто не може да издава паспорти и каналджийският му бизнес западна. Отделно не може да разпродава и апетитни имоти на военните. Жив да го ожалиш....
  • 15 хммм

    7 0 Отговор
    Пендаровски си отива, но идва Пендаровска на власт! и каква е разликата?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Баба Пенъ

    5 3 Отговор
    И на този партийката му е за закриване
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Тома

    6 1 Отговор
    Иване само в Македония ли е борбата за власт и пари защото ти беше същия
  • 20 Ха, ха

    3 2 Отговор
    До демократ /Защо коминтерна е лош като създава Македония и добър като създава Украйна. И защо македонското лоби е така силно в САЩ, а българското за Македония никакво го няма.
  • 21 Перо

    5 0 Отговор
    Борбата е за парите от властта, иначе излиза, че е между партизани и четници! Нищо не се е променило, в измислената държава от 1944 г. до сега!, още си живеят във времето на Тито! Това е добре, че ВМРО ДПМНЕ няма да ги пусне в ЕС, няма да пречат, да се противопоставят и съсдаваъ проблеми на БГ, защо те не могат да си променят начина на мислене, след 80 г. зверска дресировка!
  • 22 Каракачанов да каже как го хвана жена му

    6 0 Отговор
    Със Шемалей Теди
    И после пак да си обяснява глупостите
  • 23 Факти

    6 1 Отговор
    Хе хе, истинско ВМРО, няма! Един доносник, и банда некадърници узурпираха ВМРО! Ангел и Андрей , да си търсят работа, европарламента ще го гледат през крив макарон! А за бг. парламент изобщо не си и правете устата! Гола вода сте, слугите на ГРОБ, те обаче прокопсаха а Вие сте на дъното и там ще си останете! А Контрера е най голямата шматка, съществувала някога!! Къде са Ви общинските съветници, сега явно ще ги правите кандидат-депутати, ха ха, доста сте зле!!!И да не забравим за кмета Ви в гр. Сандански, бъдещият клиент на Прокуратурата, ха ха, тези ще казват какъв трябва да е дневния ред на България, ха ха!! А Вие професоре, си пишете книгите и не се занимавайте с неща, който не разбирате, като гледам Македония Ви е последна грижа!!

    Коментиран от #29

  • 24 Каракачани овчари

    1 2 Отговор
    Агент овчар, а какво направи ти за македонския въпрос, освен че по твое време ония идиоти още повече ни намразиха?
  • 25 Дедо

    4 1 Отговор
    Абе тоя Слабаков поне един път изказал ли се е от трибуната на Европарламента? За един преател питам
  • 26 Пръц

    0 0 Отговор
    Сами на изборите, грънци. Разчита на Волен, Валерката,Москов и Расате.
  • 27 Пловдив

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Демократ":

    Нещо се объркА пич, никога не е било държавна политика на България против Македония,нито през соца нито сега,за разлика от югославските служби. Каракачанов има два доклада в ДС,през 1989 е вербуван когато е бил студент, това е,но го изкараха едва ли егати доносника,и друго доносите са му за организации прокламиращи македонизма в София и Благоевград.
    По мое мнение в Македония работата е изгубена, много грешни решения от които още не може да се оправим,3 национални катастрофи, заради обединение с хора които те мразят и не те искат
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Факти :

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Факти":

    1. Спряха коварната Истанбулска конвенция.
    2. Спряха опасната Конвенция за бежанците.
    3. Настояваха и се прие необходимоста от ограда на границата с Турция, която за съжаление и заради
    чукундура Валери не се направи както трябва.
    4. Ограничиха гласуването в Турция чрез намаляване броя на секциите и ЛИЧНО попълване на декларациите.
    5. Въпреки задкулисната каолиция на ГРОБ с ДПС значително ограничиха участието на кадри на ДПС в
    централната власт.
    6. Категорично и последователно се противопоставят на антибългарската политика на управляващите в Сев.
    Македония сръбски еничари и в защитата на тази кауза обединиха всички истински българи.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Демократ

    1 0 Отговор
    Този служител на ДС, отдел антимакедонски национализъм, е лично отговорен заедно с Борисов и Радев за все по-силното нагнетяване на раздори между България и Македония след поставянето на ветото за влизането й в ЕС. Вместо работа за добросъседски културни, икономически, търговски и инфраструктурни проекти, вечни раздори. Грижата на България за българите в Македония е нулева- няма учебни заведения, културни и образователни центрове, умишлено се затруднява издаването на български паспорти на българите и Каракачанов има особен принос в това. Политиката на Кремъл се изпълнява блестящо- раздори и вражда, вместо нормални добросъседски отношения. Сталин затова е създал Македония през 1945 г. - да бъде ябълката на раздора на Балканите ,с помощта на българските съветски граждани национални предатели Георги Димитров и Васил Коларов. Македония е центъра на раздорите междуБългария, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора. Всички балкански държави са настръхнали едни срещу други.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове